Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@23:43:12 GMT

محصول گلخانه ای در ۱۵ هکتار اراضی ابرکوه کشت شد

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۳۱۴۱۳

محصول گلخانه ای در ۱۵ هکتار اراضی ابرکوه کشت شد

حسن زارع روزسه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا محصولات کشت شده را خیارسبز ، فلفل، گوجه فرنگی و سبزی ذکر کرد که این میزان سطح کشت نسبت به سال قبل ۱۵ درصد افزایش دارد.

وی با بیان اینکه بوته خیار گلخانه‌ای هر سال در ۲ دوره طی ماه های مرداد و همچنین دی و بهمن کشت می شود ، اظهار کرد: برداشت محصول پس از گذشت  ۴۰ روز از زمان کاشت آغاز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی متوسط تولید خیاز سبز در هر هکتار گلخانه ‌را ١٨٠ تا ٢٠٠ تن ذکر کرد که به گفته زارع در حالیکه در فضای باز از هر هکتار۵۰ تن محصول تولید می‌شود.

۲۰ بهره بردار در تولید محصولات گلخانه ای فعالیت دارند

زارع اضافه کرد : با وجود محدودیت های منابع آبی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی با استفاده از روش های نوین آبیاری این میزان محصول با همکاری ۲۰ نفر بهره بردار در سال جاری تولید شد.

این کارشناس بخش کشاورزی ابرکوه خاطرنشان کرد: با توجه به لزوم تغییر الگوی کشت و پرداخت وام بانکی، افزایش طرح توسعه کشت محصولات گلخانه‌ای در اولویت کار این نهاد قرار دارد .

وی در ادامه با اشاره به روش کشت نوین محصولات گلخانه‌ای به صورت هیدروپونیک (کشت بدون خاک ) تاکید کرد: با این روش میزان تولید محصول به ۲ برابر افزایش می‌یابد، اما در روش معمولی کشت گلخانه‌ای در هر هکتار ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان اجرای این طرح‌ها پرداخت می شود.

این مسوول خاطرنشان کرد: یکی از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای اجرای ۵۰ هکتار کشت محصولات گلخانه ای در این شهرستان اعلام آمادگی کرد که مجوز لازم صادر شد و به زودی با صدور مجوز شرکت آب منطقه ای یزد عملیات اجرایی آن آغاز می شود.

پرداخت ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان گلخانه ای 

زارع با اشاره به کمبود آب و لزوم تغییر الگوی کشت از سنتی به آبیاری نوین، تاکید کرد: کشت محصول گلخانه‌ای با هدف مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی ، بهره وری از آب و ارزش افزوده و ایجاد اشتغال بیشتر اجرا می شود.

به گفته مسوول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ابرکوه سالانه از سطح زیرکشت یادشده ، سه هزار و ۱۵۰ تن انواع محصول گلخانه‌ای تولید و روانه بازارهای مصرف داخلی و خارجی می شود.

زارع خاطرنشان کرد: در این بخش ۸۰ نفر به صورت مستقیم  و سه برابر آن به صورت غیرمستقیم در صنعت محصول گلخانه ای شهرستان اشتغال دارند.

اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است .

هشت هزار و ۵۰۰ خانوار ، ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی را از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات برداشت می کنند و سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در شهرستان ابرکوه تولید و بخشی از آن در بازار استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می‌شود.

در این شهرستان با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصولات با کیفیت گرمسیری و سردسیری به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال در سال تولید می شود.

ابرکوه ۲۰۰ سال قبل ۱۲۰ رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت ، در ۴۰ سال گذشته این تعداد به ۹۱ رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد ۱۳ رشته دایر است.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها کشت گلخانه ای کشاورزی بازار محصولات ابرکوه آبیاری قنات ایرانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشت گلخانه ای کشاورزی بازار محصولات کشت گلخانه ای کشاورزی بازار محصولات ابرکوه آبیاری قنات ایرانی اخبار کنکور محصولات گلخانه ای محصول گلخانه ای گلخانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۱۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان از اتمام رفع تداخلات اراضی در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، سیدمحمدرضا سیدحسینی اظهار کرد: در راستای رفع تداخلات ناشی از اجرای قوانین موازی موضوع ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و بر اساس عکس‌های هوایی دهه ۴۰ که در دسترس استان قرار گرفته است، از ابتدای اجرای این قانون از تعداد ۱۰۱۲ پلاک موجود در استان، ۴۹۰ پلاک، مشمول رفع تداخلات اراضی تشخیص داده شده است.

وی افزود: در دولت سیزدهم رفع تداخلات اراضی ۴۹۰ پلاک مشمول شهرستان‌های سیستان و بلوچستان در سطح حدود ۱۱ میلیون هکتار به پایان رسیده است که بر این اساس ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار ملی و ۲۸۷ هزار هکتار غیر ملی تشخیص داده شده و با این اقدام ارزشمند پس از ۶۰ سال زمینه صدور اسناد کشاورزی فراهم شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: یکی از اثرات بارز رفع تداخلات اراضی، تضمین امنیت سرمایه‌گذاری و امنیت غذایی و در نتیجه کاهش پرونده‌های حقوقی در محاکم قضائی است.

کد خبر 749924

دیگر خبرها

  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری