Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، صیادان گیلانی تکثیر و بازسازی ذخایر ماهیان را ناکافی می‌دانند و خواستار راهکار جدی در این بخش هستند.

رئیس اتحادیه شرکت تعاونی‌های پره استان گیلان گفت: سال ۹۵ پیشنهاد تکثیر در محیط طبیعی به اداره کل شیلات گیلان ارائه شد و در سال ۹۷ دو شرکت یادگار امام در دستک و شهدای انزلی در رودسر به‌صورت آزمونه (پایلوت) به تکثیر ذخایر ماهیان اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحمت محمدی یادآور شد: این دو شرکت در محوطه شرکت تعاونی پره به‌صورت آزمایشی به تکثیر نیمه طبیعی اقدام کردند و حدود ۱۵۰ قطعه ماهی ماده و ۳۰۰ قطعه ماهی نر مولد را برای زایش شناسایی و توسط صیادان در استخر شرکت قرار دادند و این احیا نتیجه داد.

وی افزود: هرکدام از این شرکت‌ها حدود ۵۰۰ هزار بچه ماهی انگشت قد را در تیرماه ۹۷ رهاسازی کردند. بر اساس رایزنی‌های صورت گرفته با معاونت صید و بنادر ماهیگیری شیلات گیلان موافقت برای اجرای این طرح در شرکت‌های صیادی پره اخذ شد و در سال ۹۸، ۱۰ شرکت تعاونی پره در این زمینه پیشقدم شدند و با اطلاعات حاصل از تجربیات شرکت‌های اجرا کننده در تابستان ۱۴۰۰ شاهد رهاسازی بچه ماهیان این شرکت‌های تعاونی خواهیم بود.

رئیس اتحادیه شرکت تعاونی‌های پره استان گیلان بیان کرد: در آینده‌ای نزدیک تعداد این شرکت‌ها به ۲۵ شرکت افزایش خواهد یافت تا شیلات در بخش بازسازی ذخایر به نتایج قابل قبولی دست یابد.

وی بیان کرد: در فصل بهار قریب ۱۰۰  ماهی از این رودخانه برداشت می‌شود.

تغییر رویکرد از صیادی به سمت آبزی پروری

رئیس سازمان شیلات ایران هم بیان کرد: صید در دنیا محدود و محدودتر می‌شود و ضوابط محیط زیستی استفاده از دریاها را با محدودیت بیشتری روبه‌رو می‌کند. برهمین اساس گیلان در بخش آبزی‌پروری و استفاده از فعالیت‌های نوین در این زمینه از استان‌های پیشتاز است. در حال حاضر نیز در برخی موارد مانند تولید ماهیان خاویاری، ماهیان گرمابی، ماهیان زینتی و تکثیر و بازسازی ذخایر از استان‌های ممتاز کشور هست.

نبی الله خون میرزایی اضافه کرد: باید فعالیت جامعه صیادی را با تغییر رویکرد به سمت فعالیت‌های آبزی‌پروری در دریا و قفس و تلفیق فعالیت‌هایشان با فعالیت گردشگری در سال با توجه به پهنه‌های در اختیار تعاونی‌های پره حرکت داد تا حمایتی دو جانبه از سوی شیلات و میراث فرهنگی و گردشگری برای توسعه و تغییر فعالیتشان صورت گیرد.

رئیس سازمان شیلات ایران به ظرفیت بسیار وسیع تلفیق فعالیت آبزی پروری در دریا با صنعت گردشگری اشاره و تصریح کرد : این روش می‌تواند جذب گردشگر، افزایش تولید و اشتغال و رسیدن به ثبات در معیشت جامعه صیادی را در پی داشته باشد.

خون میرزایی با بیان اینکه بزرگ‌ترین مراکز تکثیر و رها سازی شیلاتی کشور در استان گیلان قرار دارد، گفت : بیشترین تعداد تولید و تکثیر بچه ماهی در منابع آبی گیلان اتفاق می‌افتد. شیلات تا مدت کوتاهی قادر به نگهداری از این بچه ماهیان است و هرچه بر میانگین وزن آنها افزوده می‌شود به غذای بیشتری نیاز دارند که هزینه تمام شده برای دستگاه‌های دولتی که این کار را انجام می‌دهد بالاتر خواهد رفت، در این رابطه فصل رهاسازی نیز مهم است.

وی میزان ماندگاری بچه ماهیان پس از رها سازی را وابسته به آلودگی‌های رودخانه‌ها، تالاب‌ها و منابع آبی دانست و تصریح کرد : هرچه آلودگی‌ها کمتر باشد ضریب بازماندگی بچه ماهیان افزایش می‌یابد، اما در استان گیلان در برخی نقاط آلودگی آب بالاست. هرچه جریان روان آب‌ها و رودخانه‌ها پاک تر و سالم‌تر باشد ضریب بازماندگی بالاتری خواهیم داشت. در سال‌های اخیر همکاری خوبی بین جوامع بهره‌بردار و شرکت‌های تعاونی پره با شیلات صورت گرفته و کار تکثیر طبیعی و نیمه طبیعی با استفاده از توان آنها در حال انجام است.

کد خبر 584809 برچسب‌ها استان گیلان شیلات ماهیگیری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان گیلان شیلات ماهیگیری استان گیلان شرکت تعاونی بچه ماهیان آبزی پروری بچه ماهی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۲۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای قرآنی در جامعه رو به گسترش است

حجت الاسلام محمد قمی روز جمعه و در حاشیه برگزاری نوزدهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم در گفت وگو با خبرنگاران گفت: این آزمون یک مرحله از مسیر اعطای مدرک به حافظان قرآن است که دارای سختی های خاص خود است و به طور معمول حدود ۱۲ درصد شرکت کنندگان مورد تائید برای دریافت مدرک قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: بیشتر شرکت کنندگان با ذوق و شوق وصف ناپذیری به همراه اعتماد به نفس با توجه به معنا، تدبر، ترجمه و تفسیر قرآن کریم در این آزمون شرکت کرده اند که در گفت و گو با آنان علاقه‌مندی به محک زدن آموخته های خود را بیان می‌کنند و دغدغه مدرک ندارند که این موضوع نشان از جدّی گرفتن قرآن در جامعه ما است.

این مقام مسوول با اشاره به افزایش ۲۵ درصدی شرکت کنندگان این آزمون نسبت به دوره های گذشته بیان کرد: حدود ۱۲ هزارو ۵۰۰ نفر از سراسر کشور در  نوزدهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم شرکت کرده اند که نزدیک به دو سوم از آنان بانو هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشوری در تولید آرتمیا
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی خریداری شد
  • حج عظمت و ابهت امت اسلام است
  • فضای قرآنی در جامعه رو به گسترش است
  • برای حل مشکلات تعاونی های مسکن چابهار عزم جدی وجود دارد
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی در فارس خریداری شد
  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات
  • برگزاری نمایشگاه‌ها عامل مهم رونق اقتصاد است
  • دستگاه قضا از بخش خصوصی در راستای رونق تولید حمایت می‌کند
  • گسترش اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین در انگلیس