Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ اردبیل| سرویس اجتماعی: برای همه ما عطر و رنگ گیاهی استراتژیک و گرانقیمت آشنا است، زعفران؛ گیاهی که به‌عنوان یکی از کالاهای اساسی برای صادرات غیر نفتی مورد توجه کشاورزان، تاجران، مسؤولان و کسانی که دنبال راه‌اندازی کسب و کاری هستند، قرار گرفته است.

امروز بیش از ۹۰درصد از تولید زعفران در بازارهای جهانی متعلق به ایران است و ایران در عرصه تولید و صادرات این گیاه استراتژیک نقش مهمی ایفا می‌کند، به‌طوری‌که سالانه ۵۰۰ تن زعفران در کشور تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما در سال‌های گذشته تقریبا این گیاه خوش عطر و بو تنها با نام استان خراسان شناخته می‌شد و تامین و خرید آن در استان‌های شمال شرقی میسر بود.

امروز به واسطه توسعه کشاورزی و آشنایی کشاورزان با کاشت گیاهان گوناگون در مناطق مختلف کشور، زعفران نیز به لیست تولید محصولات کشاورزی در سایر استان‌های کشور افزوده شده است.

 

کشاورز نمونه در حوزه کاشت و برداشت زعفران در کشور

حسین خانزاده، کشاورز نمونه‌ روستای علی آباد از توابع بخش مشگین شرقی شهرستان مشگین شهر است که از اواخر سال ۱۳۹۴ اقدام به کشت زعفران کرده و در سال‌های ۹۶ الی ۹۸ به‌عنوان کشاورز برتر در حوزه کاشت و برداشت زعفران انتخاب شده است.

 

برداشت هشت کیلو زعفران از زمین نیم هکتاری

این کشاورز مشگین شهری از مجموع نیم هکتار زمین توانسته رکورد جالبی به‌دست آورد؛ به‌طوری‌که از نیم هکتار حدود هشت کیلوگرم زعفران برداشت کرده و این در صورتی است که کارشناسان ترویج کشاورزی اداره جهاد کشاورزی بر این باور هستند که در ازای کاشت نیم هکتار زمین کشاورزی برای زعفران به‌طور استاندارد ۳کیلو و برای یک هکتار ۶ کیلو زعفران برداشت می‌شود.

 

برند زعفران سبلان توسعه می‌یابد

خانزاده برای زعفران تولیدی خود، برند زعفران سبلان را طراحی کرده و در صدد توسعه و شناساندن این برند در کشور و حتی کشورهای دیگر است.

وی در خصوص وضعیت آبیاری زمین‌کشاورزی خود می‌گوید؛ برای آبیاری زعفران مزرعه‌اش از رودخانه  محلی ( غرق آبی) استفاده می‌کند.

 

فعالیت روزانه ۷۰ کارگر در روزهای برداشت زعفران

خانزاده تاکید کرد: با توجه به سال پر بار در چینش و تمیز کردن مزرعه زعفران روزانه ۷۰ نفر کارگر از مهرماه مشغول کار بودند که در دهه اول آبان این فعالیت به اوج خود رسید.

وی تصریح می‌کند؛ اگر امکانات و ماشین‌آلات مدرنیزه و مکانیزه تولید شود قطعا در منطقه علاقمندی به این صنعت بیشتر خواهد بود.

وی با اشاره به انگیزه کاشت زعفران در شهرستان مشگین شهر اذعان کرد: این شغل علاوه بر ایجاد اشتغال و کارآفرینی در منطقه زمینه ایجاد صنایع جدید همچون صنایع تبدیلی و بسته بندی را نیز فراهم می‌کند.

 

خام فروشی زعفران باید کاهش یابد

خانزاده گفت: در تدارک دریافت مجوز صادرات این محصول هستیم و اگر این موضوع حل شود دست واسطه‌ها کوتاه می‌شود و با بسته‌بندی‌های بهداشتی می‌توان این محصول استراتژیک را به  بازار عرضه و از خروج خام و بدون بسته بندی آن جلوگیری کرد.

این کشاورز نمونه گفت: علیرغم تلاش زیاد در بحث فروش عمده این محصول، متاسفانه عدم حمایت دولت، کشاورزان را با مشکلاتی روبرو کرده است.

 

کشت زعفران در مشگین شهر از سال ۹۲ آغاز شد

مهندس اصغری،کارشناس گل و گیاه جهاد کشاورزی شهرستان مشگین شهر در این زمینه گفت: کشت زعفران از ابتدای سال ۹۲ در شهرستان مشگین شهر در بخش ارشق در قطعات کوچک شروع شده بود و الان این سطح کشت در شهرستان به سه هکتار رسیده است.

وی تاکید کرد: پیازچه زعفران با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی و با گرفتن مجوز حمل و گواهی سلامت بهداشتی محصول زعفران در سطح کلان خریداری و به مقصد حمل می‌شود.

اصغری بیان کرد: باید دقت کرد که در موقع انتقال محصول زعفران به استان عاری از آفت و انگل باشد تا زمین‌های زیر کشت محصولات کشاورزی استان آلوده به آفت و انگل نشود.

وی اذعان داشت: به‌طور استاندارد در یک هکتار زمین زیر کشت زعفران، ۵ تن پیاز کشت خواهد شد و پیازهای مرغوب زعفران می‌توانند در اولین سال نیز نوبرانه محصول دهند.

 

این کارشناس حوزه جهاد کشاورزی ادامه داد: در شهرستان مشگین شهر، در روستاهای نصر آباد، علی آباد و منطقه ارشق این محصول زیر کشت رفته است.

اصغری بیان کرد: کشت این محصول در اواخر مهر و برداشت آن در اواخر آبان‌ماه انجام می‌شود که زعفران کشت شده ۷ الی ۸ سال محصول می‌دهد.

گفتنی است؛ توسعه کاشت محصولات کشاورزی همچون زعفران در مناطق مختلف استان و حمایت از فروش و صادرات این محصول مهم می‌تواند زمینه اشتغال و توسعه اقتصادی روستاها را به‌همراه داشته باشد.

انتهای پیام/3463/

منبع: فارس

کلیدواژه: زعفران استاندارد زمین کشاورز شهرستان مشگین شهر کشاورز نمونه جهاد کشاورزی کشت زعفران هکتار زمین نیم هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۸۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان از پیش‌بینی برداشت حدود ۶۰۰۰تن کلزا در مزارع این استان خبر داد. - اخبار استانها -

کامران پیرزادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اعلام اینکه بیش از 90درصد روغن خوراکی  موردنیاز کشور از طریق واردات روغن یا دانه روغنی تأمین می‌شود، اظهار داشت: کشت دانه‌های روغنی برای خودکفایی و کاهش وابستگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

او با بیان اینکه کلزا یکی از محصولات اساسی و استراتژیک برای تأمین روغن است، اضافه کرد: دانۀ کلزا حاوی بیش از 46درصد روغن است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به وجود پروتئین 39درصدی در کنجالۀ کلزا، اعلام کرد: کنجالۀ این محصول درصد پروتئین بیشتری از سویا دارد و می‎‌تواند به‌عنوان  خوراک دام و جایگزین سویا استفاده شود.

پیش‌بینی برداشت 150هزار تن جو در لرستان

پیرزادی با بیان اینکه کاشت کلزا در تناوب با غلات باعث کاهش آفات و بیماری‌ها  در محصولات زراعی و افزایش محصول می‌شود، تأکید کرد: این محصول در توسعۀ صنعت پرورش زنبورعسل هم اثرگذار است.

او بیان کرد: 3504 هکتار سطح زیر کشت دانۀ روغنی کلزا  در لرستان طی سال زراعی جدید است و میانگین عملکرد این محصول نیز 1.7 تن در هر هکتار است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: کلزا در سلسله، خرم‌آباد، کوهدشت، پلدختر و  دورود نسبت به سایر شهرستان‌های این استان بیشتر کشت و تولید می‌شود.

پیرزادی اعلام کرد: مبارزۀ شیمیایی با علف‌های هرز کلزا در سطح 768 هکتار به‌صورت پیش‌رویش و مبارزه با علف‌های هرز کشیده‌برگ در 3000هکتار از اراضی لرستان انجام شده‌است.

او با اشاره به مبارزه با علف‌های پهن‌برگ کلزا در سطح 290هکتار از مزارع لرستان، اضافه کرد: مبارزۀ شیمیایی با آفات این محصول در سطح 2538هکتار از مزارع این استان انجام شده‌است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: بیشتر ارقام گندم کشت‌شده در مزارع این استان به بیماری زنگ زرد حساس است.

پیرزادی هشدار داد: کشاورزان به‌دلیل بارندگی‌های اخیر و وجود شرایط لازم برای گسترش زنگ زرد در صورت مشاهده علائم این بیماری مزارع خود را با مشاورۀ کارشناسان سم‌پاشی کنند.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • برداشت جو قصیل در قم
  • کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان