Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - دستگاه‌هایی مانند وزارت اقتصاد، صمت، گمرک و ... باید نقش حمایتی خود از بانک مرکزی در مدیریت منابع ارزی را ایفا کنند.
به گزارش خبرگزاری آریا ، محمدعلی چمنیان در گفت و گو با خبرنگار ایبِنا، اظهار کرد:‌ داخلی‌سازی تولید از سوی وزارت صمت و فعالیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه دانش‌بینان از اولویت‌هایی است که می‌تواند وابستگی به منابع ارزی را در کشور کاهش دهد و ضمن بهبود تراز ارزی موجب می‌شود تا بسیاری از نیازمندی‌های داخلی را با استفاده از توانمندی داخلی پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: اتکای به تولیدات داخلی موجب می‌شود به جای خروج منابع ارزی، صرفه‌جویی ارزی حاصل شود. طبیعی است که شبکه‌سازی ارزی و ارتباط بین بخش‌های متقاضی و بخش‌های تولیدی می‌تواند توسط وزارت صمت انجام شود و این وزارت‌خانه همانند پل ارتباطی میان عرضه و تقاضا عمل کند.
چمنیان ادامه داد:‌ طبیعی است عملکرد مناسب وزارت‌خانه صمت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کاهش وابستگی کشور به منابع ارزی کارساز خواهد بود.
نایب رییس کمیسیون کسب و کارهای دانش‌بنیان اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد:‌ قوه قضائیه نیز باید با متخلفان ارزی برخورد جدی داشته باشد، اما اکنون سطح برخوردها بسیار پایین است و نسبت به جرائم دیگر و جزئی نوع مجازات‌ها پایین است در حالی که قوه قضائیه باید در این زمینه بهتر ورود کند و از مقام و ارتباطات افراد متخلف در مباحث ارزی واهمه‌ای نداشته باشد.
وی با بیان اینکه وزارت امور اقتصادی و دارایی و گمرک نیز می‌توانند در زمینه مدیریت منابع ارزی نقش‌های خوبی ایفا کنند، عنوان کرد:‌ این وزارت‌خانه از جمله بخش‌های پولی و مالی کشور بوده و درآمدهای خزانه از آن تامین می‌شود و در مباحث ارزی تسهیل صادرات گمرک و وزارت صمت نقش دارد.
چمنیان تاکید کرد: دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های موجود در بانک مرکزی نیز نباید مانع صادرات باشد. زمان‌های تعیین‌شده برای رفع تعهد ارزی موجب کاهش تمایل تجار به صادرات می‌شود و درآمدهای ارزی کشور را از محل صادرات کاهش می‌دهد.
وی ادامه داد: قوانین باید دسته‌بندی لازم را داشته باشند. این پرسش مطرح است که آیا همه صادرکنندگان به یک میزان از زمان برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات نیاز دارند و تفاوتی بین صنوف و صنایع مختلف در این زمینه وجود ندارد. الزام باید به گونه‌ای باشد که امکان بازگرداندن ارز صادراتی را برای صادرکننده فراهم کند.
چمنیان با تاکید بر اینکه در نبود استقلال بانک مرکزی دولت درخواست‌هایی از بانک مرکزی دارد که مانع ایجاد تعادل در سیاست‌های پولی، مالی و ارزی است، خاطر نشان کرد:‌ تصمیم‌گیری برای سیاست‌های ارزی کشور در هیات دولت اتخاذ می‌شود در حالی که هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که عملکردی اینچنین داشته باشد و این تصمیم گیری‌ها در شورای مرکزی بانک مرکزی اتخاذ می شود.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: منابع ارزی بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۹۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ستاد مرکزی راهیان نور از ظرفیت‌های دستگاه‌ها بهره‌مند می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه‌ای سرهنگ پاسدار روح الله محمد حسین زاده دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور و هیات امنای یادمان شهدای کربلای چهار (علقمه) درباره مسائل یادمان و تسهیلگری در حل مشکلات یادمان کربلای چهار برگزار شد.

در ابتدا مسؤولان و اعضای هیأت امنای یادمان شهدای کربلای چهار گزارشی از فعالیت‌های خود در ایام اوج جنوب کشور ارایه کردند و مشکلات و انتظارات خود را جهت بهسازی و خدمت رسانی بهتر به زایران شهدا را اعلام کردند.

سرهنگ حسین زاده ضمن گرامیداشت شهدای عملیات کربلای چهار و قدردانی از زحمات خادمین و مسئولین این یادمان گفت: تمامی زیر ساخت‌های یادمان طبق طرح جامع یادمان‌ها در دستور کار ستاد مرکزی راهیان نور است و حل مشکلات اساسی یادمان‌ها برای ما اولویت دارد.

وی افزود: ستاد مرکزی در صدد پای کار آوردن تمامی ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی در راستای حل مشکلات و مسائل یادمان‌ها می‌باشد.

در این جلسه حمید صادقی معاون مهندسی ستاد مرکزی راهیان نور کشور و سید محمدجواد ضیاییان معاون خادمین و خدمات زایران ستاد مرکزی راهیان نور کشور نیز حضور داشتند.

کد خبر 6097309 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • ستاد مرکزی راهیان نور از ظرفیت‌های دستگاه‌ها بهره‌مند می‌شود
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • سکوت هشت‌ماهه سیاستگذار ارزی خودرو
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان