Web Analytics Made Easy - Statcounter

همین دیروز| گروه تاریخ خبرگزاری فارس ـ امین رحیمی: ۲۱ بهمن که فردایش روز بزرگ تاریخ بود به جای آن‌که کار آسان‌تر شود، سخت‌تر شده بود؛ تصمیم ارتش برای کودتا قطعی بود. آن روز شهرها خون‌آلود بود و سربازان گارد جاویدان که یگانی برای حفاظت از اعضای خاندان پهلوی و کاخ‌ها و ابنیه سلطنتی بود با همافران نیروی هوایی درگیر بودند که چرا رفته‌اند و به امام(ره) احترام نظامی گذاشته‌اند و به انقلاب مردم پیوسته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قسمت جالب ماجرا این بود که مردم هم همافران را تنها نگذاشتند و برای دفاع از آن‌ها به پایگاه هوایی دوشان‌تپه رفتند. آن روز فرماندار نظامی تهران ساعات حکومت نظامی را افزایش داد و همه این اتفاقات به همراه خبرهایی که از هجوم مردم به کلانتری‌ها حکایت می‌کرد روز ۲۱ بهمن را به یکی از مهم‌ترین روزهای مبارزه برای انقلاب ایران تبدیل کرد.

عکسی از مبارزه مردمی در روز ۲۱ بهمن

جنگ شهری و تصرف کلانتری‌ها

همافران چه شدند؟ با هجوم گاردی‌ها پادگان دوشان‌تپه محاصره شده بود و درگیری‌هایی در داخل پادگان رخ داد. صبح ۲۱ بهمن مردم از نقاط مختلف تهران به سمت پادگان رفتند تا از همافران حمایت کنند و در این میان یکی از سربازان داخل یک آمبولانس تعدادی اسلحه از پادگان خارج کرد و اسلحه افتاد دست مردم. در نهایت گروه‌هایی از مردم موفق شدند به داخل پادگان راه یابند و اسلحه به دست آوردند و کنار همافران ایستادند جلوی گاردی‌ها. بعد هم مقداری اسلحه بیرون آمد و در خیابان‌های اطراف درگیری‌های شدید رخ داد. در خیابان فرح آباد (پیروزی فعلی) که کار به سنگربندی رسیده بود و جنگ شهری در جریان بود و البته در این جنگ باز هم دست مردم خالی بود؛ مردم اسلحه سبک داشتند در مقابل تانک و انواع سلاح سنگین. با‌این‌حال شور انقلابی به قدرت سرنیزه غلبه کرد و کلانتری‌های تهران‌نو، نارمک و شهرری توسط مردم تصرف شدند.

شب ۲۱ بهمن را بسیاری از اهالی تهران نخوابیدند مبادا که کودتا شود

پیام امام(ره) و تهدید به حکم جهاد

امام(ره) در آن لحظات حساس چه کردند؟ دوباره «کلام حق» را به کار گرفتند و این بار تهدید هم کردند به «شمشیر حق». امام(ره) برای مردم پیامی فرستادند و فرمودند: «این‌جانب بنا دارم که مسائل ایران به‌طور مسالمت‏‌آمیز حل شود؛ لکن دستگاه ظلم و ستم چون خود را به حسب قانون محکوم می‏‌بیند، دست به جنایت زده و در شهرهای گرگان و گنبدکاووس به مردم شجاع مسلمان حمله کرده و کشتار نموده است و در تهران لشکر گارد به‌طور ناگهانی به نیروی هوایی که به ملت پیوسته است، حمله نموده و نیروی هوایی به کمک مردم، شجاعانه آنان را شکست داده‏‌اند. من این تعرض غیرانسانی و عمل گارد را محکوم می‏‌کنم. اینان با این برادرکشی می‏‌خواهند دست اجانب را در کشور ما بازنگه دارند و چپاول‌گران را به موضع خود برگردانند. من با آن‌که هنوز دستور جهاد مقدس نداده‌‏ام و نیز مایلم تا مسالمت حفظ و قضایا موافق آراء ملت و موازین قانون عمل شود لکن نمی‏‌توانم تحمل این وحشی‌گری‌ها را بکنم؛ و اخطار می‌‌کنم که اگر دست از این برادرکشی برندارند و لشکر گارد به محل خودش برنگردد و از طرف مقامات ارتشی از این تعدیات جلوگیری نشود، تصمیم آخر خود را به امید خدا می‏‌گیرم و مسئولیت آن با متجاسرین و متجاوزین است... اعلامیه امروز حکومت نظامی، خدعه و خلاف شرع است و مردم به‌هیچ‌وجه به آن اعتنا نکنند. برادران و خواهران عزیزم هراسی به خود راه ندهید که به خواست خداوند تعالی، حق پیروز است.»

صفحه اول روزنامه اطلاعات در روز ۲۱ بهمن

طرح کودتا روی میز ماند!

آن روز اتفاق مهم دیگری هم افتاد؛ «شاپور بختیار»، آخرین نخست‌وزیر پهلوی و سران ارتش جلسه گذاشتند و طرحی پیشنهاد شد برای دستگیری امام(ره) و سران انقلاب و سرکوب تظاهرات. این طرح روی میز ماند تا فردا! حتی مشهور است که بختیار دستور داده بود محوطه اطراف پادگان دوشان‌تپه بمباران شود. بختیار یک مشت آهنین می‌خواست نشان بدهد که البته نشد چون فرماندهان ارتش دیگر اختیار کار را از دست‌رفته می‌دیدند و بعد هم که فردا شد و ۲۲ بهمن شد.

بختیار کدام عکس را می‌گفت؟

وضعیت نظامی در روز ۲۱ بهمن به‌گونه‌ای بود که در برخی مناطق تهران جنگ شهری در جریان بود. در واقع جنگ مردم با تانک‌ها بود؛ از جمله درگیری مردم در خیابان سپه سابق با یک تیپ زرهی که از قزوین به تهران اعزام شده بود. اتفاق جالب آن روز هم این‌که بختیار رفته بود در جلسه مجلس سنا شرکت کرده بود تا لایحه انحلال ساواک را تصویب کنند؛ کلا عقب بودند از ماجرا بیچاره‌ها! جالب‌تر این‌که بختیار آن‌جا نطق هم کرد و حرف جالبی زد: «توجه بفرمایید به روزنامه کیهان؛ پریروز راجع‌به یک رژه نظامی این ورقه‌ای که چاپ شده به طور خیلی خیلی بچگانه و واضح پیدا است که یک سری مونتاژ عکس‌های مختلف را پشت سرهم گذاشته‌اند و آن را به‌صورت یک رژه نظامی که قیافه هیچ‌کسی پیدا نیست و جزییات فنی آن را اهل‌فن برای شما توضیح خواهند داد چگونه درست می‌کنند.» عکس مشهور احترم نظامی همافران به امام(ره) را می‌گفته!

عکس مشهور به «بیعت همافران» را که در روزنامه کیهان چاپ شده بود بختیار می‌گفت مونتاژی است و دستور داده بود عکاسش دستگیر شود!

امروز در تاریخ مناسبت‌های دیگری هم هست

امروز ۲۱ بهمن مصادف با ۹ فوریه میلادی و ۲۶ جمادی‌الثانی هجری قمری در تقویم تاریخ، مناسبت‌های دیگری هم دارد.

ـ رحلت فقیه بزرگ عالم تشیع «مقداد بن عبدالله حلّی» در سال ۸۲۶ قمری
ـ درگذشت «پیر لاکلو» ادیب و نویسنده برجسته فرانسوی در سال ۱۸۰۳ میلادی
ـ درگذشت «والنتین کونرار» نویسنده معروف فرانسوی در سال ۱۶۷۵ میلادی
ـ درگذشت «فئودور داستایفسکی» نویسنده روسی در سال ۱۸۸۱ میلادی
ـ زادروز «فرامرز پایور» موسیقی‌دان ایرانی در سال ۱۳۱۱ شمسی

فارس به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، مطالب دیگری هم دارد که می‌توانید با کلیک روی کلیدواژه فجر ۴۲ آن را در صفحات مختلف دنبال کنید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شاپور بختیار امام خمینی ره 21بهمن57 همافران کودتای 21 بهمن روز ۲۱ بهمن جنگ شهری دیگری هم امام ره آن روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۳۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بهارستان، محمد آئینی ظهر امروز در همایش گرامیداشت روز شوراهای اسلامی با محوریت مشارکت در بازآفرینی شهری در شهر گلستان، با بیان اینکه طرح بازآفرینی شهری مسئله‌ای فانتزی نیست، اظهار داشت: 2 میلیون و 700 هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بناهای ناپایدار و بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند.

وی با بیان اینکه 224 هزار بنای ناپایدار در استان تهران وجود دارد، افزود: در استان تهران با توجه به اهمیت رسیدگی به بافت فرسوده و رعایت ایمنی مسئولین باید نگران فرسودگی بناها و خانه‌های نا ایمن باشند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در حین وقوع زلزله خانه‌های نا ایمن تخریب و فاجعه به وجود می‌آید تصریح کرد: بر این اساس در حال حاضر 10 میلیون نفر از جمعیت شهری در کشور در معرض خطر قرار دارند.

آئینی با انتقاد از عدم احیای بافت‌های فرسوده و معابر تنگ در برخی شهرهای کشور گفت: نوسازی بافت‌های فرسوده توسط دولت انجام نمی‌شود و باید سرمایه‌گذاران و مردم در این مهم مشارکت داشته باشند.

وی با بیان اینکه بهترین خدمت مسئولین حفظ جان مردم است گفت: مدیران و مسئولین مردم را برای ساخت واحدهای مسکونی ایمن تشویق کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رئیس‌جمهور دستور تشویق مردم به احیای بافت فرسوده را داده است، عنوان کرد: ایجاد بسته‌های تشویقی توسط شهرداری‌ها می‌تواند خانه‌های نا ایمن و فرسوده را احیا کند و هر بنای فرسوده که در کشور تخریب می‌شود به تعداد واحدهای مسکونی ایمن افزوده می‌شود.

وی با اشاره به عدم آگاهی 70 درصد مردم در احیای بافت‌های فرسوده، تصریح کرد: مردم در احیا و نوسازی بافت فرسوده حق دارند حداقل از 50 درصد تخفیف‌ها بهره‌مند شوند و تخفیف‌ها باید تا 100 درصد نیز عملیاتی شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه 92 درصد پروانه‌های ساخت احیای بافت فرسوده در شهر تهران و فقط 8 درصد در شهرستان‌های استان تهران صادر شده است، گفت: پروانه‌های ساخت باید ظرف حداکثر 3 ماه برای مردم صادر شود.

شورای شهر مشهد کمبود پارکینگ اطراف حرم را به سرانجام برساند

شهرداری‌ها به دنبال درآمدزایی در بافت فرسوده نباشند

در ادامه میرمحمد غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با تأکید بر نقش مؤثر شوراها در توسعه شهرها اظهار داشت: بخشودگی و تخفیف عوارض یکی از مسائلی است که شورا می‌تواند مردم را با تخفیف مناسب در توسعه شهر و احیای بافت فرسوده به میدان آورد.

وی با تأکید بر اقتصادی بودن احیای بافت فرسوده برای مردم توسط شهرداری‌ها افزود: شهرداری‌ها نباید به دنبال درآمدزایی از بافت‌های فرسوده باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران تصریح کرد: شوراهای اسلامی شهرها در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش مضاعفی داشته باشند.

غراوی در پایان با تأکید بر ایجاد زیرساخت‌ها در بافت‌های فرسوده استان تهران خاطرنشان کرد: توسعه سرانه‌های عمومی در کنار اجرای طرح بازآفرینی شهری بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • پیروزی اینتر در نخستین قضاوت تمام زنانه سری A
  • کیفیت و بی‌توجهی: دست اندازی در جاده پیشرفت راهسازی ایران
  • لیگ برتر بسکتبال| پیروزی طبیعت بر ذوب‌آهن در نخستین دیدار مرحله نیمه‌نهایی
  • پیروزی طبیعت در نخستین دیدار نیمه نهایی لیگ برتر بسکتبال
  • پیروزی طبیعت در اولین دیدار برابر ذوب آهن
  • توسعه و گردشگری از اهداف اصلی شهرداری بندرعباس است
  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • ممنوعیت تردد موتورسیکلت در تونل‌های شهری
  • در حاشیه دیدار مردم جنوب غرب تهران با رئیس جمهور