Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس؛ محمودرضا سجادی سفیر سابق ایران در روسیه طی سخنانی در نشست پلاک دیپلمات بسیج دانشجویی شریف گفت: نه شرقی نه غربی یعنی زیر بار سلطه شرق و غرب نباشیم. این هم که گفته می‌شود با شرق ارتباط بگیریم به معنای زیر سلطه رفتن نیست. 

وی افزود: غرب با ما ۲ مشکل استراتژیک دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولا اینکه تجربه آنجلس را دیدند که اسلام توانسته جهشی پیدا کند و قدرت بدست بیاورد و اجازه ندهد غربی ها تسلط داشته باشند. ثانیا جمهوری اسلامی، در مقابل آمریکا ظاهر شده و نقشه‌های آن‌ها را بهم زده است. 

سجادی تصریح کرد: نتیجه می‌شود که اصولا آمریکا با ما کنار نمی‌آید و هرچه انفعال داشته باشیم، آنها عقب نشینی نمی‌کنند. 

سفیر سابق ایران در روسیه ادامه داد: در مورد چین و روسیه، وضعیت‌مان شبیه آمریکا نیست. سابقه روسیه و اسلام که ۱۰۰۰ ساله است. خیلی از هنرمندان و قهرمانان آن، مسلمان هستند.
برای چین هم، قبلا کل منابع خلیج فارس در اختیار آمریکا بود اما الان نیست و این یک ظرفیت برای آنهاست. 

سجادی خاطرنشان کرد: اینکه گفته می‌شود با چین ارتباط پیدا کنیم، هرنوع ارتباطی منظور نیست. باید مقتدرانه با آنها ارتباط برقرار کنیم. نباید احساس کنند به آنها نیاز داریم. نباید فکر کنند که می‌توانند ما را در اختیار بگیرند. 
سفیر سابق ایران در روسیه اضافه کرد: اینکه برخی در واکسن گرفتن از روسیه زاویه می‌گیرند، دو نکته دارد. اولا اینکه نشان می دهد مردم ما چه قدر در برابر تبلیغات غربی دفاع ندارند و آسیب پذیرند. ثانیا نشان می‌دهد چه قدر غربی‌ها، به روان شناسی ما مسلطند. 

وی اظهار داشت: اگر ما و روسیه به تنهایی در مقابل غرب باشیم، ضعیف خواهیم بود. بله. در گذشته روسیه تقابل‌هایی با ما داشته است اما باید دقت شود که آن تقابل ها با رژیم تزاری بوده است. الان وضعیت متفاوت است. باید متوجه باشیم که هر رژیم بیانگر خیلی چیزهاست. 

سجادی گفت: غرب تمام توانش را بکار می‌گیرد تا ارتباط با چین و روسیه خدشه دار باشد. غرب دلش نمی‌خواهد ما در مقاومت خودمان قوی شویم و متاسفانه عده‌ای در داخل گول می‌خورند و در زمین دشمن بازی می کنند. 
وی اظهار داشت: مهم ترین مسئله در تجارت دو کشور، امن سازی تجارت هست. یعنی تجار دو کشور از یکدیگر مطمئن باشند.

سجادی تاکید کرد: بانک مرکزی ما هیچ اراده‌ای برای برقراری ارتباط بانکی و پولی با روسیه نداشته است. درصورتی که مشکل از روسیه و نیست و نوع نگاه روسای ما، مشکل اصلی است. 
وی اظهار داشت: اگر ابزار لازم تجاری اعم از بانک، بیمه، لجستیک و ... فراهم شود و دولت با تمام توان پشت این کار بیاید و از تاجر خودش حمایت کند و یک کانال امن به وجود بیاورد، ظرفیت زیادی ایجاد می شود. 

سجادی یادآور شد: ما چه ارتباطی با ما مردم روسیه داریم؟! چه تبلیغی میکنیم؟! در صورتی که اسرائیل علیه ما در حال تبلیغ هست. در صورتی که تعداد زیادی از روسی ها، به ما نزدیکند. یک فرد روسی، پیام امام را ترجمه کرده و به واسطه آن عده ای مسلمان شدند! این بیانگر خیلی چیزهاست. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: روسیه چین بانک مرکزی اسلام سفیر سابق ایران در روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۱۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران

اعتراف اخیر بلومبرگ نشان می‌دهد که آمریکا و رژیم اشغالگر قدس شدیداً از هم‌افزایی و همکاری ایران با بازیگرانی مانند روسیه، کوبا، بلاروس، چین، کره شمالی و... وحشت‌زده هستند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در حالی که رسانه‌های غربی در طول سال‌های گذشته و اخیر، همواره بر انزوای ایران در نظام بین الملل به مثابه گزاره و پیش‌فرضی تصنعی و القایی مانور داده‌اند، اخیرا برخی رسانه‌های آمریکایی و اروپایی نمی‌توانند نگرانی خود را بابت قدرت ائتلاف‌سازی استراتژیک ایران با شرکای راهبردی خود را پنهان سازند.

اخیرا پایگاه خبری بلومبرگ گزارشی درباره همکاری نظامی روسیه و جمهوری اسلامی ایران منتشر کرد، امری که باعث نگرانی رژیم اشغالگر قدس و متحدانش شده است. بلومبرگ در این‌خصوص نوشته است " سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، در دیدار با محمدرضا آشتیانی، همتای ایرانی‌اش، در شهر آستانه، پایتخت قزاقستان تاکید کرده است که مسکو آماده گسترش همکاری‌های نظامی مفید و متقابل با ایران است. در چنین شرایطی، نگرانی اسرائیل از پیامد‌های گسترش روابط دفاعی مسکو و تهران جدی‌تر از گذشته شده است، به‌ویژه آنکه روسیه پس از رگبار موشکی ۱۳ آوریل ایران علیه اسرائیل، از تهران طرفداری کرد و وزارت امور خارجه این کشور آن حمله را «دفاع از خود» توصیف کرد. "

واقعیت امر این است که جمهوری اسلامی ایران نه‌تن‌ها قواعد بازدارندگی را به خوبی آموخته و آن را محقق ساخته است، بلکه هم‌افزایی راهبردی با برخی بازیگران کلیدی در حوزه روابط بین الملل را نیز به‌گونه‌ای عملیاتی و به دور از توجه به هیاهوی جریانات طرفدار آمریکا و اروپا در دستورکار قرار داده است.

ابراز نگرانی رسانه‌های غربی (از جمله بلومبرگ) در خصوص ارتقای همکاری‌های امنیتی، نظامی و راهبردی ایران و کشور‌هایی مانند روسیه و چین برخاسته از همین حقیقت است. این موضوع نشان می‌دهد که انتقادات جهت‌داری که در خصوص تعمیق مناسبات دوجانبه ایران و روسیه در طول سال‌های گذشته مطرح شده، تا چه اندازه‌ای غیرواقعی بوده است.

هم‌افزایی راهبردی، فرمولی است که مطابق آن دو بازیگر با توجه به وجود تهدیدات یا فرصت‌های مشترک در حوزه روابط بین الملل، از ظرفیت‌های متقابل یکدیگر در معادلات جهانی استفاده می‌کنند. بدیهی است که هم‌افزایی راهبردی با یک بازیگر، به معنای وابستگی به آن کشور نیست و اتفاقا به معنای درکی واقع‌بینانه در قبال ماهیت مناسبات جهانی و حوزه روابط بین الملل است.

اعتراف اخیر بلومبرگ نشان می‌دهد که آمریکا و رژیم اشغالگر قدس شدیداً از هم‌افزایی و همکاری ایران با بازیگرانی مانند روسیه، کوبا، بلاروس، چین، کره شمالی و .. وحشت‌زده هستند و آن را مایه ایجاد ائتلافی می‌دانند که ثمره آن قطعا در تعارض مطلق با امیال مداخله‌گرایانه و توسعه‌طلبانه غرب در جهان امروز قرار دارد.

همین مسئله نشان می‌دهد که ائتلاف راهبردی با کشور‌های مخالف آمریکا (حتی اگر در مواردی با آن‌ها اختلاف نظر داشته باشیم) باید به‌صورتی جدی و مستمر در دستورکار دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان قرار گیرد تا بتوان از ثمرات آن در ایجاد موازنه قدرت به سود جریان ضد غرب در نظام بین‌الملل استفاده کرد.

البته در طول سه سال اخیر گام‌های موثری در این خصوص برداشته شده و لازم است این نگاه راهبردی، تبدیل به یکی از ثوابت سیاست خارجی کشورمان شود.

دیگر خبرها

  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • سقف خرید و تراکنش کارتی در پست بانک ایران افزایش یافت
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • واکنش تند مدیر روابط عمومی بانک مرکزی به انتقاد میرسلیم
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند