Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، این روزها حواشی جدیدی پیرامون دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران مطرح شده به طوری که زمزمه‌هایی از گوشه و کنار دانشکده مبنی بر جذب غیرمعمول و خلاف روال برخی افراد فاقد صلاحیت در گروه جامعه شناسی به گوش می‌رسد. برخی اساتید و دانشجویان این دانشکده بر این باور هستند که ساحت علم در این دانشکده دچار سیاست زدگی شده و فضا توسط مسولان دانشکده به سمت اهداف شخصی و منافع جناحی سوق داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشکده علوم اجتماعی؛ از رانت پژوهشی تا مشکوک بودن پروژه‌های برخی اساتید

این دانشکده نخستین بار نیست که حاشیه ساز شده بلکه سال گذشته بود که سهیلا صادقی استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در سخنانی صریح از رانت پژوهشی در دانشگاه پرده برداشت و درباره «عدم شایسته سالاری» و نقش پررنگ «باندبازی‌های سیاسی» در عزل و نصب اساتید و اعضای هیأت‌های علمی دانشگاه‌ها سخن گفت. صادقی در بخشی از صحبت‌های خود به این موضوع اشاره کرد که بخش عمده بودجه‌های پژوهشی به جای آنکه بر اساس اولویت‌های علمی و نیازهای جامعه تخصیص یابد، بر اساس دوری و نزدیکی حزبی-سیاسی توزیع می‌شود و منتفع اصلی آن «رانت‌پژوهان» هستند.

پس از اظهارات جنجالی دانشیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، اسنادی دال بر مشکوک بودن برخی پروژه‌های پژوهشی از اساتید این دانشکده منتشر شد. در این اسناد مشخص شد که برخی از این افراد در حالی که پروژه‌ای را در اختیار داشته اند، توانسته اند نظارت پروژه‌ای دیگر را نیز برعهده بگیرند و یا دو پروژه را به فاصله زمانی یک ماه دریافت و با عنوان‌های شبیه به هم پیش برده اند.

حالا اما ماجرا در این دانشکده به گونه‌ای دیگر رقم خورده و مشکلاتی در ارتقا برخی اساتید به وجود آمده و جذب برخی اساتید آن هم خارج از عرف، شائبه‌هایی برای اساتید و دانشجویان ایجاد کرده است.

ابهام در وضعیت یک استاد جامعه شناسی / اخراج و انتقال به گروه دیگر

یکی از اساتید این دانشکده که در مرحله ارتقا قرار دارد، در ارائه دومین مقاله خود با مشکل رو به رو شده و کمیته بررسی صلاحیت علمی با بررسی مقاله مورد نظر به او اتهام تخلف علمی زده است. این کمیته همچنین با ممانعت از تبدیل وضعیت این استاد او را اخراج و به گروه علوم اجتماعی اسلامی منتقل کرده است.

این استاد با انتشار بیانیه ای که به تازگی منتشر کرده ضمن اشاره به طولانی شدن روند تبدیل وضعیت خود گفته است: «در ادامه رقابت‌های غیرسازنده در دانشکده علوم اجتماعی و در استمرار تقلای سیاسی و غیرعلمی درون گروه جامعه شناسی اتهام اشتراک بین دو مقاله علمی-پژوهشی مطرح شده، با اینکه در مقاله دوم به مقاله اول ارجاع داده شده است.»

او همچنین در بخشی دیگر از بیانیه خود تاکید کرده است که «کسانی در کمیته بررسی صلاحیت‌های علمی، اتهام تخلف علمی را روا داشته اند که مع الاسف، خود مبتلا به تقلب از دیگری و از خود هستند.» این استاد مستندات خود مبنی بر کشف تقلب در آثار اعضای این کمیته را در بیانیه خود ذکر کرده است.

حضور افراد مساله دار در هیأت ممیزه دانشکده علوم اجتماعی

یکی از اساتید معترض و مطلع درباره اتفاقات رخ داده در این دانشکده به خبرنگار مهر بیشتر توضیح می‌دهد و می‌گوید: دانشکده علوم اجتماعی در جذب و ارتقا اساتید یا تمدید قرارداد برخی اعضای هیأت علمی دچار مشکل شده است. در واقع افرادی که باید در مورد جذب و ارتقا اساتید تصمیم بگیرند، خودشان در سال‌های گذشته پرونده‌های زیادی دارند و حتی در هیأت ممیزه دانشکده عضویت داشته و تمام اختیارات را در دست دارند.

وقتی فردی غیرمتخصص رئیس گروه ارتباطات می‌شود!

وی ادامه داد: به طور مثال یکی از همین افراد به فرد دیگری که از آشنایان او بوده، با تحصیلات نامرتبط بورسیه فرانسه داده است و حالا همان فرد با تحصیلات کاملاً غیرمرتبط رئیس گروه ارتباطات دانشکده و در حال حاضر دانشیار هم شده است! حتی فردی که صلاحیت عضویت در هیأت ممیزی دانشکده را ندارد در حال حاضر نماینده هیأت ممیزه در دانشگاه است و تمام اختیارات جذب و ارتقای اساتید و تمدید در دستان او است.

وی افزود: از طرف دیگر دانشگاه اقدام به جذب افرادی کرده که به لحاظ رزومه علمی قدرتمند نیستند. ضمن اینکه دانشگاه در فرایند جذب مستقیم وارد عمل شده و از طریق مرکز جذب و فراخوان جذب اقدام نکرده است.

شائبه در خصوص جذب دو استاد در گروه علوم اجتماعی / شبهه در رزومه علمی

یکی دیگر از افراد مطلع در این دانشکده به مهر می‌گوید: ماجرا از این قرار است که یکی از اساتید گروه برنامه ریزی به گروه علوم اجتماعی منتقل شده در حالی که حیطه علمی تخصصی او ارتباطی با جامعه شناسی ندارد و سوال این است که چرا و به چه دلیلی ایشان در گروه جذب شده است؟

وی افزود: از طرف دیگر در خصوص نحوه جذب این استاد نیز شبهاتی وجود دارد و شنیده‌ها حاکی از آن است که روند جذب او غیرمعمول و خلاف روال بوده است. گفته می‌شود جلسه‌ای که در آن برای جذب ایشان برگزار شده از قبل به اطلاع اساتید گروه نرسیده است در حالی که روال به این صورت است که رأی‌گیری و سایر مسائل مهم از قبل به اطلاع همۀ اساتید رسانده شود.

این فرد مطلع در ادامه می‌گوید: گروه جامعه‌شناسی از قبل برای جذب هئیت علمی جدید اعلام نیاز عمومی نکرده و به همین دلیل فرصت یکسان برای همۀ متقاضیان جذب فراهم نشده است و این ادله باعث می‌شود که روند جذب این فرد غیرمعمول نشان داده شود.

وی ضمن بیان این مطلب که زمزمه‌هایی در خصوص جذب یکی دیگر از اساتید در گروه جامعه شناسی به گوش می‌رسد، خاطرنشان کرد: در حالی که درباره رزومه علمی این فرد حرف و حدیث‌هایی وجود دارد و گفته می‌شود رابطه بسیار نزدیکی با یکی از اساتید پرنفوذ گروه جامعه شناسی دارد.

بسیج دانشجویی دانشکده بیانیه داد / مسولان دانشکده پاسخ روشن و قانع کننده بدهند

در روزهای اخیر همچنین بسیج دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی در نامه‌ای به دکتر اعتمادی فرد رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران خواستار شفاف سازی در خصوص انتقال یکی از اساتید از گروه برنامه ریزی به گروه علوم اجتماعی و شایعات جذب برخی افراد دیگر به این گروه شد.

در بخشی از این بیانه آمده است: «این قبیل رفتارها و عملکردهای غیرشفاف و ناگهانی، گمانی مبنی بر استفاده از قدرت نهادی برای دخالت در رویۀ آکادمیک و برهم‌زدن فرایند دموکراتیک نهاد علم را به وجود می‌آورد. امیدواریم مسئولان محترم دانشکده پاسخ‌هایی روشن و قانع‌کننده به پرسش‌های مطرح‌شده بدهند و به هرگونه شائبه‌ای دربارۀ عملکرد جناحی و مبتنی بر منفعت گروهی پایان دهند.»

به گزارش مهر، این شنیده‌ها در حالی است که محمدرضا رضوان‌طلب رئیس مرکز جذب پیش از این گفته بود دانشگاه تهران در برخی از موارد چندان خود را ملزم به هماهنگی با احکام هیأت مرکزی جذب نمی‌داند.

رضوان طلب در گفتگویی که سابقا با مهر داشت یکی از مصداق‌های عدم هماهنگی دانشگاه تهران با برخی از آرا و مصوبات هیأت مرکزی جذب وزارت علوم را انتقال یکی از اساتید از دانشگاه‌های شهرستان به این دانشگاه عنوان کرد.

او این توضیح را هم داده بود که این استاد در آن دانشگاه، مرتکب تخلف اخلاقی شده بود و پرونده قابل تأملی در این رابطه داشت و به همین دلیل در آن دانشگاه محروم از تدریس شده بود. علی‌رغم حکم هیأت مرکزی در مورد لزوم بازگشت وی به دانشگاه مبدا، دانشگاه تهران بیش از ۴ سال است بر ادامه خدمت وی در این دانشگاه اصرار دارد.

و در پایان

از شخص رئیس دانشگاه تهران این انتظار می‌رود برای اینکه حیثیت علم در دانشگاه تهران زیر سوال نرود و با توجه به اینکه فشار سنگینی بر دوش برخی از اساتید این دانشکده وجود دارد، به اتفاقات رخ داده در دانشکده علوم اجتماعی ورود کند و ضمن بررسی اعتراضات اساتید این دانشگاه در این زمینه پاسخگو باشد و شفاف سازی های لازم را نیز انجام دهد.

کد خبر 5149481

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران دانشگاه تهران جذب هیات علمی اساتید دانشگاه آموزش مجازی دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه ها دانشگاه های علوم پزشکی جذب هیات علمی سازمان سنجش دانشگاه علامه طباطبایی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها وام دانشجویی مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشجویان خارجی ویروس کرونا دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران اساتید این دانشکده گروه علوم اجتماعی گروه جامعه شناسی یکی از اساتید برخی اساتید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۶۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همسر رئیسی پُست جدید گرفت

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، روز گذشته در مراسم افتتاح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، جمیله علم الهدی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و همسر رئیسی به عنوان عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی شد.

محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران همچنین در این مراسم با اعطای حکمی انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور را به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی و منصوب کرد.

دیگر خبرها

  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • اعلام آمادگی دانشگاه رازی برای پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا
  • اعلام آمادگی دانشگاه رازی کرمانشاه برای پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا
  • همسر رئیسی پُست جدید گرفت
  • واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا
  • حکم رییس دانشگاه تهران برای همسر و معاون رییس جمهور
  • اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به کار خود پایان داد