Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-06@03:16:12 GMT

افزایش ۱۲ برابری شاخص توسعه مناطق عشایری

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۶۸۸۸۱

سرپرست اداره ما منابع طبیعی استان اصفهان گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی شاخص‌های توسعه در مناطق عشایری زیر ۵ درصد بوده است که به برکت نظام جمهوری اسلامی این شاخص از ۵ درصد به ۶۰ درصد رسیده است.

مختار اسفندیاری پیش از ظهر امروز در نشست خبری سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: در رابطه با جامعه عشایری امام فرمودند عشایر ذخایر انقلاب هستند، پاکی و پاک‌دستی و زحمتکش بودن را می‌توان به جامعه عشایری نسبت داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل امور عشایری استان اصفهان گفت: رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۷۰ خطاب به مسؤولان فرمودند که «مسؤولان امور عشایر کاری کنند که زندگی آن‌ها به یک رفاه نسبی برسد.»، همه تلاش ما این است که زندگی عشایر و رسم و رسومات آن‌ها را حفظ کنیم.

وی افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی شاخص‌های توسعه در مناطق عشایری زیر ۵ درصد بوده است همچنین آمار در زمینه دسترسی به آب شرب، دکل‌های مخابراتی، بهداشت و درمان و مسکن زیر ۱۰ درصد بوده است که به برکت نظام جمهوری اسلامی این شاخص از ۵ درصد به ۶۰ درصد رسیده است.

اسفندیاری تصریح کرد: هر سیاه چادر عشایری یک کارگاه تولیدی اقتصادی و فرهنگی است که تا شامگاه کار تولیدی و فرهنگی و اقتصادی را انجام می‌دهد.

مدیرکل امور عشایری استان اصفهان بیان داشت: توانمندی جامعه عشایری در زمینه‌های مختلف زیاد است، عشایر در ۶۰ درصد مناطق طبیعی استقرار دارند که سالانه ۴۰ هزار مترمربع صنایع تولید می‌کنند، همچنین سالانه ۷ هزار تن مواد لبنی و ۷۰۰ تن عسل تولید می‌کنند.

وجود ۱۶ کانون بحرانی فرسایش بادی در استان اصفهان

محمدعلی کاظمی نیز در این نشست گفت: منابع طبیعی استان اصفهان از مجموع ۱۰.۷ میلیون هکتار سطح استان، ۹.۸ میلیون هکتار را به خود اختصاص داده است که بالغ بر ۹۰ درصد سطح استان است که از مجموع ۹.۸ میلیون هکتار ۴۰۳ هزار هکتار جنگل است.

سرپرست اداره ما منابع طبیعی استان اصفهان گفت: ۳۰ میلیون هکتار مراتع است که ۶۴ درصد وسعت منابع طبیعی استان اصفهان و ۳.۲ میلیون عرصه‌های بیابانی هستند که ۳۲ درصد منابع طبیعی استان را به خود اختصاص می‌دهند.

وی افزود: جنگل‌های استان اصفهان در دو شهر فریدونشهر ۴۰ هزار هکتار و سمیرم ۲۵ هزار هکتار است که جنگل‌های زاگرسی و در امتداد جنگل‌های زاگرسی هستند که از آذربایجان غربی شروع می‌شود و تا فارس ادامه دارد.

کاظمی تصریح کرد: ما در دو شهرستان جنگل طبیعی داریم که ۳۵ گونه درخت و درختچه‌ای داریم و ارزش زیادی در تولید آب و ذخیره منابع آبی در فریدونشهر و سمیرم داریم.

سرپرست اداره منابع طبیعی استان اصفهان ادامه داد: از ۶.۳ میلیون هکتار مراتع ۳ میلیون هکتار مراتع ییلاقی هستند که در غرب استان واقع هستند و در فصل گرم از آن‌ها استفاده می‌شود و مورد استفاده دام روستایی و عشایری قرار می‌گیرند.

کاظمی اشاره کرد: ۳.۳ میلیون هکتار مراتع قشلاقی هستند که در شمال استان قرار دارند و ۲.۱ میلیون واحد دام وابسته به مراتع هستند و دام روستایی و عشایری هستند.

وی خاطرنشان کرد: ۱۶ کانون بحرانی فرسایش بادی را داریم در سطح ۱۵۰۰ هکتار که مورد تهدید قرار دارد که ۳۰۸ هزار هکتار از محدوده کانون بحرانی ۱.۵ میلیون هکتاری را جنگل‌کاری کرده‌ایم و عملیات بیابان‌زدایی را انجام داده‌ایم.

کاظمی تصریح کرد: ۳۰۰ گونه گیاهان دارویی شناسایی شده است که قابل صادرات به خارج کشور است و قسمتی مورد مصرف خوراکی قرار می‌گیرد.

وی در ادامه مطرح کرد: سالیانه ظرفیت تولید ۲۱۰۰ تن گیاه دارویی و صنعتی را داریم و ۵۲۸ میلیارد ریال درآمد دارد و ۲۰۳ هزار نفر ایجاد اشتغال می‌کند که ارزش خوراکی، آرایشی و داروسازی دارد.

کاظمی گفت: با هماهنگی اداره کل ثبت ۲.۸ میلیون سند تک برگ به نام دولت اخذ کردیم که برای جلوگیری از تصرف اراضی ملی بوده است.

سرپرست اداره ما منابع طبیعی استان اصفهان بیان داشت: ۱۸ پروژه از هفته دولت تا به امروز با سرمایه ۲۸۹ میلیارد ریال داشته‌ایم که تمام اعتبارات از محل اعتبارات دولتی تأمین شد، عمده پروژه‌ها در بحث آبخیزداری بوده است.

برچسب ها: شاخص توسعه ، عشایر ، توسعه لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000MPm

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: شاخص توسعه عشایر توسعه منابع طبیعی استان اصفهان میلیون هکتار مراتع سرپرست اداره هزار هکتار ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۸۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی

ایسنا/آذربایجان غربی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از رفع تصرف از بیش از ۲۱۰۰ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان در سال گذشته با ورود دستگاه قضایی خبر داد.

 ناصر عتباتی در گفت و گو با ایسنا افزود: در سال گذشته، دستگاه قضایی استان در راستای صیانت از اراضی ملی و طبیعی، با اقدامات خود از بیش از ۲۱۰۰ هکتار از اراضی ملی که مورد تعرض و تصرف عده ای افراد سودجو قرار گرفته بود با اقدامات قانونی خود و پای کار آوردن ادارات متولی رفع تصرف کرد.

وی ادامه داد: اقدامات قانونی که در این خصوص صورت گرفت شامل رفع تصرف بیش از ۳۴۹ هکتار در اجرای تبصره ماده ۵۵ و بدون ارجاع به محاکم، قلع و قم ۱۸۲ فقره در مساحتی بالغ بر ۱۵۹ هکتار، اجرای احکام خلع ید در ۱۱۳۷ فقره به مساحت بیش از ۱۲۴۷ هکتار بود.

رئیس کل دادگستری استان همچنین به اقدامات صیانتی در مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغها در سال گذشته نیز پرداخت و گفت: دستگاه قضایی استان در سال گذشته به منظور مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغها با تشکیل قرارگاه پیشگیری از تغییر کاربری غیر مجاز اراضی در استان و شهرستان ها با محوریت سازمان جهادکشاورزی استان، ۲۶۸۶ مورد تغییر کاربری غیر مجاز در سطح استان به مساحت بیش از ۸۲ هکتار را شناسایی و در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها به تعداد ۸۰۲ مورد به مساحت بیش از ۱۵ هکتار و اجرای احکام قطعی محاکم کیفری به تعداد ۲۱۳ مورد به مساحت بیش از ۶ هکتار با تعداد ۱۰۱۵ مورد قلع و قمع مستحدثات از تغییر کاربری در این اراضی ممانعت به عمل آمد.

این مقام ارشد قضایی استان همچنین به رفع تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی هم اشاره و گفت: در سال ۱۴۰۲ از بیش از ۶۵ هکتار از تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی استان نیز رفع تصرف به عمل آمده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • خسارت بارش اخیر به ۹۰ درصد راه های عشایری گچساران
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • افزایش ۲ برابری مسافران متروی اصفهان در روزهای جمعه
  • افزایش ۲ برابری مسافران مترو در روزهای جمعه/ برگزاری کارگاه‌های صنایع دستی در ایستگاه‌ها