Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@20:44:00 GMT

تولید زنجیره‌ای، راهکار کاهش قیمت لوازم خانگی است

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۸۰۳۵۰

تولید زنجیره‌ای، راهکار کاهش قیمت لوازم خانگی است

به گزارش ایرنا، علی آقامحمدی عصر روز پنجشنبه در آیین افتتاح خط تولید جدید ماشین لباسشویی گروه صنعتی انتخاب الکترونیک اصفهان در جمع کارکنان این گروه صنعتی اظهار داشت: نخستین وظیفه مسوولان برای حفظ تولید داخلی در شرایط تحریم و فشارهای بیگانگان، این است که چرخ‌های اقتصاد ایران را بگردانند.

وی افزود: بیگانگان اعتراف کرده‌اند که هرچقدر فشارها بر ایران بیشتر باشد، استقلال این کشور بیشتر می‌شود و اکنون ما باید در دوران پساتحریم، افق آینده کشور را با طراحی سازماندهی شده، ایجاد و با شعار و شعور انقلابی از تولیدکندگان داخلی حمایت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: یکی از راهکارها ایجاد تولیدات زنجیره‌ای لوازم خانگی مُنطبق با فناوری روز است به نحوی که مقرون به صرفه و ارزان باشد و براحتی  نیز در دسترس آسان همگان قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: بر این اساس مجموعه تولیدکنندگان با انسجام ارائه محصول جدید در کشور باید پلتفرم‌ها، زیرساخت‌ها، آزمایشگاه، لُجستیک و فروش را برقرار کنند و به فکر فناوری آینده باشند.

آقامحمدی اضافه کرد: اخیرا جلساتی برگزار شده تا با همکاری وزارت صمت و بانک مرکزی، این حلقه زنجیره‌ای تاسیس شود که تدابیر همه‌جانبه و رویکردهای جهانی در آن دیده شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مسائل مهم، قیمت‌گذاری و فروش محصول به طبقه پایین جامعه است، افزود: می‌توان برخی از محصولات لوازم خانگی را بدون "آبشن" و با کیفیت اصلی ارائه کرد تا همه مردم، توانایی خرید آن را داشته باشند.

عضو تشخیص مصلحت نظام گفت: ما در ایران ۶۲ درصد حقوق بگیر داریم که قدرت خرید زیادی ندارند لذا نمی‌توان هزینه‌ها را بالا در نظر گرفت اما می‌توان تولیداتی با قیمت پایه و تیراژ بالا تولید کرد.

آقامحمدی با اشاره به اینکه ما در یکسری از صنایع بدلیل قیمت بالا، نداشتن فناوری یا بدلیل تنوع محصولات تولیدات خارجی، مجبور به واردات هستم، تصریح کرد: همین امر موجب می‌شود محصولات داخلی کنار رود و ما برای جبران این وضع باید محصولات را با قالب‌هایی بسازیم که توانایی تولید بالا و مقرون به صرفه را داشته باشند.

عضو تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مشکل فعلی شرکت‌های مختلف لوازم خانگی تولید، این است که بدلیل تیراژ پایین، محصولات موردنیاز خود را از خارج وارد می‌کنند، به همین دلیل کشورهای خارجی هم براحتی می‌توانند با فشار آوردن، کشور ما را از دور تولید خارج کنند.

 آقامحمدی تاکید کرد: بهترین راه این است که زنجیره‌ای شکل بگیرد تا همه تولیدکنندگان با همکاری هم، علاوه بر رفع نیاز داخل، بازارهای بیرونی را هم تامین کنند.

وی با تاکید بر ضرورت تولید سالیانه ۲ میلیون دستگاه لوازم خانگی در کشور گفت: بخشی از تولید باید به مصرف داخلی برسد و بخشی صادرات شود که این کار توسط تولیدکنندگان داخلی شدنی است و اکنون مقدمات آن فراهم شده است که امیدواریم به نتیجه برسد و بزودی اعلام شود.

عضو تشخیص مصلحت نظام در باره تامین نیاز بازار کشور توسط گروه صنعتی انتخاب گفت: این مجموعه چنین ظرفیتی را در خود ایجاد کرده  است اما بعدا بطور قطع با مشکل بازار مواجه می‌شود و راهی جز این ندارد که با بقیه گروه‌های تولیدی همکاری کنند تا اسکید(قالب) تولید خود را بالا نگه دارد.

وی بیان داشت: تولید بالای محصول، شروع خوبی است اما اگر در آینده شرکت‌های تولیدی خارجی به کشور بازگردند نمی‌توان روی فروش این محصولات با تیراژ بالا حساب کرد.

به گفته آقامحمدی، باید جلوی ورود شرکت‌های خارجی به کشور گرفته شود و محصولات تولیدی نیز ارزانتر و با کیفیت بیشتر عرضه شود و چنین برداشتی بوجود نیاید که با بستن دروازه‌های کشور، کیفیت پایین و قیمت‌ها بالاتر برود.

وی در باره قیمت بالای لوازم خانگی در بازار ایران و کاهش قدرت خرید مردم گفت: اگر روش تولید افزون در مورد یک کالا مثلا تلویزیون اتفاق بیفتد حدود ۳۰ الی  ۴۰ درصد قیمت تمام شده کاهش پیدا می‌کند اما اکنون چون بسیاری از  قطعات آن وارداتی است بیش از ۵۰ درصد قیمت بر نرخ محصول اضافه می‌شود.

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر و میمه و برخوار در مجلس شورا اسلامی نیز در این آیین اظهار داشت: شرکت انتخاب در شرایط تحریم و رفتن بسیاری از واحدهای تولیدی خارجی کوشیده است تا نیاز بازار داخلی را تامین کند و اکنون قرار است با خط تولید جدید خود چهار هزار نفر نیز به تعداد کارکنان خود بیفزاید.

به گزارش ایرنا، خط تولید جدید ماشین لباسشویی گروه صنعتی انتخاب الکترونیک با تولیدچهار هزار دستگاه در روز و اشتغالزایی مستقیم برای ۴۰۰ نفر و اشتغال غیرمستقیم برای سه هزار نفر با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیارد ریالی افتتاح و راه‌اندازی شد.

برچسب‌ها لوازم خانگی واردات اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: لوازم خانگی واردات اصفهان لوازم خانگی واردات اصفهان اخبار کنکور عضو تشخیص مصلحت نظام لوازم خانگی گروه صنعتی زنجیره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۰۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟

به گزارش خبرآنلاین، وزارت نیرو در حالی وعده اتمام خاموشی‌ها را دوباره مطرح کرده که ناترازی برق و گاز در کشور همواره از مشکلات اساسی است که مسئولان هم به آن اعتراف می‌کنند. بزرگ‌ترین قربانی در این میان صنایع هستند که همواره با قطعی‌های پیاپی مواجه شده‌اند.

تجارت نیوز در خبری نوشت:طبق گزارش‌های سال گذشته، بسیاری از شهرک‌های صنعتی هفته‌ای دو روز به دلیل کمبود برق تعطیل می‌شدند. تعطیلی‌های پیاپی صنایع مهمی چون فولاد خوزستان به دلیل نبود برق، زیان بزرگی به این صنایع تحمیل کرده است. از سمت دیگر، دادن مرخصی اجباری به کارکنان در چنین شرایطی، مشکلات معیشتی بزرگی به دنبال داشته است.

دولت در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی کرده است مصرف برق در هر سال ۴/۵ درصد رشد کند. وزارت نیرو در جوابیه‌ای که با عنوان «ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!» منتشر شده بود، مدعی است افزایش ظرفیت هشت هزار و ۵۰۰ مگاواتی تولید برق از ابتدای دولت سیزدهم میسر شده است.

گفته می‌شود کشور برای جبران کمبود برق، سالانه به راه‌اندازی حدود پنج هزار مگاوات نیروگاه‌های برق جدید نیاز دارد. به گفته مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر، در ابتدای دولت سیزدهم رقم ناترازی، حدود ۱۴ هزار مگاوات بوده و پیش‌بینی این است امسال با اقداماتی که صورت می‌گیرد ناترازی به حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاوات برسد.

طبق این اظهارات ناترازی برق همچنان رقم چشمگیری است و به نظر نمی‌رسد افزایش ظرفیت‌های عنوان‌شده این ناترازی را جبران کند.

مسئولان به جای واگذاری راه‌حل به مصرف‌کنندگان، راهکاری عملیاتی برای کمبود برق در آستانه تابستان پیدا کنند

طی سال‌های گذشته در صنعت برق کشور سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته و در عین حال تلاشی برای جایگزینی با انرژی‌های تجدیدپذیر و بهبود تکنولوژی در این بخش نیز دیده نمی‌شود. طی این مدت، تامین برق مورد نیاز از طریق مدیریت مصرف، تعطیلی صنایع، کارخانه‌ها، ادارات و خاموشی‌های مکرر منازل صورت گرفته است. در این زمینه انتظار از مصرف‌کنندگان برای کاهش بحران برق و بی‌توجهی به ناکارایی نیروگاه‌ها، یکی دیگر از معضلات جدی صنعت برق است.

این در حالی است که برنامه‌های عملیاتی نامبرده در کشور باید نتایج مشاهده‌پذیر داشته باشند. افزایش بحران حاکی از مشکلاتی در پیاده‌سازی برنامه‌های عملیاتی صنعت برق است. به دنبال آشکار شدن بحران‌ها، مسئولان مربوطه به جای واگذاری راه‌حل به مصرف‌کنندگان باید راهکاری عملیاتی برای کمبود برق در آستانه تابستان پیدا کنند. از این رو فرهنگ‌سازی زمانی کارساز خواهد بود که بحران را درست نشانه گرفته باشند. در این زمینه به نظر نمی‌رسد کاهش مصرف مشترکان خانگی بحران برق را حل کند و افزایش مشارکت مشترکان خانگی در پویش، انرژی بیشتر را به بخش مولد کشور تحویل دهد.

تامین انرژی بخش مولد از منابع پایدار و بازدهی پایین نیروگاه‌ها

ایران از مستعدترین کشورهای دنیا برای توسعه انرژی‌های پاک به‌ویژه انرژی خورشیدی است؛ اما تاکنون سرمایه‌گذاری قابل ملاحظه‌ای در حوزه انرژی‌های پاک در کشور مشاهده نشده است. طبق گفته وزارت نیرو، ظرفیت تامین برق از طریق منابع تجدیدپذیر در کشور ۱۰۶۶ مگاوات در سال است. اما به نظر نمی‌رسد ظرفیت ۱۰۶۶ مگاواتی تامین برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر، بتواند مشکل تامین برق را حل کند.

بر اساس جوابیه وزارت نیرو، در بخش تجاری برای نخستین بار طرح‌های تشویق‌محور پیش‌بینی شده است. در حوزه کشاورزی در صورتی که کشاورزان ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود را که معادل ۱۵ درصد از مصرف روزانه آنهاست از برق تولیدی حاصل از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین کنند، از برنامه‌های مدیریت مصرف معاف خواهند شد.

اگر قرار است تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به سوی منابع تجدیدپذیر حرکت کنند، آیا نباید ظرفیت مورد نیاز آنها نیز وجود داشته باشد؟

پیشتر گفته شده بود ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر ۱۰۶۶ مگاوات است. به نظر نمی‌رسد چنین رقمی حتی نیازهای بخش کوچکی از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان را برطرف کند. اگر قرار است تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به سوی منابع تجدیدپذیر حرکت کنند، آیا نباید ظرفیت مورد نیاز آنها نیز وجود داشته باشد؟

چندی پیش علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، در حاشیه بازدید از کارخانه‌های گروه مپنا اظهار کرد: «بخش عمده توسعه صنعتی بر پایه انرژی انجام شده است. به طوری که امروزه با آنالیز صنایع مشخص می‌شود سرانه مصرف برق ما در صنایع نسبت به متوسط جهان بسیار بالاتر است.»

طبق گفته او، ایران در اغلب صنایع انرژی‌بر جزو ۱۰ کشور برتر است. محرابیان توضیح داده بود: «اگر مصارف انرژی و توسعه صنایع را بر پایه انرژی ببینیم، در اغلب صنایع انرژی‌بر هستیم.» اما بنا بر اظهارات او، در حوزه بهینه‌سازی، افزایش کارایی، راندمان و روش‌های ترکیبی که می‌تواند از انرژی بیشترین آورده را داشته باشد، همچنان به برنامه‌های عملیاتی جدی‌تری نیاز است.

این اظهارات نشان می‌دهد نبود راندمان بهینه و کارایی پایین‌تر از سطح انتظار نیروگاه‌ها و از طرف دیگر تامین انرژی صنایع از روش‌های ناپایدار، کماکان از عوامل اتلاف انرژی در کشور محسوب می‌شود.

نصرالله زارعی، معاون پیشین شرکت مهندسی و توسعه نفت و کارشناس حوزه انرژی، در گفت‌وگو با فرارو اذعان کرده است: «نیروگاه‌های ما، نیروگاه‌های قدیمی هستند و نسبت به نیروگاه‌های استاندارد دنیا، بازدهی پایینی دارند. در سراسر دنیا شاهد فعالیت نیروگاه‌های جدیدی هستیم که از تکنولوژی‌های روز دنیا بهره می‌برند. این نیروگاه‌ها بالای ۵۵ درصد راندمان دارند. این در حالی است که برخی نیروگاه‌های ما تنها ۲۰ درصد بازدهی دارند. از همین‌جا می‌توان به اختلاف فاحش در بازدهی پی برد. ما در این وضعیت، سرمایه‌سوزی بالایی داریم. همچنین در بخش انتقال و توزیع انرژی با مشکلاتی مواجهیم چراکه سیستم‌های انتقال ما نیز به‌شدت فرسوده هستند. در نتیجه انرژی هدرشده ما از نیروگاه‌ها تا رسیدن به خانه‌ها بسیار زیاد است.»

نقد رویکرد وزارت نیرو نه‌تنها اجحاف در حق تلاشگران عرصه صنعت برق نیست، بلکه در راستای عملیاتی‌تر شدن راهکارها و پویایی ارتباط تلاشگران حقیقی عرصه صنعت برق و وزارت نیرو است. پیشگیری از بحران‌های پیش روی صنایع و مشترکان خانگی برق، باید از رویکردهای جدی وزرات نیرو باشد.

چنانچه در مراسم رونمایی از پویش با انرژی به قطعی‌های پی‌درپی برق استان‌های جنوبی کشور اشاره شد، انتظار می‌رود وزارت نیرو به قدردانی از کارگران صنعت برق این استان‌ها بسنده نکند و فکری به حال قطعی برق این مناطق کند. به نظر نمی‌رسد کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر باشد.

اگر راهکاری عملیاتی برای بحران برق در تابستان پی گرفته نشود، همچون سال‌های گذشته شاهد گزارش‌هایی مبنی بر خاموشی‌ها و تعطیلی‌ پیاپی صنایع خواهیم بود.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903181

دیگر خبرها

  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • مجازات قاچاقچی لوازم خانگی در مهاباد
  • توزیع اقلام لوازم خانگی بین مددجویان بسطام
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • ۶ روش برای مردمی‌سازی تولید
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم