Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@14:34:18 GMT

عکس| ماجرای پارکور یک جوان در تخت‌ جمشید

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۹۵۶۱۵

عکس| ماجرای پارکور یک جوان در تخت‌ جمشید

آفتاب‌‌نیوز :

مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید در خصوص فیلم منتشر شده از یک جوان در حال انجام حرکات نمایشی در این محوطه تاریخی، این موضوع را مربوط به تابستان امسال و دلیل عمده آن را وضعیت ناشی از شیوع کرونا و کاهش نیروهای یگان حفاظتی این مجموعه میراثی و نوعی ناآگاهی فرهنگی نسبت به ارزش‌های چنین آثاری دانست و از پیگیری دقیق موضوع برای مشخص شدن ابعاد آن خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمید فدایی در پاسخ به این پرسش که چگونه یک نفر طی یک زمان طولانی و علیرغم وجود نگهبانان متعدد و دوربین‌های مدار بسته موجود در محوطه تاریخی تخت جمشید، امکان انجام حرکات نمایشی و فیلمبرداری از این حرکات را داشته است؟ گفت: با توجه به اینکه این موضوع در تابستان اتفاق افتاده است من شخصا این را به پای مشکلات نشأت گرفته از شرایط کرونایی می‌گذارم که در مجموعه تخت جمشید هم حاکم بوده و اینها باعث شده است که شاید تعداد افراد مجموعه و یگان‌های حفاظت کمتر شود؛ البته باید همه مسائل بررسی شود زیرا به دنبال توجیه موضوع نیستیم.

او افزود: از یک منظر دیگر اگر این موضوع را بررسی کنیم بنده این را یک مشکل فرهنگی هم می‌بینم، این که در حوزه فرهنگی هم کم کاری شده است؛ یعنی در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در خصوص این موضوعات کمتر کار شده و این یک زنگ خطر محسوب می‌شود و باید در این ارتباط بتوانیم به این بخش از مسئولیت‌هایمان عمل کنیم؛ این مسئولیت هم حقیقتاً فقط به عهده میراث فرهنگی نیست و باید زیرساختی تر و در کشور کار کنیم.

فدایی با بیان اینکه در همین روزها مجموعه پایگاه جهانی تخت جمشید، درگیر پروژه‌هایی است که در بعد "وندالیسم" اتفاق افتاده و شاهد رنگ پاشی روی آثار سنگی برجای مانده هستیم، افزود: الان که من با شما صحبت می‌کنم در همین روزها آثاری داریم که در حریم تخت جمشید وجود دارد و همانجاها کمتر نگهبان و امکان حفاظت داریم و شرایط اینگونه نیست که برای تک تک این آثار نگهبان و گارد بگماریم، ما یک دستگاه فرهنگی هستیم و چنین ظرفیتی را در اختیار نداریم؛ اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که روی آثار تاریخی یک عالمه یادگاری نوشته شده و دیوارنویسی کرده‌اند و ... می‌خواهم بگویم که این مسائل متاسفانه موضوعاتی جدیست که در کشور وجود دارد.

او با اشاره به اینکه به جز میراث فرهنگی و مجموعه جهانی تخت جمشید، سایر دستگاه‌ها هم در این زمینه باید به مسئولیت اجتماعی خود عمل و در بحث اطلاع‌رسانی، آموزش و فرهنگسازی ورود کنند، گفت: اگر همه چیز با هم هماهنگ پیش برود قطعاً اطلاع و شناخت ما نسبت به فرهنگ بالاتر می‌رود و افرادی در جامعه ما ضد فرهنگی برخورد نخواهند کرد و اینکه رسانه می‌تواند در این بخش بسیار اثرگذار باشد و من خواهشم از رسانه ها این‌ست که در بخش اطلاع رسانی بیشتر کمک کنند و فکر می‌کنم که ما باید در این بخش سرمایه گذاری بیشتری انجام بدهیم که انشاالله شاهد این چنین برخوردهایی در میراث فرهنگی و میراث جهانی خود نباشیم.

مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید در پاسخ این پرسش که با توجه به فیلم منتشر شده و نبود دخالت و نظارت یگان حفاظت و با توجه به اینکه این اواخر نتایج کاوش های مهمی مشخص شده است و تعداد و وسعت آثاری که نیاز به حفاظت و مراقبت ویژه دارد بیشتر شده آیا این نگرانی وجود دارد که یگان حفاظت پایگاه جهانی تخت جمشید قادر به نگهداری و حراست از این آثار نباشد و آیا تعداد نیروهای یگان حفاظت کم است یاشیوه حراست و حفاظت در این مجموعه موثر نیست؟ گفت: واقعیت این است که حداقل بنده که در چند سال گذشته در اینجا حضور داشتم چیزی ندیدم و از گذشته هم دوستانی که قبل از بنده بودند چیزی به من اطلاع داده نشده که چنین موضوع و وضعیتی برای بار چندم اتفاق افتاده باشد.

فدایی ادامه داد: من این اتفاق را ناشی از یک وضعیت خاص می دانم که به تعبیر من ناشی از شرایط ویژه کرونایی بوده است، همانطور که در ارگانهای دیگر کاهش نیرو را داشتیم، اینجا هم به دلیل تعطیل بودن با همان کاهش روبرو بودیم و فشار بیشتری روی نیروهای ما بوده است اما در هر حال این برای ما یک پیامی دارد و یک زنگ خطری‌ست.

مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید با بیان اینکه طی چند ماه گذشته شبانه‌روز در تخت جمشید حضور داشته و به محوطه سرکشی می‌کند، گفت: شاهد فعالیت یگان حفاظت و فعال بودن سیستم دوربینهای مدار بسته در این مدت بوده ام.

فدایی در عین حال از انجام پیگیری لازم برای رسیدگی به رویداد یاد شده خبر داد و گفت: امیدواریم که دیگر شاهد چنید اتفاهایی نباشیم ما البته از این موضوع به راحتی عبور نخواهیم کرد و قول میدهیم که به مسائلی که دغدغه مردم است، رسیدگی جدی داشته باشیم؛ از طرف دیگر هم به بحث آسیب شناسی فرهنگی نیز باید جدی تر نگاه کرد و انشالله که شاهد چنین اتفاق‌هایی دیگر نباشیم.

طی روزهای پایانی هفته گذشته فیلمی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شد که در آن یک جوان در محوطه جهانی تخت جمشید و بدون توجه به ممنوعیت حرکت روی آثار تاریخی موجود در این محوطه، به انجام حرکات نمایشی و فیلمبرداری دقیق از آن پرداخته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تخت جمشید آثار تاریخی پایگاه جهانی تخت جمشید یگان حفاظت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۵۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست

همشهری آنلاین - مجیدجباری: درگیری بر سر نداشتن مجوز مرمت یک اثر تاریخی در میانکاله موجب تنش لفظی میان کارکنان سازمان محیط‌زیست و وزارت میراث فرهنگی شد تا آنجا که محیط‌بانان موفق شدند از ورود غیرمجازکامیون و وانت بارحامل مصالح ساختمانی به این منطقه حفاظت شده جلوگیری و کارکنان میراث فرهنگی را که بدون داشتن مجوز محیط‌زیستی اصرار به ورود به میانکاله داشتند، بازگردانند.

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد اما اجرای این طرح بارها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

بیشتر بخوانید: فحاشی مدیر میراث‌ فرهنگی به یک محیط بان + فیلم ؛ واکنش یگان حفاظت محیط زیست واکنش تند محیط زیست به ماجرای محیط‌بانان آشوراده ؛ کسی حق ندارد فراتر از قانون رفتار کند | ماجرای دستور رئیس‌جمهور برای طرح گردشگری چه بود؟

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیارهای محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه‌ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت:« اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور

سرهنگ جمشید محبت‌خانی در گفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود:« یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد:«برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث‌ شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

به گزارش همشهری آنلاین، آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

کد خبر 847293 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران وزارت میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان محیط‌بان تالاب خبر مهم محیط زیست جنگل میانکاله سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • افتتاحیه برنامه های هفته سنه / سردیس استاد عباس کمندی رونمایی شد + فیلم
  • جوان اول پیکان رکورد جهانی ثبت کرد!(عکس)
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد