Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@00:36:18 GMT

تفاوت سمند ال ایکس با EF7+ مشخصات فنی

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۴۰۸۳۹

تفاوت سمند ال ایکس با EF7+ مشخصات فنی

به گزارش اکوفارس، سمند اولین خودروی ملی ایرانیان به‌حساب می‌آید که بر مبنای پلتفرم پژو ۴۰۵ توسعه‌یافته و در سال ۸۰ با دو مدل X7 و EL به بازار کشور معرفی شد. نسخه‌های اولیه این خودرو از برخی ایرادات مونتاژی و فنی رنج می‌بردند و همین مسئله سبب شد تا شرکت ایران خودرو در سال ۸۳ نمونه به‌روزرسانی شده آن را در قالب دو نسخه SE و LX (با چراغ‌های عقب تغییر شکل یافته) در اختیار مشتریان قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نسخه ال ایکس تا سال ۱۳۸۸ با موتور 1.8 لیتری XU7 پژو ۴۰۵ به فروش می‌رسید تا آنکه در این سال به پیشرانه دوگانه‌سوز ef7 مجهز شد. از سال ۱۳۹۰ نیز نسخه بنزینی این خودرو با موتور EF7 به متقاضیان تحویل داده شد. در ادامه مطلب به مقایسه دو مدل فعلی ال ایکس پرداخته و تفاوت سمند ال ایکس با  ef7 را به آگاهی شما خواهیم رساند.

 

معرفی سمند LX و LX EF7

همانطور که در ابتدا اشاره شد، سمند اولین خودرو ملی توسعه‌یافته توسط شرکت ایران خودرو به‌حساب می‌آید که پروژه ساخت آن در اواسط دهه ۷۰ کلید خورد و با همراهی یک شرکت طراحی انگلیسی به مرحله نهایی تولید و عرضه به بازار ایران رسید. نوع اولیه در قالب دو مدل x7 و EL طی سال ۱۳۸۱ به بازار آمدند اما برخی ایرادات فنی و مونتاژی آن‌ها سبب شد تا مشتریان نسبت به محصول ملی بزرگ‌ترین خودروساز ایران انتقادهایی را بر زبان برانند.

بر همین اساس، شرکت ایران خودرو فورا دست‌به‌کار شد و سعی کرد تا ایرادات نسخه اولیه را برطرف سازد. حاصل این کار خلق مدل ال ایکس در سال ۸۳ بود که با موتور XU7 پژو به فروش می‌رسید. ال ایکس ساده تا سال ۸۸ همین پیشرانه را در سینه خود داشت تا آنکه تیپ جدید این خودرو با موتور ای اف سون دوگانه‌سوز پا به میدان گذاشت. دو سال بعد نیز شرکت ایران خودرو، سمند ال ایکس ef7 بنزینی را با موتور EF7 به لیست تولیداتش اضافه کرد تا مشتریان این سدان پرفروش ایرانی از مزایای مدل بنزینی ای اف سون نیز بهره‌مند شوند.

فرق سمند lx با  lx ef7

در این مقاله به بررسی تفاوت این دو نسخه از نظر طراحی، فنی، تجهیزات رفاهی، ایمنی، تجربه رانندگی و شرایط بازار خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

تفاوت LX با  LX EF7 از نظر طراحی

در تفاوت سمند ال ایکس و ef7 ابتدا به سراغ تفاوت این دو نسخه از نظر طراحی خواهیم رفت. این دو مدل از لحاظ طراحی ظاهری و فضای داخلی کاملا مشابه با یکدیگر بوده و از این منظر اختلاف فاحشی میان آن‌ها مشاهده نمی‌شود. طرح قدیمی بدنه، چراغ‌های کشیده چهارضلعی و سپر جلو با طراحی بسیار پیش‌پاافتاده و عاری از هیجان، از جمله شاخصه‌های طراحی بدنه نسبتا حجیم و نه‌چندان ورزیده این خودرو است که در هر دو مدل ال ایکس معمولی و ‏EF7 به یک سیاق مشاهده می‌شود.

در مورد فضای داخلی کابین نیز تفاوتی میان این دو محصول مشاهده نمی‌شود. طراحی داشبورد ال ایکس احتمالا با الگوبرداری از برخی مدل‌های قدیمی شرکت آلمانی بی ام و ترسیم شده و درمجموع نسبت به خودروهای همرده موجود در بازار نظیر تندر ۹۰ و پژو پارس، کابین زیباتری را در معرض دید قرار می‌دهد. از سوی دیگر سمند – ال ایکس به دلیل بهره‌مندی از فاصله نسبتا زیاد بین محورها فضایی کاملا جادار جهت حضور پنج سرنشین بزرگسال با قد متعارف را در دسترس قرار می‌دهد. صندوق‌عقب نیز در هر دو مدل یک ظرفیت مشابه را در دسترس می‌گذارد و با گنجایش ۵۰۰ لیتری خود نیازهای مسافرتی خانواده‌های ایرانی را به نحوی مطلوب پاسخگو است.

تفاوت سمند ال ایکس ef7  با  معمولی از لحاظ فنی

شاخص‌ترین وجه تمایز بین ال ایکس معمولی و EF7 به نوع پیشرانه و متعلقات آن بازمی‌گردد. موتور سمند lx، موتور XU7 پژو با سرسیلندر ۸ سوپاپ و مجهز به یک عدد میل بادامک ساده است، که نیرویی معادل ۱۰۰ اسب‌بخار قدرت و ۱۵۳ نیوتن‌متر گشتاور را دریافت و آن را از طریق یک گیربکس ۵ سرعته دستی به سمت محور جلو ارسال می‌کند.

ال ایکس EF7 نیز همانطور که اشاره شد به پیشرانه ۱.۷ لیتری مجهز شده و از سرسیلندر ۱۶ سوپاپ با دو میل سوپاپ و سامانه زمان‌بندی متغیر سوپاپ هوا cvvt سود می‌برد. موتور ملی ef7 حداکثر قدرت ۱۱۳ اسب‌بخار خود را همچون موتور XU7 در دور موتور ۶۰۰۰ rpm در اختیار کاربر می‌گذارد و این در حالی است که حداکثر گشتاور حاصل از آن در سر چرخ‌ها برابر با ۱۵۵ نیوتن‌متر است و در بازه ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ دور در دقیقه به وقوع می‌پیوندد.

لازم به ذکر است که حداکثر گشتاور موتور ال ایکس بنزینی ساده در دور موتور ۳۰۰۰ تحت اختیار راننده خواهد بود. در ادامه تفاوت سمند ال ایکس و ef7، جدول زیر اطلاعات بیشتری پیرامون مشخصات فنی دو مدل lx بنزینی و ای اف سون در اختیار شما خواهد گذاشت.

 EF7

LX

مدل خودرو

چهار سیلندر تنفس طبیعی

چهار سیلندر تنفس طبیعی

پیشرانه

1.7 لیتر

1.8 لیتر

حجم موتور

113 اسب‌بخار (بنزین) – 100 (گاز)

100 اسب‌بخار

حداکثر قدرت

155 نیوتن‌متر (بنزین)- 136(گاز)

153 نیوتن‌متر

حداکثر گشتاور

پنج سرعته دستی

پنج سرعته دستی

گیربکس

7.49 لیتر

8.34 لیتر

مصرف سوخت (ترکیبی)

12 ثانیه

13.1 ثانیه

شتاب صفر تا ۱۰۰

190 کیلومتربرساعت – 180 (گاز)

185 کیلومتربرساعت

حداکثر سرعت

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: شرکت ایران خودرو نیوتن متر اسب بخار دو مدل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۰۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکاپ T۹ برقی، گزینه واردات به ایران/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، خودروی موردبحث را می‌توان یکی از اولین وانت پیکاپ های کاملاً برقی چینی با دو موتور و سیستم چهار چرخ محرک دانست. البته همان‌طور که گفته شد جک T۹ هانتر برقی بر اساس نسخه درون‌سوز این خودرو شکل می‌گیرد. T۹ یک وانت میان سایز است که از سال ۲۰۲۰ تاکنون در بازار حضور دارد و سال قبل فیس لیفت شده است. همانطور که قبلا در پدال نیز اشاره کردیم، جک T۹ قرار است توسط کرمان موتور در کشورمان نیز عرضه شود.

براساس گزارش پدال، جک T۹ برقی قبلاً در نسخه پروتوتایپ رؤیت شده و محصولی آشنا به نظر می‌رسد. البته باید گفت نسخه بدون آلایندگی این خودرو تفاوت‌های ظاهری نسبتاً زیادی با مدل درون‌سوز دارد تا بهتر از آن متمایز شود. در بخش جلوی این خودرو طراحی کاملاً متفاوتی را شاهد هستیم و مکان لوگوی جک نسبت به مدل درون‌سوز تغییر کرده است. با اینکه پوشش اطراف جلوپنجره تفاوت زیادی نسبت به مدل برقی ندارد اما اندکی به‌روزرسانی جهت هماهنگی با کلیت بخش جلو صورت گرفته است. رینگ‌های ۱۸ اینچی جک T۹ هانتر برقی از پوشش آیرودینامیک برای بهبود شعاع حرکتی سود می‌برند. نسخه‌های درون‌سوز این وانت پیکاپ چینی به رول کیج و ریل‌های جانبی در فضای بار مجهز هستند اما در مدل برقی خبری از آن‌ها نیست و تنها ریل‌های کرومی ساده در کناره‌های فضای بار به چشم می‌خورد. همچنین پوشش پلاستیکی مشکی‌رنگی نیز اطراف شیشه عقب این وانت بکار رفته است.

نسخه بدون آلایندگی T۹ طول/عرض/ارتفاع ۵۶۲۰/۱۹۶۵/۱۹۲۰ میلی‌متری داشته و طول فضای بار آن نیز به ۱۸۱۰ میلی‌متر می‌رسد. نیروبخش این خودرو دو موتور برقی است که در جلو ۹۴ اسب بخار قدرت و ۱۷۶ نیوتون متر گشتاور تولید می‌کند درحالی‌که قدرت و گشتاور موتور برقی عقب به ۲۱۴ اسب بخار و ۳۴۲ نیوتون متر می‌رسد. باتری لیتیوم آهن فسفات ۸۸ کیلووات ساعتی T۹ هانتر برقی نیز با یک‌بار شارژ توان پیمایش ۵۰۰ کیلومتری را فراهم خواهد کرد.

از نظر طراحی کابین تفاوت زیادی بین مدل‌های برقی و درون‌سوز جک T۹ وجود ندارد هرچند مهم‌ترین تغییر را می‌توان دکمه چرخان مربوط به انتخاب‌گر دنده در کنسول مرکزی دانست. این وانت چینی با اینترفیس ژیلینگ ۳.۰، کنترل صوتی، ناوبری دو حالته، شارژ بی‌سیم گوشی هوشمند، خروجی برق ۲۲۰ ولتی و صندلی‌های برقی عرضه خواهد شد. گفته می‌شود جک در حال کار روی نسخه پلاگین هیبریدی T۹ نیز هست و می‌خواهد آن را در سال ۲۰۲۵ عرضه کند. در خاتمه باید دانست چینی‌ها قبلاً نسخه برقی از وانت T۸ را نیز در بازارهایی همچون کنیا عرضه کرده‌اند.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899930

دیگر خبرها

  • بازگشت پرشکوه هاوال با H6
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • مدل «ددپول» گوشی پوکو F6 می‌سازد؟
  • قیمت گوشی آیفون ۱۳ (۸ اردیبهشت) + بررسی و مشخصات iPhone ۱۳
  • پیکاپ T ۹ برقی، گزینه واردات به ایران
  • (تصاویر) «چری» با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد
  • پیکاپ T۹ برقی، گزینه واردات به ایران/ عکس
  • برادر فیدلیتی با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد /عکس
  • برخورد سمند با کمباین حادثه آفرید
  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟