Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@15:36:11 GMT

شفافیت، قدم اول در مبارزه با فساد است

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۷۹۲۷۹

شفافیت، قدم اول در مبارزه با فساد است

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، داود گودرزی امروز در آئین افتتاحیه قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی چهارمحال و بختیاری، با بیان اینکه مبارزه با فساد بر عهده مجلس است و ۷۰ الی ۸۰ درصد کار اصلاح رویه‌ها و ساختارها در درجه اول متوجه جریان علمی و نخبگان کشور می‌شود، گفت: مبارزه با فساد نیاز به تولید فکر اساسی دارد که متاسفانه در حال حاضر این روند بسیار کم است و تاکنون مطلبی در مورد چگونگی مبارزه با فساد منتشر نشده که در گام اول باید این امر فعال شود و در ادامه دولت، مجلس، قوه قضاییه و جریان رسانه‌ای کشور فعال شوند که به منظور فعال شدن قرارگاه مبارزه با فساد راه اندازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر قرارگاه مبارزه با مفاسد کل کشور افزود: تشکیل این قرارگاه به معنای ایجاد تشکل جدا نیست بلکه یک ان‌جی‌او مردم نهاد به منظور فعال کردن مبارزه با فساد است که هر قشری در آن جای دارد و می‌تواند فسادها را با اسناد قطعی اعلام کند که قطعاً دنبال خواهند شد.

وی تصریح کرد: این قرارگاه تشکیل شده تا چگونگی برخورد با فساد را تبیین کند و داوطلبان مبارزه با فساد گردهم جمع شوند چرا در قرارگاه به دنبال هم‌افزایی و اصلاح مدیران هستیم.

با تکیه بر قانون امر به معروف مدیران را پاسخگو می‌کنیم

گودرزی ادامه داد: اگر مدیران وظیفه ذاتی خود را به درستی بفهمند و به آن عمل کنند بالای ۸۰ درصد مشکلات رفع خواهد شد زیرا که در قانون امربه معروف مدیران باید پاسخگو مطالبه باشند و اگر مدیری پاسخگو نباشد دلیل شرعی برای ادامه مسیرش ندارد، مدیر نوکر مردم است و برای خدمت صادقانه برای مردم روی کار آمده لذا پاسخگو کردن مسؤولان در کشور کار ماست که می‌طلبد هر کس در هر جا با هر ظرفیتی که دارد وارد شود تا این امر تحقق یابد.

مدیرکل حوزه ریاست مجلس اظهار کرد: دغدغه مبارزه با مفاسد همیشه دغدغه همه ما بوده و به نوعی حرکت‌هایی داشتیم که جریان مبارزه با فساد شکل بهتری بگیرد اما تاکنون به نتیجه نرسیده و این قرارگاه می‌تواند آغاز جدیدی برای مبارزه با فسادها باشد.

وی با بیان اینکه فساد همچون بیماری کرونا شیوع دارد که اگر درمان نشود به سرعت پایه‌های حکومت را نابود می‌کند، گفت: فساد در دستگاه دولتی مانع به سرانجام رسیدن تدابیر و آبادانی کشور می‌شود و از آنجایی که همیشه خراب کردن راحت‌تر از درست کردن می‌باشد هر چه دیرتر در مبارزه با فساد وارد شویم کار سخت‌تر خواهد شد.

مبارزه با فساد از اولویت‌های مهم کشور است

دبیر قرارگاه مبارزه با مفاسد با اشاره به اینکه در مسیر گام دوم انقلاب هستیم که با تأسی از بیانیه و فرمایشات مقام معظم رهبری باید تلاش کنیم تا کشور در مسیر درست حرکت کند، گفت:  یکی از ۷ اولویت بیان شده در این بیانیه نیز مبارزه با مفساده اقتصادی است لذا از هر طرفی که به این قضیه نگاه شود مبارزه با فساد از اولویت‌های مهم کشور می‌باشد.

گودرزی با اشاره به اینکه ممکن است در ذهن تداعی شود که تنها قوه قضاییه و دستگاه‌های نظارتی باید با فساد مبارزه کنند و قرارگاه لازم نیست، افزود: اما طی ۳۰ الی ۴۰ سال گذشته همه تلاش‌ کردیم با فساد مبارزه کنیم و در مکان و جایگاه‌های مختلف سخن از مبارزه با فساد بود اما کار به جایی نرسید و موقعی این کار رخ می‌دهد که به جای برخورد با فاسد از فساد جلوگیری کنیم و امکان ایجاد فساد را از بین ببریم و البته این به معنای عدم مبارزه با فاسد نیست بلکه یعنی به مبارزه با فاسد اکتفا نشود و منتظر برخورد قوه قضاییه و مقننه با فساد نباشیم.

مبارزه با فساد یعنی بالا بردن هزینه فساد، کاهش منافع و افزایش مجازات

وی ادامه داد: هرچند با این روند افراد سودجو و سست عنصر از عدم نظارت و غفلت نهایت استفاده را می‌برند البته مدیران درست و خودساخته در کشور بسیار است اما اعداد و ارقام پیشنهادی بالا است لذا باید رویکرد‌های مبارزه با فساد را از پلیس و دستگاه قضایی به سمت اصلاح و خودسازی ببریم که اگر توانستیم هزینه فساد را بالا، منفعت را کاهش و مجازات را افزایش دهیم با فساد مبارزه می‌شود‌.

مدیرکل حوزه ریاست مجلس با بیان اینکه اگر افراد در جامعه ببینند با فاسد برخورد جدی می‌شود و طی یک ماه چندین فاسد مجازات شده قطعاً سخت‌تر وارد فساد می‌شود، توضیح داد: از درون قوی شدن تنها راه موفقیت کشور است و رونق غیر از افزایش تولید محقق نمی‌شود و افزایش تولید نیز در گرو مبارزه با قاچاق است لذا اگر می‌خواهیم دینمان را به کشور ادا کنیم و پیش ببریم باید گلوگاه‌های فساد را از بین ببریم. 

5 گلوگاه فساد در کشور احصا شده است

وی ادامه داد: ۵ یا ۶ گلوگاه اصلی مبارزه با فساد را در کشور شناسایی کردیم که راه اول شفافیت است و اگر بتوانیم جریان پول، کالا و خدمات افراد دولتی را برای مردم شفاف کنیم نیمی از فساد حل خواهد شد. 

گودرزی نظارت، فرایند قضایی، تعارض منافع، دولت الکترونیک و سامانه‌ای کردن امور به منظور کاهش نقش انسان در پرونده‌های فساد را از جمله این موارد دانست و گفت: متاسفانه مواردی مانند زمین‌خواری در قانون جرم انگاری نشده در صورتی که امروز زمین‌خواری، کوه خواری و ساحل خواری به شدت در حال انجام است و متأسفانه قاضی در این پرونده‌ها از جرم تصرف در مال غیر استفاده می‌کند.

  یادآوری می‌شود، در پایان این جلسه« محسن دهقانی‌نیا» به عنوان دبیر قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی چهارمحال و بختیاری انتخاب شد.

  انتهای پیام/3339/م

منبع: فارس

کلیدواژه: فساد مبارزه چهارمحال و بختیاری قوه قضاییه قرارگاه مبارزه با مفاسد مبارزه با فساد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۹۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است

محمدحسن نامی رییس سازمان مدیریت بحران کشور در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان ایلام اظهار کرد: مولفه اصلی قدرت و اقتدار نظام اسلامی مردم هستند که در همه صحنه‌ها و عرصه‌ها به ویژه در حوزه مدیریت بحران پای کار هستند.

وی با بیان اینکه تلاش و مدیریت همه دست اندرکاران استان برای مدیریت بحران در ۲ سال اخیر شایسته قدردانی است، ابراز کرد: برخی افراد متاسفانه زباله‌ها و نخاله‌ها را در مسیر گذرگاه‌های آبی و مسیل‌ها رها می‌کنند و همین مسأله موجب بروز برخی مشکلات در هنگام بارش‌های شدید در سطح کشور می‌شود.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه کسانی که اقدام به رهاسازی نخاله در حاشیه شهر‌ها می‌کنند در واقع مثابه نادیده گرفتن حقوق شهروندی است، افزود: بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در کشور برای پاکسازی مسیل‌ها و جمع آوری نخاله‌ها هزینه شده است که در صورت رعایت قانون از سوی برخی افراد، این هزینه‌ها در راستای مدیریت بحران و کاهش مخاطرات ناشی از سیل کاهش خواهد یافت.

نامی با بیان اینکه کار مردمی در حوزه مدیریت بحران بسیار ضروری است و به کاهش مخاطرات در حوادث غیرمترقبه کمک شایانی خواهد کرد، یادآور شد: قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده که بتوان در راستای فرهنگ سازی، کاهش آسیب‌ها و مخاطرات ناشی از سوانح طبیعی از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد استفاده شود.

وی با تاکید بر اینکه در قانون بودجه ۱۴۰۳ بر استفاده صنایع از پساب تاکید شده است، گفت: صنایع کشور در راستای حفظ منابع آبی بایستی به سمت استفاده از پساب و تصفیه فاضلاب برای استفاده مجدد حرکت کنند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به لزوم توسعه فضای سبز در کشور بنا بر تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر کاشت درخت و نهال، ابراز کرد: نگهداری و توسعه فضای سبز در کشور باید فرهنگ سازی شود که این امر می‌تواند برای آینده کشور بسیار موثری و سازنده باشد.

نامی با اشاره به اینکه آبخیزداری در سطوح بالا و آبخوان داری در پایین دست نیز در حوزه مدیریت منابع آبی بسیار مهم است، گفت: احداث سد‌های زیرزمینی در مناطق خشک و نیمه خشک در سطح کشور در دستور کار قرار دارد و از وجود و ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در زمینه حفاظت از منابع آبی سطحی و زیرزمینی در کشور استفاده می‌شود.

وی با اشاره به هدایت زیست محیطی و آمایش سرزمین در حوزه مدیریت بحران در استان گفت: پیوند مدیریتی بسیار خوب در استان وجود دارد که این موضوع در مدیریت بحران و حوادث بسیار ارزشمند است که فصلی مفید و پرفایده است.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: لازم است که نقشه دیجیتالی شهر ایلام تدوین شود که لایه‌های مکان محور در معرض خطر از نظر سیلاب در مسیر مسیل‌ها مشخص باشد تا بتوان بر اساس شیب در راستای ساماندهی این مسیل‌ها و مسیر رودخانه‌ها اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • مبارزه با فساد در اولویت برنامه‌های عدلیه است
  • معلمان و کارگران، افسران جنگ فرهنگی و اقتصادی هستند
  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است
  • جایگاه ایران را در عرصه نبرد فرهنگی و اقتصادی تثبیت کنیم/ مسئولان از تولید ملی حمایت کنند
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد
  • مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند
  • مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • جذب نیروی بومی در صنایع شهرستان جم بسیار پایین است
  • دولت سیزدهم در مبارزه با فساد کارنامه خوبی ارائه دهد