Web Analytics Made Easy - Statcounter

معترضان در میانمار بار دیگر روز پنجشنبه بیرون آمدند تا  کودتای ۱ فوریه و دستگیری آنگ سان سوچی، رهبر منتخب این کشور را محکوم کنند. این در حالی است که پلیس برای پراکنده کردن جمعیت به زور متوسل شد و در پایتخت از ماشین آب‌پاش و در شهری شمالی از منجنیق استفاده کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، اعتراضات و اعتصابات روزانه که بسیاری دفاتر دولتی را فلج کرده، با وجود وعده ارتش مبنی بر انتخابات جدید و درخواست از کارمندان دولت به بازگشت به کار و تهدید به عمل در صورت پیروی نکردن آن‌ها، علامتی مبنی بر کاهش نشان نمی‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"کو سو مین"، که در شهر اصلی یانگون یک روز پس از بزرگ‌ترین اعتراضاتی که تاکنون برگزار شده به خیابان آمده است، گفت: نمی‌خواهم در یک دیکتاتوری از خواب بیدار شوم. نمی‌خواهیم بقیه عمرمان را در ترس زندگی کنیم.

جمعیت بزرگی به مرکز یانگون برگشتند، در حالی که جوانان بسیاری هم در یک مکان پرطرفدار دیگر اعتراض، در تقاطعی نزدیک ساختمان اصلی دانشگاه، جمع شده بودند و در حالی که پلیس سعی به پراکنده کردن آن‌ها داشت، به خیابان‌ها سرازیر شدند.

این راهپیمایی‌ها نسبت به تظاهرات سرکوب شده خونینی که در نیمه اولیه قرن حکومت ارتش دیده شده بود، مسالمت‌آمیز بودند، اما به همراه جنبش نافرمانی مدنی، تأثیر فلج‌کننده‌ای بر کسب و کار رسمی داشته‌اند.

بسیاری موتورسواران در یانگون یک روز پس از وانمود کردن به خرابی موتور به منظور بستن راه وسایل نقلیه پلیس و ارتش، به نشانه مخالفت خود با کودتا با سرعت بسیار آهسته راندند.

در شهر ماندالای، دومین شهر بزرگ میانمار نیز معترضان برای درخواست آزادی دو مقام بازداشت شده در کودتا، تجمع کردند و پلیس در نایپیداو، پایتخت میانمار به معترضان آب شلیک کرد تا جمعیتی را که به خطوط پلیس نزدیک می‌شدند، متفرق کند.

به گفته یک شهروند، شهر شمالی میئتیکیینا نیز پس از استفاده پلیس و سربازان از منجنیق برای درهم شکستن اعتراض، متشنج شد. تصاویر شبکه‌های اجتماعی حاکی از حضورسربازان و ردیف کامیون‌های پلیس است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ميانمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۷۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان پاریسی هم به جمع معترضان علیه اسرائیل اضافه شدند

بعد از گسترده شدن دامنه اعتراضات دانشجویی در دانشگاه‌های سراسر آمریکا علیه جنایات اسرائیل در فلسطین، حالا این مساله به خارج از ایالات متحده و دانشگاه‌های اروپایی هم رسیده است.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، از روز پنجشنبه ده‌ها دانشجوی دانشگاه معتبر ساینس پرو در پاریس، با برگزاری تجمع اعتراض خود نسبت به جنگ اسرائیل در نوار غزه را ابراز داشتند. آنها با بستن ورودی‌های این دانشگاه، خواستار محکومیت اقدامات اسرائیل در نوار غزه از سوی مسئولان دانشگاه شدند.

دانشجویان با سردادن شعارهایی در حمایت از فلسطینی‌ها، پرچم‌های فلسطین را در پنجره‌ها و بالای ورودی ساختمان به نمایش گذاشتند. چندین نفر از این دانشجویان نیز برای ابراز همبستگی با مردم فلسطین، روسری سیاه و سفید کفیه را بر سر داشتند. کمیته فلسطین در دانشگاه ساینس پرو، سازمان‌دهی این تظاهرات و اقدامات اعتراضی را بر عهده داشت. گفته می‌شود دانشجویان معترض نزدیک به ۱۰ چادر در اطراف این دانشگاه بر پا کرده‌اند.

هشام، دانشجوی ۲۲ ساله مقطع کارشناسی ارشد رشته مطالعات حقوق بشر در دانشگاه ساینس پرو، در این باره گفت: «وقتی می‌بینیم در دانشگاه‌های مختلف ایالات متحده چه اتفاقی می‌افتد، واقعا امیدواریم که اینجا در فرانسه هم شاهد چنین اتفاقاتی باشیم. دنیای آکادمیک باید به نقش خود در این زمینه به خوبی عمل کند».  زوئی ۲۰ ساله، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی این دانشگاه نیز گفت: « ما امیدواریم که این اعتراضات به همه دانشگاه‌ها و فراتر از آن گسترش یابد. ما تا پایان نسل کشی در غزه تسلیم نخواهیم شد».

در همین حال، کمیته برگزار کننده این اعتراضات پنجشنبه شب با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که با ورود نیروهای امنیتی و پلیس، فعالان دانشجویی به بیرون از محوطه دانشگاه برده شدند. گفته می‌شود حدود ۱۰۰ افسر پلیس نیز در خارج از محوطه منتظر دانشجویان معترض بودند. بنا به اعلام این گروه، مدیریت ساینس پرو سرسختانه از شرکت در گفتگوی واقعی امتناع می‌کند.

در این میان، اتحادیه دانشجویان این دانشگاه اعلام کرد که تصمیم مقامات دانشگاه برای فراخوانی پلیس، اقدامی تکان‌دهنده و عمیقا نگران کننده بوده و نشان دهنده‌ی چرخش اقتدارگرایانه مسئولان دانشگاه به حساب می‌آید. اینس فونتنل، یکی از اعضای اتحادیه دانشجویی، در این باره گفت: مدیریت دانشگاه با تصمیم به اعزام پلیس، از خط قرمز عبور کرده است. حالا نوبت مدیران است که باید برای بازگرداندن فضای اعتماد گام بردارند. با این حال،  الونور اشمیت، سخنگوی این اتحادیه گفت که دانشجویان با وجود سرکوب از سوی نیروهای پلیس، به حرکت اعتراضی خود ادامه خواهند داد. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • (ویدئو) تانک پیشرفتهٔ آمریکایی در خیابان‌های مسکو
  • دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟
  • دانشگاه ایلینوی دانشجویان را به بازداشت و تعلیق تهدید کرد
  • سیل انتقاد‌ها به رئیس دانشگاه کلمبیا به‌دلیل سرکوب معترضان
  • دموکراسی علیه آزادی
  • اعتراضات به جنگ علیه غزه از دانشگاه های آمریکا به فرانسه و آلمان رسید
  • سیل انتقادها به رئیس دانشگاه کلمبیا به دلیل سرکوب معترضان
  • دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین کوتاه نمی‌آیند
  • تظاهرات خانواده‌های اسرای صهیونیست مقابل خانه گانتس و نتانیاهو
  • دانشجویان پاریسی هم به جمع معترضان علیه اسرائیل اضافه شدند