Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، رحیمی نیا، معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با اشاره به وسعت بالای عرصه‌های منابع طبیعی جنوب کرمان، گفت: از مجموع ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی جنوب کرمان بیش از ۹۵ درصد را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحیمی نیا ضمن اشاره به اینکه ۴۸۳ هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی منطقه را جنگل و یک میلیون و ۹۴۱ هزار هکتار را مراتع تشکیل می‌دهند افزود: گونه‌های منحصر به فرد بنه، بادام کوهی، کیکم، ارس، کهور ایرانی، انواع آکاسیا، کنار، گزروغنی، کسور، اسکنبیل همچنین گونه منحصر به فرد انار شیطان یا گلپرک و همچنین در مناطقی از جبالبارز گونه ذخیره گاهی شیشم (جک) وجود دارد.

این مقام مسئول بیان داشت: با توجه به غنای گونه‌های ذخیره گاهی جنگلی و مرتعی در جنوب کرمان می‌طلبد تمام اقشار مردم منطقه ارزش و اهمیت این گونه‌ها را درک کرده و در جهت حفظ و حمایت از آن‌ها با تمام وجود تلاش کنند.

او با اشاره به اینکه مردم منطقه از این مواهب ذی‌نفع و تمام سازمان‌های دولتی نیز در قبال آن مسئول هستند، اظهار کرد: سازمان‌های مردم نهاد و رسانه‌ها باید در زمینه آموزش، اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی مردم نسبت به خطرات ناشی از وقوع آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی اقدام کنند و همچنین  رفتار‌های پرخطری که می‌تواند در عرصه‌های طبیعی منجر به آتش‌سوزی شود را به مردم گوشزد کنند.

رحیمی نیا جلب مشارکت‌های مردمی، استفاده از دانش و ظرفیت نیرو‌های بومی محلی را بسیار پر اهمیت و مؤثر در حفاظت از منابع طبیعی برشمرد و اظهار کرد: بهترین حفاظت کننده عرصه‌های منابع طبیعی خود مردم هستند که نقش اساسی و کلیدی در حفظ این مواهب الهی دارند.

او در ادامه ضمن تاکید بر آمادگی ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌های تابعه در خصوص پیشگیری و اطفاء حریق، گفت: با توجه به نبود بارندگی کافی طی امسال و گرم شدن هوا خطر وقوع آتش سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی بیشتر خواهد شد و بر همین اساس ضرورت دارد تا تمهیدات ویژه‌ای در ارتباط با پیشگیری و اطفاء به موقع حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی منطقه اتخاذ شود.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان اظهار داشت: جنگل‌ها و مراتع متعلق به همه مردم است و بهترین حافظان این سرمایه‌های ملی خود مردم هستند و باید در مواقع ضروری و بدون فراخوان در حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی تلاش کنند.

رحیمی نیا تعامل و همکاری دستگاه‌های اجرایی را در موضوع حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی در مقابل آتش سوزی‌های احتمالی بسیار مهم و مؤثر دانست و تصریح کرد: از آنجایی که عرصه‌های منابع طبیعی دارای وسعت زیاد و امکانات و تجهیزات اداره منابع طبیعی محدود است، اقدامات پیشگیرانه و آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی برای مقابله به موقع با آتش سوزی‌های احتمالی از اهمیت خاصی برخوردار است.

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آتش سوزی جنگل منابع طبیعی عرصه های منابع طبیعی جنوب کرمان رحیمی نیا آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۸۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری  خراسان رضوی گفت: این استان بیش از ۸ میلیون هکتار  زمین ملی دارد که حفظ و حراست از آن نیازمند مشارکت مردم و همیاران طبیعت است.

فنودی افزود: وجود حدود ۲۵ هزار همیار طبیعت در خراسان رضوی فرصت مغتنمی برای فرهنگ‌سازی در زمینه حفظ و حراست و توسعه منابع طبیعی و  نمونه شاخصی از مشارکت خودجوش مردم در زمینه احیا و حفاظت از منابع طبیعی است.

وی گفت: طرح شورای همیار طبیعت  نخستین بار  به همت خراسان رضوی به سازمان منابع طبیعی  و آبخیزداری کشور ارائه  و با تصویب و تایید آن در اداره کل آموزش ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان قرار شد این طرح به صورت پایلوت دراین  استان آغاز و پس از بررسی نقاط ضعف و قوت آن برای اجرا به سراسر کشور ارسال شود.

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی افزود:با  آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت قرار است در هر شهرستان شورای همیار طبیعت تشکیل و علاقمندان به منابع طبیعی و حفظ و حراست از آن با عضو شدن در این شورا بازوی توانمندی در این مسیر متعالی باشند.

 فنودی استفاده از خرد جمعی همیاران طبیعت استفاده از ظرفیت و توانمندی آنها و ایجاد ساختار منسجم این گروه مردمی را از اهداف تشکیل این شورا برشمرد و گفت:  حفظ مراتع و منابع طبیعی، توسعه فضای سبز و درختکاری و درخت داری از برکات و آثار مشارکت همیاران طبیعت است که به صورت داوطلبانه و خودجوش به عنوان باقیات و صالحات ارزشمند برای این عزیزان ماندگار خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به شعار سال با عنوان  جهش تولید با مشارکت مردم افزود: آموزش و ترویج در موضوع روابط عمومی سرمایه‌گذاری در توسعه و حفظ منابع طبیعی است چرا که آگاهی مردم باعث افزایش و دغدغه مندی آنها در این حوزه و موجب برکات فراوانی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی از همه علاقمندان به طبیعت خواست تا با مراجعه به سامانه همیار طبیعت و دریافت کارت شناسایی به جمع حافظان مروجان و حامیان طبیعت بپیوندند.

در حاشیه این مراسم همیاران طبیعت از نهالستان ایرانی تورانی طرق بازدید و با روند تولید نهال برای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت آشناشدند 

دیگر خبرها

  • ۲ تن چوب تاغ قاچاق در شاهرود کشف شد
  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است