Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@00:18:31 GMT

چرا بلایی به نام کرونا نازل شد؟

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۱۷۹۹۱

چرا بلایی به نام کرونا نازل شد؟

داوری اردکانی در کتاب تازه خود به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد که بلای کرونا از کجا و چرا نازل شد؟ چه تأثیری بر نظم جهان گذاشت و نقش فرهنگ‌ در این کارزار چیست؟ - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «کرونا بلایی طبیعی یا تاریخی» به قلم رضا داوری اردکانی، پژوهشگر و صاحب‌نظر در حوزه فلسفه، توسط انتشارات کتاب برتر روانه بازار نشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کتاب حاضر در واقع دربردارنده چند یادداشت کوتاه از این پژوهشگر و چند سخنرانی او درباره ویروس کرونا است که عموماً در پاسخ به این پرسش مطرح شده که کرونا به عنوان یک بلا از کجا و چرا نازل شده است؟ 

در بخش‌هایی از این کتاب می‌خوانیم: این بلیه در ابتدا چندان بزرگ نمی‌نمود و گمان می‌شد که دو سه ماه می‌ماند و زحمت کم می‌کند. وقتی دیدیم می‌خواهد ماندگار شود و حتی قصد از پادرآوردن و از کار انداختن نظام درمان دارد، طبیعی بود که نگرانی بیشتر شود. حتی این اندیشه پیش آید که قدرت روح دینی و فرهنگی ملی در مواجهه و مقابله با بیماری چه می‌تواند بکند. در باب همه‌گیری کرونا نظرهای بسیار اظهار شد. من هم براساس اندیشه تاریخی خود نوشتم و گفتم که کووید-19 بیماری این عصر است و با همه‌گیری‌های سابق تفاوت دارد و مهمترین تفاوتش اینکه خیلی زود جهانگیر شده و علاوه بر سازمان‌های درمانی که به مقابله با آن برخاسته‌اند، نویسندگان و صاحب‌نظران نیز وارد ماجرا شده و از چند و چون آن گفته‌اند.

در این یادداشت‌ها نیز به ارتباط کرونا با تکنولوژی زمان و اثر شیوعش در انضباطی شدن بیشتر جامعه‌ها و اعتقاد و اعتمادشان به علم و به خصوص به علم پزشکی و به وضع کنونی فرهنگ و تلقی فرهنگ از بیماری اشاره کرده‌ام. به نظر من این همه‌گیری نسبتی خاص با وضع تاریخی جهان دارد.

پیش از این همه‌گیری‌ها کمتر با سیاست و فرهنگ و تاریخ تلاقی داشته‌اند. کووید-19 می‌تواند نه فقط حکومت‌ها را دچار مشکلات بزرگ کند، بلکه به نظر می‌رسد که نظام جهان را به معارضه طلبیده است. آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی که در ابتدا آن را سهل انگاشتند، اکنون متوجه شده‌اند که اگر از عهده رفعش برنیایند نظام کشورشان به خطر می‌افتد. اکنون سیاست در درگیری با کووید-19 اندگی دچار زحمت شده است و شاید بیشتر نیز به زحمت بیفتد. ...

داوری اردکانی در ادامه، به نقش فرهنگ در مقابله با کرونا و مدیریت بحران اشاره می‌کند. او از تجربه موفق برخی از کشورها مانند ژاپن در این مواجهه یاد می‌کند و این پرسش را مطرح می‌کند که فرهنگ کشورهایی مانند کره جنوبی و ژاپن چه تأثیری بر این کارزار گذاشته است؟ آیا موفقیت آنها در مدیریت این زمان را باید پای فرهنگ این کشورها نوشت؟

کرونا عادت‌های کتابخوانی ایرانی‌ها را تغییر دادنشر ایران در کارزار با کرونا؛ از ناشران بهره‌مند تا حیات نیمه‌نباتی/ فروش آنلاین ختم غائله است؟

این کتاب در 80 صفحه و به قیمت 34 هزار تومان در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است. 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب ویروس کرونا کتاب ویروس کرونا همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۷۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین زاده ظهر سه شنبه در مراسم رونمایی کتاب «مشهد در روزگار انقلاب» که در شرکت برق منطقه‌ای خراسان برگزار شد، اظهار کرد: کتاب «مشهد در روزگار انقلاب» روایت حماسه مردم مشهد در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با اشاره به اینکه حماسه‌های انقلاب در کشور بسیار است که با چند کتاب نمی‌توان بیان کرد، افزود: یک فریم عکس ماجرا و داستانی دارد و در کنار مستندها و کتاب‌ها عکس‌ها نیز روایتگری می‌کنند.

وی به جایگاه عکاسی در ثبت خاطرات اشاره کرد و گفت: عکاسی در بحران سختی‌های کار خود را دارد؛ برخی شغل‌ها با اتفاقات نا به هنگام روبرو نیستند؛ اما عکاسی در جنگ دشوار است.

حسین زاده ابراز کرد: عکس بسیاری از دوران انقلاب نداریم، اما همین تعداد که به یادگار مانده است سندی بر حقانیت ملت ایران است. ثبت واقعه تاریخی مجاهدت عظیم می‌طلبد و بسیاری عکاسان در این مسیر رنج‌های بسیار متحمل و جانباز شدند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با خاطر نشان کردن اینکه روایت پیشرفت در امتداد روایت حماسه در جریان است، افزود: بعد انقلاب، شاهد موفقیت‌هایی ایران در رشته‌های علمی، پزشکی و نظامی هستیم که در دوره سخت‌ترین تحریم‌ها حاصل شده است.

وی با بیان اینکه کشور در دل تحریم نیاز به روایت دارد، افزود: این نشست در راستای تجلیل از تلاش‌های اوحدی و راویان حماسه کشور برگزار شده است و امثال اوحدی ها با عکس، مستند و تاریخ نگاری پیشرفت‌ها را روایت می‌کنند. جوانانی که در دوره فرهنگ و هنر تلاش می‌کنند باید از بزرگان این عرصه الگو بگیرند و فرایندهای آنان را تکمیل کنند.

حسین زاده اظهار کرد: اوحدی را نباید منحصر به انقلاب کنیم؛ چرا که برای شهر مشهد بسیار زحمت کشید. او رویداد ورزشی بسیاری را ثبت کرد و در عکاسی جشن و آئین‌های مذهبی شرکت می‌کرد و دلبستگی به اهل بیت (ع) پای او را به مراسم باز می‌کرد.

کد خبر 6099610

دیگر خبرها

  • مقدمات ملی شدن صنعت نشر فراهم است
  • مقدمات ملی شدن صنعت نشر فراهم شده است
  • خبر خوب یک وزیر برای کارمندان دولت
  • همراهی رادیو فرهنگ با نمایشگاه کتاب تهران
  • اسماعیلی: نمایشگاه کتاب محل وفاق و گردشگری فرهنگی است
  • همراهی متروی تهران با نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • مبارزترین فرهنگ ادبی بین‌المللی فرهنگ فلسطینی است
  • موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است
  • تراشه‌های مغزی به‌زودی از رده خارج می‌شوند/ چه بلایی بر سر بیماران می‌آید؟
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است