Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-01@17:17:58 GMT

وضعیت شهرها از نظر حقوق شهروندی قابل قبول نیست

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۲۱۱۸۲

وضعیت شهرها از نظر حقوق شهروندی قابل قبول نیست

تین نیوز

رئیس نخستین همایش اخلاق و فرهنگ شهرنشینی گفت: شهرهای ایران از نظر قانونمندی و نظم، رعایت قواعد اخلاقی و رفتار شهرنشینی، خشونت و پرخاشگری، رفاه و امنیت، هوا و فضای سالم، حفظ محیط زیست، مسئولیت متقابل افراد جامعه، رعایت حقوق شهروندی، و مشارکت شهروندان در اداره بهتر شهر قابل قبول نیست.

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی نخستین همایش اخلاق و فرهنگی شهر نشینی، این مطلب را مصطفی معین در پاسخ به این سوال که چه شد که به فکر برگزاری همایش اخلاق و فرهنگ شهرنشینی افتادید و چه ضرورت و اولویتی در برگزاری این همایش وجود دارد، عنوان و اظهار داشت: طبق سیاست های پیش بینی شده در برنامه راهبردی انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری، علاوه بر جلسات سخنرانی و میزگرد ماهانه انجمن، هر چهارسال یکبار همایشی علمی در سطح بین المللی و هر دوسال یکبار همایش علمی در سطح ملی خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه برگزاری «نخستین همایش ملی اخلاق و فرهنگ شهرنشینی» در همین فرآیند برنامه ریزی شده است، گفت: امروزه با افزایش مهاجرت روستائیان به شهرهای بزرگ و کلانشهرها و گسترش سریع و بی رویه شهرنشینی، با کهکشانی از مسائل و مشکلات فرهنگی، اخلاقی، ناهنجاری، حاشیه نشینی، فقر و بیکاری، جرائم، خشونت، معضل ترافیک و آلودگی هوا، تخریب محیط زیست و سایر آسیب های اجتماعی مواجه هستیم.

رئیس نخستین همایش اخلاق و فرهنگ شهرنشینی ادامه داد: اکنون برای ریشه یابی علمی این آسیب ها، تبادل نظر و ارائه راه حل برای بهبود شرایط و کیفیت زندگی شهرنشینان، این همایش با شعار محوری «اخلاق برای شهروندان، فرهنگ برای زندگی» برگزار می شود که دبیری علمی همایش را میرطاهر موسوی که از جامعه شناسان شاخص و فرهیخته کشور ا ست بر عهده دارد و دبیری اجرایی آن را خانم دکتر معارف وند پذیرفته است که با سختکوشی ایشان و همکاری مسئولان دفتر انجمن ایرانی اخلاق امید می رود، همایش به همه اهداف خود به نحو مطلوب نائل شود.

معین اضافه کرد: طبق زمانبندی تعیین شده قرار بود این همایش در سال گذشته و سپس خرداد امسال برگزار شود که به خاطر اوج گیری شیوع کرونا باز هم به تعویق افتاد، در عین حال به جز چند سخنرانی در مراسم افتتاحیه و اختتامیه بقیه سخنرانی ها که از قبل ضبط شده است به صورت مجازی ارائه خواهد شد. علاوه بر مفاهیم و نظریه ها، سخنران هایی از اصناف، گروه های اجتماعی و حرف مختلف، دیدگاه ها و تجارب خود را به صورت واقعی و ملموس در زمینه مسائل و مشکلات فرهنگی و اخلاق حرفه ای حوزه کاری خود بیان خواهند کرد و پیشنهاد های اجرائی می دهند.   

وی در پاسخ به این سوال که وضعیت کنونی اخلاق و فرهنگ شهرنشینی در کشور چه اندازه با شرایط مطلوب و ایده ال فاصله دارد، گفت: بی تردید وضعیت شهرهای ایران از نظر قانونمندی و نظم و مقررات، رعایت قواعد اخلاقی و آداب رفتار شهرنشینی، خشونت و پرخاشگری، رفاه و امنیت، هوا و فضای سالم، حفظ محیط زیست، مسئولیت متقابل افراد جامعه، رعایت حقوق شهروندی، و مشارکت شهروندان در اداره بهتر شهر در وضعیت قابل قبولی نیستند.

معین افزود: انتظار آرمان شهر یا مدینه فاضله افلاطونی و فارابی را نداریم، اما کیفیت و شرایط شهرنشینی جامعه ایران نه تنها با کشورهای توسعه یافته قابل قیاس نیست بلکه آن را حتی با بسیاری از جوامع  شهری در کشورهای اسلامی هم نمی توانیم مقایسه کنیم. در واقع کلانشهرهای ایران روستاشهرهایی هستند که بی رویه گسترش یافته، با آداب و فرهنگ شهرنشینی بیگانه اند و نیز فاقد ویژگی های رفتاری مثبت روستانشینان هستند.

رئیس نخستین همایش اخلاق و فرهنگ شهرنشینی در پاسخ به این سوال که چه نسبتی میان آنومی پایدار شده در کشور با کدها و بایسته های اخلاقی در جامعه می توان برقرار کرد و آیا میان این دو رابطه ای مستقیم برقرار است یا این نسبت را باید به گونه ای دیگر تبیین کرد، اظهار داشت: شرایط دوره گذار جامعه ایرانی همراه با فقر و تنگناهای معیشتی ناشی از تحریم اقتصادی، احساس نابرابری به علت ناکارآمدی مدیریت اجرائی و فساد اداری و پیامدهای بلند مدت جنگ تحمیلی به شکل مسائل و مشکلات روانی و اجتماعی، فرد گرایی و منفعت طلبی، قانون شکنی و آنومی پایداری که به افول ارزش های اخلاقی منجر شده است نشان می دهد. از نظر من با اصلاح ساختار مدیریت کشور و رفع فساد و مشکلات اقتصادی و کاهش احساس نابرابری و تبعیض، شاهد نظم و ثبات و سامان بهتری در وضعیت اجتماعی و اخلاقی جامعه خواهیم بود. در عین حال آموزش های عمومی و ترویج آداب شهرنشینی و اخلاقیات شهروندی هم در جای خود ضروری است.  

معین در پاسخ به این سوال که نهادینه کردن مولفه های اخلاقی در جامعه حرکتی بطئی و تدریجی است؛ برگزاری رویدادهایی نظیر این همایش تا چه حد می تواند جامعه ایرانی و زیست انسان ایرانی را اخلاقی تر کند، افزود: مهمترین هدف و راهبرد در این گونه همایش ها، ارائه نتایج مطالعات انجام گرفته، بحث و تبادل نظر علمی و انجام آسیب شناسی درباره آفت های اخلاقی جامعه و به دست آوردن علل ریشه ای و زمینه ای آنهاست تا بر پایه نتایج آن مراجع مربوط بتوانند سیاستگذاری های فرهنگی و اجتماعی اثربخشی را تدوین کنند و به اجرا در آورند. تداوم برگزاری دوره ای این همایش می تواند به تدریج یک گفتمان اخلاقی را ایجاد کند که محرکی برای مسئولان، نخبگان و عموم شهروندان در جهت ارتقای اخلاق و فرهنگ شهرنشینی باشد.

وی توضیح داد: مخاطبان همایش هم دولتمردان، هم نخبگان و قشر فرهیخته و هم مردم هستند و اشتراک مساعی همگی برای تحقق اهداف مورد نظر ضروری و حتمی است. امیدوارم که برگزاری این همایش بازتاب مثبتی را در میان دانشگاهیان، صاحبنظران مسائل اجتماعی و فرهنگی، مسئولان سیاسی و اجرایی، مراجع سیاستگذاری فرهنگی کشور و نیز جامعه داشته باشد و بتوانیم از بازخوردهای آن در ادامه راه بهره گیری کنیم.

رئیس نخستین همایش اخلاق و فرهنگ شهرنشینی در پاسخ به این سوال که چه گروه‌ها و نهادهایی برای برگزاری همایش با شما همکاری کردند، گفت: انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری این همایش ملی را با همکاری و پشتیبانی علمی ارزشمند انجمن جامعه­ شناسی ایران، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علوم بهزیستی، معاونت اجتماعی شهرداری تهران، انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، انجمن جمعیت شناسی ایران، موسسه رحمان و برخی از دیگر نهادهای علمی، پژوهشی، دولتی و غیردولتی در مراحل مختلف برنامه ریزی کرده که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (در تاریخ ۲۹ و ۳۰ بهمن) برگزار می شود.   

وی در پاسخ به این سوال که انجمن اخلاق در علوم و فناوری از بدو تاسیس، توجه به اخلاق را موضوعی محوری قرار داده است؛ فکر می کنید این انجمن تا چه اندازه توانسته به رسالت و اهداف خود در این زمینه جامه عمل بپوشاند، اظهار داشت: در اواخر سال ۱۳۸۳ که با مجوز وازرت علوم، این انجمن فعالیت خود را آغاز کرد، موضوع اخلاق بسیار غریب تر از این زمان بود و حضور موثری در رسانه ها و به عنوان منشور یا آئین اخلاق حرفه ای در نهادهای دانشگاهی و دستگاههای اجرایی و در گفتار بزرگان نداشت.

معین اضافه کرد: انجمن اخلاق در علوم رفتاری با برگزاری جلسات منظم سخنرانی، میزگرد ماهانه در مسائل و موضوعات مبتلابه اخلاقی و اجتماعی، تشکیل کنفرانس های ادواری سالانه (مجمع عمومی)، دوسالانه(ملی) و هر چهار سال یکبار(بین المللی)، کارگاههای آموزشی و ترویجی، انتشار فصلنامه های علمی - پژوهشی اخلاق در علوم و فناوری به زبان فارسی و اخیرا به زبان انگلیسی و نظایر آن تلاش کرده است که مسئولان کشور و مراجع سیاستگذاری فرهنگی و اجتماعی، انجمن های علمی و نهادهای مدنی، دانشگاهیان و نخبگان علمی و سیاسی و مدیریتی را به اهمیت تاثیر اخلاق در رشد جامعه و توسعه و پیشرفت کشور متذکر شود.

وی گفت: امیدوارم که در آینده ای نه چندان دور یک نهضت و گفتمان اخلاقی در جامعه ای که دچار اغتشاش فکری و فقر اخلاقی و فرهنگی شده است و در کشور سیاست زده ما به وجود آید و بتوانیم پیروان خوبی برای پیامبرمان که اسوه زندگی اخلاقی ما و همه بشریت است، باشیم.

 

 

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: همایش اخلاق و فرهنگ شهرنشینی اخلاق در علوم و فناوری پاسخ به این سوال انجمن ایرانی جامعه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۱۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غزه امروز دایره المعارف پرآوازه بی‌اخلاقی‌های غرب است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام‌والمسلمین زارعان رییس موسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی در جمع اصحاب رسانه، ضمن تبریک روز معلم، بحث تربیت را از مهم‌ترین رسالت‌های این موسسه برشمرد و در تبیین فلسفه تشکیل موسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی، اظهار داشت: معارف دینی و آموزه‌های الهی در سه بخش اعتقادات، اخلاقیات و احکام و شریعت خلاصه و تقسیم می‌شود.

وی با بیان اینکه در جوامع اسلامی بخش احکام، رفتارها، شریعت و مناسک تا حدود زیادی موردتوجه قرار می‌گیرد، یادآور شد: متأسفانه بخش مهمی که کمتر بدان توجه می‌شود، بخش باورها و اعتقاداتی است که فلسفه دین متکفل آن است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین زارعان بخش اعتقادات و باورها، را عرصه پاسخ به شبهات فلسفی و اعتقادی برشمرد و اظهار داشت: در حوزه اعتقادات و باورها عرصه فراگیر مباحث اخلاقی که مرزهای دینی را در می‌نوردد، جایگاه بخشی نشده، کمتر موردتوجه قرار گرفته است.

رییس موسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی ضمن اشاره به فقدان مهندسی‌های علمی برای تجلی اخلاق اسلامی در جامعه، خاطرنشان کرد: در سطح جامعه اسلامی بیش از آنچه که در مقام نظر و سطح دانش دچار مشکل باشیم، در مقام رفتار و سبک زندگی دچار چالش هستیم.

وی تصریح کرد: آنچه امروز در جامعه انسانی شاهد آن هستیم، به ویژه در قضیه فلسطین و غزه که بیت الغزل مباحث و مسئله نخست جهان اسلام است، بیش از آنکه معارضه نظامی و سیاسی باشد، شاهد بداخلاقی در جوامع انسانی هستیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین زارعان افزود: امروز در جبهه اسلامی مقابله با رژیم صهیونیستی، شاهد بزرگ‌ترین شاخص‌های اخلاقی هستیم که در غزوات نبوی نیز روی می‌داد؛ در مقابل رژیم صهیونیستی بدترین بد اخلاقی‌ها را رقم می‌زند.

رییس موسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی با بیان اینکه در قضیه غزه هر آنچه از بی‌اخلاقی، بداخلاقی و زیر پا گذاشتن معیارهای اخلاقی به ذهن بیاید، اتفاق می‌افتد، یادآور شد: امروز شاهد قتل‌عام فجیع زنان و کودکان هستیم و دایره المعارف پرآوازه بی‌اخلاقی‌های غربی در غزه روی می‌دهد.

وی به مشکلات سبک زندگی جوامع اسلامی و انسانی اشاره و ضعف‌های اخلاقی سطوح مختلف اجتماعی را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: تمام بی‌ملاحظه گی‌ها و عدم رعایت حقوق یکدیگر بیش از رضایتمندی، اضطراب‌های فراوانی را در زندگی ایجاد می‌کند؛ در جامعه نیازمند ارتقای تحقق دانشی اخلاق و توجه عملیاتی به این مهم هستیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین زارعان ضمن اشاره به ظرفیت‌های پویای مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی تصریح کرد: موسسه اخلاق با تکیه بر توان دانشی حوزه‌های علمیه و تقویت ارتباطات دانشگاهی، موفق شده رشته‌های مرتبط با اخلاق اسلامی را ناظر به نیازهای حوزه‌های دانشی مختلف راه‌اندازی نماید. این موسسه در زمینه اخلاقی، تربیتی و مشاوره با مجوز وزارت علوم فعالیت‌های گسترده‌ای را رقم زده است.

وی با بیان اینکه موسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی هم‌زمان با بحث دانشگاهی فعالیت آموزشی را در قالب مرکز تخصصی حوزوی تعلیم‌وتربیت اسلامی دنبال می‌کند، خاطرنشان کرد: پژوهشکده تهذیب، انتشارات اخلاق اسلامی، مرکز مشاوره و خدمات روان‌شناختی آلاء و نیز مرکز رسانه‌ای مرآ با محوریت اخلاق و تربیت از مهم‌ترین رویکردهای مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی است.

رییس موسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی یادآور شد: در کنار پرورش نیرو و تربیت نیروهایی که مسلط به دانش اخلاق و تربیت هستند، متعهد هستیم تا امتداد اجتماعی بازدهی کارها و اقدامات صورت‌گرفته را در حوزه‌های اشتغال آفرینی اخلاقی و ارتقای بازدهی‌های معرفتی عرصه‌های نظری و دانشی اخلاق اسلامی دنبال نماییم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین زارعان گزارشی از پذیرش بالغ بر ۴۰۰ نفر از طلاب سطح ۲ حوزه ارائه و با بیان اینکه تا کنون ۲۰۰ نفر از این عزیزان پایان‌نامه‌های خود را دفاع کردند، ابراز کرد: شکل‌گیری فعالیت راهبردی میثاق مشترک واحدهای این مؤسسه است که با تمرکز بر کیفی بخشی فعالیت‌ها، این مهم را مبتنی بر نگاه حوزوی - دانشگاهی و علمی - عملی به حوزه اخلاق پیگیری می‌کند.

وی سیاست حکمت بنیانی را از دیگر اهداف این مؤسسه برشمرد و با بیان اینکه زمینه‌های حکمی کار و کیفیت‌گرایی علمی همواره ملاک قرار گرفته شده است، تصریح کرد: تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در رأس تمام مباحث مؤسسه آموزش عالی اخلاق قرار دارد. بخش اخلاق و معنویت بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی محوری‌ترین فعالیت این مؤسسه برای تقویت همراهی حوزه و دانشگاه در عرصه اخلاق اسلامی است.

رییس موسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی یادآور شد: این موسسه در ترسیم اهداف و شکل‌دهی رسالت‌ها، مرهون تلاش‌های علامه مصباح یزدی است که در خصوص تحول علوم‌انسانی در حوزه‌های علمیه و بحث اسلامی‌سازی علوم‌انسانی کارهای ژرفی را رقم زده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین زارعان در بخش پایانی سخنان خود گزارشی از پذیرش طلاب سطح ۲ در رشته‌های اخلاق اسلامی، مشاوره و روان‌شناسی اسلامی، اخلاق کاربردی و… ارائه کرد و گفت: طراحی دوره‌های کوتاه‌مدت در عرصه‌های مختلف دانش اخلاق اسلامی از دیگر رویکردهای موسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی است.

وی خاطرنشان کرد: تربیت اسلامی، اخلاق اسلامی، مشاوره اسلامی، برنامه‌ریزی آموزشی، مدیریت آموزشی و نیز نیازهایی که در بخشی از فعالیت‌های حوزه و آموزش‌وپرورش اعم از برپایی دوره‌های تربیت مربی کودک و نوجوان و مباحث مربوط به روان‌شناسی و فعالیت‌های ترکیبی دنبال می‌شود، از دیگر رویکردهای این مجموعه است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین زارعان گزارشی از آزمون‌پذیرش موسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی در خردادماه امسال ارائه و بر اهمیت جهت‌دهی تحصیلی طلاب تأکید و اظهار کرد: پیگیری و ارائه تحصیلات تخصصی در رشته‌هایی که بازدهی اجتماعی آن ناظر به رسالت دینی حوزه‌های علمیه در بسترهای مختلف اخلاقی است، از جمله رسالت‌های مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی است.

کد خبر 6093174

دیگر خبرها

  • حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر آیینی مدنظر باشد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وضعیت هوای تهران در دوازدهمین روز اردیبهشت
  • آزمون‌ پذیرش مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی در خردادماه
  • ارتقا دانشی و عملیاتی در حوزه اخلاق نیاز جامعه امروز است
  • غزه امروز دایره المعارف پرآوازه بی‌اخلاقی‌های غرب است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وضعیت کیفیت هوای پایتخت امروز سه شنبه
  • کیفیت قابل‌قبول هوای تهران در یازدهمین روز اردیبهشت ۱۴۰۳
  • معلمان سکانداران تربیت علمی و اخلاقی جامعه‌اند