Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، درباره عملکرد مرکز هوش مصنوعی که مدتی قبل در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات راه‌اندازی شد، اظهار داشت: ابررایانه سیمرغ قرار است زیر ساخت پردازشی مرکز هوش مصنوعی  را تامین کند تا محققین، شرکت‌های خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان، با استفاده از آن بتوانند در ماه‌های ابتدایی سال ۱۴۰۰ ارائه سرویس را آغاز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
 «وحید یزدانیان» گفت: مرکز هوش مصنوعی با تاکید وزیر ارتباطات برای بیشتر شدن تعامل با دانشگاه‌ها طراحی و تاسیس شد. از زمان راه‌اندازی این مرکز تا کنون سه تفاهم‌نامه بزرگ با سه دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، صنعتی شریف، مبادله کردیم و از ظرفیت این دانشگاه‌ها برای توسعه هوش مصنوعی استفاده خواهیم کرد.
وی افزود: یکی از پروژه‌های کلان، مهم و استراتژیک کشور که بهره‌برداری از آن توسط مرکز هوش مصنوعی انجام می‌شود، پروژه «ابررایانه سیمرغ» است.
او درباره ضرورت و نیازی که کشور به هوش مصنوعی دارد، خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی نیازمند بهره‌برداری دقیق از داده‌های موجود در کشور است. ما به عنوان شهروند شبانه روز «داده» تولید می‌کنیم. داده ترافیکی، داده درآمدی، داده حمل و نقل و داده سلامت؛ این داده‌ها در کشور انباشته می‌شود و هیچ بهره‌برداری از آن وجود ندارد.
یزدانیان با بیان این‌که تحلیل این داده‌ها و تبدیل‌شان به سرویس یکی از مهم‌ترین کاربردهای هوش مصنوعی است، تاکید کرد: مثلا اگر داده‌های حمل و نقلی برای جاده‌های کشور را پیاده‌سازی و به مدل تبدیل کنیم، می‌توانیم در روزهای مختلف سال که ترافیک وجود دارد پیش‌بینی کنیم که ترافیک از چه ساعتی آغاز می‌شود و تا چه ساعتی پیک ترافیک ادامه دارد. با همین شیوه می‌توان بهترین مسیر را به شهروندان معرفی کرد.  
وی افزود: اگر به صاحبان کسب و کارها اطلاعات دقیقی از  مخاطبان کالا و خدمت‌شان ارائه شود آن‌ها به بهترین شکل می‌توانند بازاریابی کنند و ذائقه مشتری را به دست بیاورند.  
انجام چنین کاری در کشور نیاز به موضوعات دانشی دارد که با توجه به تفاهماتی که پژوهشگاه با مراکز دیگر برقرار کرده و پژوهش‌هایی که طی سال‌های اخیر انجام شده، ما به لحاظ دانشی در کشور وضعیت بسیار خوبی داریم.


یزدانیان خاطرنشان کرد: بخش مهم دیگر کار، فرهنگ‌سازی است. این بخش از سوی سازمان‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی مغفول مانده و هنوز به اهمیت جدی هوش‌مصنوعی پی نبرده‌اند. آشکارسازی کاربردهای هوش مصنوعی یکی از مسائل مهمی است که باید به آن توجه کنیم.  
وی عنوان کرد:  البته قدم‌هایی در این خصوص برداشته‌ایم و مکاتبات متعددی را با مراکز اجرایی کشور درباره هوش مصنوعی انجام دادیم تا کاربرد هوش مصنوعی را برای آن‌ها تبیین کنیم تا از این طریق استفاده از هوش مصنوعی در کشور بیش از گذشته امکان‌پذیر شود.  
او درباره استقبال دستگاه‌های اجرایی از مرکز هوش مصنوعی تصریح کرد: می‌توان گفت هنوز در این مورد عدم آگاهی و اعتماد وجود دارد. هنوز سرویس‌ها به صورت سنتی ارائه می‌شوند در حالی که اگر از هوش مصنوعی استفاده شود تمامی خدمات موثرتر و با کیفیت‌تر ارائه خواهند شد.
به گفته یزدانیان، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به دستگاه‌های اجرایی اعلام کرده که به عنوان مشاور می‌تواند در بهره‌برداری از داده‌های موجود همکاری کند.  
موضوع دیگری که در حوزه هوش مصنوعی به آن نیاز داریم «دیتا» است. داده‌های مورد نیاز برای پردازش‌های هوش مصنوعی در کشور ما در دستگاه‌های مختلف موجود است و دستگاه‌ها نیز این داده ها را به سختی در اختیار یکدیگر قرار می‌دهند.  
وی افزود: با تاکید وزیرارتباطات، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، داده‌های غیر محرمانه مردم را دسته‌بندی می‌کند تا بتوان آن را بدون نام و هویت در اختیار کسانی قرار بدهیم که در زمینه هوش مصنوعی احتیاج به داده دارند.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات تاکید کرد: موضوع دیگر زیر ساخت پردازشی مرکز هوش مصنوعی است که از اوایل سال آینده توسط ابر رایانه سیمرغ تامین می‌شود و محققین، شرکت‌های خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند از آن استفاده کنند. تا پایان سال زیرساخت‌های مرکز هوش مصنوعی فراهم و در ماه‌های ابتدایی سال ۱۴۰۰ ارائه سرویس اماکن‌پذیر می‌شود.

برچسب‌ها وحید یزدانیان توسعه ایران ارتباطات ایرنا هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وحید یزدانیان توسعه ایران ارتباطات وحید یزدانیان توسعه ایران ارتباطات ایرنا هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اخبار کنکور پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات مرکز هوش مصنوعی بهره برداری هوش مصنوعی دستگاه ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۰۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: اقدامات نظارتی در زمینه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی مازندران به ویژه دشت هراز به طور مستمر انجام می‌شود و در همین راستا بیش از یک‌هزار پرونده مرتبط با چاه‌های کشاورزی حوضه آبریز هراز طی کمتر از ۲ هفته تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره‌برداری شد.

سید محمد موسوی با بیان این‌که برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی در مازندران به مرز هشدار رسیده است، افزود: بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز مصارف کشاورزی در مازندران از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود که ضرورت نظارت بر چاه‌های استان را بیشتر می‌کند و این نظارت در دشت هراز که بزرگ‌ترین دشت کشت برنج کشور است با توجه به تعداد چاه‌ها با جدیت و دقت انجام می‌شود.

وی افزود: حدود نیمی از برنج تولیدی مازندران در دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز کشت می‌شود و بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز کشاورزان این دشت نیز در حال حاضر باید از چاه‌ها برداشت شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که ۴۴ هزار و ۷۷۶ حلقه چاه مجاز در دشت هراز وجود دارد، گفت: از این تعداد ۴۳ هزار و ۴۲۶ چاه مربوط به تأمین آب بخش کشاورزی است. حدود ۳۳ هزار حلقه چاه نیز در این دشت فاقد پروانه هستند.

به گفته موسوی نیاز آب کشاورزی دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز که محدوده حدفاصل بابلرود تا آلش‌رود را در بر می‌گیرد سالانه یک میلیارد و ۲۶ میلیون متر مکعب است که ۳۵۶ میلیون متر مکعب از این میزان نیاز آبی کشتزار‌های دشت هراز از چاه‌ها و مابقی از منابع آب‌های سطحی تأمین می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که نظارت بر برداشت آب از چاه‌ها به طور مستمر انجام می‌شود، گفت: به منظور جلوگیری از برداشت بی‌ضابطه از چاه‌ها، رسیدگی به پرونده‌های مربوط به تعیین تکلیف چاه‌های آمل و محمودآباد و بابل با قید فوریت در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای مازندران قرار گرفت که در روز‌های پایانی سال گذشته طی کمتر از ۲ هفته افزون بر یک‌هزار پرونده مربوط به متقاضیان برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی این حوضه آبریز تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره برداری شد.

وی با بیان این‌که حدود یک هزار چاه کشاورزی در مازندران برای ضابطه‌مند شدن میزان برداشت آب به کنتور حجمی نیز تجهیز شده‌اند، اظهار کرد: ۱۷۰ دستگاه از این یک‌هزار کنتور حجمی روی چاه‌های دشت هراز نصب شده است.

موسوی به ابلاغ شیوه‌نامه توامان مصرف آب و برق به همه شرکت‌های آب منطقه‌ای و توزیع برق استان‌ها از سوی وزارت نیرو در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: طبق این دستورالعمل مشترکانی که مصرف آب مازاد داشته باشند اگر اضافه برداشت‌شان محرز شود، برق‌شان در طول سال محدود و مشترکانی که فاقد پروانه هستند و از برق استفاده می‌کنند مشمول محدودسازی یا تغییر تعرفه برق می‌شوند.

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • تامین آب پایدار روستا‌های بخش گابریک نیازمند تخصیص اعتبار
  • برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟
  • بهره‌برداری از چمن مصنوعی پارک درخشان تا یک ماه آینده
  • فرودگاه بین‌المللی سمنان مهیای بهره‌برداری است
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • پارکینگ طبقاتی خیابان امام خمینی (ره) تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور
  • افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز