Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-06@20:13:15 GMT

نقشی متفاوت در فیلمی که هم کمدی هم ترسناک است

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۶۲۳۸۱

نقشی متفاوت در فیلمی که هم کمدی هم ترسناک است

یاسمن طلوعی: پوریا رحیمی‌سام امسال با فیلم «زالاوا» در سی‌ونهمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. او که پیش از این در فیلم‌های «احتمال باران اسیدی»، «اسرافیل»، «کوپال»، «چهارراه استانبول»، «جاده قدیم»، «من می‌ترسم» و... مقابل دوربین قرار گرفته است امسال در فیلمی متفاوت ظاهر شده است.

فیلمی که به گفته رحیمی‌سام از ریسک بالایی برای بازیگران برخوردار است و در ژانر کمدی وحشت قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازیِ او در فیلم «زالاوا» مورد توجه هیات داوران قرار گرفته و رحیمی‌سام برای بازی در این فیلم نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل هم شده است.

با این بازیگر درمورد نقش متفاوت‌اش در فیلم «زالاوا» گفت‌وگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید. 

چطور برای بازی در فیلم «زالاوا» انتخاب شدید؟

من به واسطه‌ آشنایی ۱۰ ساله‌ام با ارسلان امیری و آیدا پناهنده از چهار، پنج سال پیش در جریان فیلمنامه «زالاوا» بودم و می‌دانم که امیری سال‌ها برای فیلمنامه این فیلم وقت گذاشت و از همان ابتدا هر کسی با این فیلمنامه مواجه می‌شد، می‌گفت فیلمنامه‌ی بسیار متفاوتی است و معمولا جمله مرسومی هم در سینمای ایران است که با یک فیلمنامه متفاوت کار کردیم. اما فکر می‌کنم «زالاوا» را بشود با خیال راحت و جدا از نقاط ضعف و قوتش، این‌طور تعریف کرد که در نمونه‌های سینمای ایران، حتما یک ژانر بسیار متفاوت است.

در ابتدا چه واکنشی نسبت به فیلمنامه این فیلم داشتید؟

اولین ساخته امیری فیلمی قصه‌گو است و مثل بعضی از فیلم‌ها که فیلمنامه متفاوتی دارند اما وقتی به مرحله اجرا می‌رسند، خوب از آب درنمی‌آیند، نیست. برای من باعث خوشحالی است که فضای متفاوت فیلم اصلا به یک خودنمایی یا ابهام نمی‌رسد و در عین حال بسیار اتمسفر متفاوتی دارد. خوشبختانه در اجرا هم این اتفاق افتاده؛ خیلی وقت‌ها روی کاغذ یک فیلمنامه بسیار متفاوت و جذاب است اما در اجرا اینطور نمی‌شود و اصلا اجرا کردنش کار خطرناکی است. یعنی اینجور فیلمنامه‌ها اگر آن‌طور که باید اجرا نشوند، مسخره می‌شوند. من فکر می‌کنم این اتفاق در فیلم «زالاوا» افتاده و اجرای بسیار خوبی دارد و می‌توانم با خیال راحت به عنوان یک فیلم خیلی متفاوت در یک ژانر و گونه متفاوت، درباره آن حرف بزنم.

در دسته‌بندی ژانرها، فیلم «زالاوا» در کدام ژانر قرار می‌گیرد؟

شاید یک ژانر اجتماعی هم در این فیلم جاری باشد اما اگر بخواهیم در تقسیم‌بندی‌های ژانری بگوییم، به نظرم فیلم «زالاوا» چیزی نزدیک به ژانر کمدی وحشت است.

درباره نقش متفاوت‌تان در فیلم «زالاوا» توضیح دهید.

نقش من نسبت به بازی‌های قبلی‌ام متفاوت است و همچنین بازی‌ِ بازیگران در این فیلم، فراتر از سبک رئالیستی است و همه نقش‌ها با راهنماییِ امیری از یک‌دستی برخوردار هستند. معمولا بازی در فیلم‌هایی مثل «زالاوا» از ریسک بالایی برخوردار است و یک‌مقدار کار بازیگران را پیچیده و سخت می‌کند. حتما و به دلیل میزان خطری که برای اجرا و برون‌گرایی که برای نقش وجود دارد، این فیلم متفاوت‌ترین اجرای من است. درواقع فکر می‌کنم بازی‌های این فیلم راهی جز این نداشتند. هدی زین‌العابدین و نوید پورفرج و دیگر بازیگرانی که خیلی‌هایشان از استان کردستان هستند، درحقیقت بازیگران کردی هستند که در سینمای حرفه‌ای هم فعالیت می‌کنند و بازیگران شناخته‌شده‌ای در سینما و تئاتر هستند. به همین دلیل این فیلم برمی‌تابید که به یک نقطه‌ی ویژه‌ای از کوچ در بازی برسیم که فقط باورپذیر بودن یا رئالیستی بودن جواب‌گو نبود. چیزی که براساس فضا و اتمسفر فیلم دیدم؛ با اینکه این اصطلاح بیشتر برای داستان یا رمان به کار می‌رود و برای بازی کمی عجیب است اما فکر می‌کنم بازی‌های فیلم «زالاوا» شبیه به رئالیست‌جادویی و آغشته به فانتزی است. ریسک بازی در چنین فیلمی خیلی کار پیچیده و سختی بود و همه بازی‌ها یک نت مشخص که نت متفاوتی هم است را می‌زنند.

                 دیدگاه هنرمندان حاضر در جشنواره فیلم فجر:                                                                         بازی در «خط فرضی» و بحران از دست دادن نوه                                                                         هنرمندی که دیگر به سیمرغ فجر فکر نمی‌کند

واکنش مخاطبان را در زمان تماشای فیلم «زالاوا» چطور پیش‌بینی می‌کنید؟

من با آرامش خیال در سالن‌های سینما در کنار مخاطبان،‌ به تماشای فیلم می‌نشینم. اهمیت نفس تماشاگر در لحظات اول همیشه انقدر کنجکاوبرانگیز است که اگر فیلم‌ها یک فرمول مشخصی داشتند و می‌دانستند که چطور می‌توانند مورد استقبال قرار بگیرند، تکلیف همه فیلم‌ها روشن بود. اما چیزی که می‌توانم بگویم این است که فارغ از نقاط قوت و ضعف فیلم، «زالاوا» از آن دسته فیلم‌هایی است که من با آرامش خاطر در سینما با مخاطب عام یا منتقد به تماشایش می‌نشینم. اینکه این فیلم چه قدم متفاوتی را برداشته، مورد تشویق سیل گسترده‌ای از سلیقه‌ها قرار خواهد گرفت. من خیلی خیالم راحت است که این فیلم را در سالن‌های مختلف همراه با مخاطب‌های مختلف ببینم.

۵۸۲۵۹

کد خبر 1484365

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سی و نهمین جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین فیلم زالاوا فکر می کنم برای بازی فیلم ها بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۶۲۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب

 شاپور حاتمی طراح پوستر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، درباره چگونگی شکل‌گیری ایده آن بیان کرد: این پوستر برداشتی است از قصه‌های مادربزرگ‌ها که بعد‌ها مادران برای فرزندان خود تعریف کردند و کم‌کم این قصه‌ها وارد دنیای کودکان شدند و کانون پرورش فکری نیز در امر تبدیل این قصه‌ها به کتاب، سرآمد ناشران کودک و نوجوان شد.

او ادامه داد: شخصیت‌هایی که در این پوستر به نمایش درآمده‌اند و در کنار مادربزرگ قصه‌گو قرار گرفته‌اند برگرفته شده از قصه‌هایی، چون «بزک زنگوله پا»، «روباه و زاغ» و «شاهنامه» که قصه‌ای کاملا حماسی و کلاسیک دارد، است. سعی کردیم شخصیت‌ها جان‌دار باشند و قابل لمس تا برای بچه‌ها شخصیت‌ها به درستی شکل بگیرند. در انتخاب رنگ نیز تلاش‌مان بر این بود تا از رنگ‌های گرم استفاده کنیم که به فضا و حال و هوای کودک و نوجوان نزدیک‌تر است.

این طراح درباره چرایی انتخاب این شخصیت‌های داستانی گفت: قصه و روایت این شخصیت‌ها را تقریبا همه بچه‌ها می‌دانند و شنیده‌اند. اگر به سراغ شخصیت‌های دیگر می‌رفتیم این امکان وجود داشت که همه بچه‌ها با قصه آنها آشنایی نداشته باشند ولی درصد بالایی از کودکان به واسطه کتاب‌های درسی و قصه، شخصیت مادربزرگ قصه‌گو - که مهمانان ناخوانده را به خانه خود دعوت می‌کند - یا قصه شنگول و منگول و حبه انگور را می‌شناسند. شاهنامه نیز در انواع و گونه‌های مختلف درباره قصه‌هایش روایت داریم. در واقع به سراغ قصه‌هایی رفتیم که نیاز به رمزگشایی نداشته باشد و بچه‌ها کاملا بتوانند با آنها همزاد پنداری و با آن ارتباط برقرارکنند.

حاتمی همچنین درباره نقش و حضور کانون پرورش فکری در این پوستر نیز توضیح داد: کانون در این سال‌ها نقش مهمی در ترویج کتاب و قصه‌گویی ایفا کرده است. در واقع این کانون بود که شروع کرد قصه‌ها را به صورت کتاب و متن منتشر کردن و در دسترس بچه‌ها قرار داد، به همین دلیل نیز ما در پوستر کانون از مادربزرگ و شخصیت‌های قصه‌ها استفاده کردیم.

او در ادامه اظهار کرد: از نظر نوع تکنیک تصویرسازی، اما تلاش کردیم به دنیای نوجوانان نزدیک شویم و حتی این را در نظر گرفتیم تا سادگی هم وجود داشته باشد و بچه‌ها بتوانند ماکت این شخصیت‌ها را در قالب کاردستی در ایام برگزاری نمایشگاه بسازند.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این نمایشگاه با آثار خود حضور دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • ببینید | تصاویری ترسناک از سیل مرگبار برزیل
  • روز سخت پرسپولیس و شرایط متفاوت استقلال
  • روز سخت پرسپولیس و شرایط متفاوت استقلال/ سپاهان در اندیشه جهش!
  • نویسنده فیلم سینمایی فسیل : دستمزدم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!
  • (عکس) رونمایی از لباس متفاوت پرسپولیس مقابل نساجی
  • عکس‌| رونمایی از لباس متفاوت پرسپولیس مقابل نساجی
  • نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب
  • دستمزدم برای فسیل کم بود
  • دستمزدم برای «فسیل» هم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان نبود!
  • دستمزدم برای «فسیل» به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!