Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیر هماهنگی مناطق ویژه اقتصادی گفت: حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده در بخش تولید مناطق آزاد و ویژه هیچ درآمد جدیدی عاید دولت نخواهد کرد و به این موضوع باید توجه شود.
به گزارش خبرگزاری آریا ، جواد عباسپور، مدیر هماهنگی مناطق ویژه اقتصادی در گفت‌ و گو با خبرنگار ایبِنا درباره روند معافیت‌های مالیاتی در مناطق آزاد گفت: دو مدل معافیت مالیاتی در مناطق وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معافیت مالیات بر درآمد به مدت 20 سال یکی از آن‌ها است. به این معنا؛ فعالان اقتصادی که در مناطق آزاد کسب درآمد می‌کنند، از پرداخت مالیات معاف هستند. در مناطق ویژه اقتصادی هم مالیات با نرخ صفر همراه است، یعنی معافیت ندارند، اما مدت آن 7 سال است و چنانچه مناطق ویژه اقتصادی در مناطق کمتر توسعه یافته قرار داشته باشد، این مدت به 13 سال افزایش پیدا خواهد کرد.
وی در ادامه اضافه کرد: مدل دوم معافیت، مالیات برارزش افزوده است. به این مفهوم که فعالان اقتصادی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بابت فعالیت‌هایی که داخل محدوده منطقه انجام می‌دهند از پرداخت مالیات معاف هستند.
مدیر هماهنگی مناطق ویژه اقتصادی درباره وضعیت اجرایی شدن این معافیت‌ها چنین بیان کرد: مزیت اصلی سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد همین معافیت‌ها است و برای توسعه این امر از چنین مشوق‌هایی باید بهره برد. اکنون در حال اجرا است، البته یکسری کارشکنی‌هایی هم وجود دارد.
عباسپور درباره تاثیر معافیت‌های مالیاتی در روند رونق بازار مناطق ویژه اظهار داشت: آماری نمی‌توان در این رابطه عنوان کرد، ولی همانطور که مورد اشاره قرار دادم درصد بالایی از رونق کار به دلیل شکل گیری همین معافیت‌های مالیاتی است، البته در کنار این مسئله باید مدیریت یکپارچه منطقه را هم مورد توجه قرار داد وگرنه تمامی مناطق کمتر توسعه یافته یا محروم از این معافیت مالیاتی برخوردار هستند، ولی توسعه و رشد پیدا نکردند و اقتصادشان رونق نیافته است.
وی در ادامه اضافه کرد: معافیت مالیاتی مورد اشاره در کنار یک مدیریت یکپارچه و منسجم قرار دارد که به رشد و توسعه منطقه کمک می‌کند. مدیر هماهنگی مناطق ویژه اقتصادی درباره تغییرات در این رابطه اظهار داشت: اتفاقی که متاسفانه در مجلس شورای اسلامی در حال روی دادن است یا بعضا در دولت هم مطرح می‌شود حول بحث مالیات بر ارزش افزوده قرار دارد. قانون دائمی شدن این نوع از مالیات در حال نهایی شدن است و روزهای آخر خود را طی می‌کند.
عباسپور در این‌باره چنین توضیح داد: تولیدکننده‌های مناطق آزاد و ویژه در هر صورت برای محصول تولیدی خود چه در مناطق معاف باشند و چه نباشند، مالیات ارزش افزوده را پرداخت می‌کنند زیرا در واقع مالیات از مصرف کننده نهایی به حساب می‌آید، بنابراین زمانی کالایی در مناطق آزاد و ویژه به تولید درمی‌آید، مصرف کننده نهایی چنانچه خارج از کشور باشد که صادرات به حساب می‌آید و مالیاتی به آن تعلق نمی‌گیرد، اما در صورتی که محصول تولیدی داخل کشور آید، حتی در صورت معاف بودن مناطق، مالیات از ارزش افزوده پرداخت می‌شود.
وی در ادامه درباره اثرات معاف بودن مناطق از مالیات برای تولیدکنندگان بیان کرد: چنانچه مناطق از مالیات ارزش افزوده معاف باشند، تولید کننده پس از تولید در زمان فروش آن مالیات را پرداخت می‌کند، ولی در صورتی که غیر از این روی دهد، زمانی که درصدد است تا مواد اولیه خریداری کند و تولید انجام دهد باید مالیات ارزش افزوده را بپردازد و این سبب می‌شود تولید کننده‌ها برای خرید مواد اولیه به 9 درصد سرمایه در گردش بیشتری نیاز داشته باشد که در حال حاضر جامعه اکثر تولیدکننده‌های کشور با مشکل نقدینگی و سرمایه در گردش روبرو هستند. حذف معافیت هیچ درآمد جدیدی عاید دولت نخواهد کرد تنها سبب می‌شود تولید کننده‌ها پیش از تولید 9 درصد پرداخت کنند یعنی به سرمایه در گردش بیشتری نیاز داشته باشند که قاعدتا مشکلات تولید بیشتر خواهد شد.
مدیر هماهنگی مناطق ویژه اقتصادی درباره اصرار این امر از سوی مجلس تصریح کرد: نمایندگان محترم مجلس در ظاهر به این قسمت اصلا توجه ندارند، البته در جلسات مختلف توضیحات لازم را مطرح کردیم، ولی نسبت به بخش فوق بی‌توجه هستند که حذف معافیت مالیات ارزش افزوده در بخش تولید مناطق آزاد و ویژه هیچ درآمد جدیدی عاید دولت نخواهد کرد، شاید در بخش بازرگانی یا تجارت این اتفاق روی دهد، حداقل چنانچه بر استثنا کردن اصرار دارند، تولید را از این داستان جدا کنند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مالیات ارزش افزوده مناطق آزاد و ویژه معافیت مالیات مناطق آزاد حذف معافیت معافیت ها کننده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۱۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر بعد از ظهر امروز (پنجشنبه) در ارتباط ویدیو کنفرانسی با همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور که در مشهد مقدس برگزار می‌شود، با تاکید بر اینکه مسائل اقتصادی را باید با مشارکت و حضور مردم حل کنیم، تصریح کرد: نامگذاری سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم حاصل تجربه بیش از ۴۰ سال جمهوری اسلامی ایران است که بدون فعال کردن منابع، خلاقیت و مدیریت مردم مشکلات اقتصادی به صورت مطلوب حل نمی‌شود.


معاون اول رئیس جمهور افزود: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از فرصت‌های خوب تحقق شعار سال هستند و این مناطق با فلسفه و هدف تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، کنار گذاشتن دیوان سالاری، توسعه صادرات و آوردن مردم از سرزمین اصلی به این مناطق و فعالیت اقتصادی موثر شکل گرفته است.

دکتر مخبر با تاکید بر اینکه باید کاستی‌های چند دهه گذشته در توجه به اهداف و فلسفه تشکیل مناطق آزاد در دولت سیزدهم جبران شود، تصریح کرد:
توجه به مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی اولویت اساسی دولت است که ظرفیت‌های این مناطق و مقررات، امکان پیشرفت و توسعه را ایجاد کرده است و هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد و دولت آمادگی دارد تا مسائل و مشکلات بر سر راه فعالیت این مناطق را برداشته و مرتفع کند.

وی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت مناطق آزاد است که باید در این خصوص برنامه‌ریزی کنند، افزود: نزدیک به ۱۰ سال رشد اقتصادی کشور منفی بود اما در سال گذشته به نرخ رشد اقتصادی ۶ درصد رسیدیم اما با این میزان نمی‌توان مسائل کشور را حل کرد که طبق هدف گذاری میانگین رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه باید کاستی‌های سال‌های گذشته نیز جبران شود که برای رسیدن به این هدف نیازمند جذب سرمایه‌گذاری سنگین داخلی و خارجی هستیم که این مناطق فرصتی بسیار مناسب برای تشویق سرمایه‌گذاری هستند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرصت بسیار خوب همسایگی ایران با ۱۵ کشور منطقه تاکید کرد: بخش زیادی از نیازهای کشورهای همجوار می‌تواند در داخل ایران تولید شود و باید از این راهبرد جدی دولت سیزدهم در توسعه روابط با همسایگان در مناطق آزاد به خوبی استفاده شود.

دکتر مخبر خاطرنشان کرد: از گام‌های بلند آیت الله رئیسی در دیپلماسی دولت سیزدهم برقراری رابطه با کشورهای منطقه و همسو است که تفاهمنامه‌ها و قراردادهای بسیار خوبی امضا شده و تمامی این فرصت‌ها باید در مناطق آزاد پیاده سازی شوند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه وجود نیروهای جوان و تحصیل کرده، شرکت‌های دانش بنیان، ظرفیت‌های معدنی و اقتصاد دریا محور را از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت و برنامه‌ریزی مناطق آزاد توصیف و تصریح کرد: باید کمبودهای کشور به ویژه در زمینه تولید، در مناطق آزاد جبران شود.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با اشاره به مشکلات کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم گفت: گام‌های بسیار بلندی توسط دولت، مردم و فعالین اقتصادی در طول دو سال گذشته برای حل مشکلات کشور برداشته شد.

وی افزود: زمانیکه در یک کشور با کوچک‌ترین مساله روبرو می‌شوند تمام بخش‌ها و دولت آنان بسیج می‌شوند اما جمهوری اسلامی ایران به نقطه‌ای رسیده که زمانیکه رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان نماد سلطه توسط کشور ما مورد اصابت قرار می‌گیرد، رئیس جمهور و دولت و مردم به کارهای عادی خود می‌پردازند و کشور در شرایط آرام مسیر خود را ادامه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی مقام معظم رهبری اینگونه تاکید کردند که نباید اقتصاد کشور با تکانه‌های خارجی دچار آسیبی شود؛ لذا باید در این مسیر حرکت کنیم و در زمینه اقتصاد به نقطه‌ای برسیم که تناسب با نقش جمهوری اسلامی در سطح بین الملل داشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امروز وقتی در منطقه تصمیمی گرفته می‌شود که تبعات خاصی دارد ناچار هستند ملاحظات جمهوری اسلامی را رعایت کنند و تکیه مظلومین جهان به ایران است تا جایی که تمام امکانات نظام سلطه برای شکست مردم غزه جمع آوری شد اما نتوانستند به هیچکدام از اهداف خود برسند.

حجت الله عبدالملکی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تراز تجاری مناطق آزاد با تلاش‌های دولت سیزدهم مثبت شده است، گفت: یک و نیم درصد از ۶ درصد رشد اقتصادی حاصل تلاش‌های مناطق آزاد بوده و تاکنون ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بسته سرمایه‌گذاری در سال گذشته ارائه شد که به معنای چهار برابر شدن تقاضا برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد است و تاکنون ۱۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری محقق شده است و این برنامه جهش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد با جدیت پیگیری می‌شود و در سال پنجم برنامه هفتم سهم مناطق آزاد در رشد اقتصادی به ۴ درصد خواهد رسید.

کد خبر 6088682 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • تمدید ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تا ۱۲ اردیبهشت
  • منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد
  • اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
  • جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است
  • جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است
  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • ۳۶ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیات بر ارزش افزوده در زنجان هزینه شد