Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان «تجارت منطقه‌ای؛ اولویت راهبردی» امروز در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هفتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان «تجارت منطقه‌ای؛ اولویت راهبردی» امروز در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد.

در نشست سوم همایش با عنوان «فرصت‌های توسعه تعاملات اقتصادی با کشور‌های محور مقاومت»، رضا محتشمی‌پور قائم مقام سازمان بورس کالا، بیان داشت شناخت فرصت‌ها در بازار کشور‌های منطقه نیازمند ورود به حوزه اجرا در این کشور‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حوزه استفاده از فرصت‌ها موانع مهمی دیده می‌شود که برای توسعه روابط تجاری ایران با کشور‌های همسایه باید مرتفع شوند.

وی با تاکید بر اینکه مشارکت ایران در اقتصاد کشور‌های محور مقاومت بیش از آنکه نیاز به ایده پردازی داشته باشد، نیاز به ورود عملی به بازار این کشورهاست، افزود: در عین حال افرادی که به صورت عملی به این کشور‌ها وارد شده اند، برخی مشکلات پیش روی آن‌ها پدیدار شده است که باید از طرف مسئولین برطرف شود. شناخت بازار‌های عراق و سوریه اولین گام برای توسعه تعاملات است.

محتشمی پور ضمن انتقاد از اینکه ورود ایران به بازار‌های کشور‌های محور مقاومت منفعلانه بوده است، افزود: اینکه سهم ایران در بازار این کشور‌ها بالاست، بیش از آنکه حاصل عملکرد فعالانه و برنامه ریزی دقیق ما باشد، حاصل عدم حضور دیگر کشورهاست؛ بنابراین لازم است حاکمیت برای شناخت بازار‌های این کشور‌ها و کمک به شناخت شرکت‌های ایرانی به بازار‌های آن‌ها، به طور فعالانه وارد عمل شود.

شناخت بازار پیشنیاز تقویت تعاملات ایران با عراق و سوریه

وی افزود: اولین مانع توسه همکاری‌های ایران و کشور‌های همسایه، مسئله شناخت است. امروزه تجار وبازرگانان ایرانی تقریبا هیچگونه شناختی نسبت به وضعیت سوریه و یا حتی عراق ندارند و به این دلیل تمایلی به فعالیت اقتصادی در این کشور‌ها دیده نمی‌شود. مسئله دیگر ارتباط ضعیف دستگاه حاکمیت با بازرا‌های عراق و سوریه است که نیازمند مداخله جدی حاکمیت دارد.

محتشمی‌پور ادامه داد: برای شناخت بازار‌های مغفول عراق و سوریه، این حاکمیت است که باید مداخله جدی نماید تا فرصت‌ها را برای مرد نمایان سازد. برای این امر باید نهاد متولی وجود داشته باشد تا پتانسیل بالقوه کشور‌های عراق و سوریه را معرفی نماید. وقتی ظرفیت به مردم نشان داده شود به مراتب تقاضا برای حضور جدی فعالان اقتصادی ایجاد می‌شود.

قائم مقام سازمان بورس کالا در ادامه بیان داشت: امروزه میان کشور‌های ایران و سوریه شناخت چندانی از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طرفین وجود ندارد که در این زمینه کم‌کاری‌های زیادی شده است و باید به وسیله رسانه جبران شود. سوریه ظرفیت بسیار بزرگی برای بازسازی دارد، اما تاکنون هیچ شناختی از این کشور وجود ندارد.

محتشمی‌پور دامه داد: مسئله دیگر در رابطه با موانع موجود در ارتباط با بازرا‌های عراق و سوریه مربوط به حوزه اجرا است. در کشور‌های عراق و سوریه مدل همکاری اقتصادی، همکاری میان بنگاه‌های کوچک و بعضا متوسط است؛ لذا عمده همکاری ما طرف‌های عراقی و سوری، ناظر بر همین شرکت‌ها است.

زیرساخت‌های ناکافی ایران برای ورود به بازار سوریه و عراق

قائم مقام سازمان بورس کالا با اشاره به شاخص‌های کشور‌های موفق در بازار‌های سوریه، دو پیش‌نیاز اساسی را برای نیل به این مهم را شرح داد و افزود فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم و همچنین انعقاد موافقت‌نامه‌ها و حمایت‌های حقوقی از فعالان در این عرصه، زمینه موفقیت در کسب بازار‌های عراق و سوریه است که متاسفانه ایران موفقیت چندانی را نتوانست دراین زمینه بدست آورد.

وی در پایان تصریح داشت: انتظار از اتاق‌های بازرگانی این است که اینگونه خدمات را فراهم آورند و حمایت‌های لازم را صورت دهند. اتاق‌های بازرگانی باید در راس قرار گیرند و بقیه شرکت‌های اقتصادی حول محور آن، در ارتباط باشند. البته بعضی از ساختار‌ها در کشور وجود دارد، ولی ناهماهنگی میان آن‌ها مشهود است. با اینکه ستاد توسعه روابط عراق و سوریه در جایگاه اول این عرصه قرار دارد لیکن اقدام جدی و مؤثری از جانب آنان دیده نشده است.

وی افزود: درحال حاضر شرکت‌های ترکیه وقتی وارد بازار عراق یا حتی سوریه می‌شوند، از طیف وسیعی از خدمات نهاد‌های دولتی برای تقویت حضور خود بهره می‌برند، درحالیکه به شرکت‌های ایرانی چنین خدماتی ارائه نمی‌شود و همین مسئله یکی از دلایل اصلی عقب ماندن شرکت‌های ایرانی در بازار کشور‌های محور مقاومت است. درحال حاضر زیرساخت‌های لازم که باید با هماهنگی بین دولت‌ها شکل بگیرد، از جمله توافقات تجاری و گمرکی، بین ایران و کشور‌های محور مقاومت فراهم نشده است و این مسئله نیز یکی از دلایل عقب ماندگی ماست.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عراق سوریه اقتصاد بازار کشور های محور مقاومت عراق و سوریه شناخت بازار کشور ها محتشمی پور شرکت ها فرصت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۵۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟

یک عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به کاهش نرخ ارز در بازار غیررسمی، گفت: ریزش نرخ ارز همچنان ادامه‌دار خواهد بود و حتی احتمال می‌رود که به کانال ۵۰ هزار تومان هم بازگردد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «رامین پولادرگ» عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند فعلی بازار غیررسمی ارز و کاهش قیمت دلار در آن اظهار کرد: افزایش چند روز اخیر نرخ ارز صرفاً متاثر از وقایع سیاسی بود و هیچ علت اقتصادی در وقوع آن نقش نداشت. در حال حاضر قیمت دلار در بازار غیر رسمی رو به کاهش است.


این عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق تاکید کرد: با توجه به کاهش تنش‌های سیاسی و همچنین با در نظر گرفتن این احتمال که دیگر هیچ اتفاق جدیدی رخ نخواهد داد، انتظار می‌رود که کاهش نرخ ارز همچنان ادامه داشته باشد و حتی به کانال ۵۰ هزار تومان هم برگردد. در حال حاضر شرایط فعلی بازار این گزاره را به شدت محتمل کرده است.


وی همچنین درباره مدیریت بانک مرکزی در حوزه ارز گفت: عملکرد این نهاد از همه جهات مثبت و قابل قبول است، زیرا جهش یکباره نرخ ارز در بازار غیررسمی درست در شرایطی رخ داد که کنترل آن کاری بسیار سخت محسوب می‌شد. در طول ادوار گذشته هر زمانی که تنش‌های سیاسی فروکش می‌کرد، روند کاهش قیمت دلار در بازار غیررسمی با سرعت آهسته‌ای انجام و یا در محدوده بالایی متوقف می‌شد، اما اکنون این موضوع تکرار نشده و ریزش قیمت دلار در بازار غیررسمی همچنان ادامه دار است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار ارز ، قیمت ارز ، نرخ ارز ، بازار غیررسمی ارز ، بانک مرکزی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9j

دیگر خبرها

  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • ایران و زیمباوه با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود
  • ارسال ۲۴۰ اثر به جشنواره طوفان القوافی