Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@20:09:30 GMT

همیاران محیط‌زیست فداکار خدمت می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۵۹۵۴۸

همیاران محیط‌زیست فداکار خدمت می‌شوند

فرمانده یگان حفاظت محیط محیط زیست کشور ضمن اشاره به تصویب آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از محیط‌بانان گفت: بر اساس این آیین‌نامه می‌توان از نیروهای داوطلب مردمی، حمایت‌های قانونی و بیمه‌ای کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سرهنگ جمشید محبت‌خانی امروز در نشست خبری با موضوع تصویب آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت قضایی و بیمه‌ای از ماموران یگان حفاظت محیط زیست و جنگلبانی اظهار کرد: قانون حمایت از محیط‌بانان و جنگلبانان طی امسال تصویب و جهت اجرا ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یکی از بندهای این قانون، برخی دستگاه‌ها ازجمله وزارت دادگستری با همکاری نیروهای مسلح، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی موظف شده بودند که شش ماه پس از تصویب قانون حمایت از محیط‌بانان، آیین‌نامه اجرایی آن را تدوین کنند.

وی ادامه داد: بر اساس ماده یک این قانون، ماموران یگان حفاظت دستگاه‌های مشمول (سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل‌ها) اعم از رسمی، پیمانی و قراردادی که در قالب دستورالعمل تشکیل یگان‌های حفاظت در دستگاه‌های اجرایی، تسلیح و ضابط خاص قضای محسوب می‌شوند و سایر افراد غیر از ماموران یگان حفاظت که از سوی دستگاه‌های مشمول بر اساس قوانین و حسب مورد برای انجام ماموریت‌های سازمانی استفاده می‌شوند، مانند ماموران اجرایی محیط زیست و منابع طبیعی، تشکل‌های مردم نهاد، همیاران طبیعت، نیروهای داوطلب مردمی و نیروهای سایر دستگاه‌ها بر اساس مواد ۹، ۱۶ و ۲۰ قانون مدیریت بحران کشور مشمول این آیین‌نامه می‌شوند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به ماده ۲ آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت قضایی و بیمه‌ای از ماموران یگان حفاظت محیط زیست و جنگلبانی گفت: در مواردی که ماموران با رعایت قانون به‌کارگیری سلاح، سبب کشته شدن یا مجروح شدن افراد بی‌گناه می‌شوند و یا خسارت مالی به آن‌ها وارد می‌کنند، پرداخت دیه و جبران خسارت وارد شده بر اساس رای مرجع قضایی از محل اعتبارات دستگاه مشمول صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: براساس تبصره یک این ماده دستگاه‌های مشمول برای تامین دیه و خسارت موضوع این ماده حسب مورد می‌توانند مسئولیت مدنی ماموران خود را به‌طور کامل نزد یکی از بیمه‌گران بیمه کنند. بر اساس تبصره دو این ماده نیز مامورانی که قبل از تصویب این قانون با رعایت قانون به‌کارگیری سلاح، ملزم به پرداخت دیه یا جبران خسارت شده‌اند ولی وجوه مربوطه توسط سازمان متبوع پرداخت نشده باشد، بدهی آن‌ها با ارائه اسناد و مدارک لازم از محل اعتبارات این آیین‌نامه پرداخت می‌شود.

سرهنگ محبت‌خانی در ادامه درباره ماده ۳ این آیین‌نامه گفت: بر اساس این ماده دستگاه‌های مشمول مکلف‌اند که ماموران خود را در راستای انجام وظایف و ماموریتشان مطابق قانون در قبال شهادت، فوت، بیماری صعب‌العلاج، نقص عضو و از کار افتادگی مطابق قوانین مربوط به میزان دیه مرد مسلمان در ماه‌های حرام به‌طور کامل نزد یکی از بیمه‌گران بیمه کند. البته دو سال است که سازمان حفاظت محیط زیست محیط‌بانان خود را بیمه کرده است. البته گفتنی است که اگر دستگاه مشمول ماموران خود را بیمه نکرده باشد، دیه و خسارت حادث شده از محل اعتبارات دستگاه مشمول ذی‌ربط پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به ماده ۴ این آیین‌نامه که درخصوص کمک‌های مالی به ماموران آسیب‌دیده است، تصریح کرد: بر اساس این ماده دستگاه‌های مشمول می‌توانند علاوه بر جبران خسارت وارده توسط بیمه‌گر، با تایید بالاترین مقام دستگاه و با رعایت مقررات مربوط به مامورانی که در جهت انجام وظیفه مطابق قانون متحمل ضرر بدنی و زیان مالی شدند تا مدت یکسال کمک مالی شوند.

به گفته فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور، ماموران دستگاه‌های مشمول، از حمایت‌های قانون حمایت قضایی از کارکنان دولت و پرسنل نیروهای مسلح برخوردار خواهند بود.

سرهنگ محبت‌خانی درباره بودجه اجرای آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت قضایی و بیمه‌ای از ماموران یگان حفاظت محیط زیست و جنگلبانی نیز گفت: بر اساس ماده ۶ این آیین‌نامه سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است که همه ساله اعتبار لازم جهت اجرای ماده ۲ این آیین‌نامه را در ردیفی جداگانه در لایحه بودجه کل کشور و اعتبار لازم جهت اجرای ماده ۴ و ۳ را در ردیف هریک از دستگاه‌های اجرایی پیش‌بینی و تامین کند.

وی ادامه داد: در ماده ۷ این آیین نامه آمده است که در مواردی که دستگاه‌های مشمول مانند سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل‌ها برای مدیریت بحران ( یعنی زمانی که امکانات این دستگاه‌ها برای یک بحران مانند آتش سوزی کافی نباشد) مجبور به استفاده از تشکل‌های مردم نهاد، همیاران طبیعت، نیروهای داوطلب مردمی و سایر دستگاه‌ها هستند، حمایت‌های قانونی، قضایی و بیمه‌ای از این نیروها بر اساس مواد ۹، ۱۶ و ۲۰ قانون مدیریت بحران کشور مصوب سال ۱۳۹۸ به عمل خواهد آمد. البته نیاز است که نیروهای مشمول این ماده در سامانه همکاری داوطلبانه دستگاه‌های مشمول ثبت نام کنند و دستگاه‌های مشمول طبق فهرست اعلامی به بیمه‌گر نسبت به پوشش بیمه‌ای مسئولیت مدنی و حوادث داوطلب اقدام می‌کننند.

به گفته وی بخش مهم این آیین تعیین تکلیف نیروهایی است که در قالب همیار در موارد خاص مانند آتش‌سوزی به کمک محیط‌بانان می‌آیند و دچار حادثه می‌شوند که بر اساس این آیین‌نامه هر کدام از داوطلبان، همیاران، تشکل‌های مردمی  در حوادث و بحران محیط زیستی با مدیریت سازمان محیط زیست اقدام به کمک کنند و در آن بحران فوت کنند لقب " فداکاران خدمت" می‌گیرند و اگر مصدوم شوند هزینه پزشکی، غرامت صدمه جسمی، نقص عضو به آن‌ها تعلق می گیرد. حتی نحوه تکریم و خاکسپاری این افراد توسط مدیریت بحران کشور با همکاری سازمان شهرداری‌ها، محیط زیست و دهیاری‌های کشور نیز پیش‌بینی شده است.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا نیروهای داوطلبی که سال گذشته درجریان عملیات اطفای حریق جان خود را از دست دادند نیز مشمول این قانون می‌شوند یا خیر؟ توضیح داد: در آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از محیط‌بانان به این موضوع اشاره‌ای نشده است و این افراد مشمول این قانون نمی‌شوند.

سرهنگ محبت‌خانی در پایان با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی حمل سلاح برای محیط‌بانان گفت: حکم حمل سلاح به محیط‌بانی که آموزش ندیده باشد، داده نمی‌شود.

انتهای پیام/

منبع: ایسنا

منبع: دانا

کلیدواژه: آیین نامه اجرایی قانون حمایت قانون حمایت از محیط بانان فرمانده یگان حفاظت محیط سازمان حفاظت محیط زیست ماموران یگان حفاظت یگان حفاظت محیط زیست قانون حمایت قضایی قضایی و بیمه ای حفاظت محیط زیست دستگاه های مشمول نیروهای داوطلب محیط زیست کشور آیین نامه مدیریت بحران بر اساس دستگاه ها محبت خانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۹۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد

 عبدالرحمن زحمتی گفت: هر سال با شروع فصل بهار، زاد و ولد حیوانات وحشی آغاز می‌شود و زیر چتر حمایت و حفاظت محیط‌بانان حفاظت محیط زیست به زندگی خود ادامه می‌دهند و زنده‌گیری نوزادان حیات‌وحش پیگرد قانونی دارد.

معاون حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در این باره با اشاره به آغاز فصل زایش وحوش گفت: محیط بانان پارک‌های ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین نخستین بره‌های متولد شده‌ی امسال را مشاهده کرده اند.

روح الله لایق افزود: بارندگی‌های مناسب اسفند و فروردین ماه سبب رویش گیاهان و پوشش مناسب گیاهان در مراتع شده وشرایط برای زیست گونه‌های علفخوار همچون قوچ و میش اوریال، آهو و کل و بز مناسب است.

وی در ادامه گفت: فصل بهار گردشگران بیشتردر طبیعت حضور می‌یابند که توصیه می‌شود در صورت مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت از لمس آنها خودداری کنند، زیرا موجب جدا کردن این نوزاد از چرخه طبیعی خواهد شد.

معاون حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: هر ساله در فصل بهار و زمان زادآوری حیات وحش، به علت نبود آگاهی بسیاری از مردم نسبت به برخورد صحیح هنگام مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت، بسیاری از نوزادان از چرخه طبیعت خارج می‌شوند.

لایق از طبیعت گردان خواست از نزدیک شدن و نوازش بره‌ها و نوزاد وحوش خودداری کنند، چون نوزادان حیواناتی که با لمس و نوازش کردن و یا در آغوش گرفتن بوی انسان به خود گرفته اند، تلف می‌شوند.

در طبیعت و مناطق حفاظت شده‌ی خراسان شمالی ۶۵ گونه از پستانداران زیست می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان شمالی بجنورد

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه