Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «سعدی قادرزاده» رئیس کمیته دولتی سرمایه گذاری و مدیریت اموال دولتی تاجیکستان از کاهش حجم سرمایه گذاری‌های مستقیم خارجی در سال گذشته میلادی، خبر داد.

وی ضمن سخنانی در نشست مطبوعاتی گفت: در سال 2020 میلادی 428 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی وارد اقتصاد تاجیکستان شد که 150 میلیون دلار چین، 39 میلیون دلار عربستان و 38 میلیون دلار فیلیپین سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قادرزاده افزود: حدود 162 میلیون دلار از حجم کلی سرمایه گذاری خارجی با سرمایه گذاری مستقیم خارجی مرتبط است.

وی خاطرنشان کرد که حجم سرمایه گذاری‌های مستقیم خارجی در اقتصاد تاجیکستان در سال گذشته میلادی در مقایسه با سال 2019 میلادی 47 درصد کاهش داشته است.

با این حال، بنابر آمار کمیته دولتی سرمایه گذاری و مدیریت اموال دولتی تاجیکستان، در حال حاضر در این کشور 70 پروژه سرمایه گذاری دولتی به مبلغ بیش از 3.5 میلیارد دلار در حال اجرا است.

حدود 50 درصد در ساختار این پروژه‌ها به صورت وام و بیش از 45 درصد کمک‌های بلاعوض و مابقی سهم دولت تاجیکستان است.

این وجوه برای توانبخشی و توسعه سیستم حمل و نقل، انرژی، مسکن و خدمات عمومی، بخش کشاورزی و احیای زمین و همچنین اجرای پروژه‌هایی در زمینه مراقبت‌های بهداشتی، آموزش، حمایت اجتماعی، مدیریت عمومی هزینه می‌شود.

دولت تاجیکستان در چارچوب برنامه وام‌های خارجی دولتی قصد دارد در 3 سال آینده برای اجرای پروژه‌های سرمایه گذاری دولتی، وام‌های خارجی به مبلغ یک میلیارد و 160 میلیون دلار جذب کند.

به ویژه تاجیکستان قصد دارد در سال 2021 میلادی 452.9 میلیون دلار، در سال 2022 میلادی 459.7 میلیون دلار و در سال 2023 میلادی 246.8 میلیون دلار دریافت کند.

بنابر پیش بینی‌ها قرار است، این وجوه به طور عمده از بانک بازسازی و توسعه اروپا، بانک توسعه اسلامی و بانک جهانی جذب شوند.

علاوه بر این پروژه‌های دولتی در تاجیکستان توسط بانک توسعه آسیا، صندوق توسعه سعودی، صندوق توسعه کویت، بانک صادرات واردات چین، بانک سرمایه گذاری اروپا، بانک توسعه اورآسیا و سایر اهداکنندگان مالی خارجی سرمایه گذاری می‌شوند.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: تاجیکستان سرمایه گذاری مستقیم کمیته سرمایه گذاری چین فیلیپین عربستان سرمایه گذاری مستقیم خارجی میلیون دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۱۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته

صندوق بین المللی پول از رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته خبر داد و پیش بینی کرد ذخایر ارزی در دسترس ایران در سال ۲۰۲۴ با افزایش حدود ۶ میلیارد دلاری نسبت به سال قبل به ۳۱.۳ میلیارد دلار برسد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین المللی پول در گزارش  منطقه ای خاورمیانه و آسیای مرکزی که به تازگی منتشر شده پیش بینی کرده ارزش تولید ناخالص داخلی ایران 61 میلیارد دلار در سال 2024 نسبت به سال 2023 افزایش یابد و به 464 میلیارد دلار برسد. اقتصاد ایران در این سال 3.3 درصد رشد خواهد کرد که  از رشد متوسط 20 ساله طی سال های 2000 تا 2020 که 3 درصد گزارش شده بیشتر خواهد بود.

این گزارش رشد اقتصاد غیر نفتی ایران در سال 2023 را  3.8 برآورد و پیش بینی کرده است این رقم در سال جاری به 3.3 درصد برسد. بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته رشد قابل توجه 15 درصدی را به ثبت رساند. پیش بینی شده است در سال 2024 نیز رشد این بخش به 2.9 درصد برسد.

نرخ تورم در کشور طی سه سال گذشته نزولی بوده است و به پیش بینی صندوق بین المللی پول انتظار می رود این روند حداقل طی دو سال آینده ادامه پیدا کند. نرخ تورم ایران در سال 2023 به 41.5 درصد کاهش یافته و پیش بینی می شود در سال 2024 به 37.5 درصد و در سال 2025 به 32.5 درصد برسد.

نرخ رشد نقدینگی در سال 2023 بالغ بر 34.7 درصد بوده و انتظار می رود این رقم در سال 2024 به 32.9 درصد کاهش یابد. متوسط رشد نقدینگی طی سال های 2000 تا 2020 بالغ بر 26.5 درصد محاسبه شده است.

*پیش بینی تراز مثبت 16.7 میلیارد دلاری حساب های جاری در 2024

صندوق بین المللی پول تراز حساب های جاری ایران در سال 2024 را مثبت 16.7 میلیارد دلار پیش بینی کرده است. در سال 2023 نیز تراز حساب های جاری ایران مثبت 17.8 میلیارد دلار برآورد شده بود.

*عبور ذخایر ارزی در دسترس ایران از 30 میلیارد دلار

ذخایر ارزی در دسترس ایران بر اساس برآورد صندوق بین المللی پول در سال گذشته 25.1 میلیارد دلار بوده است. این رقم برای سال قبل از آن 19.7 میلیارد دلار اعلام شده بود. بر اساس پیش بینی این نهاد بین المللی ذخایر ارزی در دسترس ایران طی سال جاری با افزایش حدود 6 میلیارد دلاری نسبت به سال قبل به 31.3 میلیارد دلار خواهد رسید.

بر اساس این گزارش ذخایر ارزی ایران بسیار بیشتر از این ارقام و بالای 100 میلیارد دلار است که بنا به ادعای صندوق بین المللی پول به دلیل تحریم ها در دسترس ایران قرار ندارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • حراج پشته‌های علف مشهور «مونه»
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • افزایش ۷۲ درصدی سرمایه گذاری خارجی آذربایجان شرقی