Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، واکسن‌ کرونا با تحقیقات و پژوهش‌های دانشمندان کشورهای مختلف پس از یک سال تلاش بالاخره به ثمر نشست و نزدیک به ۲ ماه پیش نخستین واکسن‌ به مرحله آزمایش انسانی رسید.

هر روز اخبار جدیدی از واکسن‌های داخلی و خارجی کرونا منتشر می‌شود و مردم را با سوال‌های بسیاری درباره واکسن روبرو می‌کند؛ کدام واکسن‌ بهتر است؟ عوارض احتمالی آن‌ها چیست؟ آیا واکسن‌های داخلی می‌توانند مشابه نمونه‌های خارجی مصونیت ایجاد کنند؟ داشتن یا نداشتن تائیدیه از سوی سازمان بهداشت جهانی (WHO) چه اهمیتی دارد؟ 

کارشناسان معتقدند واکسن‌های کرونای تولیدشده در داخل کشور به دلیل دسترسی به جزئیات ساخت و عوارض احتمالی آن‌ها بدون تایید جهانی هم معتبر بوده و قابل استفاده در کشور هستند؛ اما واکسن‌های خارجی تنها در صورت داشتن تائیدیه از سازمان بهداشت جهانی می‌توانند در کشور مورد استفاده قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مهران نوری صنمی در گفت‌وگو با ایسکانیوز درباره تولید واکسن در شرایط عادی و اورژانسی اظهار کرد: تهیه واکسن در شرایط عادی روند مشخصی دارد و این روند به سه تا چهار سال زمان نیاز دارد اما در شرایط بحرانی مانند شیوع کرونا با مرگ‌ومیر بالا در جهان، زمان کافی وجود ندارد و تایید واکسن‌ها برای موارد اورژانسی و کاهش مرگ‌ومیر انجام می‌شوند.

در شرایط  شیوع کرونا با مرگ‌ومیر بالا در جهان، زمان کافی وجود ندارد و تایید واکسن‌ها اورژانسی انجام می‌شوند

استادیار دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران با بیان این که در موارد اورژانسی نمی‌توان عوارض طولانی مدت واکسن‌ها را بررسی کرد، گفت: به همین دلیل شرکت‌های بزرگ واکسن‌سازی در این شرایط می‌گویند در صورت بروز عوارض، مسئولیت با تزریق‌کننده واکسن است و شرکت مسئولیتی ندارد.

وی با اشاره به این که هر دارو یا واکسنی برای استفاده در ایران باید تاییدیه وزارت بهداشت را اخذ کند، افزود: تیم متخصص وزارت بهداشت، جزئیات واکسن را بررسی کرده و مدارک علمی آن را می‌سنجند و براساس شرایط و بضاعت کشور نوع واکسن را انتخاب می‌کند.

نوری با تصریح بر این که واکسن‌های کرونایی که تاکنون مطرح شده‌اند، بی‌تردید عوارض ماژور و عمده‌ای نداشته‌اند اما ممکن است عوارضی جزئی مانند التهاب محل تزریق و علائم گذرای دیگری داشته باشند، خاطرنشان کرد: مسئله اصلی عوارض طولانی مدت است که برای پیشگیری از آن باید واکسن به گروه کوچکی تزریق شود و آن افراد مدت طولانی مورد پیگیری باشند تا نهایتا بتوان گفت عوارض طولانی مدت دارد یا نه. به همین دلیل نمی‌توان برای واکسن‌های تازه تولید شده تایید 100 درصد داد.

تایید واکسن اصول بین‌المللی دارد

استادیار دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران با بیان این که واکسن و دارو چیزی نیست که یک کشور بتواند خودش به صورت محلی آن را تایید کند، گفت: هر چیزی اصول استاندارد مربوط به خودش را دارد و در مورد صادرات آن، اصول سختگیرانه‌تر می‌شود. واکسن هم از این قاعده مستثنی نیست و کشورهای صادرکننده و پذیرنده به راحتی این کار را انجام نمی‌دهند.

وی واکسن‌های تولید شده در ایران را به دلیل نظارت استادان و مراکز معتبر داخلی، معتبر دانست و تصریح کرد: به همین دلیل اگر واکسن ایرانی از سوی وزارت بهداشت تایید شود، قابل استفاده است چرا که به همه اطلاعات جزئی آن دسترسی وجود دارد و عوارض احتمالی آن هم شناخته شده است. اما وقتی قرار است واکسنی از خارج به کشور وارد شود این اطلاعات جزئی در دسترس نیست و مشخص نیست که این واکسن در چه رده سنی و به چه کسانی تزریق شده است و چه عوارض احتمالی دارد. فقط نتیجه نهایی در مورد میزان اثربخشی و اطلاعات کلی واکسن وجود دارد.

نوری با تاکید بر این که واکسن‌های خارجی به دلیل در دسترس نبودن جزئیات، نیاز به تائیدیه جهانی دارند، گفت: سازمان جهانی بهداشت برای تایید، اطلاعات جزئی واکسن‌ها را از کشور تولیدکننده گرفته و بررسی می‌کند.

سازمان جهانی بهداشت برای تایید، اطلاعات جزئی واکسن‌ها را از کشور تولیدکننده گرفته و بررسی می‌کند.

به همین دلیل لزومی ندارد کشورهای واردکننده واکسن این اطلاعات جزئی را داشته باشند و تایید سازمان بهداشت جهانی کفایت می‌کند.

وزارت بهداشت در ایران ملاک و مبنای تایید دارو و واکسن است

استادیار دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران در پایان با بیان این که وزارت بهداشت در ایران ملاک و مبنای تایید دارو و واکسن است، اظهار کرد: برای مثال وزارت بهداشت برای هر بیماری یک سبد دارویی معرفی می‌کند و پزشک بر این اساس می‌تواند تصمیم‌گیری کند از کدام داروها استفاده کند و اگر خارج از آن سبد دارویی استفاده شود باید دلیل و توجیه داشته باشد که به چه دلیل استفاده شده و اگر عارضه‌ای اتفاق افتاد، پاسخگو باشد.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1089364 برچسب‌ها کرونا ویروس واکسن کرونا واکسن ایرانی کرونا تست انسانی واکسن کرونا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کرونا ویروس واکسن کرونا واکسن ایرانی کرونا تست انسانی واکسن کرونا عوارض احتمالی اطلاعات جزئی وزارت بهداشت همین دلیل واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۵۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!

به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در واکنش به مسمومیت الکلی جمعی از پزشکان در شیراز گفت: ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، به آن عمل هم بکنند. وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است.

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است. بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را  می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این‌‌که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • اعتراف آسترازنکا به عوارض مرگبار واکسن/ رشوه، دروغ و پنهان‌کردن حقیقت برای تجارت با سلامتی انسان‌ها