Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-07@02:47:20 GMT

برنامه جامع «اقدام»

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۵۵۴۳۶

برنامه جامع «اقدام»

برجام و تجربه مذاکرات با ۱+ ۵ را باید یک تجربه‌ملی ببینیم و به آن توجه داشته‌باشیم. با گذشت چند سال از این ماجرا و فقدان دستاوردهای مورد انتظار، این اتفاق باید در حافظه ملت ما باقی بماند. یکی از نکات موجود در این خصوص این است که در یک تجربه‌جمعی ملت ما آموخت غربی‌ها به تعهدات خود پایبند نیستند. یعنی آمریکایی‌ها با وجود پذیرش تعهداتی در برجام و قبول این مساله که روند همکاری‌های اقتصادی ایران با محیط بین‌المللی را عادی کنند، این تعهد را زیرپا گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  از دوره اوباما این نقض تعهد آغاز شد و در دوره ترامپ به اوج خود رسید و با خروج از برجام و پس از آن،‌ تحریم‌هایی علیه ایران اعمال شد. در برجام بسیاری از تحریم‌ها در مورد افراد و شرکت‌های ایرانی رفع یا تعلیق شده‌بود اما نه فقط ترامپ آن تحریم را برگرداند بلکه بیش از ۸۰۰مورد تحریم جدید را علیه کشورمان اعمال کرد و ضمن تحریم مجدد افراد، نهادها و موسسات را مورد تحریم قرارداد.   اروپایی‌ها هم بعد از خروج آمریکا از برجام، ۱۱ تعهد در قبال ایران متقبل شدند اما به هیچ‌کدام عمل نکردند. یکی از مقدمات آن تعهدات فعال‌کردن یک کانال و مکانیسم مالی به نام اینستکس میان ایران و اروپا بود تا کشورمان بتواند فارغ از فشارهای آمریکا، با اروپا وارد معاملات تجاری شود. اما اینستکس به سرانجام نرسید و صرفا یک مورد تراکنش در داخل آن اتفاق افتاد که ارزش چندانی نداشت.   مجموعه رفتار غربی‌ها به ما نشان داد نمی‌توانیم به تعهدات آنها روی کاغذ توجه کنیم و هم این‌که اصولا نگاه به غرب برای حل مشکلات اقتصادی، نتیجه‌بخش نیست. با استفاده از این تجربه ملی باید مدنظر داشته‌باشیم که فقط در صورت اقدام عملی برای رفع موثر تحریم ها  - که ما اثربخشی رفع تحریم‌ها را شاهد باشیم - می‌توانیم به اجرای تعهدات سابق خود برگردیم. موضع رهبرمعظم انقلاب هم منطبق بر همین نگاه است.   ایشان تبیین کردند ایران فقط در مقابل عمل طرف مقابل حاضر به اقدامات عملی خواهدبود. به یاد داریم بعد از برجام، هیات‌های مختلف خارجی به ایران آمدند و در زمینه همکاری اقتصادی و تجارت با مقامات ایرانی گفت‌وگو کردند اما ثمره‌ای از این هیات‌های تجاری ندیدیم. اروپایی‌ها حتی ادعا کردند قوانین مسدودسازی را تصویب خواهندکرد تا مانع خروج شرکت‌های اروپایی از ایران شوند اما موفقیتی در این زمینه نداشتند.   امروز هم نباید به آنچه آنها روی کاغذ می‌نویسند یا در بیانیه‌هایشان اشاره می‌کنند و حتی در قبال توافقات صورت گرفته چه امضایی می‌دهند، راضی باشیم. چون این امضاها تضمینی برای ایران نیست، بلکه مهم اقدام عملی است که ایران بتواند به صورت موثر اطمینان یابد که تحریم‌ها بی‌اثر شدند. بر همین اساس برای ایران مهم است بدانیم نفت ما در مسیرهای قانونی به فروش می‌رسد.   البته ایران راه‌هایی را برای فروش نفت پیدا کرده اما غربی‌ها اگر می‌خواهند نشان دهند که صادق هستند، باید مسیرهایی را ایجاد کنند تا فروش نفت به وضعیت طبیعی خود برگردد. نکته دیگر این‌که ما به منابع درآمدهای حاصل از فروش نفت دسترسی پیدا کنیم. اقدام دیگر تراکنش‌های بانکی است که بین ایران کشورهای دیگر ایجاد می‌شود اما تاکنون این بانک‌ها با توجه به تحریم‌های آمریکایی از هرگونه همکاری خودداری کردند. ایران تنها در صورت این اقدامات عملی است که به تعهدات خود براساس منافع ملی بازخواهدگشت.  

ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اقدام روزنامه جام جم تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۵۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، حمید محله‌ای مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت گفت: تاکنون از 22 شرکت، 14 شرکت خودرویی به سامانه جامع خدمات پس از فروش متصل شده اند و بقیه شرکت‌ها طبق قانون بودجه 1402 تا پایان آذر ماه فرصت دارند تا به استعلام‌های مربوط به خدمات پس از فروش در سامانه جامع خدمات، پاسخ دهند.

حمید محله‌ای گفت: زیرساخت‌های لازم برای اتصال شرکت‌های خودرویی شامل تولید کننده، وارد کننده و مونتاژ کننده را برای اتصال به سامانه جامع خدمات پس از فروش فراهم کرده ایم.

مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت افزود: تاکنون از 22 شرکت، 14 شرکت خودرویی به سامانه جامع خدمات پس از فروش متصل شده اند، اما هنوز دو شرکت بزرگ خودروساز کشور به این سامانه متصل نشده اند.

محله‌ای در ادامه گفت: طبق آیین نامه اجرایی تبصره 10 قانون بودجه 1402 شرکت‌های خودرویی تا پایان آذر ماه فرصت دارند تا به استعلام‌های مربوط به خدمات پس ازفروش که در سامانه جامع خدمات پس از فروش مطرح می شود پاسخ دهند.

به گفته محله‌ای یکی از مهم‌ترین مزیت‌های اتصال شرکت‌های خودرویی به سامانه جامع خدمات پس از فروش شفافیت ارائه خدمات آن‌ها و ایجاد امکان شکایت از عملکرد این شرکت‌ها توسط مردم است.

لازم به ذکر است بر اساس ماده 4 قانون حقوق مصرف کنندگان همه شرکت‌های خودرویی شامل تولید کننده، وارد کننده و مونتاژ کننده موظف هستند خدمات پس از فروش ارائه دهند و بر اساس ساز و کار‌های وزارت صمت این خدمات باید در بستر سامانه جامع خدمات پس از فروش اتفاق بیفتد.

دیگر خبرها

  • پلیس در اجرای «طرح نور» هوشمندانه و با ظرافت اقدام کند
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • کلاس اولی‌ها برای سنجش سلامت ثبت نام کنند/آخرین مهلت آخراردیبهشت
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • حمله گازانبری امارت به تعهدات آبی با ایران ؛ همسایه‌آزاری تمامی ندارد
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق