Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت که تغییری در راهبرد هسته‌ای ایران به وجود نیامده است و ایران به عنوان عضو ان پی تی باید از مزایای استفاده صلح‌آمیز هسته‌ای بهره‌مند شود.

خبرگزاری میزان -مجید تخت روانچی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در گفت‌وگویی که با شبکه خبری یورونیوز داشت، در خصوص ضرب الاجل ایران به منظور به توقف در آوردن اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی، گفت: گزارش‌های متعدد آژانس بین‌ المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که همکاری میان ایران و آژانس به صورت کامل انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی که ایالات متحده به صورت غیرقانونی از برجام خارج شد، بقیه کشور‌هایی که در برجام باقی‌مانده بودند به ما اصرار داشتند که رفتاری مشابه آمریکا نداشته باشیم و از توافق خارج نشویم چرا که آن‌ها خسارت‌های ایران را جبران می‌کنند.

عضو ارشد مذاکره‌کننده ایران در توافق هسته‌ای همچنین در ادامه افزود: ما یک سال برای این موضوع صبر کردیم، اما در عمل هیچ اتفاقی نیفتاد. همان زمان دولت ایران تصمیم گرفت به صورت چند مرحله‌ای تعهدات خود را کاهش دهد. البته همین موضوع هم بر مبنای بند ۳۶ برجام به وقوع پیوست.

تخت‌ روانچی گفت: از سوی دیگر مجلس هم مدت‌ها در این خصوص بحث و گفت‌وگو کرده بود که چه راهکار‌هایی در برابر این وضعیت انجام دهد و در نهایت این قانون تصویب شد. طبق این قانون ما تعهداتی در چارچوب قوانین کشوری داریم و باید گام‌ها را بردایم که البته برخی از آنها، چون غنی‌سازی ۲۰ درصدی را آغاز کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: مرحله بعدی قرار است در سوم اسفند ماه اتفاق بیفتد؛ اگر تا آن زمان مطالبه مجلس محقق نشود دولت باید به اجرای پروتکل الحاقی پایان دهد. ضمن اینکه توجه داشته باشید که اجرای پروتکل الحاقی هم طبق برجام اقدامی داوطلبانه از سوی ایران بوده است. شرایط به پیش از توافق برجام برمی‌گردد. یعنی ما در چارچوب پادمان و ان پی تی به تعهدات خود عمل می‌کنیم و بر همین اساس هم ماموران آژانس در ایران حضور خواهند داشت.

تخت‌روانچی همچنین در خصوص انتظارات ایران از آمریکا هم گفت: مصوبه مجلس مشخص است. ما همیشه گفته‌ایم آمریکا باید به برجام یعنی باید به اجرای تعهداتش در چارچوب برجام برگردد. باید تحریم‌هایی که در خود برجام مشخص شده را لغو کند. تحریم‌هایی که در دوره ترامپ به عناوین دیگر تصویب شد و البته تحریم‌های جدیدی هم که در دوره ترامپ تصویب شد، باید لغو شوند. در نتیجه مشخص است که آمریکا باید چه کار‌هایی انجام دهد.

وی در پاسخ به این سوال که مشخص است که در این فاصله زمانی کوتاه این اتفاق‌ها نخواهد افتاد، گفت: مصوبه مجلس روشن است که چه اتفاقی باید بیفتد. ما بر همان اساس مجبوریم عمل کنیم و عمل خواهیم کرد.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد درباره این سوال که اگر دولت آمریکا بدون برداشتن تحریم اقدامی برای کاهش فشار بر ایران انجام دهد، واکنش چه خواهد بود، گفت:مصوبه مجلس مشخص است و باید بر همان اساس عمل شود. الان هم زود است که بخواهیم قضاوت کنیم آمریکا چه اقدامی بکند و ما در مقابلش چه اقدامی باید انجام دهیم. آمریکایی‌ها می‌دانند باید چه بکنند.

تخت‌روانچی با تاکید بر اینکه آمریکا باید تصمیم خود را بگیرد، افزود: آمریکا همین الان هم ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام است. یعنی همان سیاستی که در دوره ترامپ اجرا می‌شد هنوز هم ادامه دارد و هیچ تغییری ندیده‌ایم.

وی تصریح کرد: آمریکا باید تصمیم بگیرد که می‌خواهد سیاست شکست خورده فشار حداکثری را ادامه دهد یا واقعا می‌خواهد متوجه شود که آن سیاست اشتباه بوده و رویکرد جدیدی را اتخاذ کند. البته در صحبت می‌گویند که سیاست فشار حداکثری سیاست شکست خورده‌ای بوده است.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در پاسخ به این سوال که آیا آمریکایی‌ها به صورت مستقیم گفته‌اند که این سیاست شکست خورده است، گفت: ما هیچ مذاکره مستقیمی با آمریکایی‌ها نداشتیم. مسئولان وزارت خارجه آمریکا و سخنگوی وزارت خارجه این کشور اعلام کردند سیاست فشار حداکثری شکست خورده است؛ بنابراین این را باید در عمل اثبات کنند.

تخت‌روانچی درباره گام نخست و اینکه آیا ایران برنامه‌ای برای برداشتن آن ندارد، اظهار کرد: این انتظار غلطی است که این‌ها می‌گویند ایران گام اول را بردارد. ما که در برجام هستیم. کسی که از برجام خارج شده باید ثابت کند تغییر رویه داده است. چطور انتظار می‌رود ایران در برجام، گام بردارد؟

وی با تاکید بر اینکه «ایران همچنان در برجام حضور دارد»، توضیح داد: غنی‌سازی اورانیوم ایران در چارچوب ماده ۳۶ برجام است که وقتی یک خلاف و نقض شدید و آشکاری از سوی یک طرف انجام می‌شود، طرف مقابل می‌تواند یا به طور کلی تعهداتش را انجام ندهد یا برخی از تعهداتش را انجام ندهد که ما مورد دوم را انتخاب کردیم و برخی از تعهدات خود را انجام ندادیم.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد یادآور شد: نکته مهم این است که به محض اینکه آمریکا به اجرای تعهدات خود به صورت کامل و بدون پیش شرط بازگردد، ما هم به اجرای تعهدات خود باز خواهیم گشت و این قدم‌هایی که ما برداشیتم کاملا برگشت‌پذیر است.

تخت روانچی در پاسخ به این که سوال که اگر این قدم نخست برداشته نشود، گام بعدی ایران چه خواهد بود، گفت: سیاست ما در ارتباط با استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای روشن است. ما بار‌ها اعلام کردیم که عضو ان پی تی هستیم و فتوای رهبری هم روشن است. سلاح‌های هسته‌ای در ین دفاعی ما جایی ندارد و بنابراین موضع ما در این زمینه کاملا روشن است که ما نه به ساخت سلاح هسته‌ای علاقه داریم و نه به سمتش می‌رویم.

وی افزود: در عین حال به عنوان عضو ان پی تی لازم است که از مزایای این معاهده برخوردار شویم تا به صورت کامل از انرژی هسته‌ای صلح آمیز استفاده کنیم. ما عضو ان پی تی هستیم و به آنچه امضا کردیم متعهدیم و هیچ تغییری در سیاست ما ایجاد نشده است.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در بخش دیگری از این گفتگو به تبادل زندانیان هم پرداخت و گفت: با دولت فعلی چه در این زمینه و چه موضوع هسته‌ای، مذاکره‌ای انجام نشده است، اما موضع ما روشن است و بار‌ها اعلام کردیم. البته ما دو تابعیتی را از نظر قانونی تحت این عنوان به رسمیت نمی‌شناسیم و شهروندان ایرانی بر اساس قوانین کشور، شهروند ایران هستند، اما ما بار‌ها موضع خود را اعلام کردیم.

تخت‌روانچی با اشاره به سفر وزیر خارجه قطر و اظهارات وزیر خارجه ایران درخصوص نقش هماهنگ‌کننده جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: تعهدات آمریکا واضح است و نیازی به بحث و تبادل نظر ندارد. اگر آمریکایی‌ها تصمیم بگیرند که به تعهدات خود بازگردند، خودشان هم روش آن را می‌دانند؛ بنابراین چیزی که لازم است این است که تصمیم سیاسی در واشنگتن گرفته شود.

وی در پایان گفت: صحبتی که محمدجواد ظریف درخصوص بورل کردند این است که در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده یاد شده است؛ بنابراین نقشی که اتحادیه اروپا دارد هماهنگ کننده به اجرا در آمدن برجام است.

بیشتر بخوانید: تخت‌روانچی: ایران از برجام خارج نشده که بخواهد به آن برگردد

انتهای پیام/

برچسب ها: تخت روانچی انرژی هسته ای

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تخت روانچی انرژی هسته ای نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد ایران در سازمان ملل متحد انرژی هسته ای آمریکایی ها عضو ان پی تی شکست خورده تعهدات خود تخت روانچی ان پی تی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۷۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟

آفتاب‌‌نیوز :

در ملاقات رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی و علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد کشور در مذاکرات هسته ای، ابعاد مختلف همکاری های ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

باقری ضمن اشاره به اهمیت همکاری‌های ایران و آژانس، بر ضرورت بی طرفی و حرفه ای گری آژانس به عنوان یک سازمان تخصصی تاکید کرد.

وی همچنین اظهار داشت: فعالیت های صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران همواره در چارچوب تعهدات بین المللی از جمله معاهده عدم اشاعه است.

رافائل گروسی نیز در این دیدار، سفر خود به تهران را نشانه اراده آژانس برای حفظ فضای سازنده در روابط خود با جمهوری اسلامی ایران دانست.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟
  • آغازهمایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • رافائل گروسی میهمان ویژه همایش هسته‌ای اصفهان
  • دیگر عادی شده: یک گزینه دیگر به بایرن نه گفت!‏
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق