Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، وزارت صنعت و تجارت افغانستان اعلام کرد که فعالیت گمرک اسلام‌قلعه برای انتقال محموله‌های صادراتی و وارداتی بین ایران و افغانستان از سر گرفته شده است.

«فواد احمدی»، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت  گفت که پس از آتش‌سوزی در پارکینگ گمرک اسلام‌قلعه هرات، رفت‌وآمد خودروهای باربری از افغانستان و به ایران و برعکس آن برای چند روز محدود متوقف شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گمرک مرزی اسلام‌قلعه که در ۱۲۰ کیلومتری شهر هرات و در مرز با ایران قرار دارد، روز شنبه هفته گذشته  آتش گرفت. این آتش‌سوزی برای چندین ساعت ادامه یافت و برای مهار آن از ایران نیز کمک خواسته شد. برآورد شده است که این آتش‌سوزی میلیون‌ها دلار خسارت برجای گذاشته است.

به گزارش روزنامه ۸صبح، وزارت دارایی در جلوگیری از آتش‌سوزی گمرک اسلام‌قلعه سهل‌انگاری کرده و هشدار تاجران در رابطه به احتمال وقوع آتش‌سوزی را جدی نگرفته است.

مبتنی بر این اسناد، تاجران حدود سه ماه پیش نسبت به کُندی خروج تانکرهای مواد سوخت از گمرک ابراز نگرانی و از احتمال آتش‌سوزی هشدار داده بودند. در اسناد آمده است که واردکننده‌گان مواد سوخت و اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات، چندین بار نگرانی خود را از «حادثات دلخراش» مانند آتش‌سوزی و انفجار تانکرهای گاز، با مقام‌های محلی شریک کرده‌اند، اما اقدامی برای جلوگیری از حوادث احتمالی نشده است.

اعضای هیأت ریاست مبارزه با جرایم جنایی وزارت امور کشور تأکید دارند که به دنبال بررسی‌های اولیه، ۱۲ تن از مقام‌های ارشد گمرک اسلام‌قلعه، قطعه محافظت گمرکات، مقام‌های اداره نورم و استاندرد و مقام‌های شرکتی که از مواد سوختی نمونه‌گیری می‌کند، به دادستانی معرفی شده‌اند.

یافته‌های هیأت بررسی‌کننده اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان نشان می‌دهد که فساد گسترده در گمرک، سوء‌مدیریت و نبود امکانات برای مهار آتش، سبب افزایش خسارت‌های مالی آتش‌سوزی شده است.

هیأت مجلس نمایندگان نیز احتمال «عمدی بودن» این رویداد را بررسی می‌کند. اداره محلی هرات، درج شکایت رسمی از احتمال آتش‌سوزی را رد می‌کند، اما می‌گوید که برای رسیده‌گی به شکایت‌های شفاهی تاجران چند بار اقدام شده است.

مقام‌های وزارت دارایی بر انجام بررسی‌های بیش‌تر پافشاری دارند و هشدار می‌دهند، تمامی افرادی که غفلت و کم‌کاری کرده یا در فساد دست داشته باشند، به نهادهای عدلی معرفی می‌شوند.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: گمرک اسلام قلعه آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۴۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲

گمرک ایران اعلام کرد: واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

این گزارش با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند. سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

کد خبر 748129

دیگر خبرها

  • معاون فنی مهمترین گمرک کشور منصوب شد
  • درخواست کنسرسیوم ریلی برای انجام تشریفات قطار ترانزیتی افغانستان به گمرک ارائه شد
  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند
  • برگزاری میز خدمت گمرک برای شرکت های دانش بنیان
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • زنان نباید از تحصیل محروم شوند
  • پیروزی تیم فوتسال افغانستان در برابر عراق
  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است