Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: با نزدیک شدن به بهمن ماه همانند سال‌های گذشته علاقه مندان به هنر هفتم منتظر برگزاری جشنواره فیلم فجر بودند اما با این تفاوت که امسال با توجه به شرایط موجود در کشور و به واسطه شیوع ویروس کرونا برگزاری این جشنواره با اما و اگرهایی همراه و تصمیم گیری نهایی بر عهده ستاد ملی مبارزه با کرونا گذاشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بالاخره با اما و اگرهای بسیار با به ثبات رسیدن نسبی وضعیت کرونا در کشور ستاد ملی مبارزه با این ویروس با تعیین شیوه نامه و ابلاغ آن به ستاد برگزاری جشنواره فیلم فجر شرایط چگونگی برگزاری این جشنواره را تعیین و بر اجرای دقیق این شیوه نامه در سالن‌های اکران فیلم‌ها تأکید کرد.

استان گیلان طی چند سال اخیر همیشه جز استان‌های پیشتاز در برگزاری این جشنواره بود و در طول مدت اکران فیلم‌ها شاهد استقبال پرشور اهالی هنر و علاقه مندان به هنر هفتم در این استان بودیم. امسال نیز گیلان یکی از ۳۰ استان برگزار کننده همزمانی سی و نهمین جشنواره فیلم فجر بود و متولیان امر در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان و معاونت هنری و سینمایی این اداره کل با وجود شرایط بد و کمبود امکانات تلاش کردند که میزبان اکران فیلم‌های این جشنواره باشند.

بر خلاف سال‌های گذشته که سینما میرزا کوچک رشت میزبان اکران فیلم‌های جشنواره بود، امسال قرعه به نام سینما ۲۲ بهمن این شهر درآمد. با تصمیم ستاد مرکزی برگزاری جشنواره مقرر شد تمام ۱۶ فیلم بخش سودای سیمرغ در استان گیلان اکران شود. یکی از مهم‌ترین شروط شیوه نامه تعیین شده از سوی ستاد مبارزه با کرونا استفاده از ماسک در طول تماشای فیلم از سوی تماشاگران و بهره گیری از تنها ۳۰ درصد ظرفیت صندلی‌های سالن سینما بود.

اکران ۱۶ فیلم سودای سیمرغ در گیلان

معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شیوع ویروس کرونا و شرایط سخت یک سال گذشته حوزه هنر به دلیل تعطیلی فعالیت‌ها، اظهار کرد: به رغم وجود همه مشکلات تلاش کردیم تا علاقه مندان هنر هفتم استان گیلان از نمایش و اکران فیلم‌های جشنواره فیلم فجر محروم نشوند.

سید امیر مصباح به ارسال ۱۶ فیلم بخش سودای سیمرغ جشنواره امسال به استان گیلان اشاره کرد و افزود: اکران فیلم‌های جشنواره فجر از ۱۵ بهمن آغاز و ۲۲ بهمن ادامه داشت.

وی ادامه داد: «روشن» به کارگردانی سیدروح‌اله حجازی، «روزی روزگاری، آبادان» به کارگردانی حمیدرضا آذرنگ، «زالاوا» به کارگردانی ارسلان امیری، «شیشلیک» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، «مامان» به کارگردانی آرش انیسی و «ابلق» به کارگردانی نرگس آبیار، «تک تیرانداز» علی نظری، «مصلحت» حسین دارابی، «بی همه چیز» محسن قرایی، «ستاره بازی» هاتف علیمردانی، «یدو» مهدی جعفری، «رمانتیسم عماد و طوبا» کاوه صباغ زاده، «منصور» سیاوش سرمدی، «خط فرضی» فرنوش صمدی، «گیج گاه» عادل تبریزی، «تی تی» آیدا پناهنده ۱۶ فیلم بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر امسال بود که در مدت هشت روز به نمایش گذاشته شد.

مصباح با بیان اینکه در طول مدت اکران فیلم‌ها تلاش شد تا تمام شروط تعیین شده در شیوه نامه ابلاغی ستاد مرکزی در سینما ۲۲ بهمن اجرا شود، گفت: امسال تعداد سانس‌های نمایش فیلم به دلیل اعمال منع تردد شبانه کاهش یافت و در دو سانس ساعت ۱۵ و ۱۸ عصر فیلم‌ها به نمایش درآمد.

وی با اشاره به اینکه بعد از هر سانس نمایش فیلم‌ها، کلیه سالن و صندلی‌ها توسط عوامل اجرایی ضدعفونی می‌شد، اضافه کرد: در طول اکران نیز از تماشاگران خواسته شد بود تا از ماسک استفاده کرده و فاصله را رعایت کنند.

فروش بیش از ۱۸۸۰ بلیت فیلم‌های جشنواره فجر در گیلان

معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان به کاهش ظرفیت حضور تماشاگران نیز اشاره و بیان کرد: سینما ۲۲ بهمن در مجموع ۸۴۰ صندلی داشت که با توجه به امکان استفاده از تنها ۳۰ درصد ظرفیت سالن، در هر سانس تنها می‌توانستیم پذیرای ۲۵۰ تماشاگر باشیم.

وی در ادامه به عدم فروش بلیت در گیشه سینما اشاره و با بیان اینکه با توجه به شیوع ویروس کرونا تماشاگران تنها می‌توانستند بلیت فیلم‌ها را از طریق سه سامانه ایران تیک، سینما تیکت و گیشه ۷ تهیه کنند، گفت: در مجموع هشت روز اکران فیلم‌های جشنواره فجر بیش از هزار و ۸۸۰ بلیت فروخته شد.

مصباح با بیان اینکه چهار فیلم ابلق، شیشلیک، بی همه چیز و تی تی با استقبال عمومی همراه شد، گفت: در هنگام اکران این فیلم‌ها تمام ۳۰ درصد ظرفیت سالن سینما معادل ۲۵۰ بلیت به فروش رفته و در مجموع هزار نفر از این فیلم‌ها دیدن کردند.

وی اضافه کرد: در روز پایانی جشنواره نیز دو فیلم «گیج گاه» اثر عادل تبریزی و «تی تی» به کارگردانی آیدا پناهنده اکران شد.

معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با اشاره به تعطیلی یک ساله فعالیت‌های هنری به ویژه در حوزه سینما به واسطه شیوع کرونا، اظهار کرد: متأسفانه در یک سال اخیر تعطیلی فعالیت‌ها آسیب‌های مالی جدی به اهالی هنر استان گیلان زده است.

وی با تأکید بر ضرورت حمایت مسئولان و متولیان امر از اهالی هنر در این روزهای سخت، ادامه داد: امیدواریم برگزاری جشنواره فجر فتح بابی برای آغاز فعالیت‌های سینمایی و هنری باشد.

مصباح افزود: انتظار می‌رود با کنترل ویروس کرونا شرایط به گونه فراهم شود که سال آینده در هنگام برگزاری جشنواره فجر بدون دغدغه در خطر بودن سلامتی همشهریان شاهد اکران فیلم‌ها و حضور پرشور علاقه مندان به هنر هفتم در سالن سینما در استان گیلان باشیم.

کد خبر 5144229

منبع: مهر

کلیدواژه: امیر مصباح سی و نهمین جشنواره فیلم فجر چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی دهه فجر ویروس کرونا راهپیمایی 22 بهمن انقلاب اسلامی ایران کرمانشاه عکس استانها واکسن کرونا 22 بهمن بوشهر آمار کرونا شهرکرد گرگان شهرستان کرج اکران فیلم های جشنواره جشنواره فیلم فجر برگزاری جشنواره هنری و سینمایی اکران فیلم ها جشنواره فجر سودای سیمرغ ویروس کرونا استان گیلان علاقه مندان فعالیت ها شیوه نامه هنر هفتم ۱۶ فیلم ۲۲ بهمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۳۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه هشتمین جشنواره طنز پهلو در فومن برگزار شد

ایسنا/گیلان اختتامیه هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه (طنزپهلو) یادمان کیومرث صابری فومنی(گل آقا) امروز، ۱۱ اردیبهشت‌ماه با حضور فرشاد مهدی‌پور، معاون امور رسانه و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسدالله عباسی استاندار گیلان، مسئولین کشوری و استانی و هنرمندان در شهر فومن برگزار و از برگزیدگان این جشنواره تجلیل شد.

فرشاد مهدی‌پور، معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد در این جشنواره ضمن گرامیداشت یاد مرحوم کیومرث صابری(گل آقا) اظهار کرد: جشنواره طنز پهلو اقدامی در راستای معرفی زنده یاد استاد کیومرث صابری بوده که باید تداوم داشته باشد.

وی با برشمردن ویژگی‌های طنز گل آقا، افزود: ارائه محتوای علمی و کارشناسی در قالب طنز در گل آقا مشهود بود و باعث جذب مخاطبان می‌شد؛ طنز همواره مورد استقبال گسترده مردم و مخاطبان است اما در حوزه طنز با چالش‌هایی مواجه هستیم که باید به تدریج اصلاح و رفع شود.

معاون امور رسانه‌ای وزارت ارشاد با تأکید بر تقویت محتوای طنز و طنزپردازی در محیط آموزشی، گفت: حوزه طنز و طنزپردازی با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد نیازمند آموزش‌های علمی و فنی بوده و این احساس نیاز مشهود است.

مهدی‌پور با اشاره به افزایش دو برابری آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره طنزپهلو تصریح کرد: امسال ۱۱۲۹ اثر به جشنواره طنزپهلو در بخش‌های مختلف ارسال شده که در مقایسه با سال گذشته استقبال قابل توجهی داشته است.

اسدالله عباسی، استاندار گیلان هم در این مراسم با بیان اینکه گیلان، استان استعدادپروری بوده و زادگاه مفاخر، علما، نخبگان و فرهیختگان متعددی است، اظهار کرد: بیان نقد درست همواره باعث اصلاح امور می‌شود لذا همواره انتقاد منصفانه در جامعه اثرگذار بوده است.

وی با بیان اینکه انعکاس مشکلات، نواقص و مسائل در قالب درست منجر به اصلاح می‌شود، گفت: اصحاب رسانه و خبرنگاران همواره نقش نظارتی در جامعه دارند و می‌توانند با انتقاد منصفانه منجر به رفع کاستی و نواقص شوند لذا نقد سازنده هیچ وقت تلخ و گزنده نیست.

عباسی با بیان اینکه الگوپذیری رسانه‌ها در نقدپردازی از گل آقا مورد توجه قرار گیرد، افزود: طنز گل آقا در لایه‌های مختلف جامعه اثرگذاری بالایی داشته است زیرا طنز گل آقا استاد صابری فومنی در چارچوب خاص و مرزهای اخلاقی بیان می‌شد.

استاندار گیلان با بیان اینکه نسل جوان امروز تشنه نقدپردازی در چارچوب طنز گل آقاست لذا مکتب گل آقا باید در بخش طنزپردازی امروز جاری شود، بیان کرد: نشاط اجتماعی در قالب طنز در اولویت قرار گیرد.

سیدمحمدرضا خوشرو، مدیر شبکه نسیم سیما هم با بیان اینکه فومن زادگاه عارفان، بزرگان و اساتید است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: تلویزیون در خدمت طنزپردازان و اهالی طنز است.

وی با بیان اینکه باید سبک و سیمای استاد کیومرث صابری فومنی در رسانه ملی احیا شود، گفت: طنز بیان صریح، سریع و اثرگذار مسائل و چالش‌هاست که در رسانه ملی کاربرد ویژه‌ای دارد و در جامعه اثرگذار است، تلاش کردیم فرصتی برای تمامی شاعران و طنزپردازان فراهم شود.

خوشرو بیان کرد: امروز فرصت برای طنزپردازان در تلویزیون فراهم است و امیدواریم ظرفیت طنز در کشور افزایش یابد لذا وظیفه خود می‌دانیم طنزپردازان را شناسایی و از آنان دعوت و حمایت کنیم، در این راستا از طرح و ایده‌های طنزپردازان استقبال می‌کنیم.

امیرحسین طاهری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز با بیان اینکه امیدواریم از این جشنواره‌ها در آینده بیشتر بهره‌مند شویم، گفت: کیومرث صابری فومنی باعث دورهمی هنرمندان طنزپرداز در استان گیلان شد و امیدواریم چنین تداوم چنین جشنواره‌هایی چراغ راهی برای فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.

وی در خصوص احیا و تکریم مفاخر استان گفت: تلاش داریم تا محل سکونت مفاخری که در این استان پرروش یافتند و حضور داشتند، احیا شود و برای تحقق این امر اقداماتی در دستورکار داریم این بناهای ارزشمند به خانه‌موزه تبدیل شوند.

عباس حسین‌نژاد، دبیر هشتمین دوره جشنواره ملی طنز و رسانه(طنزپهلو) هم در این مراسم با بیان اینکه امسال ۱۱۲۹ اثر به جشنواره طنزپهلو ارسال شده بود، گفت: استان‌های تهران، اصفهان، فارس، قم و خراسان رضوی به ترتیب بیشترین آثار ارسال به دبیرخانه جشنواره را داشتند، استان ‌گیلان هم از این نظر در رتبه ششم قرار دارد.

وی با بیان اینکه این جشنواره در بخش‌های مختلف داستان کوتاه طنز، شعر طنز، نثر طنز، طنز چندرسانه‌ای، کاریکاتور و کارتون برگزار شد، افزود: در بخش داستان طنز ۲۴۴ اثر، کاریکاتور و کارتون ۲۲۶ اثر، شعر طنز ۲۵۷ اثر، طنز چند رسانه‌ای ۱۰۱ اثر و طنزمطبوعاتی ۳۰۱ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است.

حسین‌نژاد در خصوص هیات داوران این جشنواره تصریح کرد: امید مهدی‌نژاد و سعید سلیمانپور در بخش شعر، داوود امیریان و رضا ساکی در بخش داستان، امیر اسماعیلی و مهدی واقفی در بخش چندرسانه‌ای، احمد عربانی و مجید خسرو انجم در بخش کاریکاتور، محسن فراهانی و علی‌اکبر قاضی‌زاده در بخش نثر مجموع آثار رسیده به هشتمین جشنواره ملی طنز پهلو را ارزیابی و داوری کردند.

وی گفت: در این جشنواره به ۲۰ نفر از برگزیدگان در بخش‌های داستان کوتاه طنز، شعر طنز، نثر طنز، طنز چندرسانه‌ای، کاریکاتور و کارتون جوایز ارزنده‌ای اهدا می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • خبر تازه و مهم درباره دریافت سهام عدالت | به نظر می‌رسد قطار سهام عدالت با این گام به ایستگاه پایانی می رسد
  • چرایی تجهیز نبودن آتش نشانی شهرک امام زاده ابراهیم شفت
  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • جزئیات مست عشق؛ مولانا و شمس در پرده سینما
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • احداث مسیرهای پل ولایت و پل ششم در مراحل پایانی
  • «مست عشق»، «سال گربه» را جاگذاشت/ عبور «آسمان غرب» از «آپاراتچی»
  • جشنواره «هات‌داکس» در ایستگاه پایانی؟/ گرفتاری‌های تهدید کننده
  • اختتامیه هشتمین جشنواره طنز پهلو در فومن برگزار شد