Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه با یادآوری ناپدید شدن ۶۴ درصد تالاب‌های جهان در سده اخیر، گفت: معیشت یک میلیارد انسان بطور مستقیم از تالاب تامین می‌شود این موضوع باید عاملی قابل اعتنا برای تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران ملی و زیست محیطی باشد.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، محمد جواد ظریف در پیام تصویری به مناسبت پنجاهمین سالگرد انعقاد کنوانسیون رامسر، گفت: پنجاهمین سالگرد یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین کنوانسیون‌های بین‌المللی زیست محیطی را گرامی می‌داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیار خرسندم که امروز برای پاسداشت نیم قرن تلاش در چارچوب این کنوانسیون برای حفاظت و بهره برداری پایدار از یکی از جلوه‌های زیبا و ارزشمند مواهب طبیعی و تنوع زیستی گرد هم آمده‌ایم.

وی افزود: ارزش‌های بی به دلیل تالاب‌ها و نقش آن در حفاظت از ذخایر طبیعی کره خاکی موجب شد در دهه ۷۰ میلادی عزمی جهانی برای حفاظت و مدیریت این اکوسیتم‌های غنی شکل گیرد پس از چندین دور مذاکره مقدماتی کنوانسیون، تالاب‌ها حائز اهمیت بین‌المللی به ویژه زیستگاه پرندگان آبزی در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۴۹ در شهر زیبای رامسر در ایران منعقد شد و به همین اعتبار به کنوانسیون رامسر مشهور شد.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: نام این کنوانسیون با نام رامسر عجین شده است و همواره نام این شهر بر تاریخ آن خواهد درخشید. اکوسیستم‌های تالابی نه تنها عرصه‌های زیبایی از طبیعت خداداد برابر دیدگان بشر می‌گشاید بلکه نقش ویژه و بی بدیلی در تعادل آب و هوایی، تنوع زیستی، اقتصاد محلی، کنترل سیلاب و طوفان‌های گرد و غبار و حفاظت از طبیعت به معنای عام آن ایفا می‌کند. این اکوسیستم‌ها زیستگاه گونه‌های منحصر به فرد از انواع جانوران و گیاهانی هستند که در تعامل با یکدیگر چرخه تنوع زیستی جهانی را به سامان می‌آورند.

ظریف ادامه داد: هدف از این کنوانسیون آن است که این پهنه‌های آبی بی‌نظیر که در سراسر جهان گسترده اند، به تعادل پایدار برسند و از تخریب بیشتر مصون بمانند.

وی تصریح کرد: حیات بشری در بسیاری از مناطق جهان وابسته به این زیست بوم‌هاست و بر این اساس حفاظت از آن‌ها پاسداری از چرخه حیات در مناطق پیرامونی ماست. در مقابل کوتاهی در حفاظت از آن‌ها و استفاده بی رویه و غیر پایدار از این ذخایر طبیعی که به تخریب می‌انجامد، غیر قابل قبول و گناهی نابخشودنی است.

وزیر امور خارجه یادآور شد: نظام بین‌المللی با شناسایی خسارات وارده بر محیط زیست انسان‌ها گرچه بسیار دیر، صدمات وارده بر طبیعت بر اثر فرآیند توسعه صنعتی را به عنوان خطری بزرگ برای حیات بشری شناسایی و تلاش کرد تا حقوق بین‌المللی برای حل این مشکل اساسی تقویت کند.

ظریف اضافه کرد: کشورهای در حال توسعه فرایندی سریع برای رهایی از چالش‌ها منجر به رشد ماندگی را در پیش گرفتند و کشورهای توسعه یافته موفق به جبران خسارت‌ها که برای توسعه خود بر طبیعت تحمیل کرده بودند، نشدند. در تمامی اجلاس‌های محیط زیستی در سراسر جهان مسؤولیت مشترک و متفاوت به شعار جهانی تبدیل شد.

وی افزود: این شعار به عمل در می‌آمد، امروز دشواری‌های زیست محیطی جهانی، کمتر کره زمین را تهدید می‌کرد، بی شک این واقعیت که معیشت یک میلیارد انسان مستقیماً از تالاب تأمین می‌شود باید عاملی قابل اعتنا سیاسی تصمیم گیران و سیاست گذاران ملی و زیست محیطی باشد.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که ناپدید شدن ۶۴ درصد از تالاب‌های جهان در سده اخیر نشانگر ضرورت عهده دار شدن مسؤولیت مشترک جمعی همه کشورها نسبت به اهداف توسعه پایدار برای حفاظت از این زیست بوم‌های ارزشمند است.

ظریف افزود: در ایران تالاب‌ها جایگاه ویژه‌ای در قوانین و مقررات زیست محیطی و برنامه‌های توسعه‌ای به خود اختصاص داده اند. اما چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی و توسعه نامتوازن و بی توجهی به الزامات توسعه پایدار در سطح منطقه‌ای، حفاظت از ارزش‌های تالابی را با تنگناهایی روبرو کرده است. مقابله با این تنگناها عزم همه کشورها را در سطوح ملی، منطقه‌ای و جهانی را طلب می‌کند.

کد خبر 475493

منبع: ایمنا

کلیدواژه: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه سازمان محیط زیست تالاب های ایران معیشت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق وزیر امور خارجه زیست محیطی بین المللی تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۲۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاخیر در پرداخت حقوق کارگران معیشت آن‌ها را دشوارتر کرده است

فرماندار تیران و کرون گفت: تاخیر در پرداخت حقوق کارگران توسط پیمانکاران، شرایط معیشتی این قشر را دشوارتر کرده و نظارت مدیریت شهری و نهادهای متولی برای رعایت حقوق آن‌ها لازم است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، علی محمدی‌کیا شامگاه _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در همایش تجلیل از کارگران شهرداری‌های شهرستان تیران و کرون با انتقاد از تاخیر در پرداخت حقوق نیروهای خدماتی اظهارکرد: بعضی از شرکت‌های پیمانکاری در پرداخت حقوق نیروهای تحت نظر خود تاخیر چندین ماهه دارند که چنین وضعیتی در شرایط دشوار اقتصادی، معیشت کارگران را دشوارتر کرده است.

وی افزود: شهرداری‌ها و دستگاه‌های متولی باید نظارت‌های خود را در پرداخت به موقع حقوق ماهانه کارگران افزایش دهند و مانع از تضعیف حقوق قشر زحمت‌کش کارگری شوند.

فرماندار تیران و کرون با بیان اینکه پرداخت به موقع حقوق کارگر و نیروی تحت خدمت مورد سفارش دین بوده و در قانون نیز بر آن تاکید شده است، خاطرنشان کرد: تخطی از این قانون و اخلاق اسلامی ناپسند است و تضیف حقوق شهروندی محسوب می شود.

محمدی‌کیا ادامه داد: نباید در اولویت پرداخت حقوق کارمندان و کارگران تمایزی وجود داشته باشد و نسبت به دغدغه زندگی هر دو قشر باید توجه شود.

وی با اشاره به اینکه علاوه بر پرداخت حقوق مالی کارگران باید دیگر منافع آن‌ها تامین شود، تصریح کرد: تامین لباس مورد نیاز، ایمنی در کار، استراحت، سلامت محیط فعالیت و حفظ شان و منزلت کارگران حائز اهمیت است و نباید شخصیت آن‌ها تحت تاثیر وظیفه شغلی قرار گیرد.

فرماندار تیران و کرون با اشاره به امنیت شغلی جامعه کارگری، گفت: علاوه بر اینکه کارفرمایان و شرکت‌ها در این خصوص نقش دارند، نهادهای کارگری همچون تامین اجتماعی نیز در حفظ سرمایه انسانی نقش دارند.

محمدی‌کیا افزود: کمک به کارفرمایان برای توسعه زیرساخت‌های تولیدی و کسب و کار در حفظ نیروی مشغول در کار مهم است و یکی از چالش‌های امروز حمایت نکردن از کارفرمایان بوده که منجر به تعدیل نیروی انسانی شده است.

وی تاکید کرد: اهمیت دادن به افراد فعال و نگاه ویژه به تولید و فعالیت‌های مولد مانع از ورود به مشاغل غیرمولد و سپرده‌گذاری در بانک‌ها می‌شود.

کد خبر 749553

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • تاخیر در پرداخت حقوق کارگران معیشت آن‌ها را دشوارتر کرده است
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور