Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-06@23:08:56 GMT

ماسک شدت بیماری کرونا کم می کند

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۵۱۵۳۶

ماسک شدت بیماری کرونا کم می کند

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیلی میل، طبق تحقیقات جدید ، چگالش داخل ماسک صورت ممکن است به شما در کاهش میزان آسیب ناشی از ابتلا به ویروس کرونا کمک کند.

اعتقاد بر این است که افزایش رطوبت موجود در هوا بین دهان فرد و ماسک وی به بدن فرد استفاده کننده کمک می کند تا ذرات ویروسی را از مجاری تنفسی خارج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان موسسه ملی بهداشت ایالات متحده (NIH) دریافتند که رطوبت ناشی از ماسک باعث هیدراته شدن مجاری تنفسی می شود و اجازه می دهد مخاط آلوده پاک شود و از رسیدن آن به ریه ها جلوگیری می کند؛ جایی که ویروس می تواند صدمه بزند و منجر به موارد شدید بیماری کرونا شود.

بخش دیگری از این تحقیقات باز هم یک سری نتایج تکراری و پراهمیت را نشان داده است؛ افرادی که از ماسک استفاده می کنند و آن را از روی صورت خود برنمی دارند حتی اگر به کرونا هم مبتلا شوند فرم بیماری آنها شدید نخواهد بود.

دکتر آدریان بکس سرپرست نویسنده این مطالعه جدید  گفت: نشان داده شده است که سطح بالایی از رطوبت باعث کاهش شدت آنفولانزا می شود و ممکن است از طریق مکانیسم مشابه برای شدت ویروس کرونا قابل استفاده باشد.

چهار ماسک برای بررسی چگونگی تأثیر آنها بر سطح رطوبت آزمایش شد.

یک داوطلب در حالی که بدون ماسک ، ماسک N95 ، ماسک جراحی ، ماسک پنبه ای و پلی استر دو لایه و ماسک پنبه ای سنگین بود  در یک جعبه 95.3 لیتری نفس خود را بیرون داد.

با قرار دادن کف لاستیکی با چگالی بالا در اطراف ماسک و صورت داوطلب ، هر گونه نشتی در اطراف لبه های ماسک برطرف شد. محتوای آب در هوا در هر نمونه اندازه گیری شد تا مشخص شود چه مقدار آب توسط ماسک به دام افتاده است.

اندازه گیری رطوبت در سه دمای 8 درجه سانتیگراد ، 22 درجه سانتیگراد و 37 درجه سانتیگراد انجام شد.

نویسندگان در این مقاله می نویسند: «توانایی جذب انواع آب از الیاف مصنوعی و طبیعی به شدت به دما بستگی دارد. الیاف طبیعی مانند پشم ، پنبه و ابریشم به ویژه در جذب آب موثر هستند  در حالی که الیاف پلی استر یا نایلون مصنوعی این کار را تا حد بسیار کمتری انجام می دهند.»

به هر حال هر ماسک رطوبت را افزایش می دهد ، اما در محدوده های مختلف.

در دمای اتاق ، ماسک جراحی رطوبت هوای استنشاق شده را بیش از یک سوم افزایش می دهد (38 درصد) ، در حالی که پوشش های N95 و پلی استر-پنبه محتوای آب هوای استنشاق را تا 60 درصد افزایش می دهد.

به گفته محققان ، ماسک های سنگین پنبه ای منجر به تقریباً دو برابر شدن رطوبت هوای استنشاق شده است.

دکتر بکس گفت: «افزایش سطح رطوبت چیزی است که بیشتر افراد ماسک دار ممکن است بدون اینکه بتوانند آن را تشخیص دهند و بدون اینکه بدانند این رطوبت برای آنها خوب است احساس می کنند.»

دکتر گریفین راجرز ، مدیر انستیتوی ملی دیابت و گوارش و کلیه  آمریکا نیز گفت: «حتی وقتی افراد بیشتری در سراسر کشور شروع به واکسیناسیون می کنند ما باید مراقب خود باشیم چون همه گیری همچنان ادامه دارد.»

یافته های کامل در ژورنال بیوفیزیکال منتشر شده است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا ویروس کووید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۱۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد

عادت‌های سالم می‌توانند ذهن و مسیر کلیِ زندگیِ ما را به سمت بهتر شدن ببرند. در حالی که عادت‌های ناسالم به سلامت و طول عمر ما آسیب می‌رسانند. در این مطلب، فهرستی از ۴ عادت روزانه را می‌خوانید که اگر جلوی آنها را نگیرید، کشنده خواهند بود.

خوب‌نخوابیدن

کیفیت بد خواب و محرومیت مزمن از خواب می‌تواند به شکل فاجعه‌باری روی سلامت فیزیکی و عصبی ما اثر بگذارد. مطالعات متعدد نشان داده است که افراد میانسالی که هر شب شش ساعت یا کمتر می‌خوابند ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند. دانشمندان نیز خواب ناکافی را با فهرستی اجمالی از بیماری‌ها نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، افسردگی و اضطراب مرتبط دانسته‌اند. اگر زندگی طولانی توام با سلامتی اولویت شماست، از یک شب خواب خوب و کافی غافل نشوید!

ورزش‌نکردن

چشم‌پوشیدن از مزایای تمرینات قلبی - عروقی و قدرتی آسان نیست. با وجود این میلیون‌ها انسان در سراسر جهان سبک زندگی بی‌تحرک‌شان را تغییر نمی‌دهند، سبکی که به آهستگی جان آنها را خواهد گرفت. ورزش نکردن احتمال دچار شدن به بیماری‌های قلبی، چاقی و دیابت نوع دو را افزایش می‌دهد.

فعالیت‌های قلبی - عروقی مانند دوچرخه‌سواری، آهسته دویدن و شنا تاثیر زیادی در پیشگیری از چنین بیماری‌هایی دارد. ورزش‌های استقامتی مانند وزنه‌برداری هم مزایای خاص خودشان را دارند. طبق مطالعات جدید، یک ساعت ورزش استقامتی در هفته ۱۵ درصد خطر مرگ و میر را کاهش می‌دهد و علاوه بر این، به کاهش خطر آسیب‌های حدی به ویژه در سنین بالاتر کمک می‌کند. ورزش بنیاد زندگی سالم و عاری ماندن از آسیب در سنین بالاتر است، پس تحرک را حتماً در برنامه‌ی زندگی‌تان بگنجانید!

محافظت‌نکردن از پوست در برابر نور خورشید

لذت بردن از کمی نور خورشید در فصول گرم‌تر سال هیچ ایرادی ندارد. نور خورشید برای تنظیم عملکرد‌های متعدد بدن از جمله ریتم شبانه‌روزی، سطوح انرژی و جذب ویتامین دی بسیار مهم است. با وجود این، افراط در هر کاری بد است و در خصوص قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، عواقب می‌تواند کشنده باشد.

یکی از رایج‌ترین دلایل سرطان سلول سنگفرشی و ملانوما قرارگیریِ بیش از حد در معرض اشعه‌ی UV آفتاب است. در کانادا به تنهایی، هر ساله حدود ۸۰ هزار نفر به سرطان پوست مبتلا می‌شوند و ۸۰ تا ۹۰ درصد این موارد سرطانی با اشعه‌ی UV ارتباط دارند.

راه‌حل این مشکل ساده است: کرم ضد آفتاب. استفاده منظم از ضد آفتاب به طور قابل ملاحظه‌ای نرخ سرطان را کاهش می‌دهد. یک کرم ضد آفتابِ طیف گسترده (محافظ در برابر پرتو UVA و UVB) با SPF حداقل ۳۰ پوست شما را سالم، جوان و عاری از سرطان نگه می‌دارد.

سیگار الکترونیکی (یا ویپ)

آخرین گزینه از فهرست عادات مخرب شاید واضح به نظر برسد، اما نرخ مصرف سالانه آن رو به افزایش است. سال ۲۰۱۱، شمار جهانی مصرف‌کنندگان ویپ از هفت میلیون به ۴۱ میلیون در سال ۲۰۱۸ افزایش یافت. اگرچه ویپ به اندازه سیگار خطرناک نیست، افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن ریوی و آسم در بین مصرف‌کنندگان مکرر ویپ گزارش شده است.

صنعت ویپ در قیاس با صنعت سنتی تنباکو تحت نظارت نیست. در نتیجه در فرآیند تولید آن ممکن است از مواد شیمیایی با خطرات ناشناخته استفاده شود. در آخر مصرف ویپ کمکی به کاهش اعتیاد به نیکوتین نمی‌کند. از زمان معرفی محصولات ویب به بازار، مصرف نیکوتین میان جمعیت جوان افزایش یافته است. در نظرسنجی ملی مصرف دخانیات بین جوانان که سال ۲۰۲۱ انجام شد، مشخص شد بیش از دو میلیون دانش‌آموز متوسطه و دبیرستانی به طور مکرر سیگار الکترونیکی مصرف می‌کنند. روش‌های سنتی ترک از جمله درمان جایگزین نیکوتین و درمان رفتاری شناختی گزینه‌های به مراتب سالمتری از ویپ هستند.

اگر درگیر یکی از عادات ناسالم این فهرست هستید، برای ترک آن باید با خودتان صبور باشید، چون این کار مسلتزم گذشت زمان است. اگر ثبات داشته باشید می‌توانید عادات مخرب را ترک و سبک زندگی‌تان را عوض کنید.

منبع: الف

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود