Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-02@22:54:41 GMT

ساخت واکسن کرونای جهش‌یافته 6 ماه طول می‌کشد

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۰۱۱۳۷

ساخت واکسن کرونای جهش‌یافته 6 ماه طول می‌کشد

شرکت انگلیسی-سوئدی آسترا-زنکا می‌گوید بین شش تا نه ماه طول می‌کشد تا واکسن‌های کرونایی بسازد که بر ضد گونه‌های جدید جهش‌یافته کروناویروس موثر باشند و تجویز آنها را به مردم شروع کند.   به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین واکسن شرکت آسترازنکا که به طور مشترک با دانشمندان دانشگاه آکسفورد ساخته شده است، بر ضد ویروس اصلی و دست کم یکی از واریانت‌ها که در ابتدا در شهر «کنت» در انگستان کشف شد (گونه انگلیسی) موثر باقی می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما یافته‌های مقدماتی به دست آمده از یک کارآزمایی در اندازه کوچک باعث شد دولت آفریقایی جنوبی استفاده از واکسن آسترازنکا را متوقف کند تا اثربخشی آن بر ضد واریانت یا گونه جدید جهش‌یافته شناسایی شده در این کشور معلوم شود.   روزآمد کردن واکسن در مدت شش ماه بیانگر پیشرفتی بزرگ نسبت زمان‌بندی تولید واکسن‌های سنتی است.   سر مین پانگلوس، معاون مدیر عامل بخش پژوهش و توسعه زیستی-دارویی در شرکت آسترازنکا گفت: «کار بروی این واریانت‌ها امروز شروع نشده است، این کار هفته‌ها و ماه‌ها پیش به محض شناسایی واریانت‌های جدید آغاز شده است...هدف ما این است که نسل بعدی واکسن‌ها برای واریانت‌های جدید را در بهار به کلینیک برسانیم.»   پانگلوس افزود اگر سازمان‌های ناظر از یافته‌های بررسی‌ها درباره پاسخ ایمنی بدن به واکسن راضی باشند، ممکن است این واکسن جدید تا فصل پاییز در اختیار مردم قرار گیرد.   شماری از واکسن‌های کرونا در کارآزمایی‌هایی که واریانت آفریقای جنوبی ویروس در آنها گونه غالب ویروس بوده است، اثربخشی پایینی را نشان داده‌اند: نتایج کارآزمایی‌های مقدماتی در ابتدای این هفته نشان داد واکسن واکسن آکسفورد/آسترازنکا محافظت چندانی در برابر عفونت خفیف تا متوسط ایجاد نکرده است، گرچه هنوز انتظار می‌رود در برابر بیماری شدید و مرگ محافظت ایجاد کند.   اخیر معلوم شده است برخی از موارد واریانت انگلیسی یا واریانت کنت جهشی وجود دارد که در واریانت آفریقای جنوبی هم یافت می‌شود و دانشمندان هشدار داده‌اند که این تحول را باید جدی گرفت، دست کم به این علت که این جهش به نام E4848K با توانایی ویروس واریانت آفریقای جنوبی در گریز از حفاظت ایجاد شده با برخی از واکسن فعلی کرونا ارتباط دارد.   پانگلوس گفت لازم است آزمایش‌هایی بر روی ویروس‌های واریانت انگلیسی که دارای جهش E4848K هستند، انجام شود.   واکسن آکسفورد/آسترازنکا به خصوص برای کشورهای فقیرتر اهمیت دارد، زیرا این شرکت قول داده است این واکس را بر خلاف رقبایش مانند فایزر به قیمت تمام‌شده بفروشد. همچنین این واکسن نیاز به نگهداری در دمای پایین در هنگام حمل‌ونقل ندارد، بنابراین توزیع آن ارزان‌تر تمام می‌شود.   اما این واکسن هم در کانون جدال‌ها بر سر کمبود عرضه قرار گرفته است و اتحادیه اروپا از کمبود دوزهای دریافتی این واکسن شکایت دارد. لینک کوتاه: asriran.com/003ET4

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: واریانت ها واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۱۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در 150 کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن 60 تا 80 درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود 50 قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار 100 میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در 2023 میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

کد خبر 6093330

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن؛ ۵۰ قربانی شکایت کردند
  • اعتراف سازنده «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن