Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکسال از شیوع بیماری منحوس کرونا در کشور ما ایران می‌گذرد و این مدافعان سلامت هستند که با وجود شهادت بسیاری از همکاران خود همچنان پای کار ایستاده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ مجاهدت جانانه مدافعان سلامت در طول مدت شیوع بیماری کرونا در جامعه، تداعی‌گر رشادت و ایثارگری رزمندگان دفاع مقدس، در لباس مقدس درمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زندگی مردم در طول این یک سال با تغییرات گسترده‌ای روبرو شد و از جان گذشتگی کادر درمان و تلاش بی وقفه آن‌ها برای حفظ جان بیماران و بازگرداندن سلامتیشان، درست مثل همان روزهایی است که همه مردم با هم و دست در دست یکدیگر برای حفظ این سرزمین قدم برداشتند.

در سخت‌ترین روزهای حمله ناجوانمردانه رژیم بعث به ایران، این رزمندگان و مدافعان وطن بودند که از جان شیرین گذشتند تا مردم با عزت و احترام در این سرزمین زندگی کنند و عملکرد امروز پرستاران مشابه آن روزهای سخت و طاقت فرسا است.

بسیاری از پرستاران جوانی که تازه عروس و تازه داماد بودند، مثل اون مردم بدون برگزاری کوچکترین جشن و مراسمی به خانه بخت رفتند و بخش دردناک‌تر این یکسال پر از سختی جان باختن تعداد زیادی از همین پرستارهای جوان بود.

کودکان خردسال بسیاری از پرسنل کادر درمان دیگر لبخند پدر و مادر خود و آغوش گرمشان را حس نمی‌کنند و از این نعمت خدایی به دلیل حضور والدین خود در جبهه‌های نبرد با کرونا و شهادت آن‌ها تا ابد محروم شدند.

پرستاران، ایثارگران جبهه‌های سلامت!

با شیوع کرونا پرستاران، پزشکان و کلیه عوامل مرتبط با کادر درمان، نه تنها میدان کارزار این بیماری را ترک نکردند بلکه خیلی بیشتر از آنچه که بر عهده آن‌ها بود تلاش کردند و حتی بار کم‌کاری و بی‌برنامگی برخی از مسئولان را هم به دوش کشیدند.

این کادر درمان بودند که با هر رخت سیاهی که بازماندگان عزیز از دست داده بر تن می‌کردند، اشک ریختند و شب بیداری و حذف استراحت و شیفتهای پی در پی را برای نجات جان دیگر عزیزان تحمل کردند.

درست زمانی که خود پرستاران و سایر پرسنل کادر درمانی در بیمارستان‌ها شاهد جان دادن همکاران عزیز خود بر اثر ابتلا به بیماری کرونا بودند، پشت و پناه مردمی شدند که دیگر تاب و تحمل از دست دادن عزیز دیگری را نداشتند.

آمار جانباختگان بیماری کرونا در کشور در حالی به ۶۰ هزار نفر نزدیک می‌شود که نوع جهش یافته انگلیسی ویروس این بیماری مهلک در کشور ما هم تا کنون تعدادی قربانی گرفته است.

هر کدام از این ۶۰ هزار نفر عزیز خانواده‌ای بودند و با فوتشان داغ سنگینی بر دل بازماندگان آن‌ها نشسته است و تحمل این داغها زمانی سخت‌تر می‌شود که قربانی گرفتن ویروس کرونا همچنان ادامه دار است و مشابه قتل‌های زنجیره‌ای این ویروس منحوس قاتل جان مردم بیگناه شده است.

سر در خانه‌های شهر با بنر سیاه داغ عزیز از دست رفته، فضا را آنقدر محزون و غمگین ساخته است که مشابه آن بیشتر شبیه فیلم است تا این حقیقت تلخ که همه را سر در گم و گیج کرده است.

ادامه الزام همه مردم به استمرار رعایت تمام پروتوکل‌های بهداشتی!

به گفته کارشناسان حوزه بهداشت و درمان تنها راه مطمئن مقابله با بیماری کرونا در حال حاضر همان ماسک زدن، شستشوی مستمر دستها و رعایت سایر پروتکل‌های بهداشتی است.

واکسیناسیون رایگان بیماری کرونا در سراسر جهان آغاز شده و در کشور ما هم از روز بیست و یکم بهمن ماه سال جاری با تزریق واکسن به کادر درمان و سایر اولویت‌های تعیین شده در حال انجام است.

بر اساس آخرین آمار واکسیناسیون کرونا برای کل مردم در دنیا بیش از یکسال طول خواهد کشید و مردم همچنان باید با رعایت دستور العملهای مطرح شده در جهت حفظ سلامت خود و دیگران تلاش کنند.

عادی انگاری شرایط و سهل و آسان برخورد کردن با ویروس کوید۱۹ تنها خیز این بیماری کشنده را شتاب می‌بخشد و کار کادر درمان را مضاعف خواهد کرد.

پرهیز از تجمعات و دورهمی‌های دوستانه و میهمانی‌های خانوادگی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و همچنین رعایت قوانین رفت و آمد و عدم مسافرت به شهرهای مختلف و به ویژه شهرهای دارای وضعیت هشدار از دیگر مواردی هستند که عموم افراد باید مراعات کنند.

جهادگران سلامت، همدل و همراه مردم در روزهای سخت!

در طول یک سالی که از شیوع بیماری کرونا در کشور گذشته است، افراد بسیاری در مشاغل گوناگون به لحاظ اقتصادی متضرر شده‌اند و درآمد آن‌ها کاهش چشمگیری داشته است.

بسیاری از کارفرماها مشغول به تعدیل نیرو شده‌اند و البته با گذشت زمان و رعایت هر چه بیشتر دستورالعملهای بهداشتی زمینه شروع به کار این افراد مجددا فراهم شده است اما معضلات وارد آمده به بخش‌های مختلف اقتصادی همچنان در برخی مشاغل به چشم می‌خورد.

فعالیت گسترده گروههای جهادی و دستگیری از خانواده‌های ضعیف و محروم بخش عمده‌ای از مشکلات معیشتی اقشار کم درآمد جامعه در شرایط فعلی را رفع کرده است و اینبار هم خود مردم بودند که بیشتر از هر مسئول یا مدیر دیگری به داد هم رسیدند.

بدون تردید صحنه‌های حضور پر شور و بی‌نظیر نوجوانان و جوانان در عرصه جهادی فعلی که در کشور حاکم است را در کمتر جایی میتوان شاهد بود و این از برکت فعالیت قشر انقلابی واقعی است که با جان و دل پا در میدان همدلی و اتحاد نهاده‌اند.

ضرورت افزایش حمایت دولت از اقشار آسیب‌پذیر

حمایت بخش دولتی از مردم آسیب دیده ناشی از بیماری کرونا آنطور که باید نبود و روند اعطای تسهیلات کرونایی به اقشار آسیب پذیر جامعه که درصد بالایی از جمعیت کل کشور را دربر می‌گیرند ضمن تسریع باید جامعه هدف گسترده‌تری را تحت پوشش قرار بدهد.

در اوج شیوع بیماری کرونا حسن روحانی رئیس جمهور کشور، طی یک سخنرانی از عادی شدن شرایط در کشور از شنبه سخن گفت و این در حالی بود که شمار قربانیان آن روزها به دهها و صدها تن می‌رسید.

بسیاری از کارشناسان حوزه درمان و مقابله با ویروس کرونا در همان ابتدا بحث قرنطینه شهرهای درگیر با این بیماری را خواستار شدند اما مسئولان ستاد ملی مبارزه با کرونا با این پیشنهاد مخالفت کردند اما پس از اندکی راه چاره را در قرنطینه شهرهای فوق دیدند.

خلاصه اینکه تا امروز شب و روزهای بسیار سختی بر همه مردم و به ویژه بر کادر درمان و پرستاران شاغل در بخش کرونایی مراکز درمانی گذشته و رمق چندانی برای مواجهه با موج‌های بعدی بیماری کرونا باقی نمانده است.

پیشگیری، همچنان مقدم ِ بر درمان است! 

چشم امید پرستاران مجاهد فعال در بخش بستری بیماران کرونایی بیش از آنکه به واکسن کرونا باشد به مردمی است که در کوچکترین اقدام، حداکثر موارد بهداشتی را رعایت کرده و از تجمعات و دورهمی‌ها پرهیز کنند.

بر اساس آخرین آمار در حال حاضر تعداد شهرهای قرمز به ۱۱ شهر در کشور رسیده است و این شهرها شامل آبادان، خرمشهر، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه و رامهرمز است که به گفته مسئولان ستاد ملی مبارزه با کرونا در وضعیت قرمز قرار دارند.

با وجود شرایط فعلی بیش از پیش به همکاری و همراهی مردم در کنترل و مهار ویروس کرونا نیاز است و این قبیل همکاریها در نهایت به آرامتر شدن شرایط و کاهش تعداد قربانیان بیماری کرونا منجر خواهد شد.

اقدام هوشمندانه و عالمانه رهبر معظم انقلاب در اعلام ممنوعیت ورود واکسن فایزر به کشور اتفاق مبارک دیگری بود که به موقع از بروز یک فاجعه دیگر جلوگیری کرد.

کشورهای آمریکایی و اروپایی در حالی پیشنهاد فروش واکسن فایزر به ایران را دادند که در رساندن دارو جهت درمان بیماران سرطانی کشور ما از هیچ گونه کارشکنی و رفتار ناجوانمردانه‌ای دریغ نکردند.

موفقیت دانشمندان ایرانی در ساخت و تولید واکسن بیماری کرونا موضوع مهم و قابل تقدیری است که در شرایط فعلی کشور که سایه سنگین تحریمها را بر سر خود دارد نمیتوان از آن چشم پوشید و این پیروزی بزرگ را نادیده گرفت.

امید می‌رود مسئولان و متولیان رسیدگی به امورات کادر درمان نسبت به تغییر وضعیت و بهبود اوضاع کاری پرسنل فعال در بخش کرونای سایر مراکز درمانی اقدامات مورد نیاز و به ویژه دستورات رهبر معظم انقلاب در این خصوص را با سرعت بیشتری مدیریت کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا بیمارستان واکسن کرونا مدافعان سلامت بیماری کرونا شیوع بیماری کادر درمان کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۰۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سرور عدوانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به باورهای غلط بیماری MS گفت: اینکه مبتلایان به ام اس نمی‌توانند ازدواج کنند و یافرآیند بچه‌دار شدنشان دچار مشکل است، باوری کاملا اشتباه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مبتلایان به ام اس معمولا در سن پایین درگیر این بیماری می‌شوند و یا هنوز به سن باروری نرسیده باشند ممکن است این موضوع برای این افراد نگران کننده باشد، این باور از اساس اشتباه و بیماران مبتلا به ام اس هیچ مشکلی برای ازدواج ندارند و تحت نظر پزشک به راحتی می‌توانند مادر یا پدر شوند.

متخصص بیماری‌های اعصاب و روان درباره احتمال ابتلای فرزندان مبتلا به ام اس نیز توضیح داد: مبتلایان به این بیماری باید این نکته را مد نظر داشته باشند که شاید نوزادانی که از پدر و مادر مبتلا به ام اس متولد می‌شوند ریسک بیشتری ازنظر ابتلا به این بیماری در مقایسه با سایر افراد جامعه داشته باشند ولی اصلا به این شکل نیست که این احتمال درصد بالایی را به خود اختصاص دهد.

عدوانی تاکید کرد: این تفکر که اگر مبتلا به ام اس هستید حتما نوزاد شما هم با این بیماری متولد می‌شود از اساس اشتباه و غلط است.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی طیف‌های بیماری ام اس می‌تواند از طریق وراثت منتقل شود توضیح داد: تا زمانیکه آزمایش‌های ژنتیک انجام نشده، هیچ فردی نمی‌تواند درباره ریسک ابتلای بالای سایر افراد خانواده به این بیماری نظر قطعی دهد.

وی گفت: تعداد پدران و مادرانی که هر دو مبتلا به ام اس بوده‌اند و نوزادی کاملا طبیعی به دنیا آورده‌اند کم نیستند.

عدوانی با تاکید بر اینکه مسئله‌ای که درباره ام اس مد نظر است فارغ از مسایل ژنتیکی موضوعات محیطی است، اضافه کرد: در نهایت علت اصلی این بیماری و خیلی از فاکتورهای ابتلا به آن هنوز شناخته نشده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به باور اشتباه دیگری مبنی بر اینکه ام اس بیماری مختص به جوانان است توضیح داد: اصلا به این صورت نیست و این بیماری در کودکان و یا افراد بالای 60 یا 70 سال هم دیده می‌شود.

کاهش طول عمر باور اشتباه دیگری درباره مبتلایان به ام اس است که این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب به آن اشاره کرد و افزود: این بیماری طول عمر افراد را کاهش نمی‌دهد، خیلی از افراد زمانی که متوجه می‌شوند به ام اس مبتلا شده است، مبنا را بر این قرار می‌دهند که با اختلال عملکرد عمده مواجه‌اند.

وی  با بیان این مسئله که الزاما همه‌ افراد مبتلا به ام اس دچار مشکل شدید در راه رفتن می‌شوند و یا  در نهایت بینایی خود را از دست می‌دهند را تصور اشتباهی عنوان کرد و توضیح داد: بیماری ام اس با توجه به درمان‌های نوینی که وجود دارد به میزان قابل توجهی قابل کنترل است، شاید در سالهای دور مثلا 20 یا 30 سال پیش درمان قابل توجهی برای این بیماری وجود نداشت ولی در حال حاضر بخش عمده‌ای بیماران به صورت موفقیت آمیز درمان شده و به زندگی عادی برمی‌گردند.

عدوانی گفت: ام اس احتمال حملاتی به سیستم عصبی را در پی دارد یا حتی بیماران به صورت موقتی دچار تاری دید، ضعف اندام‌ها، اختلال تعادل و دوبینی می‌شوند ولی با درمان به موقع علامت‌ها به میزان بسیار بالایی و در بیشتر موارد به صورت کامل برطرف می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: ام اس قابل کنترل است و هنوز دارویی نداریم که بیمار استفاده کند و به طور کلی درمان شود به طور مثال بیماران دیابتی تا آخر عمر باید داروهای خود را استفاده کنند و اگر دارو را قطع کنند قطعا مشکلات جدی خواهند داشت.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش تاکید کرد: MS و درمان‌های آن وابسته به درمان موثر در سالهای اول شیوع بیماری است، به این شکل که در صورت تشخیص به موقع اگر درمان‌ها به موقع انجام شود حتی امکان خاموش شدن این بیماری نیز وجود دارد یا در آینده فرد مبتلاکمتر دچار عوارض خواهد شد.

عدوانی هشدار داد: مبتلایان به ام اس بعد از درمان و کاهش نشانه‌های بیماری، روند درمان را قطع نکنند به این دلیل که ام اس ماهیت بهبوده یابنده و حمله کننده دارد شاید مدتها خاموش شود و بعد از مدتی بیمار با حمله‌های بیشتر که کنترل آن مشکل است مواجه شود.

وی درباره باور اشتباه دیگری با این عنوان که بیماران مبتلا به ام اس نباید اصطلاحا مواد غذایی که طبع سرد دارد را استفاده کنند ادامه داد: از نظر علمی و تحقیقاتی هیچ موضوعی مبنی بر اینکه ماده غذایی در کنترل و یا عود بیماری اثر دارد تایید نشده است، در نتیجه رژیم‌های سخت غذایی می‌تواند بدن بیمار را ضعیف کرده و مانع رسیدن مواد مغذی به بدن شود بنابراین تنها توصیه این است که مبتلایان به ام اس رژیم غذایی سالم داشته باشند.

عدوانی در خاتمه توصیه کرد: عاداتی مثل سیگار کشیدن، استفاده از قلیان می تواند سیر بیماری را شدیدتر کند و تشدید حملات را در پی خواهد داشت بنابراین توصیه اکید ترک مواد دخانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است