Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر سابق ایران در روسیه گفت: غرب تمام توانش را بکار می‌گیرد تا ارتباط ما با چین و روسیه خدشه دار باشد، چون دلش نمی‌خواهد ما در مقاومت خودمان قوی شویم و متاسفانه عده‌ای در داخل گول می‌خورند و در زمین دشمن بازی می‌کنند. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمودرضا سجادی سفیر سابق ایران در روسیه طی سخنانی در نشست پلاک دیپلمات که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، گفت: نه شرقی نه غربی یعنی زیر بار سلطه شرق و غرب نباشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هم که گفته می‌شود با شرق ارتباط بگیریم به معنای زیر سلطه رفتن نیست.
وی افزود: غرب با ما ۲ مشکل استراتژیک دارد. اولا اینکه تجربه آنجلس را دیدند که اسلام توانسته جهشی پیدا کند و قدرت بدست بیاورد و اجازه ندهد غربی‌ها تسلط داشته باشند. ثانیا جمهوری اسلامی، در مقابل آمریکا ظاهر شده و نقشه‌های آن‌ها را به هم زده است. نتیجه می‌شود که اصولا آمریکا با ما کنار نمی‌آید و هرچه انفعال داشته باشیم، آن‌ها عقب نشینی نمی‌کنند.
سفیر سابق ایران در روسیه تصریح کرد: در مورد چین و روسیه، وضعیت‌مان شبیه آمریکا نیست. سابقه روسیه و اسلام که ۱۰۰۰ ساله است. خیلی از هنرمندان و قهرمانان آن، مسلمان هستند. برای چین هم، قبلا کل منابع خلیج فارس در اختیار آمریکا بود، اما الان نیست و این یک ظرفیت برای آنهاست.
سجادی خاطرنشان کرد: اینکه گفته می‌شود با چین ارتباط پیدا کنیم، هرنوع ارتباطی منظور نیست. باید مقتدرانه با آن‌ها ارتباط برقرار کنیم. نباید احساس کنند به آن‌ها نیاز داریم. نباید فکر کنند که می‌توانند ما را در اختیار بگیرند.

سفیر سابق ایران در روسیه اضافه کرد: اینکه برخی در واکسن گرفتن از روسیه زاویه می‌گیرند، دو نکته دارد. اولا اینکه نشان می‌دهد مردم ما چه قدر در برابر تبلیغات غربی دفاع ندارند و آسیب پذیرند. ثانیا نشان می‌دهد چه قدر غربی‌ها، به روان شناسی ما مسلطند.
وی اظهار داشت: اگر ما و روسیه به تنهایی در مقابل غرب باشیم، ضعیف خواهیم بود. بله. در گذشته روسیه تقابل‌هایی با ما داشته است، اما باید دقت شود که آن تقابل‌ها با رژیم تزاری بوده است. الان وضعیت متفاوت است. باید متوجه باشیم که هر رژیم بیانگر خیلی چیزهاست.
سجادی گفت: غرب تمام توانش را بکار می‌گیرد تا ارتباط با چین و روسیه خدشه دار باشد. غرب دلش نمی‌خواهد ما در مقاومت خودمان قوی شویم و متاسفانه عده‌ای در داخل گول می‌خورند و در زمین دشمن بازی می‌کنند.

وی اظهار داشت: مهم‌ترین مسئله در تجارت دو کشور، امن سازی تجارت هست. یعنی تجار دو کشور از یکدیگر مطمئن باشند.
سجادی تاکید کرد: بانک مرکزی ما هیچ اراده‌ای برای برقراری ارتباط بانکی و پولی با روسیه نداشته است. درصورتی که مشکل از روسیه و نیست و نوع نگاه روسای ما، مشکل اصلی است.

وی اظهار داشت: اگر ابزار لازم تجاری اعم از بانک، بیمه و لجستیک فراهم شود و دولت با تمام توان پشت این کار بیاید و از تاجر خودش حمایت کند و یک کانال امن به وجود بیاورد، ظرفیت زیادی ایجاد می‌شود.
سجادی یادآور شد: ما چه ارتباطی با ما مردم روسیه داریم؟! چه تبلیغی میکنیم؟! در صورتی که اسرائیل علیه ما در حال تبلیغ هست. در صورتی که تعداد زیادی از روسی ها، به ما نزدیکند. یک فرد روسی، پیام امام را ترجمه کرده و به واسطه آن عده‌ای مسلمان شدند! این بیانگر خیلی چیزهاست.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پلاک دیپلمات دیپلماسی وزیر امور خارجه سفیر سابق ایران در روسیه چین و روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۲۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم

از زمان شروع عملیات طوفان الاقصی، شرایط منطقه ای و جهانی، شاهد تغییراتی بوده است که این تغییرات در امتداد تغییرات نظام جهانی قرار دارد.

سرویس جهان مشرق - مایکل پلیورت کارشناس مسائل اروپای شرقی، تحلیگر سیاسی، دیپلمات سابق اسرائیلی در مسکو، در گزارشی به مسئله نظم جدید جهانی و تغییرات قابل توجه در روابط اسرائیل با روسیه، همزمان با تغییرات روابط ایران و روسیه نسبت به سال‌های گذشته میپردازد. پلیورت در این گزارش می نویسد:

از زمان وقایع ۷ اکتبر، نه تنها اسرائیل، بلکه کل جهان به واقعیت جدیدی رسیده است. این واقعیت، تا حد زیادی، از فوریه ۲۰۲۲ - تقسیم جهان به بلوک های جدید - شروع به شکل گیری کرد. کشورهای غربی، اوکراین، اسرائیل، استرالیا و آرژانتین، در برابر روسیه، چین، ایران، برزیل، آفریقای جنوبی و کره شمالی. در ۱۳ اکتبر، رئیس جمهور روسیه، در جریان سفر خود به بیشکک، اولین سفر خارج از مرزهای روسیه پس از صدور حکم بازداشت بین المللی از سوی دادگاه کیفری لاهه، پوتین بیشتر سخنرانی خود را به درگیری بین اسرائیل و فلسطینیان اختصاص داد.

پرده آهنین جدیدی بر جهان فرود آمد

پوتین گفت: «اسرائیل یک حمله بی‌سابقه از سوی حماس را تجربه کرده است. غیرقابل قبول است که غزه مانند لنینگراد در جنگ جهانی دوم در محاصره باشد». وی افزود: «دلیل اصلی این رویدادها شکست سیاست آمریکا در خاورمیانه» است. از ماه اکتبر، مقامات ارشد دولت روسیه و شخص پوتین اغلب به جنگ در خاورمیانه اشاره کرده و آن را به عنوان نمونه ای از شکست "نظم آمریکا"، "شکست جهان تک قطبی" ذکر کرده اند.»

در کلام، آنها از خشونت بین طرفین ابراز تاسف می کنند، اما در واقع تنش در مناطق ما به خوبی به نفع روسیه است. چرا؟ دولت های غربی را از هم جدا می کند، توجه و منابع عظیم آن را از جبهه اوکراین منحرف می کند و معضلات دشواری را در مورد اولویت بندی جبهه ها ایجاد می کند.

در واقع دو موضوع، روابط روسیه و اسرائیل را شکل می دهد - جنگ در اوکراین و اتحاد سیاسی با ایران. هر دو یک تهدید واقعی برای امنیت ملی ما هستند. دو سال پیش، اسرائیل از ترس واکنش روسیه، به بی طرفی عملی در رابطه با جنگ در اوکراین پایبند بود. اسرائیل کمک های بشردوستانه و غیرنظامی ارائه کرد، اما تا به امروز از ارائه سیستم هایی که توسط روس ها به عنوان عبور از خط قرمز تلقی شود، خودداری کرده است.

انتظار اسرائیل نیز این بود که روس ها نیز از انتقال سلاح های قدرتمند به دشمنان ما خودداری کنند. یک مقام ارشد اسرائیلی بسیار به من گفت: "بدیهی است که ما انتظار طرفداری از اسرائیل از سوی روس ها را نداریم، اما احتمال آسیب به ما از سوی آنها بی نهایت است."

از آن زمان این موقعیت به سختی تغییر کرده است - هیچ انتظاری برای بهبود روابط وجود ندارد، بلکه تلاشی برای جلوگیری از وخامت شرایط است. برای روس ها، اسرائیل پیوست نظامی و سیاسی ایالات متحده در خاورمیانه است. نگرش نسبت به ما برگرفته از رابطه بین ابرقدرت هاست. آنچه در دو سال گذشته تغییر کرده است، روابط ایران و روسیه است - و از آن زمان به بعد فقط عمیق تر شده است.

سکوت عمیق پوتین در مورد حمله ایران به اسرائیل، حمایت از حمله ایران به اسرائیل توسط سفیر روسیه در سازمان ملل متحد و بسیج کانال های تبلیغاتی دولت روسیه علیه اسرائیل که به ادعای آنها، اسرائیل "استانداردهای دوگانه" را اعمال میکند، همه نشان می دهد که اتحاد روسیه و ایران در حال تشدید است. بخش عمده همکاری ها در حوزه نظامی و سیاسی است، اما در سال های اخیر افزایش محسوسی در روابط اقتصادی بین کشورها مشاهده نشده است.

به عقیده من، تا زمانی که جنگ در اوکراین ادامه دارد، محتمل ترین سناریو این است که وخامت روابط اسرائیل با روسیه ادامه خواهد داشت. پرده آهنین جدیدی بر جهان فرود می آید و بادهایی که در روابط بین الملل می وزد قوی‌تر از ماست. بهتر است به این ایده عادت کنیم که در آینده قابل پیش بینی هیچ نکته خوبی از بزرگترین کشور جهان برای ما وجود نخواهد داشت. تصادفی نیست که پهپادهای ایرانی هم به اوکراین و هم به اسرائیل حمله می کنند. شاید این فرصتی نیز باشد تا به خود یادآوری کنیم که می خواهیم به کدام بلوک تعلق داشته باشیم و از چه ارزش هایی نمی توانیم دست بکشیم.

دیگر خبرها

  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • سقف خرید و تراکنش کارتی در پست بانک ایران افزایش یافت
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • واکنش تند مدیر روابط عمومی بانک مرکزی به انتقاد میرسلیم