Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، ویژه‌برنامه رواق کتاب طرح ملی «ایران قوی» همزمان با گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی، عصر دوشنبه ۲۰ بهمن با حضور حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، سعید سعادتی معاون فرهنگی هنری ستاد فهما، ابراهیم حیدری مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل باغ کتاب تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 حجت‌الاسلام ارزانی در این ویژه‌برنامه با اشاره به طرح ملی ایران قوی اظهار کرد: تاکنون بیش از ۲۵ هزار و ۹۰۰ کانون در سامانه بچه‌های مسجد ثبت شده‌اند. هدف این سامانه ایجاد ارتباط و تعامل میان مساجد و کانون ها و همچنین معرفی فعالیت‌های اعضای کانون‌ها است.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به سه شبستان «فرهنگ»، «هنر» و «نوآوری» اظهار کرد: در عرصه شبستان  فرهنگ ۵ رواق، در شبستان هنر ۵ رواق و در شبستان نوآوری ۲ رواق طراحی شدند که اعضای کانون‌ها باید ذیل این ۱۲ رواق فعالیت های خود را در سامانه به ثبت برسانند. 

وی ادامه داد: طرح ملی ایران قوی، از هفته دفاع مقدس آغاز شد و تا ساعت ۲۴ شب ۲۲ بهمن ادامه دارد، بن‌مایه این طرح بر اساس بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و تاکید ایشان نسبت به این مساله است که ایران باید قوی شود.

ارزانی با اشاره به رواق‌های دوازده‌گانه طرح ملی ایران قوی گفت: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور می‌توانند بنا بر علاقه‌مندی خود در عرصه‌هایی نظیر کتاب، فیلم، نمایش، سرود در رواق های طراحی شده فعالیت های خود را در سامانه بچه‌های مسجد ثبت کنند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هرم فعالیت و مدیریت در عرصه  مسجد هرم واژگون است، افزود: بچه‌های مسجد بالای این هرم قرار دارند و ما خادم آنها هستیم، در واقع  ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد تنها وظیفه برقراری ارتباط با دستگاه‌ها و قوه سه گانه را دارد و انجام فعالیت ها و برنامه ها نیز بر عهده کانون‌های مساجد است.

وی ضمن تقدیر از فعالیت‌های کانون‌های فهما در شرایط شیوع کرونا گفت: این حضور و فعالیت در طرح ملی ایران قوی قابل توجه بود و استقبال چمشگیری را از سوی بچه های مسجد شاهد بودیم، برای مثال در رواق کتاب فعالیت‌های متعدد و شاخص حرفه ای صورت پذیرفت.

 ارزانی اظهار کرد: از صدر اسلام و در تاریخ تمدن اسلامی مساجد محل قرائت کتاب نیز بود، دانشگاه های بزرگ اسلامی در دل مسجد شکل گرفتند، در زمان ورود اسلام به ایران، در تمدن مصر، در جزیرة العرب به واسطه حضرات معصومین (ع) این رویکرد نسبت به کتاب در مساجد وجود داشت.

وی در مورد رواق کتاب در طرح ملی ایران قوی افزود: از آغاز فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، بیش از ۱۴ هزار کتابخانه در جوار کانون‌های مساجد تاسیس شده است که از این میان بیش از ۱۰ هزار کتابخانه، اطلاعات شان در سامانه بچه‌های مسجد به ثبت رسیده است و همه این کتابخانه‌ها دارای کتابدار هستند. 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد فعالیت‌های کانون‌های فهما در عرصه کتاب و کتاب‌خوانی تصریح کرد: بیش از ۱۰۵ هزار نفر در مسابقات کتابخوانی شرکت و بیش از ۲۵ هزار و ۹۰۰ کتاب اعم از کتاب‌هایی با حجم محدود ۶۰ صفحه‌ای تا کتاب‌هایی با حجم ۵۰۰ صفحه خلاصه‌نویسی شده است، ضمن اینکه اقدامات متعدد دیگری نیز در این عرصه به منصه ظهور رسیده که از جمله آنها می توان به طرح «شنبه‌های کتاب» اشاره داشت. این طرح در واقع از سال ۱۳۹۷ و در استان مرکزی شهرستان دلیجان با ابتکار یکی از ائمه جماعات مساجد این شهرستان شکل گرفت و بنده نیز شخصا به این مسجد رفتم و در جریان فعالیت آنها دراین طرح قرار گرفتم. در این مسجد کتاب معرفی و میان نمازگزاران توزیع می‌شد و به مدت یک تا دو ساعت بعد از اقامه نماز فرصت مطالعه و نقد کتاب میان مامومین فراهم بود. این طرح جالبی بود که با پیگیری‌های انجام شده در سطح استان‌های دیگر به اجرا در آمده و تبدیل به طرح ملی شد به طوری که اکنون بیش از ۵ هزار مسجد در طرح شنبه‌های کتاب شرکت کردند.

ارزانی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به اینکه هرکدام از فعالیت‌های کانون‌ها در سامانه بچه‌های مسجد ثبت می‌شود، گفت: این مساله منجر به انتقال تجربیات می‌شود؛ برای مثال تاکنون ۱۸ هزار طرح و ایده در رواق دانش به ثبت رسیده است که خود زمینه ای برای تعامل میان کانون ها در این عرصه محسوب می شود.

وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به تعامل میان کانون‌های فرهنگی و هنری و امام جماعت مسجد گفت: در اساس نامه ستاد آمده است که مدیرمسئول کانون از سوی امام جماعت مسجد معرفی می‌شود، ضمن اینکه فعالیت ها تحت اشراف امام جماعت انجام می شود. امروز ما با ۲۵ هزار و ۹۰۰ کانون در سراسر کشور تعامل گسترده‌ای با ائمه جماعات داریم و هرگز حتی یک مورد گزارش از اختلاف میان مدیرمسئول کانون و امام جماعت نبوده است.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: بیش از ۱۰ هزار کانون فرهنگی هنری تا به امروز مجوز الکترونیکی گرفتند.

ارزانی با اشاره به شورای سیاست گذاری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: اعضای شورای سیاستگذاری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور هم اشاره کرد و گفت: علاوه بر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که ریاست این شورا به عهده اوست، دو وزیر دیگر نیز در شورا حضور دارند، همچنین شهردار تهران، روسای سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان بسیج مستضعفین، مرکز رسیدگی به امور مساجد، از جمله اعضای دیگر این شورا محسوب می شوند که هر سه ماه یکبار در جلسه ای با حضور همه اعضا، فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گزارش می شود.

شیراز پایخت کتاب ایران است

ابراهیم حیدری در این ویژه‌برنامه، طی سخنانی با اشاره به برخی فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: مجموعه‌ای از برنامه‌های متعدد در عرصه کتاب با همکاری نهادها و دستگاه‌های مختلف از جمله کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در حوزه کتاب و کتابخوانی شکل گرفت که توجه به مناطق کم برخوردار و محروم از جمله مهمترین رویکردهایی است که در این فعالیت ها مورد توجه قرار گرفت.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: برنامه های متعددی از جمله پایتخت کتاب ایران، جشنواره مروجان کتابخوانی، جام باشگاه‌های کتابخوانی، جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب، از جمله اقداماتی است که در عرصه ترویج کتاب و کتابخوانی به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مرحله اجرا رسیده است.

 وی با اشاره به فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد در عرصه ترویج فرهنگ مطالعه گفت: کانون‌ها با داشتن بیش از ۱۴ هزار کتابخانه در سراسر کشور از موثرترین پایگاه هایی محسوب می‌شوند که میان دستگاه های فرهنگی در حوزه کتاب فعالیت کردند، از سوی دیگر ۱۵ هزار باشگاه کتابخوانی در روستاها فعال هستند که کانون های مساجد در این عرصه نقش محوری دارند.

حیدری با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی مساله ای است که سال ها از آن غافل بوده‌ایم، تصریح کرد: در راستای برگزاری جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب فراخوانی را با همکاری نهادهایی که در این جشنواره مشارکت دارند منتشر کردیم، بسیاری از کتابخانه ها ذیل این جشنواره فعال شدند و قریب بر شش هزار و ۷۰۰ روستا طی شش دوره برگزاری این جشنواره در آن شرکت و حضور فعال داشتند.

وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به جام باشگاه های کتابخوانی گفت: این برنامه از جمله مواردی بود که از درون پایتخت کتاب ایران شکل گرفت. اعضای باشگاه به ۴۰۰ هزار نفر می رسد و نکته قابل توجه آن است که اعضا از یارانه ۵۰ درصدی در خرید کتاب برخوردار هستند.

حیدری همچنین در مورد جشنواره مروجان کتاب گفت: ما این جشنواره را با محور مناطق کم برخوردار و روستاهای محروم راه اندازی کردیم که در عرصه کتاب فعالیت دارند؛ در این جشنواره طیف وسیعی از اقشار مختلف شرکت داشتند، از شخصی که چوپان بود تا استاد دانشگاه و در مجموع استقبال جالب توجهی صورت گرفت. ملاک این جشنواره فعالیت در عرصه کتاب در کنار فعالیت محوری و اصلی افراد است.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پایتخت کتاب ایران گفت: اساسا پایتخت جهانی کتاب اصطلاح و عبارتی است که سال ۲۰۰۱ از سوی یونسکو مطرح شد، ما نیز در این عرصه فعالیت های متعددی داشتیم؛ اما در سطح کشور برای انتخاب پایتخت کتاب به  ظرفیت های محلی و بومی توجه کردیم . همچنین مشارکتی که دستگاه ها و نهادها در هر شهر نسبت به مساله کتاب و کتابخوانی داشتند. در طول شش دوره از برگزاری پایتخت کتاب ایران قریب بر هشتصد و خرده ای شهر شرکت داشتند، این برنامه به همت معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و همکاری نهادها و دستگاه های دیگر به ویژه کانون های فرهنگی هنری مساجد برگزار می شود. در حال حاضر شیراز پایخت کتاب ایران است.

در جریان برگزاری این ویژه برنامه از سرود «ایران من» کاری از گروه سرود «فجر جاوید» کانون فرهنگی هنری غدیر استان یزد رونمایی شده و اعضای کانون به اجرای سرود پرداختند. همچنین در ادامه این ویژه‌برنامه دو تن از کتابداران برتر مسجدی به معرفی کتاب و همچنین ارائه راهکارهای ترویج فرهنگ مطالعه پرداختند.

«علیرضا لاور»، استاد دانشگاه و فعال مسجدی عرصه کتاب، با بیان اینکه از جمله چالش‌های ما در حوزه فعالیت های فرهنگی، عدم رعایت الزامات و مهارت های ارتباطی در کار تیمی است، اظهار کرد: کتاب «تشکیلات بهشتی» اثری است که در رابطه با مسایل مذکور به رشته تحریر در آمده است، این کتاب ناظر بر نظرات تشکیلاتی شهید بهشتی است. آن شهید از نخبگان حوزه تشکیلات بود؛ توجه به این نقطه نظرات کمک شایانی در راستای پیشبرد اهداف فرهنگی است.

در بخش دیگری از این برنامه، «محمدمهدی میرصانعی خوانساری» مدیر انتشارات «اندیشه و فرهنگ جاویدان» و از اعضای کانون «قطعه ای از بهشت» طی سخنانی اظهار کرد: این کانون در جوار مسجد امام علی بن ابیطالب(ع) واقع شده است و در سال های اخیر در راستای شبکه سازی و پویایی در عرصه کتاب فعالیت دارد. 

وی گفت: تعامل کانون قطعه ای از بهشت با انتشارات اندیشه و فرهنگ جاویدان منجر به گسترده تر شدن شعاع ارتباطات مسجد با نوجوانان و جوانان شده و فرهنگ مطالعه را میان آنها رواج داد. ما در این مسیر کتاب های ارزشمندی را منتشر کردیم و جریان سازی خوبی میان دهه هشتادی ها و دهه نودی ها در عرصه کتاب و کتابخوانی شکل گرفت.

میرصانعی خوانساری افزود: کار علمی فرمول ساده ای دارد اما اجرای آن پیچیده است، باید با اخلاق مداری و برنامه علمی و مدرن و با صداقت در این عرصه فعالیت کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب انقلاب اسلامی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد مقام معظم رهبری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراهیم حیدری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سامانه بچه های مسجد فعالیت های کانون فعالیت های کانون ها پایتخت کتاب ایران طرح ملی ایران قوی کتاب و کتابخوانی ویژه برنامه بخش دیگری فرهنگی وزارت ۲۵ هزار و ۹۰۰ عرصه کتاب کتاب فعالیت اعضای کانون کتاب و کتاب امام جماعت دستگاه ها فعالیت ها شکل گرفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۶۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین شماره فیلم‌نگار با خلاصه فیلمنامه «آپاراتچی» و «آسمان غرب» منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیناپس فیلم‌های «تمساح خونی»، «آسمان غرب»، «پرویزخان»، «آپاراتچی» و «بی‌بدن»، فیلمنامه‌نویسی برای سریال در ایران و فیلمنامه کامل «یادآوری» نوشته کریستوفر نولان، از جمله مطالب منتشر شده در دویست و پنجاه و پنجمین شماره ماهنامه فیلمنامه نویسی فیلم‌نگار ویژه اردیبهشت ۱۴۰۳ هستند که در ۱۱۶ صفحه به علاقه‌مندان سینما و فیلمنامه‌نویسی عرضه شده است.

در ابتدای بخش سینمای ایران سیناپس فیلم های «تمساح خونی»، «آسمان غرب»، «پرویزخان»، «آپاراتچی» و «بی‌بدن» چاپ شده و سپس نقد و تحلیل‌هایی که نویسندگان مجله درباره این آثار نوشته‌اند. گفت‌وگو با حسین تراب‌نژاد، یکی از فیلمنامه نویسان «آپاراتچی» و گفت‌وگو با علی ثقفی، نویسنده و کارگردان «پرویزخان» از دیگر مطالب این بخش هستند.

پرونده موضوعی این شماره به فیلمنامه‌نویسی برای سریال در ایران اختصاص دارد که شامل مطالب متنوعی است از جمله نگاهی به سریال های شبکه نمایش خانگی در ایران، آنچه در سریال نویسی ایران مورد توجه نیست، بررسی گونه‌های درام کارآگاهی در سریال‌های بعد از انقلاب، وضعیت فیلمنامه‌نویسی در سریال‌های شبکه نمایش خانگی، معضلات سریال‌سازی از منظر متن، زیرمتن و فرامتن، گفت‌وگوی جمعی پیرامون فیلمنامه‌نویسی برای سریال در ایران و ... .

بخش سینمای جهان با سیناپس «روی علف‌های خشک»، «داستان آمریکایی» و «فراری» آغاز می‌شود و با نقد و گفت‌وگوهایی با خالقان این آثار ادامه پیدا می‌کند.

مطالعه تطبیقی کتاب و فیلمنامه «مورد عجیب بنجامین باتن» و چطور خواننده را مجذوب فیلمنامه می کنید؟ عناوین صفحات «سینما ادبیات» و «تجربه های پراکنده» هستند.

فیلمنامه کامل این شماره به «یادآوری» نوشته کریستوفر نولان اختصاص دارد که توسط حمید گرشاسبی به فارسی برگردانده شده است؛ نقدی بر این فیلمنامه، مطلب پایانی این شماره است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • نخستین مسابقه «روایت‌نویسی نمایشگاه کتاب» برگزار می‌شود
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • مساجد بدون کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • جدیدترین شماره فیلم‌نگار با خلاصه فیلمنامه «آپاراتچی» و «آسمان غرب» منتشر شد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی