Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد دژپسند عصر پنجشنبه نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی بابلسر و فریدونکنار با بیان اینکه ترامپ و شیطان بزرگ آرزوی براندازی نظام اسلامی را به گور خواهند برد، گفت: امروز به رغم توطئه‌ها و هجمه‌ها، از نظر شرایط اقتصادی در وضعیت خوبی هستیم.

وی با بیان اینکه اگر چه از نظر درآمد نفتی با کاهش مواجه هستیم ولی بودجه ما طبق برآوردهای بانک مرکزی مثبت بوده است، افزود: اگرچه درآمد نفتی برای تأمین بودجه به کمترین مقدار تقلیل یافت ولی بودجه بدون نیاز به استخراج به درآمد نفتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با عنوان اینکه امسال بیش از هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی ارائه شد و گفت: در سالی که دشمنان بنا داشتند با فشار حداکثری شکافی بین دولت و مردم ایجاد کند، موفقیت‌های زیادی کسب کردیم.

دژپسند اظهار داشت: طی سه سال گذشته برای تأمین نیازهای دارویی و غذایی با مشکلات اساسی روبرو بودیم و در شرایطی که حاضر نبودند تجهیزات و واکسن به ما ارائه دهند، اکنون به جایی رسیدیم که توان صدور برخی تجهیزات بهداشتی کرونایی را داریم.

وزیر اقتصاد یادآور شد: در حوزه واکسن می‌توانیم سه ماه دیگر آن را مصرف انسانی برسانیم و به پیشرفت‌های خوبی دست یافته ایم.

وی با اشاره به فراهم بودن زیرساخت‌های علمی، صنعتی و کشاورزی در مازندران گفت: خوشبختانه در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم و شمار شرکت‌های دانش بنیان از پنج هزار شرکت فراتر رفته است.

دژپسند با عنوان اینکه امروز شرکت‌های دانش بنیان به میدان آمدند تا در مبارزه با کرونا به توفیق‌هایی دست یابیم، ادامه داد: بخش خصوصی و دولت برای رفاه مردم و اقتصاد باید فعالیت کنند و همه برای بهبودی زندگی وارتقای جایگاه ایران در دنیا باید تلاش کنند.

بخش خصوصی بازیگر اصلی اقتصاد است

وزیر اقتصاد وامور دارایی یادآور شد: دولت باید جاده صاف کن وحامی بخش خصوصی باشد و بخش خصوصی بازیگر اصلی تور اقتصاد است ودر شرایط تحریم نقش فوروارد را بازی می‌کند.

وی با تاکید بر تقویت بخش خصوصی و خروج منابع از زیرزمین و قرار گرفتن در مسیر صحیح اقتصادی گفت: رابطه دولت ومردم متقابل است و به رغم آنکه درامد نفتی ما در ۱۰ ماهه بیش از هشت هزار میلیارد تومان بود اما هزینه‌ها بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است.

دژپسند با عنوان اینکه ریالی برای تأمین هزینه‌ها از بانک مرکزی استقراض نکردیم، گفت: هزینه‌ها از طریق مالیات، بهره مالکانه شرکت دولتی، فروش اوراق به مردم تأمین شده و استقراض از مردم را جایگزین استقراض از بانک کردیم.

وزیر اقتصاد و دارایی مدل روابط متقابل را برای حل مشکلات راهگشا دانست و گفت: مازندران از صنایع بزرگ محروم است بنابراین باید به کشاورزی و صنایع وابسته آن توجه شود.

وی بهسازی اراضی و زهکشی آن را امری مهم دانست و گفت: اگر اراضی مازندران را بهسازی کنیم به یقین می‌توان تمامی نیازهای ایران را تأمین کنیم زیرا نوسازی، مدرن سازی و علمی سازی کشاورزی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ساماندهی آب شیرین را در مازندران بسیار مهم برشمرد و گفت: منطقه شمال دارای نعمت بی نظیر از جمله آب شیرین دارد وباید روی اقتصاد آب شیرین کار کرد و نگذاریم مستقیم به دریا رود.

وزیر اقتصاد ودارایی تاکید کرد برای اینکه طبیعت مازندران و شمال کشور خراب نشود، باید صنعت مناسب در آن استقرار یابد و صنعت آتی در این مناطق توسعه یابد.

وی با بیان اینکه شمال کشور می‌تواند منشأ خودکفایی کشور باشد، گفت: نوع مدیریت در مازندران سبب شده تا محرومیت‌هایی مواجه باشد.

دژپسند با اشاره به کاهش ثبت شرکت‌ها از ۷۳ روز به سه روز، گفت: رکورد ۴۰ دقیقه ثبت شرکت را نیز داشتیم و رکورد ترخیص در گمرکات را از ۷۲ ساعت به ۲۴ ساعت کاهش دادیم.

کد خبر 5144645

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت امور اقتصادی و دارایی فرهاد دژپسند اقتصاد چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی دهه فجر ویروس کرونا راهپیمایی 22 بهمن انقلاب اسلامی ایران واکسن کرونا بوشهر کرمانشاه 22 بهمن عکس استانها شهرکرد آمار کرونا گرگان شهرستان کرج وزیر اقتصاد بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۹۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟

منابع محلی، بیانیه‌ها، بررسی اخبار و ویدئوهای منتشر شده در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی این روایت را تقویت می‌کند که نیروهای طالبان در روستای «قرلق» شهرستان درایم ولایت بدخشان بر سر تخریب مزارع با تعدادی از مردم محلی درگیر شده‌اند و در نتیجه یک کشاورز نیز کشته می‌شود.

به گزارش تسنیم، ماجرای مبارزه حکومت طالبان با کشت و تولید مواد مخدر در ولایت‌های افغانستان درحالی ادامه دارد که مقاومت کشاورزان نیز با گذشت زمان و نبود کشت جایگزین افزایش یافته است اما در ماههای اخیر برخی رسانه‌های غربی نیز به دنبال گرفتن ماهی از آب گل آلود هستند تا نقش سیاه‌نمایی را بیش از گذشته برجسته کنند.

از سوی دیگر برخی رسانه‌ها با انتشار اخباری اعلام کرده‌اند تظاهرات مردمی در بدخشان به دلیل ورود نیروهای طالبان به حریم شخصی بوده و حریم خانواده‌ها نیز رعایت نشده است.

بر اساس بیانیه فرماندهی پلیس بدخشان به نظر می‌رسد که وضعیت به حالت عادی بازگشته است.

خاطرنشان می شود که سال گذشته نیز در بدخشان بر سر تخریب مزارع خشخاش درگیری صورت گرفت و گفته شد چهار نفر کشته و یا زخمی شدند اما گزارشی از تعرض به حریم شخصی و خانوادگی منتشر نشد.

به نظر می‌رسد حساسیت کشاورزان مزارع خشخاش به این دلیل افزایش یافته است که برای کشت جایگزین کاری انجام نشده و با توجه به مشکلات اقتصادی افغانستان، آنها به نوعی مجبور به ادامه این روند هستند.

«پینو آلارچی» رئیس اجرایی پیشین دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل اسفندماه گذشته با اشاره به عدم کمک‌های لازم در زمینه کشت جایگزین، اعتراف کرد؛ وظیفه جامعه جهانی است که برای کشت جایگزین مواد مخدر با افغانستان همکاری کند.

با نگاهی به این قبیل اظهارات مقامات مختلف غربی و نهادهای بین‌المللی، به‌خوبی می‌توان دریافت که جامعه جهانی با وجود قول‌های مکرر، کمکی به کشت جایگزین خشخاش در افغانستان نکرده‌اند. این در حالی است که اقتصاد مبتنی بر کشاورزی افغانستان به دلایل مختلف از جمله تحریم‌های آمریکا با مشکل مواجه است و این نارضایتی عمومی در مناطقی که ناچار از کشت هستند را افزایش می‌دهد.

با این حال، در ادامه چند نکته قابل ذکر است؛ نخست این که کشتن مردم عادی قابل توجیه نیست و حکومت طالبان باید نظارت بیشتری بر نیروهای خود داشته باشد.

البته پیش از این بارها مقامات ارشد کابل از جمله در این اواخر «سراج الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان نیز تاکید کردند که نیروهای حکومتی نباید با مردم بدرفتاری کنند و موجب رنج مردم شوند.

پاشنه آشیل حکومت‌های کابل در جامعه سنتی و مذهبی افغانستان بیشتر مسائل مربوط به قومیت، زبان، زنان و خانواده بوده است و هیچگاه مردم این کشور، توهین به چنین مسائلی را برنتابیده‌اند و همواره برای این حکومت‌ها در طی زمان فرجام نامبارکی را رقم زده‌اند.

به هر حال، موضوع اعتراض به تخریب مزارع خشخاش از سوی کشاورزان، موضوع جدیدی نیست اما برخی به نظر می‌رسد به دنبال فتنه هستند تا ماهی مقصود خود را صید کنند و باید در شرایط کنونی هم حاکمیت افغانستان و هم مردم بیش از گذشته هشیار باشند تا این کشور در بحران عمیق‌تر از گذشته فرو نرود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قطعه سوم کمربندی نسیم شمال قزوین افتتاح می‌شود
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • تردد تهرانی‌ها در این مسیرها ممنوع/ اعلام مسیرهای جایگزین
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • ممنوعیت‌های تردد درمحدوده صادقیه برای برگزاری مراسم سوگواری امام صادق(ع)/اعلام مسیرهای جایگزین
  • پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند؛ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید
  • لزوم روایت گری حماسه وعده صادق در جامعه
  • لزوم ورود دستگاه قضایی به خریدهای خارجی زاکانی
  • فاز سوم کمربندی نسیم شمال قزوین آماده بهره‌برداری
  • وابستگی اقتصاد به بانک‌ها چالش‌آفرین است