Web Analytics Made Easy - Statcounter

قوانین و مقررات جشنواره فیلم فجر هم مانند برخی ارگان‌ها، سازمان‌ها، نهادهای دولتی و ... با آمدن دبیر و مدیر جدید تغییر می‌کند. نبود قانون و مقرراتی ثابت که همه کارها طبق آن پیش برود، موضوعی است که سال‌ها در جشنواره فیلم فجر با آن مواجه بوده‌ایم.

اگر چهار دوره اخیر جشنواره فیلم فجر را بررسی کنیم، تغییراتی چون حذف بخش نگاه نو، برگزاری آیین قرعه‌کشی نمایش فیلم‌ها، تغییر مکان برگزاری جشنواره، اضافه کردن تندیس حاج‌قاسم سلیمانی، ایجاد سامانه سمفا، حذف هیئت انتخاب فیلم‌ها و برگزاری اختتامیه به صورت مجازی را می‌بینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نبود قانون و مقررات ثابت برای تبعیت دبیران و مسئولان مربوط در دوره‌های مختلف از آن، ما را بر آن داشت تا در این باره با دو تن از سینماگران گفت‌وگو کنیم.

داریوش باباییان، تهیه‌کننده و پخش‌کننده سینما در این باره به خبرنگار ما گفت: «ما در سینمای ایران هیچ زمان قانونی که تدوام داشته باشد، نداشته‌ایم؛ هر فردی از دبیر جشنواره فیلم فجر تا رئیس سازمان سینمایی می‌خواهد مانور خود را بدهد و تفکرات خود را پیاده کند.»

‌نمی‌خواهند قوانین ثابتی برای جشنواره فیلم فجر باشد/ باید بالاترین مرجع وارد عمل شود

وی افزود: «مسلماً هر مدیری دلش نمی‌خواهد دستورات دستمالی‌شده قبلی را اعمال کند. بنابراین قوانین جدیدی را به دبیر جشنواره فجر دیکته می‌کند. نکته جالب اینجاست برخی مواقع، قوانینی در کلام گفته می‌شود، اما در اجرا متفاوت می‌شود! در همین جشنواره امسال گفتند اختتامیه تقریباً خلوت برگزار می‌شود؛ اما اگر توجه کنید برعکس پیش رفتو نکته دیگر اینکه بلیت فروشی مردمی قرار نبود تا این اندازه باشد، اما وقتی مسئولان جشنواره دیدند استقبال مردمی خوب بود، میزان آن را افزایش دادند.»

این پخش‌کننده بیان کرد: «از آن‌جا که یک دبیر به عنوان نمونه ده سال دبیری جشنواره را بر عهده ندارد، مدیران تفکرات مقطعی خودشان را تحمیل می‌کنند و امکان ندارد اگر آیین‌نامه‌ای باشد، اجرایش کنند. این‌که جشنواره فیلم فجر بر طبق قانون و مقررات ثابت پیش برود و با تغییر دبیر عوض نشود، شدنی است، اما متاسفانه مسئولان امر نمی‌خواهند این اتفاق رخ دهد. به شخصه از سال شصت به این طرف دیده‌ام هر مدیری که آمده، دفترچه‌ای با افکار خودش آورده و با رفتنش مفاد آن تغییر کرده است. جشنواره فیلم فجر باید مانند مجلس قوانینی را تصویب کند که با گذشت چند دهه همچنان اجرایی شود.»

سیدامیر سیدزاده، دیگر تهیه‌کننده سینما هم در این باره اظهار کرد: «مشکل اصلی این است که سیستم بر روند مقررات فرهنگی ما حاکم نیست؛ یعنی در هر دوره و یا هر از گاهی یک دبیر و در هر چهار دوره یک وزیر عوض می‌شود. وزیر ارشاد و دبیر جشنواره بر اساس صلاحیت خودشان قانون را می‌نویسند و همه آن قوانین آزمون و خطا دارند. پدیدآورندگان این قوانین فکر می‌کنند خروجی خوبی دارند، اما وارد عمل که می‌شوند نتیجه خوبی نمی‌گیرند.»وی افزود: «سیستم و قانون نوشته شده ثابتی در قوانین جشنواره فیلم فجر وجود ندارد. از طرفی با آمدن هر وزیر در هر مقطع زمانی و آمدن دبیر در یک سال با قوانین جشنواره سلیقه‌ای برخورد می‌شود. بنابراین مشکلات متعددی برای سینمای ایران به وجود می‌آید.»

این تهیه‌کننده با اشاره به راهکاری که بتوان این موضوع را ساماندهی کرد، گفت: «در شورای عالی انقلاب فرهنگی یا در وزارتخانه ارشاد یا هر مرجعی که بالاترین مرجع تصمیم‌گیری مسائل فرهنگی هنری کشور است، باید قوانینی نوشته شود که مانند قوانین مجلس مدون باشد و تغییر نکند.»

سیدزاده در پایان عنوان کرد: «متأسفانه عده‌ای نمی‌خواهند جشنواره فیلم فجر قوانین ثابتی داشته باشد؛ چون برخلاف سلیقه‌ها و آرای شخصی آنهاست وگرنه یک جشنواره و قوانینش را می‌توان تعیین کرد و کار ساده‌ای است.»/باشگاه خبرنگاران جوان

اختتامیه سی و نهمین جشنواره فیلم فجر/ سیمرغ به رضا عطاران و رویا افشار رسید/ «یدو» جوایز را درو کرد

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۵۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب مجید اکبرشاهی به عنوان «دبیر ستاد اربعین سیما»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی معاونت سیما، محسن برمهانی معاون سیما در حکمی مجید اکبرشاهی را به سمت «دبیر ستاد اربعین سیما» منصوب کرد.

در حکم معاون سیما خطاب به اکبرشاهی رییس مرکز سیمرغ آمده است: ضمن طراحی و برنامه‌ریزی در جهت اقدام هماهنگ سیما و طراحی پویش‌های رسانه‌ای، از هم اکنون نسبت به تشکیل تیم‌های لازم محتوایی و اجرایی اقدام نموده و جلسات هماهنگی با شبکه‌ها و بخش‌های ذی‌ربط و همچنین هماهنگی با دستگاه‌های رسمی و نهادهای جبهه فرهنگی انقلاب را در دستور کار قرار دهید.

اخذ سیاست‌ها، چارچوب‌های محتوایی، مدل عملیاتی، اولویت‌ها و راهبردها از مراکز طرح و برنامه و ارزیابی سیما، انجام طراحی ویژه‌برنامه‌های مختص این مناسبت، هماهنگی، ارایه خدمات اعزام و اسکان و تمهید تجهیزات و عوامل فنی و تولید در مسیر اربعین، نجف اشرف، کربلای معلی، سامرا و کاظمین و همچنین ایجاد یکپارچگی و اتحاد بصری در مجموعه آنتن سیما و نهایتا نیل به کنداکتور ویژه از دیگر مواردی است که در حکم معاون سیما به آن تاکید شده است.

در این حکم همچنین از زحمات صادق یزدانی دبیر پیشین ستاد اربعین سیما در طول این مسؤولیت قدردانی شده است.

کد خبر 6093349 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • تغییر ارکان خودرو، نصب برچسب و استفاده از چراغ زنون ممنوع است/ خودرو‌های آف‌رود تابع قوانین باشند
  • امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر باعث پیشرفت و تعالی جامعه می شود
  • مجید اکبرشاهی «دبیر ستاد اربعین» سیما شد
  • مجید اکبرشاهی «دبیر ستاد اربعین سیما» شد
  • انتصاب مجید اکبرشاهی به عنوان «دبیر ستاد اربعین سیما»
  • سفر غافلگیر کننده دبیر کل ناتو به اوکراین
  • «دبیر کارگروه سلامت مدارس» منصوب شد
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر جشنواره فیلم کوثر