Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@10:29:12 GMT

عودت ۷۵ درصد ارز حاصل از صادرات فارس

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۵۷۹۷۳

عودت ۷۵ درصد ارز حاصل از صادرات فارس

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حمیدرضا ایزدی  در آیین تجلیل و تقدیر از صادرکنندگان نمونه استانی و ملی فارس با بیان اینکه در سال جاری برای نخستین بار تجربه فرایند انتخاب صادرکننده نمونه استان به صورت رسمی به اتاق بازرگانی فارس واگذار شد، افزود : در راستای اعتمادی که به بخش خصوصی داریم این کار انجام شد  هر چند در سال‌های قبل هم انجام می‌شد اما امسال به صورت رسمی عملیاتی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایزدی با بیان اینکه در جهت سیاست‌های کلان وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری استان فارس به عنوان استان پیشرو مراحل صدور جواز تاسیس واحدهای صنعتی را هم به خانه صنعت، معدن و تجارت واگذار کرد، یاد آور شد: همه فعالیتها و تفویض اختیارات  نشان دهنده آن است که ما در واگذاری امور به تشکل‌های خصوصی سابق پیش‌قدم هستیم و در کشور جزو استان‌های پیشرو بودیم و امیدواریم که این فرایند و این تفویض اختیار، گسترش پیدا کند.

ایزدی با بیان اینکه در دو سال گذشته  شاهد شدیدترین تحریم‌ها علیه ایران بودیم که در این برهه نیازهای ارزی کشور توسط صادرات بخش خصوصی تامین شد، افزود: در این خصوص فعالان اقتصادی استان فارس عملکرد خوب و قابل ‌قبولی داشتند و در استان فارس بیش از 75 درصد ارز حاصل از صادرات برگشت داده شد که نسبت به استان‌های دیگر عدد بزرگی است.

وی افزود: اگر چه بنا به سیاست‌های کلان اقتصادی کشور برای بازگشت ارز حاصل از صادرات، مکلف به تعلیق کارت‌های بازرگانی بودیم ولی کارت بازرگانی واحدهای تولیدی را تعلیق نکردیم و تمام کارت‌های بازرگانی واحدهای تولیدی فارس کماکان فعال است و در حال انجام صادرات و واردات هستند.

وی با بیان اینکه با تعهد کتبی که از بازرگانان گرفته شده قرار است بازرگانان فارس تا پایان سال ارز حاصل از صادرات خود را بازگردانند، گفت: ما از نهادهای مختلف هم تحت سوال‌های متعدد قرار گرفتیم که که چرا این کار انجام نشده ولی تمام این اقدامات در جهت حمایت از سرمایه‌گذاران و تجار بخش خصوصی استان بوده است.

ایزدی با بیان اینکه سیاست‌ها و حمایت‌های سرمایه‌گذاری استان جهت شکوفایی بخش صادرات بسیار چشمگیر و بزرگ بوده است و طرح‌های بسیار بزرگی در سال 99 افتتاح شده که در بخش صادرات به عنوان بازوهای اقتصادی استان و کشور وارد عمل شدند، گفت: به عنوان نمونه شرکت مجتمع آلومینیوم جنوب که اولین واحد صادرکننده شمش آلومینیوم در فارس بود، تکمیل زنجیره فولاد در بخش آهن اسفنجی و گندله و شرکت کربن سدیم کاوه اقدامات موثری در بخش صادرات داشتند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس خاطرنشان کرد: شرکت پارسیان سپهر با سرمایه‌گذاری 220 هزار میلیارد ریال و اشتغال‌زایی 500 نفر در آستانه افتتاح است که همه این شرکت‌ها صادرات‌محور هستند و می‌توانند نیازهای ارزی کشور را تامین کنند.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: ارز صادرات ایزدی رئیس سازمان صمت فارس ارز حاصل از صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۷۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/صادرات۴میلیاردی دلار نفت

تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش  خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، از مجموع صادرات و واردات کشور 7 میلیارد و 680 میلیون دلار به صادرات و 2 میلیارد و 740 میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان 4 میلیارد و 940 میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان 3 میلیارد و 170 میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل 430 میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری 4 میلیارد و 180 میلیون دلار بوده است.

براساس این گزارش، ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 16.85 درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه 3 قلم عمده کالای صادراتی در فروردین 1403 به پروپان مایع شده با 218 میلیون دلار، متانول با 201 میلیون دلار و قیر نفت با 180 میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با 7.96 درصد کاهش به رقم 328 دلار رسیده است.

در این مدت 9 میلیون و 700 هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 9.66 درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این 7 کشور، 78 درصد از وزن و 83 درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی 3 میلیون و 300 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 400 میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن 25.77 درصد و از حیث ارزش 24 درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش می افزاید: در بین 10 قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

این گزارش در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری می افزاید: در این مدت 2 میلیون و 400 هزار تن کالا به ارزش 2 میلیارد و 700 میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن 33.38 درصد افزایش و از حیث ارزش 11.36 درصد کاهش داشته است.

ذرت دامی با 353 میلیون دلار، کنجاله سویا با 181 میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با 106 میلیون دلار 3 قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین 10 قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه 98870312، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و 122 دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 33.54 درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، 7 کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع 72 درصد از وزن و 78 درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.

میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با 47 درصد افزایش به رقم یک میلیون 600 هزار تن رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/صادرات۴میلیاردی دلار نفت
  • رشد صادرات و ترانزیت آستارا؛ مرز مهم اقتصادی کشور
  • تحقق ۱۲۴ درصدی درآمد حاصل از عوارض ساختمانی در قم
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور