Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام مرتضوی‌مقدم گفت: در سال ۹۸ و ۹۹ در دیوان عالی کشور برای حدود ۱۰ هزار پرونده موضوع ماده ۴۷۷ رأی صادر شده که برای دستگاه قضائی زیاد است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام مرتضوی‌مقدم، رییس دیوان عالی کشور در سخنرانی خود در آیین اختتامیه نخستین جشنواره علمی – پژوهشی شهید بهشتی گفت: امیرالمؤمنین برای کسی که حق را ببیند و در اجرای آن کمک کند، طلب رحمت می‌کند و همچنین رحمت خدا را بر کسی می‌خواهد که جوری را ببیند و آن را رد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام علی سفارش می‌کند که همیشه طرفدار حق باشد.

وی افزود: وظیفه اصلی دستگاه قضائی اجرای عدالت و احقاق حق است و برای حفظ نظام چیزی در این عالم مفیدتر از اجرای عدالت برای حفظ نظام نیست و برای حفظ نظام باید عدالت را اجرا کنیم.

مرتضوی‌مقدم با اظهار اینکه مردم تشنه عدل و حق هستند، ادامه داد: این وظیفه سنگین بر دوش ما در دستگاه قضائی گذاشته شده است که اگر از عهده این وظیفه برنیاییم، در پیشگاه خداوند هیچ حجتی نداریم؛ چون هم قدرت و هم راه را به ما داده است و ما هم می‌توانیم از این قدرت و استعداد و فکر، برای احقاق حق و اجرای عدل استفاده کنیم.

رئیس دیوان عالی کشور در ادامه سخنانش با بیان اینکه این دیوان نیازمند تولیدات پژوهشی پژوهشگاه قوه قضائیه است، گفت: پژوهشگاه می‌تواند بازوی توانمند برای ما باشد تا وظیفه‌ای که قانون اساسی به دیوان عالی کشور سپرده به خوبی انجام شود. وظایف دیوان ما نظارت بر آرای محاکم و ایجاد وحدت رویه است. این همه رأی در مملکت صادر می‌شود که می‌خواهیم بر اینها نظارت کنیم که کار سنگینی است که نیازمند حمایت و همکاری بخش‌های مختلفی از جمله پژوهشگاه قوه قضائیه است.

مرتضوی‌مقدم گفت: بخشی از آرایی که قضات در سراسر کشور صادر می‌‌کنند به دیوان می‌آید و قضات ما آنها را ممیزی می‌‌کنند اما بسیاری از آرا به دیوان عالی کشور نمی‌آید. ما نیاز به این داریم که این آرا از نظر معیارهای شرعی و حقوقی و قانونی سنجیده شود. این کار کمک می‌خواهد و اگر بخواهیم وظیفه خود را به درستی انجام دهیم به کمک زیادی نیاز داریم.

وی در ادامه با انتقاد از اتقان نداشتن آرای صادره اظهار کرد: در سال‌های 98 و 99 در دیوان عالی کشور برای حدود 10 هزار پرونده موضوع ماده 477 رأی صادر شده است که برای دستگاه قضائی آمار زیادی محسوب می‌شود.

رئیس دیوان عالی کشور افزود: پژوهشگاه می‌‌تواند موضوع‌بندی کند که این آرا در چه قسمت‌های ایراد دارد، اینکه آرای چه دادگاه‌هایی بیشتر ایراد دارد و ایرادات بییشتر شامل چه موضعاتی است؟ اینها برای ما خیلی مفید است. یا اینکه دیوان عالی کشور در یک سال چند اعاده دادرسی را پذیرفته و دلایل پذیرش چه بوده است؟ ما به اینها نیاز داریم و متأسفانه ابزار لازم برای اعمال این نظارت را در خود دیوان نداریم.

وی در پایان گفت: دادگاه‌های مشغول پرونده‌ها هستند و با حجم بالای پرونده‌ها، فرصت فکر و ایده و ابتکار و هنر از قاضی گرفته شده است. برای همین نیازمند کمک و یاری پژوهشگاه هستیم.

گفتنی است؛ آیین اختتامیه نخستین جشنواره علمی – پژوهشی شهید بهشتی به همت پژوهشگاه قوه قضائیه بعد از ظهر امروز 26 بهمن در تالار سوره حوزه هنری برگزار و در آن از پژوهشگران، قضات و ایده‌های برتر قوه قضائیه تقدیر شد.

در جشنواره علاوه بر تجلیل از پژوهشگران برتر قوه قضائیه از تعدادی از خبرگزاری‌های کشور از جمله خبرگزاری تسنیم به دلیل هم تقدیر به‌عمل آمد.

رئیس دیوان عالی: در برخی ادارات برای وقت مردم ارزش قائل نمی‌شوندحکم قصاص با حکم دیوان عالی نقض شد

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دیوان عالی کشور قوه قضائیه دیوان عالی کشور قوه قضائیه دیوان عالی کشور دستگاه قضائی مرتضوی مقدم قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۹۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی پزشکی قانونی به ۲.۱ میلیون پرونده در سال گذشته

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور از رسیدگی این سازمان به بیش از ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار پرونده در سال ۱۴۰۲ خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عباس مسجدی آرانی؛ رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در جلسه امروز (دوشنبه 10 اردیبهشت) شورای عالی قوه قضاییه به ارائه آماری از میزان و نوع پرونده‌های رسیدگی شده در مراکز پزشکی قانونی طی سال گذشته پرداخت و گفت: طی سال 1402 در 450 مرکز پزشکی قانونی سطح کشور، بیش از 2 میلیون و 150 هزار پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت که از این تعداد، 87 درصد مربوط به معاینات بالینی، حدود 7 درصد در زمینه خدمات آزمایشگاهی، نزدیک به 3.5 درصد مربوط به معاینات اجساد و حدود 1.5 درصد در حوزه کمیسیون‌های تخصصی بوده است.

تمام آنچه باید درباره "پزشکی قانونی"، "کالبدگشایی"، "گواهی فوت" و "جواز دفن" بدانید

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پای دیوان عدالت اداری به مصوبه دستمزد باز شد
  • وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟
  • شوراهای فرادستی مشکل ساختاری دارند
  • احتمال تغییر رقم دستمزد کارگران در ۱۴۰۳ تقویت شد/ آیا مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟
  • رسیدگی پزشکی قانونی به ۲.۱ میلیون پرونده در سال گذشته
  • دمای کشور در ۵۰ سال اخیر روندی افزایشی داشته است
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • ترکیه خواستار تشکیل پرونده دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل شد