Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیکو نهاد با بیان اینکه ۲۱۵۰ اثر در اولین جشنواره شهید بهشتی قوه قضاییه ثبت شد گفت: پژوهشگاه قوه قضاییه نیازمند ارتباط با جامعه نخبگان کشور است.

به گزارش خبرگزاری شبستان نیکو نهاد معاون پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه در نخستین جشنواره شهید بهشتی گفت: جشنواره شهید بهشتی با هدف ایجاد انگیزه در فعالیتهای پژوهشی در قسمت های مختلف و عرضه به مجامع بین‌المللی علمی و پژوهشی شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  نیکو نهاد افزود: چشم‌انداز این جشنواره نظام نواوری در قوه قضاییه به صورت شبکه ای و توسعه آن است. مهمترین اهداف این جشنواره شناسایی استعدادهای برتر علمی، ایجاد زمینه رقابت علمی میان انواع پژوهشگران و زمینه سازی برای ارتباط گسترده میان انها و دستگاه قضایی است.   وی ادامه داد: هدایت پژوهشگران در جهت حل مسائل قضایی از دیگر اهداف این جشنواره است، فراخوان این جشنواره در پاییز ارسال شد اما برگزاری اختتامیه به دلیل محدودیت ها در اذر ماه میسر نشد.   نیکو نهاد اظهار کرد: محورهای این جشنواره عبارتند از تحول در حکمرانی قضایی، اسیب شناسی و حل مسائل قضایی ، بهبود فرایند دادرسی عادلانه ارتقاء اتقان اراء قضایی و فرایند هوشمند سازی قضایی است.    وی گفت: 2150 اثر به جشنواره راه یافته اند که 77 ایده به بخش نهایی رسید، 39 اثر در بخش پژوهش های برتر، 28  اثر در رای پژوهشی ، 9 نفر در بخش پژوهشگر برتر قوه قضاییه و 11  نفر پژوهشگر برتر پژوهشگاه قوه قضاییه انتخاب شدند. تمام ایده ها و اثار رسیده به جشنواره مورد ارزیابی تخصصی قرار گرفته اند.   وی اظهار کرد: استفاده حداکثری از نخبگان در دستگاه قضایی و ایجاد پل ارتباطی میان جامعه نخبگان و دستگاه قضایی و حل مشکلات و معضلات موضوعی به تنیده است به همین دلیل ما نیازمند هم افزایی با تمام مجموعه های پژوهشی کشور هستیم.

پایان پیام/34

منبع: شبستان

کلیدواژه: قوه قوه قضائیه قوه قضاییه جشنواره شهید بهشتی پژوهشگاه قوه قوه قضاییه نیکو نهاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۰۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار های سند تحول قضایی برای تحقق فصل خصومت

به گزارش خبرگزاری مهر، براساس سند جدید تحول و تعالی قوه قضاییه، «اطاله در فرآیند دادرسی» در کنار دو چالش «غیرمتقن بودن برخی آراء و تصمیمات قضایی» و «اجرای ناقص و دیرهنگام برخی از احکام» از جمله موانعی است که در مسیر تحقق مأموریت اول قوه قضاییه در زمینه «رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات»، قرار دارد.

سند تحول برای «اطاله در فرآیند دادرسی» هفت علت شناسایی کرده است. این عوامل عبارتند از: ۱- کثرت و افزایش پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه، ۲-و جود زمینه‌های خطا در پذیرش، ۳- تجدید رسیدگی ناشی از ضعف در شیوه ابلاغ، ۴- فقدان زیرساخت‌های لازم برای فصل خصومت، ۵- نظارت ناکافی بر زمان رسیدگی به پرونده، ۶- حجم بالای ادعاهای مربوط به اعسار، ۷-و جود پرونده‌های دارای خواهان یا شاکی متعدد.

سند تحول قضایی، راهبرد «ایجاد سازوکارهای انگیزشی و حقوقی مناسب برای تحقق فصل خصومت» را برای رفع عامل فقدان زیرساخت‌های لازم برای فصل خصومت، ارائه داده است و دو راهکار برای اجرای این راهبرد مشخص کرده است.

راه‌های ایجاد سازوکارهای مناسب برای تحقق فصل خصومت در سند تحول

سند تحول قضایی دو راهکار اجرایی به‌منظور ایجاد سازوکارهای انگیزشی و حقوقی مناسب برای تحقق فصل خصومت، مشخص کرده است.

راهکار اول: تدوین شاخص‌های ارزیابی عملکرد قضات و کارکنان در موضوع فصل خصومت و ایجاد سازوکار انگیزشی و ارائه مشوق‌های مؤثر برای تحقق حداکثری فصل خصومت، افزایش صدور آراء ماهیتی و کاهش صدور قرارهای شکلی در مراجع قضایی.

متولی اجرای این برنامه، دادگستری استان‌ها، دیوان‌عالی کشور، دادستانی کل کشور، دادسرای انتظامی قضات، معاونت راهبردی و معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه است و مهلت اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۳ است.

راهکار دوم: تسهیل فرآیندها و تدوین قوانین و مقررات لازم به‌منظور توسعه فصل خصومت، افزایش صدور آراء ماهیتی و کاهش صدور قرارهای شکلی از قبیل قرارهای رد دعوا، عدم استماع دعوا و عدم صلاحیت.

مسوولیت اجرای این راهکار با معاونت حقوقی و امور مجلس، دیوان‌عالی کشور و دادستانی کل کشور و مهلت زمانی اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۵ است.

کد خبر 6092690

دیگر خبرها

  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی
  • راهکار های سند تحول قضایی برای تحقق فصل خصومت
  • رئیس قوه قضائیه : به افکار عمومی بی‌توجه نیستیم، اما تابع فضاسازی ها تصمیم قضایی نمی‌گیریم
  • مردم از گرانی فوق العاده رنج می‌برند
  • آیت الله مکارم شیرازی: مردم از گرانی، فوق العاده رنج می‌برند
  • ۷ دادگاه علنی برخط در مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران برگزار می‌شود
  • رییس قوه قضاییه: برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی است؛ نمی‌توان صرفاً با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد