Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اقتصادی / در چهل و هفتمین هفته از افتتاح طرح‌های ملی کشور روز یکشنبه همزمان با هشتمین روز از دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، ۳۷۲ طرح گلخانه‌ای و فاز ۱ و ۲ مجتمع دامداری شرکت کشت و صنعت غزال با دستور حسن روحانی رئیس‌ جمهوری به صورت ویدیوکنفرانس به بهره‌برداری رسید.

۳۷۲ طرح گلخانه‌ای به مساحت ۹۵۴ هکتار با سرمایه‌گذاری ۳ هزار و ۳۶۰ میلیارد تومانی بخش دولتی و ۸۴۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی  با ظرفیت اشتغالزایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر در سطح کشور و همچنین فاز ۱ و ۲ مجتمع دامداری شرکت کشت و صنعت غزال با سرمایه‌گذاری ۷۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی و اشتغالزایی ۳۵۰ نفری در استان مرکزی دو طرح بزرگی هستند که با همت وزارت جهاد کشاورزی به بهره‌برداری رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دراین روز همچنین از ۳۲ استودیو تولید برنامه‌های کشاورزی و شبکه‌های سراسری آموزش کشاورزی با ۴۲ کانال پخش زنده در سطح کشور رونمایی شد. در ادامه این مراسم نیز با اهدای لوح تقدیر از کشاورزان نمونه و برگزیده سراسر کشور تقدیر و تجلیل شد. با افتتاح این طرح‌ها و سرمایه‌گذاری ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومانی، برای  ۱۱ هزار و ۸۵۰ نفر اشتغالزایی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، رئیس جمهوری در مراسم افتتاح طرح‌های وزارت جهاد کشاورزی و تجلیل از کشاورزان نمونه با قدردانی از همه کشاورزان کشور بویژه کشاورزان نمونه تأکید کرد که کشاورزان با کار و تلاش شبانه روزی خود، خودکفایی، استقلال کشور و امنیت غذایی مردم را تأمین می‌کنند و ما همه قدردان زحمات آنان هستیم. حسن روحانی گفت: از افتخارات این دولت، انجام کارهای بزرگ در زمینه‌های مختلف حوزه کشاورزی است.
رئیس جمهوری افتتاح 954 هکتار گلخانه طی یک روز که معادل یک هشتم کل گلخانه‌های کشور از ابتدا تاکنون است را افتخارآمیز خواند و با قدردانی از تلاش‌های وزارت جهاد کشاورزی در دولت تدبیر و امید افزود: اقدامات در بخش کشاورزی بزرگ‌ترین پایه برای سلامت، حیات و امنیت غذایی جامعه است.
روحانی با بیان اینکه اگر در تأمین مواد و محصولات غذایی و کشاورزی محتاج خارج از کشور بودیم، مشکلات اساسی در شرایط حساس کشور به وجود می‌آمد، به شرایط شیوع کرونا در سرتاسر جهان اشاره و تأکید کرد: در ذهن کسی خطور نمی‌کرد که در روزی به خاطر کرونا تمام مرزهای کشورها به مدت  2 ماه بسته شود و اگر در این شرایط برای تأمین گندم و مواد غذایی نیازمند خارج بودیم، وضع نامناسبی در کشور به وجود می‌آمد.
رئیس جمهوری با اشاره به اهمیت آب و غذا در کنار هم برای صحت و سلامت مردم، ادامه داد: در شرایط جنگ اقتصادی و فشار تحریم‌ها، اهمیت موضوع امنیت غذایی بیشتر نمایان می‌شود. روحانی تأمین و ارائه بذر مناسب به کشاورزان در دولت تدبیر و امید را افتخاری بزرگ برای کشور توصیف کرد و ادامه داد: امروز از یک هکتار زمین از 2 تا 10 تن محصول برداشت می‌شود و اگر تجهیزات کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار نمی‌گرفت، برداشت محصول در زمان کوتاه و با این مقدار، امکان‌پذیر نبود.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به افتتاح 42 کانال آموزش مجازی کشاورزان اشاره و تصریح کرد: افتتاح این کانال‌های آموزشی و پاسخ به پرسش‌های کشاورزان بسیار حائزاهمیت است. روحانی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت منابع آب و خاک در کشور باید تلاش کنیم که از آب و خاک محدود محصول بیشتری برداشت شود و در نظر داشته باشیم که گسترش زمین و آب‌رسانی به سادگی امکان‌پذیر نیست. رئیس جمهوری خودکفایی در زمینه گندم را یکی از دستاوردهای مهم دولت تدبیر و امید در حوزه کشاورزی برشمرد و گفت: برای تأمین گندم مورد نیاز و نان مردم روی پای خود ایستادیم و امروز در سفره مردم ایران محصولات کشاورزان و سایر تولیدکنندگان ایرانی قرار دارد.
روحانی همچنین به اقدامات دولت در زمینه سدسازی، کانال‌کشی و زهکشی زمین‌های کشاورزی اشاره و تأکید کرد: افتتاح 78 هزار هکتار زهکشی در یک روز از افتخارات بی‌نظیر در تاریخ کشور بود و در سیل گلستان شاهد فواید این زهکشی‌ها بودیم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه 4 میلیون و 300 هزار نفر امروز در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، تأکید کرد: مطمئن هستیم که می‌توانیم این مسیر خودکفایی، استقلال و امنیت غذایی مردم را تا پایان دولت تدبیر و امید ادامه دهیم.
رئیس جمهوری در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت 19 بهمن 57 و ملحق شدن نیروهای مسلح و بویژه نیروی هوایی به انقلاب اسلامی و ملت ایران و با قدردانی از رشادت‌های نیروی هوایی در 8 سال دفاع مقدس و تمام عرصه‌های تاریخی کشور، ادامه داد: همه پرسنل نیروی هوایی، خلبانان و بویژه شهیدان بابایی و ستاری نقش بسیار بزرگی در دفاع مقدس برعهده داشتند.

اصلاحیه لایحه بودجه در اولین فرصت به مجلس ارائه خواهد شد
تأخیر در تصویب لایحه بودجه، اثرات منفی بر اقتصاد خواهد داشت

دویست و دومین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، روز یکشنبه به بررسی نحوه اقدام دولت در رابطه با لایحه بودجه 1400 که از سوی مجلس شورای اسلامی به دولت عودت داده شده است، اختصاص یافت.
رئیس جمهوری در این جلسه با اشاره به ارجاع  لایحه بودجه از مجلس، گفت: از آنجا که دولت همواره در تلاش برای تعامل و گفت‌وگو با سایر قوا برای انجام امور کشور بوده است و درعین حال با توجه به شرایط خاص کشور در آستانه بهره‌گیری از ثمرات مقاومت حداکثری ملت در جنگ تحمیلی اقتصادی، نمی‌توان زمان و امور را صرف اختلاف و چالش‌ها کرد.
حسن روحانی با بیان اینکه برخی اقداماتی که در بررسی و رد لایحه بودجه و ارجاع آن به دولت خلاف قاعده مرسوم و آیین‌نامه بوده است، گفت: در اولین فرصت مصوبه جدید دولت درخصوص لایحه بودجه 1400به مجلس ارائه خواهد شد.
روحانی خاطرنشان کرد: در عین حال از فرصت باقی مانده برای گفت‌وگو‌های سازنده با نمایندگان مجلس برای تنظیم اصلاحیه لایحه بودجه استفاده خواهد شد.
رئیس جمهوری با تأکید بر این نکته که دولت کماکان معتقد است لایحه بودجه ارائه شده به مجلس منطبق بر اقتضائات اقتصادی کشور بوده است، افزود: تأخیر در تصویب و جنجال بر سر موضوع مهمی چون لایحه بودجه، بی تردید اثرات منفی خود را بر اقتصاد کشور داشته و خواهد داشت و از مجلس محترم انتظار می‌رود، اصلاحیه دولت به دور از تنش و در آرامش مورد بررسی قرار گیرد و در کوتاه‌ترین زمان به رأی گذاشته شود.
تأمین مالی طرح‏‌های زیربنایی و عمرانی ازجمله طرح‌‏های آزادراهی و ریلی کشور از طریق بازار سرمایه از دیگر موضوعات مطرح شده در جلسه دیروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بود که مورد بحث قرار گرفت. شفافیت، نقدشوندگی، تضمین سود و درآمد بیشتر در مقایسه با سایر سرمایه‏‌گذاری‌‏ها از مزایای این روش برای سرمایه‏‌گذاران خواهد بود. ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با تشکیل صندوق پروژه و تأمین مالی از بازار سرمایه برای پروژه‌های زیرساختی راه و شهرسازی موافقت کرد و سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی مأموریت یافتند که همکاری لازم را در این زمینه به عمل آورند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دولت تدبیر و امید میلیارد تومانی رئیس جمهوری امنیت غذایی لایحه بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۰۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس

استان فارس با داشتن آب و هوای متنوع، مکان مناسبی برای کشت و برداشت انواع محصولات کشاورزی همچون موز، گوجه فرنگی و غلات است.

آغاز کشت گوجه فرنگی در بیضا

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: کشت گوجه فرنگی نشایی در این شهرستان آغاز شده است و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: کشت گوجه فرنگی از ابتدای اردیبهشت ماه در این شهرستان آغاز شده است و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.

او با بیان اینکه همه نشا‌های گوجه فرنگی مورد نیاز کشاورزان در گلخانه‌های موجود در شهرستان تولید می‌شود، افزود: ۱۰ واحد گلخانه‌ای با مساحت ۶۰ هزار مترمربع، کارِ تهیه و تامین نشاء را به عهده دارند.

مویدی گفت: تاکنون در سطح ۲۷۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان گوجه فرنگی کشت شده است و پیش بینی می‌شود سطح کشت این محصول تا پایان فصل کشت به هزار و ۵۰۰ هکتار برسد.

او تصریح کرد: عمده ارقام نشاء مصرفی این محصول صیفی شامل برومیا، سانسید، ۴۱۲۹، ثمین، باسیما، بدرو، متین و ۸۳۲۰ است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مزارع گوجه فرنگی این شهرستان تماما به روش نواری آبیاری می‌شود، اضافه کرد: شرایط مناسب آب و هوایی، استفاده از بذر مناسب، شرکت در کلاس‌های ترویجی و رعایت اصول فنی کاشت از سوی کشاورزان از جمله دلایل تولید محصول با کیفیت در بیضا است.

او بیان کرد: کشت و برداشت گوجه فرنگی در بیضا با ایجاد اشتغال فصلی قابل توجه، علاوه بر فروش در میادین میوه و تره بار استان و تامین گوجه فرنگی یک واحد صنعتی تولید رب گوجه در شهرستان بیضا، به کارنجات رب گوجه شهر‌های مجاور نیز ارسال می‌شود.

مویدی اضافه کرد: پارسال ۸۷ هزار تن محصول گوجه فرنگی از سطح هزار و ۴۵۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان برداشت شد.

برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب 

بیش از ۶ تن موز گلخانه‌ای برای نخستین بار در شهرستان داراب تولید شد.

فتحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب اظهار کرد: برای نخستین بار گلخانه‌ای به سطح ۳۸۰ متر مربع با ۱۰۳ درخت موز در شهرستان داراب ایجاد شد.

او افزود: تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم موز از این گلخانه برداشت شده است.

فتحی گفت: تغییر الگوی کشت و اجرای کشت گلخانه‌ای یکی از مهم‌ترین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دولت در بخش کشاورزی است که شرایط را برای حرکت به سمت کشاورزی پیشرفته و علمی فراهم می‌کند. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب بیان کرد: کشاورزی در محیط گلخانه، علاوه بر آن که اثربخشی مستقیم بر مبارزه با آفات و امراض گیاهی دارد، در مدیریت مصرف آب هم نقش به‌سزایی داشته و برای شهرستانی، چون داراب که با کمبود منابع آبی همراه است، بهترین روش برای استفاده مناسب از منابع آبی موجود خواهد بود.

آغاز کشت ذرت علوفه‌ای بهاره در مرودشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از آغاز کاشت ذرت علوفه‌ای بهاره با هدف تامین علوفه مورد نیاز دامداری‌های شهرستان خبر داد.

منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با اشاره به آغاز کاشت ذرت علوفه‌ای بهاره با هدف تامین علوفه مورد نیاز دامداری‌های شهرستان، اظهار کرد: کاشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان به ۲ صورت بهاره در فروردین ماه و تابستانه در خرداد ماه انجام می‌شود.

او ادامه داد: عملیات برداشت ذرت علوفه‌ای بهاره از اوایل مرداد ماه و برداشت ذرت علوفه‌ای تابستانه نیز از اواخر مهرماه آغاز می‌شود.

امیریان تصریح کرد: بر اساس ابلاغیه طرح الگوی کشت، سطح ابلاغی ذرت علوفه‌ای در شهرستان ۶ هزار و ۷۳۵ هکتار تعیین شده است.

او افزود: مبارزه تلفیقی با آفات و بیماری‌ها، تغذیه مناسب، اجرای برنامه‌های ترویجی به منظور افزایش بهره‌وری آب و راندمان تولید در واحد سطح در دستور کار این مدیریت است.

امیریان با بیان اینکه ذرت علوفه‌ای به عنوان یکی از محصولات مهم کشاورزی، تامین کننده خوراک دام بوده و در حفظ امنیت غذایی جامعه نقش موثری دارد، گفت: به منظور مدیریت بهینه آب و همچنین ارتقای تولید ذرت علوفه‌ای، بیش از ۹۰ درصد از اراضی تحت کشت این محصول در امسال با سیستم آبیاری نوین کشت می‌شود و میانگین برداشت در شهرستان ۶۵ تن در هکتار است.

او با بیان اینکه کشت ذرت علوفه‌ای با دستگاه ردیف کار انجام می‌شود، تصریح کرد: استفاده از آب کمتر، کوتاهی دوره رشد، گسترش یکنواختی رشد در مزرعه، افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش خطر سرمازدگی آخر فصل از فواید کشت ذرت علوفه‌ای بهاره است.

مدیر جهاد کشاورزی مرودشت افزود: ذرت علوفه‌ای به دلیل داشتن پروتئین، سلولز، نشاسته و فیبر یکی از بهترین نباتات برای تغذیه دام به حساب می‌آید.

قلع و قمع ساخت و ساز‌های غیرمجاز در اراضی کشاورزی کوار

مدیر جهاد کشاورزی کوار گفت: ۱۶ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی منطقه شاه بهرامی در کوار خبر داد.

عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی کوار با بیان اینکه با دستور قضایی دادستان دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان و با همکاری فرماندهی انتظامی، قلع و قمع ۱۶ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی منطقه شاه بهرامی در مساحت حدود ۲۵ هکتار انجام شد.

او افزود: هر گونه ساخت و ساز در اراضی کشاورزی مستلزم گرفتن مجوز تغییر کاربری از جهاد کشاورزی است.

جوکار، به بهره برداران بخش کشاورزی توصیه کرد: قبل از هر گونه اقدام از جمله خرید زمین و ایجاد ساخت و ساز‌های جدید با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی از وضعیت زمین و امکان اخذ مجوز تغییر کاربری اطلاع حاصل کنند تا از اتلاف سرمایه‌های آنان جلوگیری به عمل آید.

صادرات گوجه فرنگی شهرستان مهر به حوزه خلیج فارس 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر گفت: گوجه فرنگی این شهرستان به منظور مصرف در بازار‌های داخلی و صادرات به کشور‌های حوزه خلیج فارس عرضه می‌شود.

مجید صفری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر اظهار کرد: با توجه به سطح زیرکشت ۲۵۰ هکتاری این محصول پیش‌بینی می‌شود حداقل ۱۰ هزار تن گوجه فرنگی از مزارع شهرستان تولید و به منظور مصرف در بازار‌های داخلی و صادرات به کشور‌های حوزه خلیج فارس عرضه شود.

او گفت: ۱۰ تن محصول تولید شده گوجه فرنگی از مزارع شهرستان مهر به کشور امارات متحده عربی صادر شده است.

صفری بیان کرد: برداشت این محصول از اواخر فروردین ماه امسال آغار شده و تا اواخر خردادماه ادامه دارد.

او افزود: کشاورزانی که قصد صادرات محصول تولیدی خود را دارند باید از طریق سامانه سانکا و کسانی که قصد فروش محصول خود در بازار‌های داخلی را دارند از طریق سامانه سبک نسبت به ثبت اطلاعات و دریافت کد شناسه سلامت محصول اقدام کنند.

آغاز برداشت غلات از مزارع گراش 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت: عملیات برداشت گندم، جو و کلزا از سطح هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان آغاز شده است.

حسن مرادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش اظهار کرد: عملیات برداشت گندم، جو و کلزا از سطح هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تن محصول از این سطح تولید شود.

او بیان کرد: در سال زراعی جاری با تلاش کشاورزان عملیات برداشت غلات از سطحی معادل هزار و ۷۰۰ هکتار گندم، ۱۵۰ هکتار جو و ۵۰ هکتار کلزا انجام می‌شود.

مرادی تصریح کرد: طبق پیش‌بینی‌های انجام شده امسال نزدیک به ۶ هزار تن گندم، ۵۰۰ تن جو و ۱۵۰ تن کلزا از مزارع برداشت خواهد شد.

او اضافه کرد: در سال زراعی جاری با توجه به وضعیت خشکسالی مشکلاتی برای کشاورزان ایجاد شد ولی بارندگی‌های آخر فصل برای کشاورزی مطلوب بود.

مرادی گفت: با پیگیری‌های انجام شده، مرکز خرید گندم شهرستان گراش واقع در بخش آرد به‌صورت شبانه روزی آماده دریافت محموله‌های گندم کشاورزان شهرستان است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه از هر هکتار محصول گندم و جو برداشت شده به طور میانگین ۳ تن کاه و کلش جمع‌آوری می‌شود، گفت: امسال با هزار و ۹۰۰ هکتار کشت گندم، جو و کلزا پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲ هزار کاه تولید شود که این میزان کاه و کلش تولیدی تامین کننده بخشی عمده‌ای از علوفه مورد نیاز دامداران شهرستان گراش خواهد بود.

گرده افشانی نخیلات در فسا 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا از گرده افشانی نخیلات در سطح ۱۷۰ هکتار باغات این شهرستان خبر داد. 

محمدصادق فانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا اظهار کرد: گرده افشانی نخلستان‌ها از اواسط فروردین ماه آغاز شد و تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه دارد. 

او اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۳۵۰ هکتار از باغات فسا زیر کشت درخت نخل قرار دارد که ۱۷۰ هکتار آن مثمر است.

این مقام مسئول ادامه داد: گرده افشانی نقش بسیار مهمی در افزایش تولید و کیفیت محصول خرما دارد و رعایت اصول و دقت در انجام آن ضروری است.

فانی تصریح کرد: گرده افشانی نخیلات به‌صورت سنتی و دستی توسط کارگران ماهر انجام می‌شود و هر کشاورز بر اساس تعداد نخل‌های خود عملیات گرده‌افشانی را برای تولید محصول انجام می‌دهد.

او گفت: در برنامه تغییر الگوی کشت، توسعه کشت نخیلات به‌عنوان یکی از کشت‌های کم آب بر و متحمل به بی آبی در دستور کار قرار دارد که رقم زاهدی، شاهانی، پیاروم و کبکاب بیشترین توسعه را در شهرستان دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب
  • سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می شود
  • سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می‌شود