Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه آمریکا طی گفتگو با شبکه «بی‌بی‌سی» تأکید کرد که سیاست «فشار حداکثری» به جمهوری اسلامی نه تنها نتیجه‌ای نداشت بلکه اوضاع را بدتر کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «آنتونتی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده در گفتگو با شبکه «بی بی سی» تصریح کرد که سیاست «فشار حداکثری» دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا بر جمهوری اسلامی ایران نتیجه‌ای نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وزیر امور خارجه ایالات متحده بار دیگر مواضع دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص بازگشت به برجام را تکرار کرد و برخلاف تأکید جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه آمریکا حق تعیین شرط برای بازگشت به توافق هسته‌ای را ندارد، برای ایران شرط‌گذاری کرد.

بلینکن تأکید کرد که ایالات متحده و شرکای اروپایی این کشور «بار دیگر در قبال موضوع ایران با یکدیگر همسو شده‌اند».

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا توضیح داد: «رئیس‌جمهور بایدن به وضوح اعلام کرده است: «اگر ایران به تعهداتش طبق توافق هسته‌ای بازگردد، ایالات متحده نیز همان کار را خواهد کرد».

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده‌اند که این آمریکا و نه ایران بوده که برجام را نقض کرده است و در صورتیکه به دنبال بازگشت به برجام است، باید ابتدا تحریم‌های تهران را لغو کند و به طور کامل به تعهداتش ذیل برجام بازگردد.

بلینکن بار دیگر اشاره کرد که ایالات متحده در صدد است در صورت بازگشت به برجام با کشور‌های دیگر برای مقابله با ایران در خصوص موضوعاتی، چون منطقه و برنامه موشکی ایران وارد همکاری شود.

وی در ادامه سیاست «فشار حداکثری» ترامپ علیه ایران را بی‌نتیجه خواند و گفت: «در سال‌های اخیر سیاست باصطلاح "فشار حداکثری" داشتیم که نتیجه‌ای در پی نداشت. در حقیقت مشکل بدتر شده است. ایران هم‌اکنون بسیار به توانمندی تولید مواد کافی شکافت‌پذیر برای یک سلاح هسته‌ای در مدت زمان کوتاه نزدیک شده است».


مسئله گروگانگیری دختر حاکم دبی را زیرنظر داریم


بلینکن در بخشی از مصاحبه خود در خصوص مسئله گروگان گرفته «لطیفه» دختر حاکم دبی توسط خانواده‌اش گفت که ایالات متحده از نزدیک اوضاع را دنبال می‌کند.

وی در ادامه افزود: «در کل هیأت رئیسه، ما مسئله حقوق بشری را به صورت مساوی و یکسان چه مربوط به دشمنان، رقبا یا شرکا و متحدانمان باشد، یک مسئله جدی می‌دانیم و رئیس‌جمهور این موضوع را در قلب سیاست خارجی ما قرار داده است و کشور‌ها می‌توانند از ما انتظار داشته باشند که این مسئله را دنبال خواهیم کرد».

حدود یک هفته پیش، شاهزاده لطیفه دختر حاکم دبی با انتشار یک پیام ویدئویی اعلام کرد که او توسط خانواده‌اش گروگان گرفته شده است.

پس از آن، کمیسیونر حقوق بشر سازمان ملل روز گذشته (جمعه) از امارات خواست مدرکی ارائه کنند که نشان دهد «شاهزاده لطیفه بنت محمد آل مکتوم» دختر حاکم دُبی زنده و سالم است.


دستورکار بلینکن بعنوان وزیر خارجه آمریکا


وزیر خارجه ایالات متحده در توضیح بخشی از دستورکار خود در چهارسال پیش‌رو گفت که ایالات متحده و متحدان این کشور در حال اعمال فشار به طالبان و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان برای پایبندی به تعهداتشان در خصوص جدایی از گروه تروریستی القاعده هستند.

اظهارات بلینکن در خصوص افغانستان در حالی مطرح شده است که دولت فعلی آمریکا در حال بازبینی سیاست خود در افغانستان است تا در خصوص ادامه حضور نظامیان آمریکایی در این کشور تصمیم‌گیری کند.

دولت ترامپ پیش از این طی توافقی با طالبان متعهد شده بود که در قبال تعهد آن‌ها برای تضمین امنیت نیرو‌های خارجی در افغانستان، تا ماه می (اردیبهشت ماه) تمامی نظامیان آمریکایی را از افغانستان خارج کند.

بلینکن همچنین به تحولات اخیر در میانمار نیز اشاره کرد و کودتای نظامی در این کشور آسیایی را «ضربه غم‌انگیز به انتقال قدرت دموکراتیک تاریخی» توصیف کرد.

در حال تکمیل...

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بلینکن فشار حداکثری به ایران جو بایدن ایالات متحده جمهوری اسلامی فشار حداکثری رئیس جمهور دختر حاکم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۹۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به قطر: اگر رهبران حماس شروط آتش‌بس را نپذیرفتند، آن‌ها را بیرون کنید

یک مقام آمریکایی گفته است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده این پیام را به نخست وزیر قطر داده است که اگر حماس شروط آتش‌بس را نپذیرفت، آن‌ها را بیرون کنند. این موضوع می‌تواند نشان دهنده بی‌صبری واشنگتن برای برقراری آتش‌بس و آزادی گروگان‌های اسرائیلی از نوار غزه باشد.

به گزارش یورونیوز، روزنامه واشنگتن‌پست روز شنبه به نقل از یک مقام آمریکایی ناشناس گزارش داد که ایالات متحده به قطر گفته است که اگر حماس به عدم پذیرش پیشنهاد آتش‌بس با اسرائیل و رد پیشنهاد‌های معامله گروگان‌ها ادامه دهد، قطر باید رهبران حماس را از خاک خود اخراج کند.

به گفته این مقام، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده این پیام را در ماه آوریل به محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر گفته است.

روزنامه تایمز اسرائیل نیز روز شنبه ۴ مه (۱۵ اردیبهشت) به نقل از یک منبع آگاه نوشت: قطر آماده پذیرش درخواست ایالات متحده برای اخراج رهبران حماس از دوحه است و پیش‌بینی می‌کند که این درخواست به زودی انجام شود.

به نظر می‌رسد که مذاکرات آتش‌بس بین حماس و اسرائیل در این روز‌ها به نقطه حساسی می‌رسد؛ ویلیام برنز، رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سازمان سیا) روز جمعه وارد قاهره شد و هیات حماس نیز قرار است اواخر روز شنبه برسد.

همه منتظر پاسخ حماس به آخرین پیشنهاد تبادل گروگان‌ها هستند، متن این پیشنهاد توسط میانجیگران مصری، قطری و آمریکایی تدوین شده و اسرائیل نیز آن را تایید کرده است.

ایالات متحده حماس را به دلیل امتناع از پذیرش پیشنهادات قبلی مقصر دانسته و می‌گوید حماس تنها مانع توافق آزادی ده‌ها گروگان اسرائیلی در ازای یک آتش‌بس فوری حداقل شش هفته‌ای است.

این منبع آگاه اشاره می‌کند که اگر گروه حماس آخرین پیشنهاد آتش‌بسی که مطرح شده را نپذیرد، ممکن است درخواست آمریکا از دوحه برای اخراج رهبران حماس مطرح شود.

یک مقام اسرائیلی می‌گوید انتظار نمی‌رود حماس این پیشنهاد را به طور کامل رد کند، بلکه با اصلاحات پیشنهادی خود بازخواهد گشت.

این منبع می‌گوید، اما با توجه به اینکه به نظر می‌رسد صبر واشنگتن رو به اتمام است، هر چیزی غیر از پاسخ مثبت به توافق روی میز ممکن است کافی باشد تا ایالات متحده را وادار کند تا رسما از قطر بخواهد رهبران حماس را از خاک خود اخراج کند.

روزنامه وال استریت ژورنال نیز به طور جداگانه‌ای روز جمعه گزارش داد که اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داده تا توافق برای آزادی گروگان‌ها را بپذیرد در غیر این صورت حمله خود به رفح را آغاز خواهد کرد.

گزارش این روزنامه آمریکایی مشخص نمی‌کند که این ضرب الاجل چه زمانی به این گروه فلسطینی داده شده، اما به نقل از مقام‌های مصری نقل شده که حماس تا جمعه آینده فرصت خواهد داشت که با این توافق موافقت کند.

از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل ماه‌هاست که تهدید می‌کند حمله به رفح را که آوارگان فلسطینی در آنجا پناه گرفته‌اند عملی خواهد کرد.

نخست وزیر اسرائیل در هفته‌های اخیر بار‌ها تکرار کرده که حمله زمینی این کشور به جنوبی‌ترین شهر در نوار غزه به زودی انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • اینجا «ایالات متحده اسرائیل» است!
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی
  • آمریکا به قطر: اگر رهبران حماس شروط آتش‌بس را نپذیرفتند، آن‌ها را بیرون کنید