Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از ستاد خبری چهارمین دوسالانه جشنواره نشان شیرازه، رضا هاشمی‌نژاد، مدیر و بنیان‌گذار نشر افق درباره وضعیت طراحی جلد کتاب در کشور و استقبال مخاطب از کتاب‌هایی با جلد شلوغ و پُرکار گفت: این طور نیست که هر کتابی جلد پررنگ و لعابی داشته باشد پُرفروش می‌شود، این موضوع به محتوای کتاب، شخصیت و سطح سلیقه مخاطب و حتی ناشر آن بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید دید آیا مخاطبی که سراغ چنین کتابی می‌رود با تصمیم خود اقدام به خرید کتاب می‌کند یا از سوی کسی مانند استاد یا معلم ارجاع داده شده است. طبیعتاً برای آن دسته از مخاطبان که از سویی ارجاع داده شده‌اند، طرح جلد سهمی در فروش ندارد که بگوییم موجب بالا رفتن فروش می‌شود ولی در عین حال، کارکرد جذب کنندگی دارد.

وی افزود: بدون شک طراحی جلدهای هنرمندانه‌تر و بهتر احساس بهتری در مخاطب ایجاد می‌کند. حتی کتاب‌های دانشگاهی که کتاب‌های مرجع هستند، با جلد مناسب می‌توانند مخاطب را برای درس خواندن سر شوق آورند. پس این استقبال هم می‌تواند منفعت مادی داشته باشد و هم دارای لذت معنوی برای کسی باشد که کتاب را خریده است. حتی گاهی کتاب‌هایی که جلد زیبایی دارند را صرف‌نظر از آنکه نویسنده و مترجم مشهور و موضوعات پرطرفداری داشته باشند یا نه در کتابخانه ها و ویترین مغازه‌ها از رخ نمایش می‌دهند.

هاشمی‌نژاد درباره گلایه برخی طراحان جلد مبنی بر پایین بودن دستمزد توسط ناشران، عنوان کرد: طراحی جلد برای گرافیست‌ها کار آسانی نیست و گاهی از طراحی لوگو سخت‌تر است. از طرفی درآمد آن ناچیز است. دلیل آن تفاوت کار نشر با سایر مشاغل است. فرض کنید یک کارخانه مواد بهداشتی یا یک کارخانه ماشین‌سازی در سال ۵ الی ۱۰ محصول جدید دارد و طراحی گرفیک آن محدود به همان چند محصول جدید است در حالی که ناشری که صد کتاب چاپ اول در سال دارد و همزمان طرح جلد ۳۰ کتاب قدیمی‌اش را هم تغییر می‌دهد، باید ۱۳۰ آیتم قابل فروش (از جهت بصری) تولید کند. همچنین ممکن است بین سلیقه ناشر و جامعه مخاطب هم اختلاف سلیقه وجود داشته باشد. مثلاً ناشر خواهان جلدی پررنگ و لعاب باشد و به تشخیص گرافیست موضوع یا مخاطب کتاب به دنبال طراحی مینیمال یا ساده باشند و بر عکس. برای همین طراحی جلد کتاب، کار آسانی نیست.

وی ادامه داد: این درست است برخی ناشران روی جلد کتاب سرمایه‌گذاری نمی‌کنند یا حاضر نیستند کمی کیفیت آن را بالاتر ببرند، ولی از آن طرف در بیشتر موارد بودجه و بضاعت یک کتاب اجازه نمی‌دهد. مثلاً اگر کتابی ۲۰ هزار تومان باشد، هزار نسخه آن می‌شود ۲۰ میلیون تومان که ۴۰ درصد آن در پخش از بین می‌رود و ۱۲ میلیون تومان باقی می‌ماند، اگر ۱۰ درصد هم مربوط به مترجم یا مؤلف باشد، ۱۰ میلیون تومان باقی می‌ماند. یعنی یک ناشر با ۱۰ میلیون تومان هم باید سود ببرد هم هزینه‌های تمام شده کتاب و آماده‌سازی و چاپ و صحافی و… را بپردازد. برای همین در بسیاری موارد اقتصاد ضعیف کتاب است که باعث می‌شود ناشران روی جلد سرمایه گذاری آنچنانی نکنند.

مدیر نشر افق همچنین درباره برگزاری جشنواره نشان شیرازه یادآور شد: برگزاری جشنواره‌ای با موضوع طراحی جلد کتاب مهم است و می‌تواند تأثیرگذار باشد؛ از این منظر که تا جایی که می‌دانم چنین بخشی در جشنواره‌های مرتبط دیگر وجود ندارد. جلد کتاب می‌تواند در پیدا کردن مخاطب مناسب خود بسیار تأثیرگذار باشد. از سوی دیگر هر کالایی به جنبه جذاب و مشوق بودن برای خرید نیاز دارد و کتاب بخصوص کتاب‌های عمومی که بر اساس تصمیم و خواست شخص خریدار و نه ارجاع از سوی دانشگاه و یا مؤسسه‌ای فروش می‌روند بیشترین اولویت را در این مسئله دارد. همچنین جلد به کتاب شخصیت می‌دهد و فیزیک کتاب با جلد شروع می‌شود. از این رو فکر می‌کنم برگزاری جشنواره‌ای برای طراحی جلد کتاب و در نظر گرفتن جایزه‌ای برای آن کار مهم و استثنایی است.

وی اضافه کرد: در رابطه با بهتر برگزار شدن جشنواره راهکار و تجربه‌ای ندارم ولی چیزی که می‌دانم این است که از مهم‌ترین فعالیت‌های یک جشنواره، انعکاس آن در جامعه است که باید به طور جدی روی این مسئله کار شود. در غیر این صورت اقبال ناشران و گرافیست‌ها به این حرکت آنچنان دیده نمی‌شود و طبیعتاً اثرش هم کمتر خواهد شد.

چهارمین دوره نشان شیرازه زمستان ۱۳۹۹ برگزار می‌شود و علاقه‎‌مندان برای شرکت در این جشنواره و کسب اطلاعات بیشتر می‌‏توانند به پایگاه اطلاع‎‬ رسانی این جشنواره به آدرس https://shirazeh.farhang.gov.ir/ مراجعه کنند.

کد خبر 5142003 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: نشان شیرازه صنعت نشر کتاب و کتابخوانی رضا هاشمی نژاد انقلاب اسلامی ایران چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی معرفی کتاب جشنواره شعر فجر تازه های نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی رونمایی کتاب پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی رایزنی فرهنگی آیت الله مصباح یزدی ترجمه نشر 27 بعثت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران دهه فجر طراحی جلد کتاب میلیون تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۴۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد/ اولین کتاب تخصصی انتظارات تورمی در ایران

امتداد - کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» توسط انتشارات موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز گردآوری و منتشر شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  کتاب ” اقتصاد در هیاهوی انتظارات ” منتشر شد. برای اولین بار در ایران یک کتاب تخصصی در رابطه با اثرات انتظارات تورمی در اقتصاد ایران توسط موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز به رشته تحریر درآمد.

کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» با موضوع نگاهی جامع به اثرات انتظارات تورمی در اقتصاد ایران با الهام از ۳۰ نشست تخصصی توسط انتشارات موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز گردآوری شده است.

این کتاب شامل ۳۰ فصل بوده و به موضوعاتی مانند: نقش انتظارات تورمی در تورم و نرخ ارز، نظریه‌های تعیین نرخ ارز و نحوه شکل‌گیری انتظارات، رابطه انتظارات تورمی و بازار سرمایه، بازار مسکن و نقش انتظارات در آن، نقش رسانه در انتظارات تورمی پرداخته است.

کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» دارای ۶۵۶ صفحه می‌باشد و مقدمه آن توسط محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی نوشته شده است. در این کتاب از بیش از ۲۶۰ جدول و نمودار برای فهم بیشتر موضوع انتظارات استفاده شده است.

در بخشی از مقدمه که به قلم محمدرضا فرزین نوشته شده آمده است ” امروزه بسیاری از اقتصاددانان معتقدند که علیت در پدیده‌های اقتصادی در بسیاری از موارد ماهیت متقابل دارد؛ یعنی روایت‌ها خود می‌توانند موجب رخداد‌های اقتصادی شوند و رخداد‌های اقتصادی علت تغییر روایت‌ها.

جنگ‌های اقتصادی کنونی بین کشور‌ها عموما با تمرکز شکل‌گیری شایعات، ناامید سازی مردم به آینده و ارائه تصویری تاریک از آینده کشور توسط حرفه‌ای‌ترین رسانه‌ها و خبرگان عملیات روانی صورت می‌پذیرد و بخش عمده‌ای از هزینه جنگ را به خود اختصاص می‌دهد.

اقتصاد ایران دهه هاست که با این پدیده رو‌بروست و متاسفانه در حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی نتوانسته نهادسازی و برنامه‌ریزی لازم برای مقابله با این پدیده را انجام دهد.

به قول یکی از اقتصاددانان، آنچه که باید از آن ترسید، خود ترس است و این موضوع محوری عملیات روانی علیه هر کشوری است. اقتصاددان مک کالی، این لحظه را لحظه کایوت می‎‌نامد. کایوت شخصیت کارتونی قهرمانی است که از روی پرتگاه‌های می‌پرد و تا زمانی که به زمین نگاه نکند سقوط نخواهد کرد و طبق قانون کارتون هر وقت به زمین نگاه کند، سقوط خواهد کرد. ”

برای تهیه کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» می‌توانید با شماره تلفن ۰۹۱۹۶۱۶۲۲۴۴ (انتشارت موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز) تماس بگیرید.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • خطر از بزرگترین اقتصاد اروپا گذشت
  • بهار کتاب ایران؛از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم
  • بحران ادبیات داریم
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد/ اولین کتاب تخصصی انتظارات تورمی در ایران
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟