Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@18:17:12 GMT

رشد 80 درصدی سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان‌رضوی

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۰۱۱۹۶

رشد 80 درصدی سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان‌رضوی

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری خراسان رضوی گفت: در سال جاری شاهد رشد 80 درصدی در میزان سرمایه‌گذاری خارجی در استان بودیم.

مهدی تقوایی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص میزان سرمایه‌گذاری‌ در سال جاری در  خراسان‌رضوی اظهار کرد: اقدامات خوبی در خراسان‌رضوی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماحصل آن رسیدن نرخ بیکاری به 1/5 درصد در خراسان‌رضوی است.

وی با بیان اینکه خراسان‌رضوی از لحاظ نرخ اشتغال‌زایی در 9 ماهه اول سال جاری رتبه اول در کشور را کسب کرده است، افزود: از  سویی دیگر نرخ مشارکت استانی در اشتغال و کارآفرینی در استان 2/47 است. در این زمینه استان رتبه دوم در کشور را داراست.

نرخ بیکاری زنان در خراسان‌رضوی به 7.2 درصد رسیده است

وی در مورد کارآفرینی و مشارکت زنان در استان افزود: زنان در خراسان‌رضوی یکی از پایه‌های اشتغال هستند. به لطف فرهنگ کار و کارآفرینی را در استان نرخ بیکاری در استان کاهش پیدا کرده است. نرخ بیکاری زنان در کشور 16 درصد است اما این رقم را در خراسان‌رضوی به 7.2 درصد رسیده است. در گذشته نرخ  بیکاری در خراسان رضوی دو  رقمی  بوده که در حال حاضر این مقدار تک رقمی شده است. در حوزه کار و کارآافرینی زنان روستایی و اشتغال‌زایی زنان روستایی نیز این  فرهنگ خود را نشان داده است.

رشد 80 درصدی سرمایه‌گذاری خارجی در استان نسبت به سال گذشته

مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی در مورد میزان جذب سرمایه‌گذاری در استان در سال 1399 بیان کرد: سرمایه به جایی وارد می‌شود که امینت سرمایه‌گذاری وجود داشته باشد. استاندار محترم خراسان‌رضوی همواره بر تسهیل فضای کسب‌وکار تاکید بسیاری دارند.  باید بستری برای جذب سرمایه‎گذارن ایجاد شود. یکی از ابتکارات ایشان سفرهای شهرستانی است. در قالب سفرهای شهرستانی باید مصوباتی وضع شود که قالب عملیاتی و اجرایی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته میزان سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در استان 141 میلیون دلار بوده است، خاطرنشان کرد: در سال جاری با بهبود فرهنگ کسب‌وکار سرمایه‌گذاری خارجی به همراه پروژه‌هایی که قرار است تا در دولت مصوب شود 256 میلیون دلار خواهد بود و حدود 130 میلیون دلار از این پروژه‌ها مصوب شده‌اند.

تقوایی با بیان اینکه در سال جاری  در میزان سرمایه‌گذاری خارجی در استان  رشد 80 درصدی را شاهد هستیم، ادامه داد: در مدت 9 ماه سال جاری نیز اقدامات بسیار خوبی در حوزه معدنی صورت گرفته است. در حوزه معدن در گذشته 79 معدن فعال وجود داشته که در حال حاضر به 920 معدن رسیده است . خراسان رضوی در حوزه معادن هاب منطقه‌ای شده است.

وجود 350 واحد دانش‌بنیان و مراکز رشد فناور در حوزه سرمایه‌گذاری داخلی در استان

وی درخصوص سرمایه‌گذاری داخلی در استان ادامه داد: در سال جاری با بهبود فضای کسب‌وکار در طول 9 ماه اول سال 205 پروژه با اعتبار 8 هزار میلیارد تومان به آمادگی بهره‌برداری رسیده است. بعضی از صنایع مانند لوازم منزل و  لوازم‌الکترونیکی و ... به دلیل تحریم‌ها در داخل تولید شدند. اقلامی که از طریق واردات در کشور تامین می‌شدند به دلیل تحریم ها  در کشور تولید شدند و در آن‌ها سرمایه‌گذاری داخلی انجام شده است. در حال  حاضر 350 واحد دانش‌بنیان و مراکز رشد فناور در حوزه سرمایه‌گذاری داخلی در استان ورود پیدا کرده‌اند.

تقوایی در مورد  تحقق میزان سرمایه‌گذاری در استان  بیان کرد: با توجه به فضای ایجاد شده به خاطر بیماری کرونا و وجود تحریم‌ها پیش‌بینی این سرمایه‌گذاری 12 هزار میلیاد تومان بوده است که از این میزان 8 هزار میلیارد تومان محقق شده است. تحقق این 8 هزار میلیارد تومان نشان از  همت جمعی دارد و  نشان می‌دهد که  استان دراین حوزه بسیار موفق بوده است.

صنعت و معدن بیشترین حجم سرمایه‌گذاری در استان را به خود اختصاص داده است

وی در رابطه با کشورهای خارجی سرمایه‌گذار در استان اظهار کرد: سرمایه‌گذاران از  کشورهای مختلف آسیا و  اروپایی  هستند. اما عمده سرمایه‌گذاران از کشورهای همسایه هستند. درصد زیادی از سرمایه‌گذاری خارجی در استان در حوزه  صنعت، انرژی‌های تجدیدپذیر،  خدمات و حمل و نقل صورت گرفته است.

مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی با اشاره به بهره برداری  از 1490 پروژه در دهه فجر به ارزش 6900 میلیارد تومان در حوزه‌های اقتصادی، عمرانی و زیرساختی  خاطر نشان کرد:  در حوزه اقتصادی 284 پروژه با ارزش 2680 میلیارد تومان، در حوزه صنعت و معدن با اعتباری بالغ بر 2200 میلیارد تومان بیشترین حجم سرمایه‌گذاری را به خود اختصاص داده است که این نشان از فعالیت بخش خصوصی است که در این زمینه رشد 14 درصدی نسبت به سال قبل وجود دارد. در حوزه کشاورزی نیز کارهای خوبی انجام شده است و  218 پروژه آماده افتتاح بهره‌برداری است.

بیماری کرونا تاثیرات بسیار مهمی در پیشرفت تکنولوژی در کشور داشته است

 وی در مورد تاثیر بیماری کرونا در حوزه سرمایه‌گذاری در استان تصریح کرد: باید به این  بیماری به چشم یک تهدید و  به چشم یک فرصت نگریسته شود. عمده  سرمایه‌گذاری در استان در صنعت گردشگری است. خراسان‌رضوی در این  صنعت آسیب دیده است. اما  کرونا تغییرات مهمی را در حوزه صنعت نیز ایجاد کرده است. 

مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: علاوه  بر تحریم‌ها بیماری کرونا نیز مانع ورود بعضی از مواد به کشور شد که درنتیجه در این زمینه ما خود به تولید روی آورده‌ایم. مجبور به ایجاد تغییراتی در صنعت شده ایم. بیماری کرونا اثرات بسیار مهمی در پیشرفت تکنولوژی در کشور ایجاد کرده است. علاوه بر این موضوع مشاغل مختلفی  در حوزه بیماری کرونا از جمله تولید ماسک، دستگاهای ونتیلاتور و گان‌های پزشکی نیز در استان شکل گرفته است.

پرداخت 641 میلیارد تومان تسهیلات در استان به مشاغل آسیب دیده از کرونا

تقوایی ادامه داد: برای کاهش اثرات بیماری کرونا حمایت‌هایی از مشاغل آسیب دیده انجام شده است، به 31 هزار و 123 پرونده 641 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که منجر به حمایت از 61 هزار و 184 نفر شده است. در سال جاری با توجه به بیماری کرونا  میزان سرمایه‌گذاری خارجی به خصوص از سمت کشور افغانستان  افزایش داشته است.  

وی در مورد برنامه‌های موجود در استان برای جذب سرمایه‌گذاری عنوان کرد: در جذب سرمایه‌گذار مهمترین کار  ایجاد فرصت برای سرمایه‌گذار است. خراسان‌رضوی در این زمینه پیشتاز عمل کرده است.  جا دارد  از دستگاه قضایی بابت کمک به ما در این حوزه تشکر کنم.

تقوایی با تاکید بر اینکه در استان از افرادی که نیت سرمایه‌گذاری واقعی دارند به شدت حمایت می‌شود، افزود: تاکید استاندار نیز بر تکمیل و ایجاد زیر ساخت‌های پایدار  برای  سرمایه‌گذاری است.  باید  سرمایه‌گذار را هدایت کنیم در غیر این صورت  سرمایه‌گذاران دلسرد خواهند شد. در حال حاضر مجموعه‌های بزرگی همچون ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)،  بنیاد برکت، بنیاد کوثر و ... در خصوص مگا پروژه‌های معدنی، صنعتی و کشاورزی در حال فعالیت در استان هستند.

مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی در مورد پیش‌بینی‌اش نسبت به میزان سرمایه گذاری در سال 1400 در استان گفت:   با  توجه به  شرایط سرمایه‌گذاری و  بهبود  شرایط کسب و کار  روند مناسبی در  سال آینده در  این زمینه پیش‌بینی می‌شود. به دلیل دیپلماسی تجاری مناسب با کشورهای همسایه  به نظر بنده با  استفاده از سیاست مبتنی بر اقتصاد می‌توانیم  پیشرفت‌های خوبی به دست آوریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی سرمايه گذاري جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی سرمایه گذاری خارجی در استان میزان سرمایه گذاری خارجی سرمایه گذاری در استان سرمایه گذاری داخلی جذب سرمایه گذار خراسان رضوی خراسان رضوی میلیارد تومان بیماری کرونا رشد 80 درصدی سال جاری نرخ بیکاری تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۱۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: صنعت غذایی کشور عمدتا وارداتی است و از دانش فنی و تکنولوژی داخلی در حد مطلوب استفاده نمی‌شود؛ این در حالی است که کشور ما توان داخلی خوبی در حوزه صنعت غذا دارد .

فرشته حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه فردا، ۱۳ اردیبهشت نخستین رویداد ملی فبین‌فود با همکاری جهاددانشگاهی خراسان رضوی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری در مشهد برگزار می‌شود، اظهار کرد: هدف از برگزاری این رویداد ارتقای سطح فناوری در حوزه صنایع غذایی کشور است. با توجه به اینکه رویکرد جهاد دانشگاهی توسعه پژوهش‌های فناوری‌محور کاربردی است و با هدف کمک کردن به حل مسائل کلان کشور گام برمی‌دارد، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی کار در حوزه امنیت غذایی را به عنوان هدف خود قرار داده و در طی سال‌های اخیر تمامی فعالیت‌های پژوهشی خود را با هدف کمک به امنیت غذایی کشور هم‌راستا کرده است.

وی اضافه کرد: در حوزه امنیت غذایی پژوهش‌های زیادی انجام شده که بسیاری از آن‌ها به مرحله کاربرد نرسیده‌ که این ناشی از عدم ریسک‌پذیری صنعت غذا در حوزه نوآوری است، این صنعت به دلیل بالا بودن هزینه‌ها و عدم اتکا به دانش داخلی حاضر به انجام ریسک نیست و همان رویه قابل پیش‌بینی را ادامه می‌دهد. برای ارزان و آسان کردن هزینه‌های نوآوری ضروری است تا حاکمیت در این حوزه ورود پیدا کرده تا هزینه ریسک برای بخش خصوصی کاهش یابد.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: صنعت غذایی کشور عمدتا وارداتی است و از دانش فنی و تکنولوژی داخلی در حد مطلوب استفاده نمی‌شود. این در حالی است که کشور ما توان داخلی خوبی در حوزه صنعت غذا دارد و دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌ها دانش فنی خوبی را تولید می‌کنند، اما متاسفانه این دانش فنی به صنعت راه نمی‌یابد. به منظور حل این مشکل، زیرساخت‌های حمایتی توسط دولت ارائه شده و یکی از این زیرساخت‌ها که توسط معاونت علمی ریاست جمهوری به وجود آمده، توسعه و ایجاد آزمایشگاه‌های ساخت سریع (فب‌لب) است که می‌تواند تاثیر بالایی در بهبود و ارتقای صنعت غذایی کشور داشته باشد.

حسینی افزود: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی به عنوان مرکزی علمی که بیش از ۳۰ سال سابقه در حوزه صنعت غذا دارد، در این زمینه وارد شده و حلقه‌ای از بازیگران این طرح را تشکیل می‌دهد. در این خصوص زیرساخت‌های مطلوبی در پژوهشکده وجود دارد که به عنوان فب‌لب تخصصی با پژوهشگران به اشتراک گذاشته می‌شود. یکی از دلایلی که جهاددانشگاهی برای اجرای این طرح انتخاب شده، این است که این نهاد در سطح کشور شبکه عظیم و گسترده‌ای دارد و در سابقه کارهای شبکه‌ای خود نتایج خوبی را ارائه داده است.

وی تاکید کرد: من به عنوان یک پژوهشگر معتقد هستم که انجام چنین کار جدیدی نباید به صنعت و پژوهشگر صدمه‌ای وارد کند، بلکه باید نهادی در این امر واسطه شود و حمایت خود را در جهت تسهیل‌گری برای هر دو طرف پژوهشگر و صنعت به ارمغان بیاورد. بنابراین جهاددانشگاهی به عنوان نهادی که زیرساخت‌های مناسب، نیروی انسانی ماهر و... دارد و از چالش‌های صنعت نیز آگاه است، در این طرح وارد شده و حمایت خود را آغار کرده است، خصوصا که صنعت توان مالی و انسانی مناسبی را ندارد و به تنهایی نمی‌تواند در این حوزه وارد شود.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه کار گروهی از دو جنبه اقتصادی و فرهنگی دارای اهمیت است، گفت: یکی از ضعف‌های ما کار گروهی است و باید توجه کنیم که اگر تمامی بخش‌های دخیل در حل یک مسئله دست به دست هم بدهند، نتیجه کار بسیار مطلوب و خوب ارائه می‌شود و فرهنگ کار گروهی در میان جامعه رواج پیدا می‌کند. حضرت علی(ع) نیز در این خصوص فرموده‌اند: «دست خدا با جمعیّت است». بنابراین رویداد فبین‌فود از این جهت کاری فرهنگی هم محسوب می‌شود و در راستای ترویج فرهنگ کار گروهی تاثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشریح جزئیات مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات
  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی
  • تمامی فعالیتهای فرهنگی اتباع اهل سنت باید در چارچوب قوانین و باشد
  • ۸۴ درصد حوادث‌برق خراسان رضوی معلول شتابزدگی است
  • رشد ۴۴ درصدی مبلغ تسهیلات پرداختی در سال ۱۴۰۲
  • افزایش ۵۰ درصدی ساخت کلاس در خراسان رضوی نسبت به سال قبل
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی
  • برخورد با اتباع غیرمجاز در خراسان رضوی