Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@04:29:28 GMT

زمان اجرای قانون جدید مالیاتی اعلام شد

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۰۹۹۰۶

زمان اجرای قانون جدید مالیاتی اعلام شد


به گزارش  تابناک به نقل از خبرآنلاین، علیزاده معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی اظهار کرد: طبق قانون فراهم کردن زیر ساخت‌های شناسایی خانه‌های خالی بر عهده وزارت راه و شهرسازی است و اگر این زیر ساخت‌ها فراهم نشود ما نمی‌توانیم مالیاتی اخذ کنیم.

وی ادامه داد: به طور مثال ما اگر بدانیم خانه‌ای بیش از مدت مجاز خالی مانده است؛ تا زمانی که سامانه املاک و اسکان این موضوع را برای ما تایید نکند نمی‌توانیم برای اخذ مالیات آن خانه اقدام کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیزاده گفت: به تازگی مجلس قانونی را تصویب کرده است که بر اساس آن اگر خانه‌ای بیش از ۴ ماه خالی از سکنه باشد و صاحب خانه بیش از یک خانه داشته باشد؛ شامل اخذ مالیات برخانه خالی می‌شود. این قانون از دی ماه امسال ابلاغ شده است و تا پایان سال ۹۹ نمی‌توانیم با استناد به این قانون مالیاتی بگیریم.

این مقام مسول اظهار کرد: مردم موظفند اطلاعات خانه‌های خود را وارد سامانه املاک و اسکان کنند و از ابتدای ۱۴۰۰ هم ما می‌توانیم با شناسایی خانه‌های خالی که بیش از ۴ ماه خالی بوده اند و مالک، خانه‌های دیگر هم دارد اخذ مالیات را آغاز کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که مردم چگونه باید اطلاعات خودرا وارد این سامانه کنند کفت: فقط کافی است که مردم وارد این سامانه شوند و کد ملی و کد پستی خانه‌ای که در آن سکونت دارند و یا به آن‌ها تعلق دارد را وارد این سامانه کنند.

مالیات بر خانه های خالی به چشم درآمدزایی دیده نمی شود

او با تاکید بر این موضوع که قرار نیست این قانون برای سازمان امور مالیاتی صرفا درآمد زا باشد، گفت: هدف اصلی قانون گذار کنترل بازار مسکن و نظارت بر آن است و ایجاد شفافیت دیگر هدف این قانون است. مکانیزم اخذ مالیات هم این گونه است که اگر خانه‌ای بیش از چهار ماه خالی باشد در سال اول ۶ برابر مالیات اجاره بها آن خانه از صاحب خانه دریافت می‌شود و در سال دوم این رقم به ۱۲ برابر و در سال سوم به ۱۸ برابر می‌رسد.

او ادامه داد: فرض کنید یک واحد مسکونی ۷۰ متری در تهران با اجاره ۵ میلیون تومان مالیات اجاره اش سالی ۶ میلیون تومان است و اگر ۴ ماه خالی مانده باشد مالیاتش ۶ برابر یعنی ۳۰ میلیون تومان می‌شود. اگر این خانه اجاره برود به دلیل این که زیر ۱۵۰ متر است شامل معافیت مالیاتی می‌شود، ولی اگر اجاره نرود در سال اول ۳۰ میلیون در سال دوم ۶۰ میلیون و در سال سوم ۹۰ میلیون باید مالیات بپردازد.

علیزاده: قانون مالیات بر خانه‌های خالی سال ۶۶ تصویب شد و در سال ۷۲ حذف شده است و در سال ۸۰ قانونی با عنوان اخذ مالیات بر خانه‌های خالی نداشته ایم و در سال ۹۵ هم مجدد تصویب شد بانام ماده ۵۴ مکرر در قانون آماده است.
وی ادامه داد: قانونی که سال ۹۵ تصویب شد این گونه بود بود که هر خانه‌ای دو سال می‌توانست خالی بماند و در سال سوم ما می‌توانستیم ورود کنیم و ۵۰ درصد هزینه اجاره بها را اخذ کنیم قانونی که اصلا بازدارنده نبود ما مجری قانون هستیم و نمیتوانیم در قانون دست ببریم.
او گفت: قانون جدید از یک متر تا چندین هزار متر خانه شامل می‌شود و از آن مالیات اخذ می‌کند و فقط منوط به خانه‌های زیر ۱۵۰ متر نیست و مکانیزم آن مالیات بر اجاره بهای خانه است.

اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی در تیر ۱۴۰۰

وی اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی همیشه سعی کرده است که پیشگام باشد و پیشنهاداتی برای اخذ مالیات‌های جدید و جلوگیری از سوداگری ارائه دهد. ما لایحه‌هایی داده ایم و در وزارت اقتصاد تصویب شده است، ولی یک سری موانع باعث می‌شود که قانون دیر تصویب شود که مقصر ما نیستیم. قانون جدید تا پایان تیر ماه می‌رسد و تاثیرش را خواهد گذاشت.

وی در خصوص تبیین آیین نامه هم گفت: آیین نامه سه ماه بعد از تصویب قانون یعنی دی ماه آماده می‌شود که برای تکمیل سامانه املاک و اسکان است و متولی تبیین این آیین نامه هم سازمان امور مالیاتی نیست.

منبع: تابناک

کلیدواژه: واکسیناسیون کرونا در ایران احمد محمود الهیار ملکشاهی استیضاح ترامپ اسلام قلعه سازمان امور مالیاتی قوانین جدید مالیاتی علیزاده واکسیناسیون کرونا در ایران احمد محمود الهیار ملکشاهی استیضاح ترامپ اسلام قلعه مالیات بر خانه های خالی سازمان امور مالیاتی اخذ مالیات ماه خالی تصویب شد خانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۹۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد

خلیل بهروزی فر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم و ضرورت بررسی این لایحه در مجلس گفت:لایحه مالیات های مستقیم به نظر می رسد یک لایحه با احکام موثری باشد انهم در راستای اهدافی که نظام برای رشد اقتصادی کشور در نظر گرفته است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رشد تولید می تواند کشور را از واردات کالاهای خارجی بی نیاز کند، بیان کرد:به واسطه حمایت از بخش تولید ما می توانیم تجهیزاتی که از خارج وارد می شود را خودمان تولید کنیم و مانع از خروج ارز شویم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعار جهش تولید با مشارکت مردم، بیان کرد: این شعار یک اصل بوده و می تواند اینده کشور را به درستی ترسیم و یک بارقه امیدی در جهت رونق اقتصادی باشد.

بهروزی فر با بیان اینکه اجرای صحیح ‌لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند جلوی فرارهای مالیاتی را گرفته و سایر مشکلات را نیز برطرف کند، بیان کرد: حمایت های مالیاتی پیش بینی شده در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند در راستای رونق تولید داخلی و سرمایه گذاری در مناطق محروم بسیار موثر باشد چراکه  این سرمایه گذاری می تواند شاخصه های این مناطق را به درستی ارتقا دهد و لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه مناطق محروم به شاخصه های حداقلی نیز دست پیدا نکرده اند، تاکید کرد: یکی از دلایلی که سرمایه گذار جهت سرمایه گذاری به این مناطق، رجوع نمی کند، دریافت مالیات های سنگین است  از این رو معافیت های که در این لایحه برای سرمایه گذاری در مناطق محروم در نظر گرفته شده است،بسیار عالی است و باید شرایط بدین نحوه می شد.

وی تاکید کرد: ما نباید از سرمایه گذاری که اهلیت دارد و به دنبال رونق اقتصادی و تولید در مناطق محروم است، مالیات اخذ کنیم. بنده مطمئن هستم اگر سه قوه در برخورد با قانون گریزان، لایحه فوق را مبنا قرار دهند، حتما جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شده و امیدی برای آینده کشور ترسیم خواهد شد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر لایحه فوق را مبنای کار قرار داده و به درستی آن را اجرایی کرده و احکام مناسبی در راستای حمایت از تولید در آن پیش بینی کنیم، حتما افق روشنی در رابطه با مباحث اقتصادی ، اشتغال جوانان و همچنین تولید و سرمایه گذاری در مناطق محروم پیش روی خواهیم داشت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این لایحه می تواند سازوکار مشارکت مردم در اقتصادی را تسهیل کند، بیان کرد: همواره وقتی مردم به موضوعات ورود می کنند، ما در آن بخش ها پیروز می شویم.به هرحال اگر این لایحه اجرایی و مصوب شود عدالت مالیاتی در کشور رخ خواهد داد.

وی تاکید کرد:هر کشوری در سطح دنیا که پیشرفت و توسعه داشته است، از طریق رونق تولید به توسعه دست پیدا کرده اند و یکی از الزامات حمایت از تولید هم معافیت و کاهش های مالیاتی است. بنابراین این لایحه می تواند ترسیم کننده عدالت مالیاتی در کشور باشد.

دیگر خبرها

  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال
  • اخطار به صاحبان خانه‌ های خالی برای پرداخت مالیات
  • خبر خوش بخشودگی مالیات برای مودیان لرستانی
  • اخطار به صاحبان خانه های خالی برای پرداخت مالیات
  • ۵۷۰ هزار اخطار مالیاتی به مالکان خانه‌های خالی ارسال شده است
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان تمدید شد