Web Analytics Made Easy - Statcounter

مامدووا امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مسکو با بیان این مطلب افزود: آمریکا که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی قدرت بلامنازع جهان شده بود با ایستادگی ایران به برکت انقلاب اسلامی در اجرای سیاست های خود بویژه در منطقه خاورمیانه با مشکل جدی روبرو شد.

کارشناس روس به عنوان نمونه از مشکلات آمریکا در عراق، سوریه، یمن و افغانستان اشاره و اظهار کرد: در این کشورها با وجود صرف صدها میلیارد دلار از منابع بودجه آمریکا، واشنگتن به اهداف خود دست نیافته است و علت اصلی بروز این وضعیت، حرکت های مردمی الهام گرفته از انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد که آمریکا مانند گذشته به هیچ وجه نمی تواند سیاست های خود را بر کشورهای دیگر بویژه ایران و روسیه و چین تحمیل کند و مسائل جهانی و منطقه ای را مطابق میل خود و در جهت اهداف استعماری حل کند.

تروریسم ابزار پیشبرد سیاست های آمریکا

رئیس مرکز مطالعات ایران در روسیه در ادامه مصاحبه گفت: در سوریه و عراق شاهدیم که آمریکا بطور گسترده از تروریست ها حمایت کرد و با کمک و برنامه ریزی آمریکا و چند کشور عربی و غربی گروه تروریستی داعش با ظاهری اسلامی اما ماهیتی ضداسلامی شکل گرفت که خسارات بسیار سنگینی به مردم این دو کشور و ثروت های ملی آنها وارد کرد.  

وی افزود: اما این تلاش های آمریکا با استفاده از تروریست ها برای پیشبرد سیاست خارجی بدون نتیجه بود و به همین دلیل خشم مقامهای آمریکایی از ایران چند برابر شد و این کشور را هدف تحریم های گوناگون و غیرقانونی قرار دادند. 

به گفته مامدووا، سیاست های آمریکا در مورد یمن هم شکست خورده است و مردم انقلابی این کشور به تجاوزهای کشورهای شریک آمریکا و در راس آن عربستان سعودی پاسخ داده و مانع اجرای سیاست های شوم علیه کشور یمن شده اند و در این راه نیز قربانی های فراوان داده اند.

رئیس مرکز مطالعات ایران در انستیتو شرق شناسی روسیه معتقد است که عرصه در افغانستان برای آمریکا بقدری تنگ شده است که این کشور هر بار که به مشکل برخورد می کند وعده می دهدکه نیروهای خود را خارج کند و به نظر می رسد با وجود تلفات سنگین نیروهای آمریکایی در افغانستان و صرف دهها میلیارد دلار به اهداف خود دست نیافته اند و در آخر نیز مجبور می شوند این کشور را ترک کنند.

حرکت ایران در مسیر حفظ هویت ملی

مامدووا گفت: به این ترتیب ایران، هویت ملی خود را با دین اسلام که مذهب رسمی این کشور در 1400 سال اخیر است در یک مجموعه بزرگ حفظ شده است و به خوبی آثار آن در نقاط مختلف کشور و عرصه های گوناگون زندگی ایرانیان مشهود و نمایان است.
  رئیس مرکز مطالعات ایران در اندیشکده شرق شناسی روسیه اظهار کرد: امروز در عرصه چاپ کتاب، حوزه های هنری و موسیقی، معماری، تحصیلات دانشگاهی و آموزش عالی، تحقیقات و پژوهش حفظ هویت ملی ایران در اولویت قرار دارد و تلاش می شود اقوام ساکن همچنان در این پهنه تمدنی نقش آفرینی کنند.
کارشناس روس که از نزدیک با فرهنگ ایران آشنا و از علاقمندان به تمدن و تاریخ ایرانیان است، به این نکته اشاره می کند که ایران در حوزه فرهنگ و هنر و نشر ادبی در مکان نخست کشورهای منطقه قرار دارد و برنامه های دولت در این عرصه ها موفق بوده است.
مامدووا اظهار داشت: گام ها و برنامه های دولت ایران به ویژه حمایت از دانشگاه ها و عرصه های پژوهشی حاکی از عزم مسئولین جمهوری اسلامی برای ادامه این مسیر و اتکا به نیروهای داخلی و توسعه همکاری های بین المللی است.
وی گفت: ایران سیاست مستقلی را اجرا می کند که در راستای منافع ملی این کشور است و همکاری با روسیه نیز در همین جهت و بر اساس منافع متقابل است که با حمایت مسوولان دو کشور می تواند در حوزه های مهم همچون اقتصادی و بازرگانی، انرژی و همکاری در عرصه حمل و تقل و امنیتی و نظامی توسعه بیابد.

برچسب‌ها جهان و انقلاب اسلامی پیروزی انقلاب اسلامی ایران انقلاب اسلامی ایران ایالات متحده آمریکا ایران دولت ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جهان و انقلاب اسلامی پیروزی انقلاب اسلامی ایران انقلاب اسلامی ایران جهان و انقلاب اسلامی پیروزی انقلاب اسلامی ایران انقلاب اسلامی ایران ایالات متحده آمریکا ایران دولت ایران اخبار کنکور انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۶۶۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه در نشست رونمایی از فصلنامه تاریخی- سیاسی "ماجرا" که به نحوه گذر موفق جمهوری اسلامی ایران از تهدیدهای امنیتی و نظامی سال‌های ۱۳۶۹ (تجاوز صدام به کویت) و ۱۳۷۷ (حاکم شدن طالبان در افغانستان و به شهادت رساندن دیپلمات‌های ایرانی در مزارشریف) و ۱۳۸۰ (رخداد یازده سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان) و ۱۳۸۱ (تجاوز آمریکا به عراق و سرنگونی صدام) پرداخته است، اظهار داشت: رمز عبور موفق و پیروزمند جمهوری اسلامی از چهار گذرگاه تهدید و خطر جدی، حکمت رهبر انقلاب اسلامی است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به مدیریت و راهبری هوشمندانه رهبر انقلاب اسلامی در گذر موفق از چهار رویدادی که طی دهه نخست ولایت ایشان می‌توانست ایران را به جنگ‌های با نتیجه نامعلوم بکشاند و در تشریح ماهیت حکمت رهبری در این خصوص گفت: تعامل فعال و هوشمندانه ایران با دو گزاره راهبردی و به ظاهر متناقض "پرهیز از جنگ" و "نهراسیدن از جنگ"، رمز عبور موفق جمهوری اسلامی ایران از این تهدیدها بود و در عمل توانست با ایجاد بازدارندگی فعال، "پیروزی بدون جنگ" را محقق کند.

علی باقری با اشاره به لزوم الگوسازی از تدابیر رهبری و سیاست‌های نظام در طول دهه‌های گذشته با هدف بهره‌گیری از تجربه‌های موفق و عبرت از تجربه‌های ناموفق به لزوم تاریخ‌نگاری عالمانه، بی‌طرفانه و جامع رویدادها و تحولات اشاره کرد و گفت: تاریخ‌نگاری درست و صادقانه انقلاب اسلامی کاری جهادی و مصداق بارز جهاد تبیین است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به نقش و جایگاه حکمت در سامانه حکمرانی ولایت امر، گفت: حکمت فراتر از علم و دانش و تجربه و اطلاعات است و زمانی که نور تقوا بر علم و دانش تابیده شود، حکمت هویدا می‌شود و این ویژگی مختص نظام دینی است، چرا که منبع این نور آراستگی به زیور تقوای فردی و سیاسی است.

علی باقری با اشاره به فرآیند تربیت نیروی انسانی در مسیر حکمرانی دینی طی چهار و نیم دهه گذشته، گفت: شخصیتی برجسته و بی‌نظیر مانند سردار سلیمانی، محصول مکتب امامین انقلاب اسلامی و ثمره تربیت در سایه حکمت خمینی و خامنه‌ای است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به اختلاف میان جریان‌های سیاسی داخلی در سال ۱۳۶۹ در موضوع ورود یا عدم ورود به جنگ علیه آمریکا در قضیه تجاوز صدام به کویت، گفت: سیر تکاملی انقلاب اسلامی و حکمت رهبری انقلاب توانست افکار عمومی را چنان ارتقا دهد که در سال ۱۴۰۳ درباره پاسخ قاطع به تجاوزگری رژیم صهیونیستی، مواجه با یک اجماع ملی قاطع بودیم و ابتکار تادیب رژیم صهیونیستی، نه‌تنها موجب تشویش افکار عمومی نشد، بلکه در عمل موجب تحکیم وحدت ملی و ارتقای همدلی ملی گردید.

علی باقری با اشاره به اینکه گذر موفق ایران از نشیب و فرازهای نظامی و امنیتی چند دهه گذشته مرهون حکمت آیت‌الله خامنه‌ای بوده است، تصریح کرد: دستاورد مهم و راهبردی صیانت از امنیت ملی، تامین منافع ملی، حراست از تمامیت ارضی و حفاظت از حاکمیت ملی، مرهون سازوکارهای سخت و نرمی است که در طول سال‌های گذشته بر اساس تدابیر رهبری انقلاب در کشور نهادینه شده و این مهم نیز جلوه‌ای از حکمت رهبری انقلاب است. وی در ادامه افزود: اینکه در اوایل دهه ۱۳۷۰ ایران مبادرت به طراحی و ساخت موشک‌هایی می‌کند که سامانه‌های پدافندی پرهزینه و پیشرفته آمریکا و صهیونیست‌ها و همپیمانان آنها در دهه ۱۴۰۰ از رهگیری و مقابله با آن ناتوانند، حاکی از درایت رهبری، هوشمندی نظامیان، تخصص دانشگاهیان، توانمندی فناوران، مهارت صنعتگران و دوراندیشی دیپلمات‌های ایرانی است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به پیروزی بزرگ ناشی از عملیات وعده صادق که بازدارندگی فعال را به نفع جمهوری اسلامی ایران رقم زد، گفت: همانگونه که "طوفان الاقصی" سامانه‌های نظامی، اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی را در معرض خسارات غیرقابل ترمیم قرار داد، "وعده صادق" نیز سامانه تدبیر آمریکا در منطقه را با چالش‌های جدی مواجه نمود و تجدیدنظر در راهبردهای امنیت ملی را بر آمریکا تحمیل کرد.

علی باقری با اشاره به اینکه حفظ بازدارندگی فعال در گرو هم افزایی بیشتر و موثرتر همه ارکان نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و سیاسی و دیپلماسی عمومی کشور است، تصریح کرد: حکمت رهبری اجازه نمی‌دهد حتی در پرتو پیروزی بزرگ وعده صادق، دستگاه‌های مسئول حتی لحظه‌ای از ارتقای بازدارندگی فعال در عرصه‌های مختلف غفلت کنند و به همین جهت، دستورکار دستگاه سیاست خارجی نسبت به قبل از عملیات وعده صادق گسترده‌تر، هوشمندانه‌تر، مبتکرتر، دوراندیشیانه تر و عملیاتی تر شده است.

کد خبر 6091506 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است
  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • بیانیه شورایعالی انقلاب فرهنگی در حمایت از دانشجویان آمریکا
  • بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی درحمایت از دانشجویان آمریکایی
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است