Web Analytics Made Easy - Statcounter

«فریدون مجلسی» کارشناس مسائل آمریکا در تشریح سناریوی جدی جمهوری‌خواهان برای استفاده از اهرم چین علیه دولت بایدن در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: از روزی که دولت جو بایدن در کاخ سفید مستقر شد و مجلس سنا هم با اکثریت به دست دموکرات‌ها افتاد، شاهد آن بودیم که جمهوری‌خواهان از همان هفته اول اقدام به تقابل با دموکرات‌ها کردند و وارد یک مبارزه تمام‌قد با حزب مخالف خود شدند و تا به همین امروز هم این روند ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس جمهوری‌خواهان در جدیدترین اقدام خود به دنبال آن هستند تا با استفاده از اهرم چین بتوانند دولت بایدن را مورد هدف قرار دهند یا حداقل فضا را علیه دموکرات‌ها مدیریت کنند. اخیراً محافظه‌کاران مدعی شدند که دولت جدید آ‌مریکا نتوانسته و نمی‌خواهد مقابل تهدیدهای سیاسی، اقتصادی و نظامی چین بایستد. جمهوری‌خواهان دقیقاً به دنبال آن هستند تا بتوانند افکار عمومی را در شرایط فعلی که کرونا در تمام دنیا تبعات زیادی داشته است، به ضرر و علیه دموکرات‌ها مهندسی کنند.

 وی ادامه داد: از این‌رو این طیف پس از پیروزی ترامپ در استیضاح دوم به دنبال آن هستند تا بحث چین‌زدایی را از طریق دیگر دنبال کنند. در این میان باید متوجه باشیم که جمهوری‌خواهان اساساً ثروتمندان سنتی ایالات متحده به حساب می‌آیند و حالا با به روز شدن تکنولوژی،ثروتمندان جدید هم به اردوگاه این حزب اضافه شدند. آنها همیشه متکی به گروه‌های دستِ بالای سفیدپوست بودند و البته که توده‌های عوام را برای محقق کردن اهداف خود تحریک کردند. همچنین جمهوری‌خواهان مورد حمایت کشاورزان و کلیسا هستند اما در مقابل دموکرات‌ها از روشنفکران، مغزهای متفکر، اتاق‌های فکر و جامعه مدنی برای پیشبرد اهداف خود استفاده کردند که این روند تا به امروز ادامه دارد. هر دو حزب در دوران جنگ سرد باهم علیه کمونیسم کار کردند و حالا بایدن معتقد است که بر خلاف راهبرد ترامپ باید چین را جایگزین روسیه کرد.

این دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: دموکرات‌های کاخ سفید به دنبال آن هستند که از بازار چین سهم مورد نظر خود را کسب کنند و این موضوع را به خوبی می‌دانند که دوران تک‌قطبی در جهان به سر آمده و قدرت‌های نوظهور در حال برخاستن هستند. بر این اساس ما می‌بینیم جمهوری‌خواهان که سیاست تقابل صد در صدی ترامپ با چین را ستایش می‌کردند، حالا علیه بایدن و دموکرات‌ها دست به کار شده‌اند. آنها می‌خواهند از اهرم چین به نفع حزب خود استفاده کنند تا بتوانند در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا، قوه مقننه این کشور را به دست بگیرند و پس از آن خیز بلند خود را برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ بردارند. علنی شدن این سناریو آن هم تنها ۴۸ ساعت پس از تبرئه شدن ترامپ در سنای آمریکا به خوبی نشان می‌دهد که جمهوری‌خواهان به این سادگی حاضر نیستند از صحنه سیاسی و اقتصادی ایالات متحده کنار بروند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بسیاری معتقدند دموکرات‌ها در این استیضاح متحمل شکست شدند اما به نظرم اینگونه نیست؛ چراکه این جریان توانست در مجلسی که با آنها هماهنگ نبود، ۵۷ رای علیه ترامپ کسب کند. بر این اساس معتقدم دستور کار جدید هم‌تیمی‌های ترامپ بدان معنی است که محافظه‌کاران می‌خواهند آتش تقابل‌ها را مجدداً تند کنند و دموکرات‌ها را در انتخابات میان‌دوره‌ای و سپس ریاست جمهوری هدف قرار دهند. آنها همان سناریوی چین‌ستیزی ترامپ را دنبال می‌کنند و در کل باید گفت که بایدن روزهای آرامی در سیاست خارجی، سیاست داخلی و به خصوص مساله چین نخواهد داشت. لذا تقابل‌های هر دو حزب در چهار سال آینده نه تنها فروکش نخواهد کرد، بلکه وارد ابعاد جدید و نفس‌گیر خواهد شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: چین جو بایدن دونالد ترامپ حزب جمهوریخواه آمریکا حزب دموکرات آمریکا دنبال آن هستند جمهوری خواهان دموکرات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۵۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران

آمریکا و مکزیک در نظر دارند تا درباره مهاجران غیرقانونی در مرزهای مشترک خود سخت گیری بیشتری اعمال کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روسای جمهور کشورهای آمریکا و مکزیک اعلام کردند در نظر دارند تا درباره مهاجران غیرقانونی در مرزهای مشترک خود سخت گیری بیشتری اعمال کنند.

بر این اساس، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با آندرس مانوئل لوپز رئیس جمهور مکزیک متعهد به مقابله با عبور مهاجران غیرقانونی از این مرزها شدند که در سال های اخیر به رکورد بی سابقه ای رسیده است.

آنها تصریح کردند دولت های دو کشور به زودی گام هایی را برای کاهش عبور مهاجران غیرقانونی از مرزهای مشترک بر می دارند در حالی که به مشکلات اقتصادی و امنیتی پرداختند که باعث مهاجرت افراد می شود.

رهبران دو کشور در بیانیه ای مشترک افزودند: رهبران دو کشور در مدت زمان کوتاهی، به مسئولان امنیت ملی خود دستور دادند تا بلافاصله برای اجرای اقدامات ملموس، به منظور کاهش چشمگیر عبور مهاجران غیرقانونی از مرزها در عین رعایت حقوق بشر، با یکدیگر همکاری کنند.

در همین حال، جو بایدن که برای بار دوم نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری شده، در ماه های اخیر دیدگاه خود نسبت به امنیت مرزها را سختگیرانه تر کرده در حالی که موضوع مهاجران غیرقانونی تبدیل به یکی از اصلی ترین نگرانی های رای دهندگان آمریکایی شده است.

همچنین جمهوری خواهان از جمله دونالد ترامپ نامزد منتخب حزب برای انتخابات 5 نوامبر، منتقد اصلی بایدن، از وی به دلیل برگرداندن بسیاری از محدودیت ها و سیاست های مرزی دوران ترامپ و شکست در مقابله با عبور فزاینده مهاجران غیرقانونی انتقاد کرده اند.

این در حالی است که حدود یک ماه پیش یک دادگاه تجدیدنظر در آمریکا قانون مرزی ایالت تگزاس مبنی بر دستگیری و بازجویی افراد مظنون به عبور غیرقانونی از مرز مکزیک با آمریکا را به حالت تعلیق درآورد.

این قانون که به طور رسمی قانون S.B.4 نامیده می شود، نقطه عطفی در درگیری مرزی بین مقامات تگزاس و دولت بایدن در مورد موضوع مهاجرت و امنیت مرزی است و پیروزی بزرگی برای دولت بایدن محسوب می شود. همچنین براساس این قانون ورود یا ورود دوباره غیرقانونی به تگزاس از یک کشور خارجی، جرم تلقی می شود، و قضات ایالتی این قدرت را پیدا می کنند تا مهاجران غیرقانونی را ملزم به خروج از خاک آمریکا کرده و کسانی را که از خروج از کشور خودداری کنند، به تحمل تا 20 سال زندان محکوم می شوند.

این در حالی است که موضوع مهاجرت و امنیت مرزها در مرز مکزیک با آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 5 نوامبر تبدیل به موضوعی چالش برانگیز در بین جمهوری خواهان شده است. دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان وعده اخراج مهاجران غیرقانونی و بستن مرزهای کشور به روی این دسته از مهاجران در صورت رسیدن به سمت ریاست جمهوری را داده است.

در همین حال چندی پیش مشخص شد، تنش‌ها بین «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا و «گرگ آبوت»، فرماندار ایالت تگزاس همچنان ادامه دارد و آبوت گفت حضور نیروهای گارد مرزی را در مرزهای جنوبی آمریکا تقویت خواهد کرد تا از این ایالت در برابر «هجوم مهاجران» محافظت کند.

چندی قبل قضات دادگاه عالی آمریکا به ماموران گشت مرزی کشور به طور موقت اجازه دادند تا سیم های خاردار در مرز با مکزیک را که برای جلوگیری از عبور مهاجران غیرقانونی کشیده شده، بردارند.

این در حالی است که شکایتی از سوی «کن پکستون» دادستان‌کل جمهوری‌خواه تگزاس به این دادگاه ارسال شده که در آن دادستان دولت را متهم به تخریب غیرقانونی اموال ایالتی کرده است.

اما دولت بایدن طی دادخواستی در دوم ژانویه سال جاری، اعلام کرد هیچ مدرکی دال بر اینکه این سیم ها مانع عبور مهاجران غیرقانونی به خاک آمریکا شده باشد، وجود ندارد و مهاجران غیرقانونی همچنان می توانند از این مسیر وارد کشور شوند.

علاوه بر این دولت در 12 ژانویه نیز در دادخواستی اعلام کرد مقامات ایالت تگزاس موانع جدیدی را در سراسر مرز با مکزیک نصب کرده اند که مانع از انجام وظیفه ماموران گشت مرزی برای ارزیابی و پاسخ دادن به موارد اضطراری می شود.

سیم‌های خاردار مرز مکزیک با آمریکا با هزینه گارد ملی تگزاس و در راستای بخشی از عملیات ستاره تنها (لقب ایالت تگزاس) کشیده شده است که ابتکاری از سوی گرگ ابوت فرماندار جمهوری‌خواه این ایالت بود که در سال 2021 با هدف جلوگیری از عبور غیرقانونی مهاجران از این مرز کشیده شد.

جمهوری خواهان آمریکایی بارها سیاست های دولت بایدن در مورد موضوع مهاجران و عبور مهاجران غیرقانونی از مرز مکزیک را مورد انتقاد قرار داده اند. موضوعی که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر سال جاری شدت گرفته و مخالفان بایدن به دنبال استفاده از این موضوع برای تخریب بایدن هستند.

موضوع مهاجران غیرقانونی در آمریکا و تلاش آنها برای ورود به خاک این کشور از طریق مرزهای مکزیک تبدیل به یکی از موضوعات چالش‌برانگیز و بحرانی جدی برای دولت جو بایدن شده است.

گفتنی است از زمان روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه 2021، تا کنون دو بار به‌صورت متوالی رکورد عبور غیرقانونی مهاجران از مرزهای جنوبی آمریکا شکسته شده است. بر اساس آمار گمرک و حفاظت مرزی آمریکا، بیش از 2,000,000 عبور غیرقانونی ورود به ایالات متحده در سال 2022 ثبت شده است.

با وجود این، برخی از ناظران تحلیل‌ها در این راستا را مبالغه‌آمیز توصیف کرده و درگیری‌های میان دولت بایدن و ایالت‌های جمهوری‌خواه را در چارچوب نبرد میان دو حزب بر سر انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 و بودجه تحلیل می‌کنند.

تعلیق قانون دستگیری مهاجران غیرقانونی در مرز مکزیک با آمریکا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • پایتخت مقاومت همگام با آزادی‌خواهان جهان علیه جنایات صهیونیست‌ها
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید