Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیدکنندگان رنگ و رزین و کامپوزیت ایران معتقدند اگر برنامه درست و دقیقی برای عرضه‌ استایرین مونومر و اسید ترفتالیک اتفاق نیافتد عملا چیزی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰شرکت تولیدکننده انواع رزین، پلی استر، آلکید و پلی استر پودری دچار چالش می‌شوند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد حاجی بابا، عضو هیات مدیره انجمن رنگ و رزین و کامپوزیت ایران در خصوص محدودیت عرضه دو ماده اولیه و اساسی صنعت رنگ رزین و کامپوزیت کشور گفت: استایرین مونومر اولین ماده‌ای است که اخیرا اطلاع یافتیم عرضه آن با محدودیت مواجه شده است؛ صنایع پتروشیمی تولیدکننده خاص آن در ایران بوده و به صورت انحصاری این محصول را تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متاسفانه اخیرا باتوجه به راه‌اندازی شرکتی در منطقه آزاد ماهشهر، توافقی صورت گرفته که 30 درصد از ظرفیت پتروشیمی به یک شرکت خاص تحویل شود و تحویل این حجم از تولید به این شرکت، عملا پنجاه کارخانه که در زمینه تولید رزین پلی استر فعال هستند و محصولاتشان در صنایع متعدد و زیادی چون صنعت نفت، گاز، پتروشیمی، خودروسازی، آب رسانی کشور و... مورد مصرف است را با مشکل مواجه خواهد کرد.

حاجی بابا اظهار داشت: اگر عرضه این محصولات با توجه به توضیحات ارایه شده دچار معضل شود، قاعدتا این پنجاه شرکت و 5000 نفر نیروی کار آن که به صورت مستقیم در این صنایع فعال هستند، دچار مشکل خواهند شد و تولید این صنایع با چالش و حتی توقف مواجه است.

این عضو هیات مدیره انجمن رنگ و رزین ایران در ادامه گفت: در شرایطی که این موضوع حل نشده، مسئله دیگری در رابطه با یک محصول انحصاری دیگر تولید پتروشیمی صنعت کشور به نام اسیدترفتالیک مطرح شده است؛ این ماده هم در صنعت تولید رزین‌های پلی استر و صنایع وابسته به این محصول و هم در صنعت رزین آلکید و رزین‌های پودری مورد نیاز است.

حاجی بابا تصریح کرد: کل صنعت رنگ مانند رنگ‌های ساختمانی، دریایی و گریل‌‎های مختلف صنعت رنگ، وابسته به رزین آلکید است که اگر بخواهیم تعداد شاخص‌های این صنعت را بشماریم چیزی بالغ بر200 الی 300 صنعت رنگ در کشور خواهد بود؛ همچنین رزین پلی استر پودری که در رنگ‌های پودری استفاده می‌شود و صنایع مصرف رنگ‌های پودری، کلیه تجهیزات فلزی لوازم خانگی و قطعات خودرویی است.

وی با تاکید بر اینکه اگر برنامه درست و دقیقی برای عرضه، خروج از محدودیت و یا توقف عرضه‌ این دو ماده تا پایان سال اتفاق نیافتد عملا چیزی حدود 150 تا 200 شرکت تولیدکننده انواع رزین، پلی استر، آلکید و پلی استر پودری دچار چالش می‌شود و حدود 10هزار نفر نیروکار مستقیم و صنایع وابسته دچار مشکل خواهند شد که نمی‌توان گفت میزان نیروی شاغل به کار در صنایع وابسته چه میزان است.

این عضو هیات مدیره انجمن رنگ و رزین و کامپوزیت ایران، خاطر نشان کرد: نکته حائز توجه این است که عرضه این دو محصول انحصارا در اختیار پتروشیمی‌ها و تحت نظارت صنایع پایین دستی است. متاسفانه اخبار خوشایندی در رابطه با تعامل با این موضوع پیشنهاد نشده و مطمئنا باتوجه به شرایط کنونی کشور امکان واردات برای این تعداد صنایع به صورت خرد عملا غیر ممکن است و  اگر تا پایان سال تمهیداتی برای این موضوع اندیشیده نشود، از ابتدای سال چالش سنگینی خواهیم داشت و در صورتی که صنایع مطرح ‌شده به دلگرمی نرسند که مشکل حل خواهد شد، باتوجه به نزدیکی پایان سال، ممکن است در جهت تعدیل نیروهای خود اقدام کنند که موضوع تاسف آوری است.

وی در پاسخ به این سوال که کدام صنایع پایین دستی بیشتر تحت تاثیر هستند، توضیح داد: رزین سازان جز صنایع پایین دستی پتروشیمی‌ها هستند و مواد و محصولات پتروشیمی‌ها را مصرف می‌کنند. در رابطه با رزین آلکید کل صنعت رنگ کشور، تولیدکننده‌های ریزن پلی استر و  استر کل صنعت نفت و پتروشیمی مجبورند برای تامین مخازنی که دارند از لاینینگ و پوشش‌های پلی استری استفاده ‌کنند. همچنین کل صنعت آب رسانی کشور که پروژه‌هایش از این طریق اجرا می‌شود، وخودروسازی و... با مشکل مواجه خواهند شد.
عدم تامین استایرین مونومر صنعت رزین کشور را دچار مشکل خواهد کرد.

علاوه بر این امیرحسین خاتمی عضو دیگر انجمن رنگ و رزین و کامپوزیت ایران گفت: عدم تامین استایرین مونومر و ترفتالیک اسید دو چالش اساسی در صنعت رنگ و رزین کشور است که در صورتی که تمهیداتی برای حل آن اندیشیده نشود، صنعت رنگ و رزین کشور به جد با مشکل مواجه خواهد شد.

این عضو انجمن رنگ و رزین و کامپوزیت ایران، تصریح کرد: متاسفانه صنعت رنگ و رزین کشور دچار دو چالش بسیار بزرگ شده است؛ چالش اصلی درخصوص مصرف استایرین مونومر است که صنعت رنگ و رزین کشور به آن وابسته بوده و حدود 40درصد حلال رنگ رزین کشور، استایرین مونومر است و در صورتی که استایرین مونومر تامین نشود، دچار چالش خواهیم شد و تقریبا بین 70 تا 80 واحد به صورت مستقیم و 5000 واحد به صورت غیر مستقیم دچار چالشی بزرگ خواهند شد.  

خاتمی تصریح گرد: استایرین مونومر و ترفتالیک اسید مواد اولیه رزین‌سازی هستند و اگر این اتفاق بیافتد در صنعت خودروسازی، مخازن سازی، پالایشگاه‌ها و قطعات، کامپوزیت کشور و... چالش خواهیم داشت.

این عضو انجمن رنگ و رزین ایران اظهار داشت:همچنین در کشور حدود شش کارخانه تولیدکننده الیاف شیشه فعال است. الیاف شیشه و رزین پلی استر لازم و ملزوم هم در صنایع پایین دستی هستند . اگر رزینی درکار نباشد، جدای از این که صنایع مصرف‌کننده رزین که باید الیاف هم استفاده کنند به مشکل می‌خورند، این شش کارخانه هم دچار مشکل خواهند شد. صنایع یادشده، عملا نیاز واردات به محصول را به طور کامل مرتفع کردند.
وی اضافه کرد: به طور مشخص تا به امروز هیچ یک از دست اندرکاران و سازمان‌های مرتبط در رابطه با این موضوع اظهار نظر روشنی انجام نداده‌اند. تمامی سازمان‌های ذیربط از تغییر و تحولات اطلاع دارند و اظهار شده که در حال بررسی مشکلات هستند اما تاکنون خبر امیدوارکننده‌ای نرسیده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنعت رنگ و رزین کشور صنایع پایین دستی دچار مشکل خواهند شد دچار چالش پلی استر کل صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۶۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت

ایسنا/بوشهر قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با حمایت مدیران ارشد سازمانی و همت همکاران در استان‌ها، برخی از واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از حوزه‌ها، برندی معتبر در کشور شده‌اند که پیشنهاد می‌شود صنایع حتماً از این واحدها استفاده نمایند.

به گزارش ایسنا، سروری‌مجد روز شنبه ۸ اردیبهشت در جریان بازدید از پتروشیمی های مستقر در عسلویه  با اشاره به برخی طرح‌های دانشجویی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: یکی از طرح‌هایی که با استقبال از سوی دانشجو و صنعت روبرو بوده، طرح پویش است که دانشجویان به‌عنوان نیروی کار، برای تجربه‌اندوزی و با حداقل هزینه به صنایع معرفی خواهند شد و پس از اتمام تحصیل، صنایع به انتخاب خود می‌توانند مستعدترین‌ها را جذب کنند. همچنین مدارس عالی مهارتی به‌عنوان طرح راهگشا با توجه به نیاز صنایع و رفع این نیازها در مناطق تأسیس می‌شوند.

وی اضافه کرد: مزیت مهم دانشگاه آزاد اسلامی، وجود آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های پیشرفته و مجهز است که با توجه به یکپارچگی دانشگاه، این ظرفیت‌ها در خدمت هر واحد دانشگاهی در هر استان به‌عنوان پشتیبان برای انعقاد قرارداد با صنایع قرار می‌گیرد. این اقدامات نشان‌دهنده تحولاتی است که در دانشگاه به وجود آمده تا آینده‌ای روشن برای دانشگاه، کشور و نسل جوان ترسیم شود.
دانشگاه آزاد کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌ها به استان‌هاست
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با بیان اینکه در مدیریت جدید دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان مجموعه یکپارچه و ید واحد در مسائل دانشگاهی و کشوری ایفای نقش می‌کند، گفت: آن چیزی که در استان بوشهر به‌عنوان چالش یا مزیت وجود دارد در حقیقت دغدغه یا فرصتی برای کل دانشگاه آزاد اسلامی است.
سعید رازقی ادامه داد: در کل استان‌ها با توجه به فرصت‌های موجود، ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی از طریق دانشگاه آن استان پای‌کار آورده می‌شود و در حقیقت این دانشگاه در هر استان، مدخل و کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌های پژوهشی، آموزشی و مهارتی دانشگاه به استان‌هاست.
وی با اشاره به وجود نفت، گاز، پتروشیمی، دریا و نخیلات در استان بوشهر بیان کرد: امید است با این حس همکاری و علاقه‌مندی موجود در دانشگاه و صنایع مستقر در عسلویه با انعقاد قراردادها و تفاهم‌نامه‌های همکاری، آنچه به‌عنوان مأموریت در حوزه‌های ذکر شده برای دانشگاه در نظر گرفته و در استان بوشهر عملیاتی و به منصه ظهور رسانده شود.
دانشگاه‌ها راهگشای صنایع هستند
مدیر فنی مجتمع شرکت دماوند انرژی عسلویه نیز با ابراز علاقه‌مندی ارتباط با دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: بستر همکاری فراهم است و از چند جهت می‌توان این ارتباط را پیش برد.
غلامرضا یعقوب‌زاده با بیان اینکه می‌توان تلفیق صنعت و دانشگاه را پیش برد، افزود: این پتروشیمی می‌تواند پذیرای دوره‌های کارآموزی دانشجویان دانشگاه باشد که امکانات رفاهی نظیر خوابگاه نیز مهیاست و قطعاً در طرح‌های توسعه‌ای از این گروه از دانشجویان می‌توان بهره برد.
وی با بیان اینکه در بخش R&D نیز می‌توان از ظرفیت دانشگاه بهره گرفت، مطرح کرد: در بخش فنی چالش‌هایی وجود دارد که با توجه به اینکه دانشگاه و دانشجویان به دانش روز مسلط هستند، به‌ویژه در بحث افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی و نیز افزایش ایمنی و کارایی تجهیزات می‌توانند راهگشای صنایع باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • برنامه امسال وزارت صمت برای جهش بزرگ تولید خودرو/ تیراژ تولید روزانه ۵۰۰۰ دستگاه خودرو رسید
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • جذب نیروی بومی در صنایع شهرستان جم بسیار پایین است
  • صنایع نفت و گازوپتروشیمی به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد