Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گذشت سه روز از آتش‌سوزی مهیبی که در محل گمرک اسلام قلعه ولایت هرات در مرز ایران و افغانستان روی داد، مسئولان افغانستان تازه توانسته‌اند با ورود به مناطق آسیب‌دیده بررسی ابعاد حادثه را آغاز کنند.

ویرانی‌های باقی مانده از آتش‌سوزی بزرگ در مرز ایران و افغانستان/عکس: AP 

به گزارش یورو نیوز؛ والی ولایت هرات افغانستان روز سه شنبه ۲۸ بهمن (دلو) گفت که مأموران کار غربالگری در میان ویرانه‌ها و خاکسترهای به جای مانده از آتش‌سوزی روز شنبه را آغاز کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روز شنبه انفجار یک تانکر حامل سوخت در گذرگاه مرزی میان پایانه گمرکی اسلام قلعه افغانستان و دوغارون ایران سبب بروز آتش‌سوزی بزرگ و انفجارهای مهیبی شد که به نابودی حدود ۵۰۰ کامیون و تانکر حامل سوخت انجامید و به گفته مقامات افغان، خسارتی بالغ بر صدها میلیون دلار به بار آورد.

ویرانی گسترده در محل آتش‌سوزی در مرز ایران و افغانستان عکس: آسوشیتدپرس

تا پیش از این منابع مختلف از کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر در این حادثه خبر داده بودند، اما خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید در این آتش‌سوزی که هنوز علت انفجار و آتش‌سوزی مشخص نشده، دست کم ۲۰ تن زخمی شده‌اند و این حادثه تلفات جانی در پی نداشته است.

آسوشیتدپرس همچنی روز سه شنبه برخی تصاویر ماهواره‌ای از مناطق آسیب‌دیده را منتشر کرد. در این تصاویر پوسته سوخته صدها تانکر سوخت و گاز طبیعی در سمت مرز افغانستان و نیز لکه‌های بزرگ زمین سیاه رنگ روی زمین سوخته دیده می‌شوند.

به طور معمول، صدها نفتکش هنگام عبور از مرز بین دو کشور در این مکان صف می‌کشند و در روز حادثه نیز بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ کامیون در این منطقه بوده است. این در حالی است که منطقه گمرک به صورت همزمان تنها برای جابجایی حدود ۷۰۰ تانکر گنجایش دارد.

تصویر هوایی منطقه گمرکی اسلام قلعه افغانستان پیش از آتش‌سوزی / عکس: AP

یونس قاضی زاده، رئیس اتاق بازرگانی هرات گفته دلیل تجمع این تعداد کامیون در روز حادثه، اعتصاب کامیون‌داران در اعتراض به افزایش مالیات دولتی بوده است. اما برخی از رانندگان می‌گویند مأموران عمدا در کار عبور و مرور کامیون‌ها تأخیر ایجاد می‌کنند تا بتوانند پس از دریافت رشوه اجازه عبور بدهند.

آتش‌نشانان هرات با توانایی و امکانات محدود خود نتوانستند به موقع آتش را خاموش کنند و آتش در همان لحظات اولیه از کنترل خارج شد. با وجود کمک نیروهای آتش‌نشانی استان خراسان ایران، تا سه روز منطقه‌ای به شعاع نیم کیلومتر همچنان در آتش می‌سوخت.

گذرگاه اسلام قلعه در حدود ۱۲۰ کیلومتری غرب هرات واقع شده و یک مسیر اصلی ترانزیتی بین افغانستان و ایران است.

آمریکا افغانستان را موقتا از تحریم‌های خود علیه ایران معاف کرده و به این کشور اجازه می‌دهد تا بخشی از نفت و دیگر مواد سوختی خود را از ایران وارد کند.

لینک کوتاه: asriran.com/003EcG

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مرز ایران و افغانستان آتش سوزی اسلام قلعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۰۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

 آصف علی خان دُرانی طی سخنرانی در کنفرانس بین المللی پیامد‌های ژئوپلیتیک بر پاکستان به میزبانی اندیشکده مطالعات راهبردی اسلام‌آباد اظهار داشت که پاکستان بیشتر از جنگ با هند از مشکلات افغانستان آسیب دیده است.

وی با اشاره به نا امنی‌ها در مرز‌های مشترک پاکستان و افغانستان، تبعات خروج غیرمسئولانه آمریکا و ناتو از افغانستان و افزایش تهدیدات تروریسم از خاک افغانستان علیه همسایگان افزود: بیش از ۸۰ هزار پاکستانی طی دو دهه گذشته در جنگ با تروریسم کشته شده اند و ما هنوز در حال شمارش کشته‌ها و مجروحان خود هستیم.

نماینده ویژه پاکستان افزود که پس از خروج نیرو‌های ناتو این امید وجود داشت که صلح در افغانستان باعث صلح در منطقه شود، اما چنین انتظاراتی کوتاه مدت بود.

وی دوگانگی در سیاست آمریکا، رویکرد جانبدارانه آن در جنوب آسیا و جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان را یک چالش عمده برای پاکستان و دیپلماسی آن دانست و تاکید کرد: حملات گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان (TTP) به مناطق مرزی پاکستان ۶۵ درصد افزایش یافته در حالی که حملات انتحاری نیز ۵۰۰ درصد افزایش یافته است.

نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان دوستان نزدیک و معتمد پاکستان هستند و ما قادر به تامین منافع متقابل از طریق مشارکت پایدار امنیتی و اقتصادی خواهیم بود.

وی در ادامه افزود: تشدید حملات طالبان پاکستانی علیه نیرو‌های امنیتی پاکستان در حالی که از خاک افغانستان استفاده می‌کند، نگرانی جدی ما است و یکی دیگر از جنبه‌های نگران کننده، مشارکت اتباع افغانستانی در این حملات است.

اواخر اسفند ماه گذشته پاکستان دست به یک عملیات هوایی در خاک افغانستان علیه آنچه اسلام‌آباد پاسخ انتقامی علیه تروریست‌های تحریک طالبان پاکستان خواند، زد.

اسلام‌آباد، گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان را یک تهدید جمعی برای صلح و امنیت منطقه دانست و ادعا کرد که برخی از عناصر در درون حکومت موقت افغانستان از طالبان پاکستانی به عنوان نیروی نیابتی علیه اسلام‌آباد استفاده می‌کنند.

این در حالی است که سخنگوی حکومت سرپرست طالبان افغانستان، عملیات هوایی پاکستان در برخی از مناطق این کشور را به شدت محکوم کرد و هشدار داد که چنین حوادثی، عواقب بسیار بدی در پی دارد که در کنترل پاکستان نخواهد بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • درخواست کنسرسیوم ریلی برای انجام تشریفات قطار ترانزیتی افغانستان به گمرک ارائه شد
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان
  • ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان
  • بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات
  • همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد
  • ارتقای روابط تجاری با افتتاح یک مسیر ریلی جدید + فیلم
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • تکمیل راه آهن خواف هرات