Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، میهمانان ناخوانده ای که سال های گذشته  خود را به مناطق جنوبی کرمان دعوت می کردند، گویا امسال نیز طبق پیش بینی های مختلف باز هم به مزارع کشاورزی در جنوب کرمان هجوم می آورند. 

ملخ‌های صحرایی در دو سال گذشته به ۲۰۰ هزار هکتار از مزارع جنوب کرمان هجوم آوردند و خوشبختانه با اقدام به موقع از سوی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، هیچ گونه خسارتی به محصولات کشاورزی وارد نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجید فرخی،  مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان گفت: با توجه به آنالیز وضعیت کنونی ملخ صحرایی درمناطق تولید مثل زمستانه در کشور‌های شاخ آفریقا و شبه جزیره عربستان و تحلیل دفتر مرکزی کنترل ملخ صحرایی فائو به احتمال زیاد از اوخر بهمن و اوایل اسفند امسال حمله سراسری ملخ صحرایی از شبه جزیره عربستان به سمت نوار جنوبی کشور به ویژه دشت جازموریان آغاز می‌شود.

او افزود: با توجه به ارائه تهدیدات دفتر مراتع سازمان خواروبار کشاورزی( فائو)، سازمان کشاورزی جنوب کرمان، تمهیدات لازم را در خصوص انجام عملیات مبارزه به موقع با ملخ صحرایی انجام داده است. 

فرخی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مبارزه با هجوم ملخ‌های صحرایی تصریح کرد: مرمت باند‌های خاکی در حال احداث جازموریان پیگیری شده، ناوگان سمپاشی در حال آماده سازی است، سموم به اندازه لازم مهیا شده است؛ اما کافی نیست و مستلزم حمایت بیشتر از سوی استاندار کرمان و سازمان حفظ نباتات هستیم.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: با توجه به پیش بینی سطح آلوده به نظر می‌رسد، تجهیزات و سموم آماده شده به اندازه کافی نخواهد بود.

او افزود: به احتمال زیاد از اواخر امسال در دشت جازموزیان قطعا مبارزه خود را با ملخ صحرایی شروع خواهیم کرد و تا اواخر خرداد ۱۴۰۰ این مبارزه ادامه دارد.

فرخی گفت: پیش بینی می‌شود که بیش از ۱۵۰ هزار هکتار در منطقه جنوب کرمان مبارزه با ملخ صحرایی صورت گیرد.

فرخی تصریح کرد: در دو سال گذشته قریب به  ۲۰۰ هزار هکتار با ملخ صحرایی مبارزه شد و  متاسفانه به دلیل نبود کنترل موفق در کشور‌های شاخ آفریقا و شبه جزیره عربستان پیش بینی می‌شود، هجوم ملخ امسال با شدت بیشتری انجام شود.

او با اشاره به خسارت زایی زیاد ملخ‌ها افزود: ملخ صحرایی ظرفیت خسارت زایی بسیار بالایی دارد و  وقتی وارد هر منطقه‌ای شود به هر نوع سبزینه‌ای حمله می‌کند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: پارسال  با توجه به اینکه به موقع وارد عمل شدیم و مبارزه با ملخ به موقع انجام شد، خوشبختانه هیچ گونه خسارتی وارد نشد.

او  با بیان اینکه پیگیر استقرار یک فروند هواپیمای سمپاش در منطقه هستیم، بیان کرد: پارسال تجهیز ناوگان سم پاشی صورت گرفت  و امسال هم در حال برنامه ریزی هستیم که تا پایان بهمن بتوانیم تجهیزات لازم را برای مبارزه با ملخ‌های صحرایی کامل کنیم.

فرخی گفت: دو باند مبارزه با ملخ در شرق و غرب جازموزیان که در شهرستان‌های رودبار و قلعه گنج قرار دارند در حال تجهیز و تکمیل برای مبارزه با ملخ‌های صحرایی هستند.

او با اشاره به اینکه  از کشاورزان جنوب کرمان خواهشمندیم آمادگی لازم را داشته باشند، تصریح کرد: در صورت مشاهده ملخ مراتب را به مرکز خدمات منطقه خود اعلام کنند، سمپاش‌های مورد نیاز را آماده و همکاری لازم را با  تیم های مبارزه با ملخ داشته باشند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان  همچنین درباره سوددهی این موجودات گفت: این ملخ ها هیچ سودی برای کشور ایران ندارند؛ ولی کشورهای خارجی از آن برای مصارف خوراکی بهره می برند. 

انتهای پیام/ م 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ملخ های صحرایی محصولات کشاورزی ملخ های صحرایی مبارزه با ملخ ملخ صحرایی پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۸۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد

رحیم الهیاری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ایلام اظهار کرد: مبارزه شیمایی در سطح حدود ۲۱۲ هزار هکتار از مزارع استان علیه علف‌های هرز، ۹۴ هزار هکتار علیه آفات و ۵۷ هزار هکتار علیه بیماری‌ها از جمله زنگ زرد انجام شده است.

وی افزود: این میزان عملیات مبارزه با آفات در سطح مزارع استان، با تلاش مستمر شبکه‌های مراقبت و اطلاع رسانی به موقع به طُرق مختلف از جمله استفاده از ظرفیت فضای مجازی، نصب بنر، ارسال پیامک انبوه، صدور اطلاعیه، بروشور و پوستر‌های آموزشی - ترویجی با هدف ترغیب کشاورزان به انجام به موقع مبارزه شیمیایی با عوامل خسارت‌زا در اراضی زراعی انجام شد.

الهیاری ادامه داد: در سال زراعی جاری، برای کاهش خسارت ناشی از عوامل خسارت‌زای محصولات زراعی بخصوص گندم، ۲۶ گروه، در قالب شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی، متشکل از کارشناسان حفظ نباتات و حوزه تولیدات گیاهی شهرستان‌ها و مدیریت حفظ نباتات استان، مزارع را پایش و به محض مشاهده عوامل خسارت‌زا شامل آفات، بیماری و علف‌های هرز، با اطلاع‌رسانی گسترده به کشاورزان، مانع از بروز خسارت به این قشر زحمتکش و آسیب پذیر می‌شوند.

وی اضافه کرد: با وجود بارندگی‌های فراوان زمستان و بهار و مهیا شدن شرایط برای بروز و اپیدمی بیماری‌های قارچی مخصوصاً زنگ زرد در مزارع غلات، با مشارکت کشاورزان و اجرای توصیه‌های فنی کارشناسان حفظ نباتات استان، بیماری خطرناک زنگ زرد و سایر بیماری‌های قارچی به شکل مطلوب و رضایت بخشی کنترل شده و از بروز خسارت به کشاورزان و کاهش تولید جلوگیری به عمل آمد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان ایلام یادآور شد: با توجه به اینکه استان ایلام و شهرستان دهلران به عنوان پنجره ورودی زنگ زرد به کشور شناخته می‌شود، اما کنترل به موقع این بیماری مانع از توسعه زنگ زرد شد.

به گفته وی پیش بینی می‌شود باتوجه به عملیات‌های به موقعی نظیر پایش، مراقبت و مبارزه در گندم‌زار‌های استان، نه تنها کاهش عملکرد در مزارع گندم رخ ندهد بلکه عملکرد مساوی و حتی بیشتر از سال گذشته در استان داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • سه واحدصنفی متخلف تعزیراتی شدند
  • بهادری جهرمی: پرچم بالاست؛ خداقوت و دست مریزاد بچه‌ها
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • پیش‌بینی جوی نسبتاً پایدار و آرام برای کرمان در هفته جاری
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۲۰۰۰ تن گل محمدی در خراسان رضوی
  • تهاجم فرهنگی در کمین جوانان و خانواده هاست
  • تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه‌های متفاوتی دارند