Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی صفاری کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان  در مقایسه نوسان و شاخص بازار سرمایه ایران و بورس‌های مطرح دنیا اظهار کرد:در تمام دنیا از جمله بورس کشورمان یک سری شاخص داریم به نام شاخص مقدم، شاخص مقدم ماننددماسنج اقتصاد عمل می‌کند که حال روز اقتصاد را نمایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: این حال روز اقتصاد ممکن است یا بر اساس شوک‌های سیاسی (می تواند منشا داخلی یا خارجی داشته باشد) یا شوک‌های اقتصادی باشد، برای همین در تمام دنیا یکی از بهترین دماسنج‌هایی که با استفاده از آن می‌توان بحران‌های موجود را متوجه شد، شاخص بورس است.

کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: شاخص بورس ما نیز دقیقا مانند دنیا همین عملکرد را دارد، شاخص بورس در حال حاضر در حال نمایش شوک‌های سیاسی مانند برجام یا اختلاف‌های جناحی است، از سمت دیگر در حال نمایش شوک‌های اقتصادی هم است.

او ادامه داد: در همه دنیا وقتی نرخ بهره کاهش پیدا می‌کند، قیمت سهام بالا می‌رود و برعکس این حالت در ایران هم وجود دارد، در بهمن ماه سال ۹۲ زمانی که آقای طیب نیا نرخ بهره را بالا برد ما مشاهده کردیم که سال ۹۳ بدترین سال بورس ایران بود. اما به طور کل شاخص بورس ما با شاخص‌های بورس دنیا مطابقت دارد و اتفاقا حالش خوب است و شوک سیاسی و اقتصادی را به درستی نشان می‌دهد.

صفاری در پاسخ به این سوال که معمولا در کشور‌های توسعه یافته روند قیمت سهام به چه شکل است؟ بیان کرد: در کشور‌های مختلف نوسان قیمت متفاوت است، مثلا در ایران پدیده سقف وجود ندارد و هر زمان که سقف به وجود می‌آید برای یک سهم به سرعت آن را می‌بندند و به صورت حراج آن سهم را باز می‌کنند.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: اما در بورس‌های مختلف فرق وجود دارد. در بورس‌هایی که نزدیک به بورس ما است دامنه نوسان مثلا در مالزی مثبت و منفی سی درصد است و در امارات مثبت و منفی ۱۰درصد است.  در حال حاضر نوسان بورس ایران منفی دو و مثبت ۶ درصد شده است که البته درست هم است، زیرا زمانی که ترس وجود دارد این موضوع دامنه نوسان نامتقارن مناسب است، این موضوع دامنه نوسان نامتقارن در کشور‌های دیگر هم اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید

نوسان گیری جزئی از بازار سرمایه است

صفاری درباره ویژگی بورس‌های مطرح دنیا بیان کرد: بزرگترین مشکل بورس ما نقدشوندگی است و سهام دست مردم کمتر است، سهام داران عمده برای معافیت‌های مالیاتی می‌آیند ۱۰ تا ۱۵ درصد را می‌فروشند و بقیه را اصلا نمی‌فروشند، مثلا شستا وارد بازار می‌شود با ۱۰% آن عرضه می‌شود و دیگر دولت عرضه نمی‌کند.

او در پایان تصریح کرد: باید سهام شناور زیاد شود به دلیل این مشکل عمق بازار ما کم است به عبارتی حجم اش زیاد است، اما عمق اش بسیار کم است، یکی از شاخص‌هایی که در دنیا بسیار مهم است حجم معاملات و عمق معاملات است. اولین قدمی که برای حرکت به سمت بورس‌های مطرح دنیا باید برداشته شود افزایش شناوری سهم و بازارگردانی سهامدار عمده است تا سهم هر روز معامله شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس ایران بازار سرمایه شاخص بورس بورس ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۷۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخگویی مرکز امداد شرکت گاز به ۸۴ هزار تماس تلفنی مشترکان گاز طبیعی 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌مدیرعامل شرکت گاز مازندران از پاسخگویی به ۸۴ هزار و ۱۷۴ تماس تلفنی مشترکان گاز طبیعی با مرکز امداد و حوادث ۱۹۴ شرکت گاز استان، طی سال گذشته خبر داد.

دکتر مایلی رستمی با اعلام این خبر گفت: از این تعداد تماس ۷۹ هزار و ۶۷۶ مورد منجر به اعزام عملیاتی و ۹۸۹ مورد نیز منجر به اعزام فوری گروه‌های امداد و حوادث شده است.

وی رفع نشتی از کنتور و رگولاتور، بررسی صدای ناهنجار از رگولاتور، وصل کردن مجدد انشعاب، بازدید از حفاری، کنترل آتش‌سوزی و رفع شکستگی علمک در اثر برخورد خودرو را از جمله اقداماتی عنوان کرد که اعزام گروه‌های امداد و حوادث در پی داشته است.

مدیرعامل شرکت گاز مازندران با اشاره به ضرورت آمادگی و انجام واکنش سریع نیرو‌های امدادی برای مقابله با حوادث احتمالی، گفت: برگزاری مانور مقابله با زلزله، انفجار، آتش‌سوزی، گازگرفتی و شکستگی علمک، نقشه‌خوانی و تعیین موقعیت مکانی از جمله اقداماتی است که در این راستا طی سال ۱۴۰۲ انجام شده است.

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • پاسخگویی مرکز امداد شرکت گاز به ۸۴ هزار تماس تلفنی مشترکان گاز طبیعی 
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • حرکت بازار ارز به سمت ثبات/ نوسان یک یا دو هزار تومانی قیمت دلار طبیعی است
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار