Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@02:32:13 GMT

بازگشت ۷۵ درصد ارز حاصل از صادرات فارس

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۵۸۰۲۰

بازگشت ۷۵ درصد ارز حاصل از صادرات فارس

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حمیدرضا ایزدی  در آیین تجلیل و تقدیر از صادرکنندگان نمونه استانی و ملی فارس با بیان اینکه در سال جاری برای نخستین بار تجربه فرایند انتخاب صادرکننده نمونه استان به صورت رسمی به اتاق بازرگانی فارس واگذار شد، افزود : در راستای اعتمادی که به بخش خصوصی داریم این کار انجام شد  هر چند در سال‌های قبل هم انجام می‌شد اما امسال به صورت رسمی عملیاتی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایزدی با بیان اینکه در جهت سیاست‌های کلان وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری استان فارس به عنوان استان پیشرو مراحل صدور جواز تاسیس واحدهای صنعتی را هم به خانه صنعت، معدن و تجارت واگذار کرد، یاد آور شد: همه فعالیتها و تفویض اختیارات  نشان دهنده آن است که ما در واگذاری امور به تشکل‌های خصوصی سابق پیش‌قدم هستیم و در کشور جزو استان‌های پیشرو بودیم و امیدواریم که این فرایند و این تفویض اختیار، گسترش پیدا کند.

ایزدی با بیان اینکه در دو سال گذشته  شاهد شدیدترین تحریم‌ها علیه ایران بودیم که در این برهه نیازهای ارزی کشور توسط صادرات بخش خصوصی تامین شد، افزود: در این خصوص فعالان اقتصادی استان فارس عملکرد خوب و قابل ‌قبولی داشتند و در استان فارس بیش از 75 درصد ارز حاصل از صادرات برگشت داده شد که نسبت به استان‌های دیگر عدد بزرگی است.

وی افزود: اگر چه بنا به سیاست‌های کلان اقتصادی کشور برای بازگشت ارز حاصل از صادرات، مکلف به تعلیق کارت‌های بازرگانی بودیم ولی کارت بازرگانی واحدهای تولیدی را تعلیق نکردیم و تمام کارت‌های بازرگانی واحدهای تولیدی فارس کماکان فعال است و در حال انجام صادرات و واردات هستند.

وی با بیان اینکه با تعهد کتبی که از بازرگانان گرفته شده قرار است بازرگانان فارس تا پایان سال ارز حاصل از صادرات خود را بازگردانند، گفت: ما از نهادهای مختلف هم تحت سوال‌های متعدد قرار گرفتیم که که چرا این کار انجام نشده ولی تمام این اقدامات در جهت حمایت از سرمایه‌گذاران و تجار بخش خصوصی استان بوده است.

ایزدی با بیان اینکه سیاست‌ها و حمایت‌های سرمایه‌گذاری استان جهت شکوفایی بخش صادرات بسیار چشمگیر و بزرگ بوده است و طرح‌های بسیار بزرگی در سال 99 افتتاح شده که در بخش صادرات به عنوان بازوهای اقتصادی استان و کشور وارد عمل شدند، گفت: به عنوان نمونه شرکت مجتمع آلومینیوم جنوب که اولین واحد صادرکننده شمش آلومینیوم در فارس بود، تکمیل زنجیره فولاد در بخش آهن اسفنجی و گندله و شرکت کربن سدیم کاوه اقدامات موثری در بخش صادرات داشتند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس خاطرنشان کرد: شرکت پارسیان سپهر با سرمایه‌گذاری 220 هزار میلیارد ریال و اشتغال‌زایی 500 نفر در آستانه افتتاح است که همه این شرکت‌ها صادرات‌محور هستند و می‌توانند نیازهای ارزی کشور را تامین کنند.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: ارز صادرات ایزدی رئیس سازمان صمت فارس ارز حاصل از صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۸۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید

صادرات محصولات کشاورزی ایران در پایان سال گذشته به ۶.۲ میلیارد دلار رسید که عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول واردات از ایران و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته افزایش ۸.۳ درصدی در وزن و رشد ۱۹.۴ درصدی در ارزش داشت‌، این در حالی است که واردات محصولات کشاورزی از لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۱.۱ و ۵.۶ درصد کاهش یافته است.

تراز وزنی تجارت بخش کشاورزی نیز ۵.۳ درصد بهتر شده و تراز تجاری ارزشی از منفی ۱۳.۲ میلیارد دلار به منفی ۱۱.۱ میلیارد دلار رسیده است. تراز تجاری وزنی در دوره مذکور از منفی ۱۷.۴ میلیون تن به منفی ۱۶.۵ میلیون تن رسیده است.

موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در گزارش خود اعلام کرده است که به طور میانگین ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی بخش کشاورزی با رشد ۱۰.۳ درصدی از ۶۷ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۴ سنت در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، در حالی که ارزش هر کیلوگرم کالای وارداتی بخش کشاورزی با کاهش ۴.۵ درصدی از ۷۳ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۰ سنت در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

هندوانه، سیب، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، سیر و پیاز ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ وزنی، و پسته، سیب، خرما، گوجه‌فرنگی و شیرخشک ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ ارزشی در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

همچنین ذرت دامی، دانه سویا، گندم، جو و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی از لحاظ وزنی و ذرت دامی، دانه سویا، روغن نباتی، برنج و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی به لحاظ ارزشی در این دوره هستند. نکته قابل توجه این گزارش، کاهش واردات وزنی و ارزشی گندم به میزان ۴۳.۳ و ۵۰.۲ درصد، برنج ۳۷.۲ و ۳۸.۲ درصد و شکر به میزان ۴۲.۶ و ۳۰.۳ درصد بوده است که حکایت از کاهش وابستگی به این اقلام اساسی است.

در این گزارش تاکید شده است که در سال ۱۴۰۲ عراق با سهم ۳۸.۶ درصدی، نخستین مقصد صادراتی کالاهای کشاورزی ایران بوده و امارات با سهم ۱۴.۵ درصدی در رتبه دوم و ۸ کشور باقیمانده هر کدام با سهم‌های کمتر از ۱۰ درصد در رتبه‌های بعدی ۱۰ کشور اول قرار داشتند. به عبارت دیگر از نظر مقداری بیش از ۸۸ درصد صادرات کالاهای کشاورزی به کشورهای عراق، امارات، روسیه، افغانستان، پاکستان، ترکیه، هند، ترکمنستان، عمان و آذربایجان انجام شده و سهم سایر کشورها تنها ۱۱.۹ درصد بوده است.

بر اساس این آمار، از نظر ارزشی نیز عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

همچنین کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، چین، ترکیه، ترکمنستان و آذربایجان در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند و در مجموع بیش از ۸۳ درصد کالاهای صادراتی ایران از نظر ارزشی به مقصد این ۱۰ کشور بوده است.

در سال ۱۴۰۲، از لحاظ وزنی امارات متحده عربی ۳۶.۷ درصد، ترکیه ۱۴.۳ درصد، روسیه ۱۱.۶ درصد، انگلستان ۷.۸ درصد و هلند ۵.۴ درصد در واردات بخش کشاورزی ایران سهم داشته‌اند.

همچنین از لحاظ ارزشی امارات ۳۲.۹ درصد واردات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است، پس از آن کشورهای ترکیه با ۱۴.۸ درصد، هند ۷.۴ درصد، روسیه ۷ درصد و انگلستان با ۵.۷ درصد سهم از واردات کشاورزی ایران در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار گرفتند.

کد خبر 749641

دیگر خبرها

  • برنامه قطعی تاپیکو، بازگشت مجدد نفت ایرانول به جایگاه صدر در روان‌کاران است/ تولید و صادرات محصولات دانش بنیان باید در اولویت باشد
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • بازگشت ۴۹۷ واحد تولیدی استان مرکزی به چرخه تولید
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • توقف صادرات مقاطع طویل لوله و پروفیل فولادی با الزام برگشت ارز
  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران